Biz üç yıldır evliyiz ve şu an 4 aylık hamileyim. Eşimle çok güzel giden bir ilişkimiz var. Ben onun isteklerini, o da benim isteklerimi hep önemser, elimizden geleni yaparız. Birbirimizden beklediğimiz hemen hemen her şeyi karşılarız. Ama geçen günlerde sohpet ederken bana annem her zaman hayatımdaki en önemli ve en sevdiğim kadın olacak dedi. Yanlış anlamayın, annesiyle de çok iyi anlaşıyoruz, aramızda hiçbir problem yok. Annesi beni sever, bende onu severim. "Ya ben?" Diye sordum. Belki ikinize de eşit değer veriyorum falan der diye düşündüm. Seni de çok seviyorum ama annemi senden çok seviyorum dedi. Kendimi inanılmaz kötü hissettim. Annesinden daha çok sevsin beni diye düşündüğüm yok ama en azından ikimizi ayırmaz zannediyordum. Hep en iyisi olsun diye uğraşıyorum, üstelik onun çocuğunu taşıyorum ama asla hayatında en değer verdiği kişi olamayacağım demek ki. Artık sürekli bunu düşünüyorum. Ben onu kendi ailemin bile önüne koymuştum ama galiba bu hisler karşılıklı değilmiş. Ne yapmalıyım kafam çok karışık
- Aile & Toplum konusunda 496 cevap paylaştı.
+1 yılEşinizin hayatında kendinizi en önemli kişi olarak hissetmemeniz veya bu durumu fark etmeniz oldukça zorlayıcı olabilir. Bu durumda, duygusal olarak zorlanabilir ve ilişkinizde belirsizlikler hissedebilirsiniz. Ancak, böyle bir durumla başa çıkmanın yolları vardır ve ilişkinizi güçlendirebilirsiniz.
İlk olarak, durumu açık ve dürüst bir şekilde eşinizle konuşmanız önemlidir. Onun için ne kadar önemli olduğunuzu ve duygularınızı paylaşmanız, anlayışını artırabilir ve ilişkinizde daha derin bir bağ oluşturabilir. Ancak, bu konuşmayı yaparken empatik ve saygılı olmaya özen göstermelisiniz. Eşinizin bakış açısını anlamaya çalışın ve duygularınızı net bir şekilde ifade edin.
İkinci olarak, kendi değerinizi ve özsaygınızı hatırlamanız önemlidir. Eşinizin sizi en önemli kişi olarak görmemesi, değerinizi azaltmaz veya sizi eksik kılmaz. Kendinize güvenin ve kendi değerinizi bilmek için çaba gösterin. Kendinizi sevme ve saygı duyma konusunda çalışın, çünkü bu, başkalarının sizi değerli görmesinden daha önemlidir.
Üçüncü olarak, ilişkinizin dengesini gözden geçirmeniz gerekebilir. İlişkinizde karşılıklı olarak destekleyici ve adil bir dinamik olup olmadığını değerlendirin. Eşinizin sizin için ne kadar önemli olduğunu düşünün ve bu duyguyu size nasıl ifade ettiğini gözlemleyin. Eğer ilişkinizde dengesizlik hissediyorsanız, bu konuda birlikte çalışmak ve değişiklikler yapmak önemlidir.
Son olarak, kendinize odaklanın ve kendi mutluluğunuz üzerinde çalışın. Başkalarının sizi en önemli kişi olarak görmemesi, kendi hayatınızı tam anlamıyla yaşayamayacağınız anlamına gelmez. Kendi ilgi alanlarınıza, hobilerinize ve kişisel hedeflerinize odaklanın. Kendi mutluluğunuzu bulmak ve kendi içsel huzurunuzu sağlamak, ilişkinizdeki bu tür zorluklarla başa çıkmanıza yardımcı olabilir.
Sonuç olarak, eşinizin sizi en önemli kişi olarak görmemesi zorlayıcı olabilir, ancak bu durumu aşmanın yolları vardır. Dürüst iletişim, kendi değerinizi hatırlama, ilişkinizin dengesini gözden geçirme ve kendi mutluluğunuz üzerinde çalışma gibi adımlar atarak, bu zorluğun üstesinden gelebilir ve ilişkinizi güçlendirebilirsiniz. Her zaman içinizden geldiği gibi davranın ve başarılar dilerim.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılTurk erkekleri neden anneyle eşin ayrımını yapamiyor? Esini de anne gibi gordugu icin mi? Yahu ikisinin yeri ayrıdır. Biri doğuran, emziren, büyüten onun zaten cennet ayaklari altinda. Digeri hayati paylastigin, cinsel munasebetlere girdigin, belki uzulur diye annene bile anlatmadigin seyleri anlattigin, imaninin yarısını tamamladigin eş.
