Selam Aşırı değişik bir güne uyandım. Ruh halimi hala çözemedim. Kahve içmeyi bekliyorum; ev halkı daha uyanamadııı😑 direkt konuya girelim💃 Yitirdiğiniz heveslerinizin yerini doldurmak kolay mıdır? İşte tam böyle dururken aklıma geldi bu soru. Son zamanlarda felaket yorgundum. Neyse ki araya 3-5 günlük tatil girdi.💃✌ Biliyorsunuz işte olduğum günler akşam saatinde buluşuyoruz ve benim o saatte pilim bitik oluyor. Niiiiyyseee tadını çıkarmak istiyorum tatilimin😛Yitirdiğim heveslerimin yerini %65 oranında doldurabildiğimi fark ettim. Kulağa hoş gelen bir sayı değil. Çünkü hala daha dolum yapılıyor📳 Artık ne kadar büyük heveslere sahiptik ki yerlerine yenilerini koymakta güçlük çekiyoruz...Yeşilliğin içinde nefes alıp yürüyüş yapmak istiyorum. Bu tarz etkinlikler bence yitirilen her şeyin yerini daha kolay doldurabilmeye yardımcı oluyor? Peki sizce durum nasıl?Bu soru hakkındaki görüşlerinizi aynen böyle kitap okur gibi okuyacağım🙈😂😎Haydi herkes döksün içini hazır ben burdayken💃💃bakın valla karışmam yeniden işbaşı yaptığımda zor bulursunuz bu ilgiyi... Görüşlerde buluşalım 💕
Yitirdiğin heveslerinin yerini doldurmak kolay mıdır?
Bir şeye hevesim bittiyse kesinlikle bitmiştir. Daha da uğraşmam... Ama bir şeye hevesimin bitmesi de çok zordur. Yerini doldurabilir miyim? Pek sanmıyorum. Zaten nadiren bir şeylere heves ediyorum. Heves ettiğim şeyler genelde hayatımda radikal değişikliklere sebep olan şeyler.
Dolu dolu hevesler edinirim kendime, hal böyle olunca (yitirme durumu) geri doldurmak hiçte kolay olmuyor.
Benim burada eksiğimi dolduracak yegâne şey yine kendimim aslında. Buna yardımcı olabilecek yeşillik alan olmaması durumu biraz daha zorlaştırsada yinede kolaylaştıracak aktivitelerim var.
En basiti; şarkı, dizi&film, kedicikler; arkadaşlar veya yalnızlık vb. Şeyler bana fayda sağlıyor.
Kendi kendine ilaç olmayı öğrenen kişilerin ayağa kalkması üzün sürmez.
Zaman elimizden kayıp gidiyor. Ben bu konuda düşünerek çok uzun zaman geçirdim. Bu yüzden söyleyebileceğim tek şey, ilerleyen zamanlarda aynısını şimdiki zaman için düşünmemek ve bunun için de zamanını iyi değerlendirmek, seni mutlu eden şeyler için çaba göstermen gerektiğidir.
Fazla düşünme, beynimiz bizi korumak için bazı şeylerle aramıza duvar örüyor. Düşünmek bu duvarı yıkıyor, eğer bu duvarı yıkarsak kendimize zarar veririz. Yaşa hayatı, henüz güzelken. :)
5 yıl önce görsem soruyu hayır derdim. Ama şimdi evet diyeceğim. Günlük yaşıyorum hayatımı zaten heves ettiğim şeyleri çoktan geride bıraktım. Hayatım dolu dolu ilerliyor.
Bir insan bir şeye hevesini, enerjisini yitirmişse kolay kolay onu yerine getiremez. Çünkü bana göre hevesi kaybolan insan kalben yorgun düşmüştür. Ancak o kalbini dinlendirir, ruhunu onarırsa tekrar bir şeylere heves duymaya başlar.