Yitirdiğiniz heveslerin yerini doldurmak sizin için kolay mıdır?

Aslında yitirdiğimiz heveslerimiz yoktur. Vazgeçtiğimiz tutkular veya değişen ilgi alanlarımız vardır. Mesela ben lise ve üniversite yıllarımdayken hasta Fenerbahçeliydim. Bir tek maçını kaçırmazdım. Şimdi futbola ve basketbola ilgim köreldi. Onun yerini sesli kitap dinlemek ve bilimsel videolar izleme alışkanlığı aldı. Ya da eskiden arabamı yıkamayı, sürekli pırıl pırıl gezdirmeye havesliyken şimdi arabanın içi temiz olsun yeterli diyorum, dışına hiç ilgi göstermiyorum.
Ama şu bir gerçek ki bir heves veya tutkumuz hayatımızdan çıkmışsa yerine yeni birşeyler de mutlaka girer ve girmiştir.
Bazen bir şeylere heves ederim kariyer anlamında olmayınca daha çok çabalarım. Lakin arkadaşlık konularında yeri çabuk doldurulur. Hiç kimse mükemmel olma çabasında olmasın:)
Aslında her heves kalıcı değildir, geçebilir de sonrasını doldurmaya gerekte kalmaz. : ) başka bir şeylerle doldurmak bana çok şey gelmiyor sanırım...
Rica ederim 😌
Cevap
3Cevap
Çok zor zamanında gelmeyen mutluluk bir süre sonra gelse de anlamı kalmıyor
Hevesler kursakta kalmadıkça güzeldir. Kursakta kalan heveside mideye indirmeye gerek yok. En güzeli dışarı üflemek.
Heves dedğimiz şey bana göre geçici arzu ve isteklerdir.
Bu yüzden kolay bir şey çünkü geçici şeylerin yeri çabuk dolar ve geçici şeylerle dolar
Değil. Şu an yaşadığım en büyük sıkıntı bu iken tam da karşıma böyle bi sorunun çıkması iyi tesadüf
Yitirilen heveslerin yerini hiçbir şey dolduramaz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?