Ikisi farkli. Ikisi kiyas dahilinde bile degil. Iki tane annen vardir ikisini kiyaslarsin mesela. Ama es ve annenin zaten gorevleri ve amaci farkli. Boyle olsaydi yaradan annenizle nikah kiyin, onunla birtakim seyleri yapin derdi degil mi? Boyle olmadigina gore turk erkeklerinin es ve anne kiyasi neden ve hangi akla mantiga sığıyor? Turk erkekleri eslerini anne gibi gormemeyi bir turlu ogrenemedi, ogrenemeyecek belli ki.
Anneni annen olarak seveceksin eşini hayat yoldasin oldugu icin seveceksin. Boyle bir konusmaya da gerek yok bence. Icinde boyle dusunuyorsa bile bunu yansitmasi ya da soylemesi gerekmezdi. Kadinlar cok takar boyle seyleri bir de hamile haliyle daha cok takar ve üzülür ne kadar yersiz bir konusma.
Erkekler her dusundugunu soylemesin. Karsilarinda peygamberimizinde tarif ettigi gibi kristal varliklar var. Dinimiz kadinlarin kederleri yaratilislari geregi daha derin olur der. Daha duygusal, daha detayci bir varliklariz ve gercekten kederimiz daha derin olabiliyor. Daha dikkatli, daha daha dusunerek konusmalilar.
Bizde hormonlar surekli dalgali. Bir seylere alindigimiz oluyor, bizim dunyamizda daha buyuk yanki yapabiliyor. Bunlari biraz dusunmek lazim. Guzel konusmak varken erkeklerin bu kirici konusmalari neden?
Annem benim bir tanem, tipki seninde annenin sende oldugu gibi ama sende esimsin gozumun nurusun, hayatimin anlamisin, sen olmasan ne yapardım iyi ki varsin vs demek zor mu mesela.
Su azicik kelimelerle kurulan cumle her seyi o kadar bambaska hale getirir ki. Erkek bunu dedigini unutsa da kadin unutmaz. Yine kendi detayci dunyasinda bu sefer bunu dusunur durur.
Onun gozunun nuruymusum, bana deger veriyor diye bunu kafasinda donderir surekli kadin. Esine karsi bakis acisi degisir, bagi degisir. Birinde kırılır ama birinde dunyalari vermis gibi olursunuz. Bunu turk erkekleri bir türlü ogrenemedi ama. Tatli dil yilani deliginden cikarir diye turkcemizde guzel sozlerimiz de var oysa ki.
Esin bildigin gonul kırmış bunun hesabi nasil olur Allah bilir. Gerek yok boyle sohbetlere. Boyle dusunuyorsa bile yansitmamasi daha dogru olurdu.
162 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim ne kadar güzel yazmışsınız. Sanki 10 yıllık arkadaşımla dertleşmiş gibi hissettim. Kocamla konuşmak istiyorum ama nasıl yaparım bilmiyorum. Niye benimle az konuşuyorsun diye soruyor, daha bilmiyor bile ne dediğini 😅😅 ama siz böyle güzel güzel yazınca bende güzel güzel konuşurum hallolur diye düşündüm. Zamanınızı vermişsiniz yazmışsınız çok sevindim🙏 mutluluklar dilerim iyi günler
- +1 yıl
👏🏼👌🏼
+1 yılŞimdi öncelikle en değer verdiği insan şu an için annesi olabilir ancak bu durum fiziki olarak çocuğu eline alınca değişecek. Bunun dışında annesine senden çok değer veriyor olabilir ancak bu sana değer vermediğini göstermez. Bu öyle bir şey ki vardır ya bir soru; bir tren geliyor ve ray ikiye bölünüyor. Bir tarafta yeni doğmuş 1 bebek, diğer tarafta yetişkin 3 insanlar var. Hangisini kurtarırsın? Sorusu gibi bir şey. Senin öncelikle kendine şunu sorman gerekiyor. Ben neden kendimden önce eşimi düşünüyorum. Önce can sonra canan diye boşuna dememişler. Herkesten önce insanın kendi gelmeli diye düşünüyorum. Yoksa böyle dumura uğrarsınız. Eşiniz bence dürüst davranarak size çok büyük bir erdem göstermiş. Dürüst olmak böyle konularda her insanın harcı değil. Bence bu dürüstlük bile size, hayatında ne kadar değerli bir insan olduğunuzu gösteriyor. Bakış açılarını genişletip olumsuz pencereden bakmak yerine, eşiniz olan insana her daim pozitif gözle bakmak size de daha iyi gelecektir. Elbette hamileliğin vermiş olduğu hormonal farklılıklar da sizi bu şekilde düşünmeye itmiş olabilir. 🙂
