Hayatta yalniz kalmaktan ve kendi başıma güçlü duramamaktan korkuyorum
Anne babam da sonsuza kadar hayatta beni korumayacak sonucta
Anne babam da sonsuza kadar hayatta beni korumayacak sonucta
Merhaba, eşinizin size böyle yapması son derece yanlış yani hiçbir şekilde tasvip etmeyeceğimiz bir durum bu. Üniversite mezunu olup atanamamış olabilirsiniz yani atanamamak dünyanın sonu değil ki. Bir dahakine atanırsınız ya da nasip değilmiş ve belki de hakkınızda başka bir yer daha hayırlısıymış yani böyle bakmak lazım olaya. "Eşimin değersiz hissettiren küçük kusurlarımı aşırı büyüten haline rağmen ona katlanmalı mıyım?" diye sormuşsunuz ve net olarak şunu söylemeliyim ki bu eşten size iyi bir eş falan olmaz. Asla katlanmak zorunda değilsiniz ve katlanmayın da. Yarın bir gün dünyaya getirdiğiniz çocuğa da aynı şeyi yapacak. Siz en iyisi bu ilişkiyi yeniden gözden geçirin ve dediğiniz gibi anne ve babanız da sonsuza kadar sizi korumayacak. O yüzden güzel bir iş bulun ve yeniden atanmaya çalışın o süre zarfında yani kendinize güvenirseniz ve biraz da cesaretli olursanız bence olur bu iş. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Atanamamak maalesef bir üniversite bitirmiş ve bir çok insanın kanayan yarasıdır.. lakin bu sizin elinizde değilken bu durumda eşinizin sizi değersiz hissettirip kusurları büyütüp sizi ezmeye çalışmasına mana veremedim..
Evlilik karşılıklı saygı ve sevgiyle var olan bir müessese iken eşlerin birbiri arasındaki saygı ve sevginin var olması sevgi yeterince olmasa bile saygının muhakkak olması gerekirken sanırım eşinizin size saygısının pek olmadığı aşikar..
buna katlanmanız kendinizi ezdirmeniz belki de şu anda buna tepki göstermediğiniz için daha da bu durumların fazlalaşması sonunda her şeyden önemlisi kendinize olan saygınızı kaybetmeye neden olacaktır bence bunu kaybetmeden size saygısızlık eden birisine katlanmamanızı öneririm
Ancak hayat sizin olduğundan buna siz karar vereceksiniz
Eşin bile olsa kimsenin seni küçük gören hareketlerine katlanmak zorunda değilsin.
Evlilik bu sonuçta sana hemen ayrıl, bırak çek git diyemem ama bu davranışlarının seni ne kadar incittiğini oturup konuşman lazım onunla. Çözüm yollarını dene mutlaka.
Diğer kısım için ise şunu söyleyebilirim ki, kimsenin desteğine ve varlığına ihtiyaç duymadan ayakta durabilirsin. Emin ol bu hayatta ihtiyacın olan tek kişi 'güçlü bir sen'
Sen kendine inanıp gücünün farkına vardığın an kendini kimseye muhtaç hissetmeyeceksin.
Cevap
6Cevap
Eşlerin kusurları yüzüne vurmak yerine daha üstünü kapatması ve destek olması gerekir. Ama maalesef sizde tam tersi ve bu durum sizi kaygılanmaya sevk etmiş. Katlanıp katlanmamak size kalmış. Bu konuda sizi yönlendiremem. Ama bir insan düşmeden kalkmayı başaramaz. Kaybetmeden kazanmanın ne demek olduğunu anlayamaz. Hayat kaybettiğin yerden başlar. İlk önce kendine güven. Yalnızda kalsan başaracağına inan. Unutma kimse kaybetmeden kazanamaz.
eğer mutlu değilsen katlanmak zorunda değilsin. evet ailen sonuna kadar seni koruyamayacak ancak kendi ayakların üzerinde durmayı da öğrenmelisin. tabi bu zamanda kolay değil ama en azından biriyle mutsuz olmaktansa tek başına mutsuz olmayı tercih ederdim
atanamadığın için eşinin sana söylediklerini fazla gurur meselesi yapıp yapmadığına bak. Eger gerçekten saygı çizgisini aştığını düşünüyorsan ona bunu uygun bir dille anlat. Hala anlamıyorsa başka çözüm yolu düşünürüz
Esin ile uyum sağlamaya uğraş. Evlilik kolay gözükür ama zor biseydir
Boşan
Ne gerek var katlanmana
Saygi pek yok aranizda galiba. Maddi gucun olhrsa esinde degisir. Gerci bunun da ne onemi var
Kimseye katlanmak zorunda değilsin.
Katlan
Katlanma
Dik dur
Katlanma
Güçlü kalmalısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?