Sosyal fobimi nasıl yenebilirim?

Ben eskiden hep sessiz sakin bir kızdım. İnsanlarla çok fazla konuşmazdım. Özellikle lisede bu anlamda çok sorun yaşadım çünkü yanında psikolojik sorunlarım da vardı. Mesela geçen sene dershanede (12. sınıftım) bir sene boyunca aynı sınıfta olduğum insanlar beni tanımıyorlardı. Nereli olduğumu, hakkımdaki bir özelliği vs bilmiyorlardı. Bu sene (mezunum) sınıftakiler bireysel olarak hepsi beni daha fazla tanıyor. Bu sene daha sosyalim. Özgüvenim ve yalnızlık korkum çok daha iyi durumda. Zaten mezuna kalmamda önemli sebeplerimden biri de bu sosyallikti. Geçen seneki halimle bırakın üniversiteye gitmeyi bulunduğum şehirden bile çıkamazdım. Çoğu şeyi aştığımı düşünüyordum halbuki bugün derste kendimle ilgili bir şey anlatıyordum. Sonra arkadan bir kız "susun ilk defa bir şey anlatıyo" dedi. Beni dinlemek için ortam sessizleşince birden sesim titredi ateşim çıktı. Arkadakiler duyamadıklarını söylediler. Rezil olduğumu düşündüm. Eski zor günlerimi hatırlattı. Sosyal fobimi hala yenememişim. Hala kırıntıları kalmış.

Sosyal fobimi nasıl yenebilirim?