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılAnnesi onu büyütmüş. Çocukken ona bakmış. İnsanlar bağlılıklarını çocukken oluştururlar. Normaldir yani. Bir de kadın beyni ile erkek beyni farklı. Kadın erkek için her şeyini verir. Erkek yerinde davranır. Sen de ailenden öne koymuş ve her şeyini vermişsin. Diğer kadınlar gibi. Bana göre en önemli olmana gerek yok. Sen de ikinci ol ne olur? Eşin seni seviyorsa, sana değer veriyorsa bu zamana kadar da en önemli kişilerden biri olarak hissetmişsin kendini eşin için. Öyleyse sorun ne? Adam bunu sana yansıtmıyorken davranışlarında bir problem yokken eni aramanın bir anlamı var mı? Bu şuna benziyor benim elim var. Avucum küçük değil. Bir şeyleri elime alabilmek için gayet yeterli büyüklüğü var. Sağlık problemim yok. Ama öğrendim ki en büyük en işlevli, en kullanışlı el benim değilmiş. Şimdi kendimi yiyip bitireyim neden en değil diye. Oysa bunu öğrenene kadar ben o elle mutluydum. Her işimi yapmıştı. Bana herhangi bir problem çıkarmamıştı. Bundan sonra da çıkarmayacak. En olunca ne oluyor yani. Dünüm neyse bugünüm de o değil mi?
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
72Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılbence boş ver hatta ayrıl öyle kişiden
10 Yorumla
+1 yılAna kuzusu klasik Türk erkeği. Hayatındaki en değerli kadın sen olmayacaksan onun adı evlilik olmaz ki ev arkadaşlığı olur. Eş insanın hayatındaki en özel, en çok ihtiyaç duyacağı, en çok mutlu eden insandır vasıf ve nitelik olarak. Karı kocasının eksikliğini tamamlar, onun her türlü ihtiyaçlarını en iyi şekilde sadece karısı karşılar, sükun vasıtasıdır, hayat arkadaşıdır, erkeğin eksiğinin tamamlayıcısıdır, en çok mutlu edendir, erkeğin hayatındaki en özel kadındır çünkü en özel duyguları ve anları ona sadece karısı yaşatır. Anne gibi istediği gibi olduğunda değil her şartta koşulsuz sevmeye devam eder. Anne kendisini efendi çocuğunu esir olarak görür. Kendisini sahip çocuğunu ait olarak gördüğünden dolayı onu yalnızca istediği gibi olduğunda sever ama karı öyle değildir kendini ve kocasını birbirine hem ait, hem sahip olarak görür. Yani karının gözünde iki taraf da birbirine ait ve sahiptir. Karı erkeğin eksikliğini tamamlasın, sükun vasıtası ve hayat arkadaşı olsun diye yaratıldığından dolayı daha gerekli, daha değerli ve daha özeldir. Çünkü bunun için yaratılmış olması erkeğin en menfaatleneceği ve en gerek duyduğu kadın anlamına gelir. (Aynı şekilde erkek de kadının eksiğini tamamlasın diyedir.) (Karı demek eş anlamında kullanıldığında ayıp değildir.) En büyük ihaneti anneler yapar ve en büyük yalanı onlar söyler. Annenin koşulsuz sevdiğini söylemesi yalandır çünkü kendni çocuğuna efendi olarak görür ve koşulsuz sevmesi için sebebi yok. Annenizin istediği gibi olmaktan, ona boyun eğmekten, menfaatlendirmekten vazgeçin de görün nasıl ihanet ettiğini. Hemen vazgeçer sevmekten ama karı öyle değil kusurlara rağmen sever ve katlanır. Aldatan kocasını bile sevmeye devam edenler gördüm. Anne-evlat ilişkisine aykırı karşılıksız sevmek. Annenin yapısında evladını karşılıksız sevmek yoktur çünkü kendini üstün görür. Anne çocuğunu değil çocuğunun verdiklerini ve yaptıklarını sever. Kendini efendi çocuğunu esir olarak görmeyen anneler böyle değil tabii ama yine de karıdan çok sevemez çünkü karı-koca hayat arkadaşıdır, karı kocada sükun bulur ve ona sükun verir. En çok anne severse en yoğun duygu olan aşk duygusu neden anneyle yaşanmaz? Şimdi bu durumda karıyı anneden çok sevmek hem karıya, hem evlilik kurumuna çok büyük saygısızlık olur. Toplumun temelini oluşturan evlilik kurumudur. En özel ve en ciddi kurumdur. Bu kurumdayken bir başkasını eşin önüne geçirmek evliliği hafife almak olur. Anne asla bir insanın hayatındaki en özel insan olamaz çünkü hayat boyunca bir insanın en çok her anlamda ihtiyaç duyacağı kişi karıdır/kocadır bu yüzden kimseyi hayat arkadaşının önüne koymak olmaz. Evlenince biriyle yeni bir hayat kurulduğundan, evlilik hayatı paylaşmak ve iki kişilik bir yolculuk olduğundan dolayı anne evlenince el olur. Anne neden eldir? Çünkü evlenince yeni bir aile kurulduğundan dolayı anneden ayrılındığından dolayı anne el olur.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle bu böyle değil. İnsan evlendiğinde Ailesi Eşi ve çocukları olur !
Gerçek ve Somut olan şey onun herşeyi Ailesi artık sensin ve karnınızdaki Bebek😉
Üzülmenin sebebi inan hamilesin ve duygusal olacaksın alıngan olacaksın. Beklentilerine şunu da ekle ve onu karşılasın : seni pamuklara sarmasını iste, bu konuyu kılmadığını ama en değerli hissetmeye ihtiyacın olduğunu söyle.
Hamilelikte Fiziksel ama duyusal anlamda da pamuklara sarılmalı bence.
Üzülme buradaki yorumlarda sakin gaza gelme.
Somut şeylere odaklan, Kocan iyi bir insan… hayalindekinden de güzel bir evlilik … ve somut olarak o senin sadece senin… Annesi senin için doğurdu 😆… büyüttü sana verdi…Erkekler bazen böyle saçmalar… ben inanmıyorum açıkçası…Sen bu konuda benim de en sevdiğim kişi annen… Seni benim için doğurmuş diyebilirsin…artık sadece benimsin deseydin keşke… rahat ol yani… ama pozitif bir rahatlık
Tabi temel fikrim ama kocanın hele bu dönem bu detaylara da dikkat etmesi… bebeğiniz doğunca da o alınacak sen eskiden beni şimdi bebeği daha çok seviyorsun diye … bunlar işin tadı tuzu 🌱🌷🍀🎈
23 Yorumla- +1 yıl
Sondan bi önceki paragraf müko valla laf mı seviyonmu s@vüyonmu belli olmuyo favoriledim 😂😂
Cevap sahibi+1 yıl@soru_canavarı gül hep 😊
- +1 yıl
Teşekkürler🙏 sizde
+1 yılHamilelik yüzünden bu kadar duygusal yaklaştığınızı düşünüyorum olaya. Her birimizin bir annesi babası ailesi var eşiyle olan ailesi hariç. Siz yokken annesi vardı. Onu 9 ay karnında taşıyıp bu yaşa getiren de annesi. Ona olan emeklerini heba mı etsin? Karnında sadece onun çocuğunu değil kendi çocuğunu da taşıyorsun. Ve yarın bir gün çocuğun doğunca oğlun olsa bir kız için seni arkasına alsa ne hissederdin? Üzülürdün değil mi? Kim olsa üzülür. Eşin için değerlisin tabii ki ama anneler hep farklıdır. Bunun anneci olmakla bir alakası yok ☺️
24 Yorumla
Soran+1 yılAslında tam tersi. Bu olay olmadan önce de bunu düşünmüştüm. Ben ona kendi ailesini kurana kadar bakmakla yükümlüyüm. Sonra karısı ona, o da karısına emanet. Beni hep sevsin tabiki ama artık önceliği ben olamam
- +1 yıl
Yanılıyorsunuz bence.
Soran+1 yılHerkesin çocuk yetiştirme şekli farklı oluyor sanırım. Benim çevremdeki tüm erkekler, babam dahil hep böyleydi🤗🤗
- +1 yıl
O farklı iste
+1 yılNormaldir. Anne ile kıyaslamak veya onun kadar sevilmeyi istemek çok mantıklı gelmedi bana. Senin çocuğun elin adamı/kadınını senden çok sevdiğini söylese ne hissedersin? Empati yapmayı dene lütfen. Ayrıca acı ama gerçek olan şu bence: insanin eşiyle kan bağı yok ama annesi, babası, çocuğu ile kan bağı var. Bunun sonucu olarak şuna hazırla kendini ve düşün. Çocuğunu da senden çok sevecek ve bu genetik olarak da olması gereken.
Sonuç: hiçbir şekilde eşinizi aile bağları nedeniyle sorgulamayın. BU kadın/erkek farketmeden herkes için geçerlidir.160 Yorumla
Soran+1 yılBenim de babamla, annemle, kardeşimle kan bağım var ama ben öyle değilim. Annesi ile kıyaslanmayı ben istemedim kocam bunu dile getirdi. Çocuğumu benden çok sevebilir değer verebilir bu çok normal. Üstelik ben onunla ömrümü kan bağımız olmamasına rağmen beraber geçirip ona her konuda destek olacağım, belki annesinden daha uzun süre. Benden babamı bırakıp almanyaya yerleşmemizi istiyor ama sonra da durduk yere annemi senden daha çok seviyorum demeyi biliyor😹
- +1 yıl
Bu kadının istediği değil senin dediğin mantıksız. Evlenince aileden ayrılınır bu yüzden el olan annedir. Asıl sen empati yapmayı dene. Senin karın babasını yani el adamını senden çok sevse nasıl hissedersin? Ama bence kötü hissetmezsin ya. Evliliğin ne olduğunu anlayamamışsın çünkü. Kan bağı değil ruh bağı daha çok sevmeye sebep olur. Kadın ve erkek arasında kan bağından çok daha güçlü bir ruh bağı, gönül bağı vardır bu yüzden en çok sevilen kişi eştir. Kadın ve erkek arasında fıtri olarak birbirilerine karşı bir çekim ve bağ vardır. Bu çekim ve bağ arasında aşk/sevgi olmayan, birbirine yabancı kadın ve erkek arasında bile yoğun olarak hissedilir. Fıtri olarak çocuk olmayan insanlar en çok eşlerini severler çünkü onların arasında bir çekim ve karı-koca olmanın getirdiği ruhsal bir bağ vardır.
İnsan evlendikten sonra annesi ve babası sokaktaki insanla denktir çünkü evlenip yeni biriyle aile kurul hayatı paylaştığından dolayı ailesinden ayrılır bu yüzden anne/baba el kadını/el adamıdır.
Ayrıca, acı ama gerçek olan şu: Eş insanın hayatındaki en özel, en çok ihtiyaç duyacağı, en çok mutlu eden insandır vasıf ve nitelik olarak. Karı kocasının eksikliğini tamamlar, onun her türlü ihtiyaçlarını en iyi şekilde sadece karısı karşılar, sükun vasıtasıdır, hayat arkadaşıdır, erkeğin eksiğinin tamamlayıcısıdır, en çok mutlu edendir, erkeğin hayatındaki en özel kadındır çünkü en özel duyguları ve anları ona sadece karısı yaşatır. Anne gibi istediği gibi olduğunda değil her şartta koşulsuz sevmeye devam eder. Anne kendisini efendi, çocuğunu esir olarak görür doğurduğundan dolayı. Kendisini sahip çocuğunu ait olarak gördüğünden dolayı onu yalnızca istediği gibi olduğunda sever ama karı öyle değildir kendini ve kocasını birbirine hem ait, hem sahip olarak görür. Yani karının gözünde iki taraf da birbirine ait ve sahiptir. Karı erkeğin eksikliğini tamamlasın, sükun vasıtası ve hayat arkadaşı olsun diye yaratıldığından dolayı daha gerekli, daha değerli ve daha özeldir. - +1 yıl
Çünkü bunun için yaratılmış olması erkeğin en menfaatleneceği ve en gerek duyduğu kadın anlamına gelir. (Aynı şekilde erkek de kadının eksiğini tamamlasın diyedir.) (Karı demek eş anlamında kullanıldığında ayıp değildir.) En büyük ihaneti anneler yapar ve en büyük yalanı onlar söyler. Annenin koşulsuz sevdiğini söylemesi yalandır çünkü kendni çocuğuna efendi olarak görür ve koşulsuz sevmesi için sebebi yok. Annenin istediği gibi olmaktan, ona boyun eğmekten, menfaatlendirmekten vazgeç de gör nasıl ihanet ettiğini. Hemen vazgeçer sevmekten ama karı öyle değil kusurlara rağmen sever ve katlanır. Aldatan kocasını bile sevmeye devam edenler gördüm. Anne-evlat ilişkisine aykırı karşılıksız sevmek. Annenin yapısında evladını karşılıksız sevmek yoktur çünkü kendini üstün görür, çünkü sevmesi için sebep yoktur, çünkü aralarında ruhsal bağlılık yoktur eş olma ihtimalleri olmadığından dolayı.
- +1 yıl
Anne çocuğunu değil çocuğunun verdiklerini ve yaptıklarını sever. Kendini efendi çocuğunu esir olarak görmeyen anneler böyle değil tabii ama yine de karıdan çok sevemez çünkü karı-koca hayat arkadaşıdır, karı kocada sükun bulur ve ona sükun verir. En çok anne severse en yoğun duygu olan aşk duygusu neden anneyle yaşanmaz? Şimdi bu durumda karıyı anneden çok sevmek hem karıya, hem evlilik kurumuna çok büyük saygısızlık olur. Toplumun temelini oluşturan evlilik kurumudur. En özel ve en ciddi kurumdur. Bu kurumdayken bir başkasını eşin önüne geçirmek evliliği hafife almak olur. Anne asla bir insanın hayatındaki en özel insan olamaz çünkü hayat boyunca bir insanın en çok her anlamda ihtiyaç duyacağı kişi karıdır/kocadır bu yüzden kimseyi hayat arkadaşının önüne koymak olmaz. Evlenince biriyle yeni bir hayat kurulduğundan, evlilik hayatı paylaşmak ve iki kişilik bir yolculuk olduğundan dolayı anne evlenince el olur. Anne neden eldir? Çünkü evlenince yeni bir aile kurulduğundan dolayı anneden ayrılındığından dolayı anne el olur. E madem en çok kan bağı olan sevilir o zaman neden en yoğun duygu olan aşk duygusu kan bağı olmayanla yaşanıyor?
Bence sen evlenme. Evliliğin ne olduğunu bilmeyen, anlayamayan, evliliği basite indirgeyen birisi olarak karını çok üzersin. Kan bağı değil kişinin vasfı en çok sevmeye sebep olur. Eş eşi için hayatındaki en vasıflı insandır, en çok ihtiyaç duyulandır bu yüzden normal bir insan en çok eşini sever. Büyüyememiş, ana kuzuları müstesna. - +1 yıl
Kadın haklı bence ben olsam ben de kırılırdım ne demek annemi senden çok seviyorum ya hayat arkadaşına söyler mi bunu insan en azından ikinizi eşit seviyorum senin yerin ayrı onun yeri ayrı falan deseymiş yani iyi valla anasını benden daha çok sevsin çocuğu olunca çocuğunu benden daha çok sevsin ben neyim peki onun hayatında onun işlerini gören bir hizmetçi miyim? Sevdiğiniz kadına bu gözle bakacaksanız evlenmeyin siz gidin annenizle evlenin o yapsın sizin hizmetinizi yemeğinizi çamaşırınızı
- +1 yıl
@_Cemile_ aynen öyle ama bunu olgunlaşamadığı, çocuk kaldığı için anlayamıyor. Kan bağı olan daha çok seviliyorsa dedemizin anneannesinin babaannesini de daha çok sevmeliyiz eşimizden. Çünkü kan bağı var. Eş hayat arkadaşıdır, en çok ihtiyaç duyulandır bu yüzden anneden üstündür ve fıtri olarak daha çok sevilir çünkü eş insanın eksiğini tamamlasın diye yaratılmıştır bu yüzden yaratıldığı için arada ruhsal bağ vardır ondan dolayı kimse eşten çok sevilemez
- +1 yıl
Dediklerin hiç normal değil. İnsanın annesini daha çok sevmesi normal değil çünkü onu daha çok sevmesine sebep olacak bir şey yok. Kan bağı buna sebep olmaz çünkü kan bağının duygularla alakası yoktur.
- +1 yıl
Bu yüzden neymiş? Anneyi daha çok sevmek normal değilmiş. Neden eşi daha çok sevmek normalmiş çünkü eş hayat arkadaşıymış ve hayat arkadaşı olsun diye Allah Adem’e eş yaratmış, eksiğini tamamlasın diye yaratmış. Anne ne işe yarıyor?
- +1 yıl
Sana yazacaklarım daha bitmedi. Senin gibi anormalleri ezmeyi, köşeye sıkıştırmayı, mantığımla rezil etmeyi çok severim bu yüzden tüm diyeceklerim bitene kadar yazacağım. Türklerin çoğu anne babayı Allah’tan üstün tuttuğu ve gördüğü için senin gibi gayri ahlaki, gayri meşru düşünür ve evlilik kurumunu aşağılar ama bunlar anormaldir. Bence gizlen çünkü yorumlarımı okuyanların gözünde çok küçülecek ve değersizleşeceksin. Senin gibi bir kocam olsun istemem. Çocuktan koca olmaz çocuk kalmışsın sen. Anneyi karıdan daha çok sevmek normal değildir çünkü anneyle arada bulunan kan bağı duygusal bağa sebep olmaz çünkü duygularla alakalı değildir kan bağı. Bundan dolayı kan bağını sebep gösterip de annenin daha çok sevileceğini söylemek büyük aptallıktır. Annem o kadar değerli olsaydı eğer o kadar kolay dolmazdı.
- +1 yıl
Anne o kadar değerli olsaydı eğer yeri o kadar kolay dolmazdı. Annenin yeri hemen doluyor. Kayınvalide, üvey anne yerine geçiyor. Hatta hiç tanımadığımız Bir kadın bile anne yerini doldurabiliyor. Çok yaşlı kadınlara anne diyenler var. Anne kelimesi bazı kadınlara lakap olarak bile takılıyor. Kendimizden yaşça büyük bir kadınla birbirimizi seversek ve yakın olursak onunla anne evlat ilişkisi kurmuş oluruz. Anne hayat arkadaş olmadığından insanın yaşamını etkilemeliğinden onunla hayat hayatın hiçbir döneminde paylaşınmadığından dolayı anne çok kolay bir şekilde bulunur ve onun yeri çok kolay bir şekilde dolaş ama insanın kendisine göre bir eş bulabilmesi diğer yarısını tamamlayacak eşini bulabilmesi o kadar kolay değil hatta bazı insanların yıllarını bile alıyor. Ama anne bulmak öyle değil işte insan hemen kafasına göre anne bulabiliyor. Karı-koca hayat arkadaşıdır çünkü aynı hayatı paylaşırlar ve hayatları boyunca çocuk olmayan insanlar en çok eşlerine/sevgililerine ihtiyaç duyarlar. Karı ve koca arasında Karı-koca olmanın getirdiği özel bir bağ vardır bu sebeptendir ki Çocuk ve çocuk sağ olmayan insanlar en çok karılarını kocalarını severler. İnsanlar evlensinler diye Allah kadınla erkeğin arasına özel bir duygu koymuştur bu duygunun tarifi yoktur bu duygu sadece birbiriyle evlenecek olan, evlenme potansiyeli olan veya evli olan insanlar arasında olur bu özel duyguya onlar sahip olduklarından dolayı en çok birbirlerini severler.
- +1 yıl
İnsanın hayat arkadaşının önüne başka birini koyması gayrimeşrudur çünkü hayat arkadaşı olması hayatındaki en özel insan olduğu, hayatını paylaştığı insan anlamına gelir. Anne çocuğunun hizmetçisidir. Erkeğin hizmeti karısı tarafından da yapılır ama karısının hizmet etmesi karısını nitelik olarak hizmetçi yapmaz Çünkü yaptığı tek şey o değildir ve onunla hizmetçi olmak için evlenmemiştir varlığının sebebi hizmetçilik yapmak değildir ve hizmetçilik dışında da yapacakları vardır. Annenin emzirmesi altına almasılarında odayı toplaması temizlemesi hizmetçiliktir ve annenin bunlardan başka çocuğuna yaptığı hiçbir şey yoktur ama kadın kocasının tüm ihtiyaçlarını, isteklerini karşılar, onu mutlu eder, hem ona destek olur, hem eksiğini tamamlar, hem onun için bir sükun ve mutluluk vasıtasıdır, hem duygusal, hem cinsel, hem fiziksel olarak bir sükün vasıtasıdır, huzur vasıtasıdır. Eşle/sevgiliyle yapılan en değersiz şey anneyle yapılan en değerli şeyden daha üstündür çünkü eş anneden üstündür. Eşli sevgiliyle falan her şey anne ile yapılan şeyden daha çok mutluluk verir çünkü eşler arasında eş olmanın getirdiği özel bir bağ vardır. Bana duygusaldır ve kan bağı gibi duygusal bağ sebep olmaktan uzaktır. Gördüğün gibi hiçbir dediğin gerçek değil gerçek olmadığı için acı ama gerçek demen de olmuyor. Acı ama gerçek olan şeyler benim dediklerim. Eminim ki bu kadar gerçeğe aykırı düşünen biri olarak bunları okumak sana kendini kötü hissettirmiştir.
- +1 yıl
Evliliğin, karı-kocalığın, karı kocaların bu kadar aşağılandığı, basite indirgendiği bir yorumla ilk defa karşılaştım. Karşı cinsler arasındaki duyguları ifade ederken midede kelebekler uçuşması denilir. Neden bu kan bağı olan insanlar için kullanılmıyor da kan bağı olmayanlar için kullanılıyor? Demekki en özel duygular karşı cinsten bir eşle/sevgiliyle yaşanırmış. Sen hiç dillere destan anne-çocuk, baba-çocuk ilişkisi gördün mü? Duydun mu? Ne gördün, ne duydun ama karı-koca ve sevgili ilişkisi çok.
- +1 yıl
Araştırmalar evlilerin ve ilişkisi olanların bekarlardan daha mutlu olduğunu gösteriyor. Evlilerin eşleri var, bekarların yok. Kan bağı daha çok sevmeye sebep olmaz çünkü kan bağı duygusal hormonlarımızı etkileyen bir şey değildir. Eş insanın hayatı boyunca en çok ihtiyaç olunca insan olduğundan dolayı, onun eksiğini tamamlasın diye yaratıldığından ve hayat arkadaşı olduğundan dolayı en çok eş sevilir.
- +1 yıl
Kan bağı duyguları etkileyen bir bağ değildir. Çünkü duygusal hormonları etkilemez. Kan bağı olan insanlar arasında cinsellik duygusu yaşanmak istenmez. Kan bağı olan insanlar birbirlerine aşık da olamazlar akraba evlilikleri buna örnektir. Kan bağı olan insanlar birbirleriyle sadece aralarında kan bağı var diye görüşürler ama kan bağı olmayan insanlar birbirlerini sadece sevdikleri için görüşürler. Arkadaş bile anne babadan daha çok sevilir. Çünkü yapısal olarak insan arkadaşıyla birbirine daha çok uyar anne babasından. Mesela arkadaşla anne babadan daha çok eglenilir, arkadaşla yapılan sohbetler daha zevklidir, arkadaşla dertleşmek daha zevklidir. Yani sana göre dedenin anneannesinin anneannesinin babaannesinin dedesinin halasını eşten daha çok sevmek kan bağı var diye normal. Bu nasıl saçmalık! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Karşı cinsler arasında karşı cins olmanın getirdiği ruhsal bağ ve fiziksel çekim olduğundan dolayı insan en çok eşini sever. Kadın ve erkek arasında hem fiziksel, hem ruhsal çekim vardır. Eşi anneden ve babadan daha çok sevmek gayri fıtri ve gayri meşrudur. Karşı cinsler arasında ruhsal çekim olmuyorsa neden birinin hoşlandığı biriyle karşılaşınca midesinden kelebekler uçuşuyor?
- +1 yıl
Neden karşı cinse dokununca içte hoş bir kıpırtı oluyor? En çok kan bağı olan kişi seviliyorsa aşk duygusu neden karıyla kocayla sevgiliyle yani kan bağı olmayan da yaşanıyor? Kocasıyla görücü usulü evlenmiş, ev hanımı, hayatı olmayan kadınlar zayıf oldukları için ve kocalarıyla mutsuz oldukları için sadece onlar çocuklarını kocalarından daha çok sever. Babalar çocuklarını karılarından daha çok sevmez çünkü bazı anneler gibi zayıf, ezik ve düşkün bir yaşam sürmezler ve çocuklarıyla aralarında güçlü bir bağ yoktur çünkü çocukken onunla anne kadar fazla vakit geçirmemişlerdir. Kan bağı daha çok sevmeye sebep oluyorsa neden kan bağının olduğu insanlara bu kadar eziyet eden, küsen, onları sevmeyenler var sayın (!) çok bilmiş?
Kan bağı olan daha çok seviliyorsa neden en çok küslük akrabalar arasında? Neden insanlar kan bağı olmayan arkadaşlarıyla kan bağı olan akrabalarından daha çok seviyor? En yoğun duygu olan aşk duygusu neden arada kan bağı olmayan karşı cinsle (eşle/sevgiliyle) yaşanıyor? Bu sorularıma vereceğin cevabı gerçekten çok merak ediyorum.
Kimse çocuğunu eşinden çok sevmez çünkü onunla arasında cinsi bağ ve duygusal çekim yoktur. Genetik olarak olması gereken eşi daha çok sevmektir çünkü arada duygusal, cinsel çekim ve cinsi bağ vardır. Çünkü eşler hayat arkadaşıdır, sükun vasıtasıdır. Karı-koca arasında duygusal bağın güçlenmesini cinsellik sağlar uzmanlara göre. Anne-babayla cinsellik yaşanmadığına göre aradaki sevgi güçlenmez. Her romantik an karı-kocanın sevgisini güçlendirir ve yoğunlaştırır uzmanlara göre ama anne-evlat, baba-evlat arasındaki sevgiyi güçlendirecek bir eylem yoktur. Kadın ve erkek arasında ruhsal bağ ve fiziksel çekim olduğundan dolayı insanlar evlenmek ister.
- +1 yıl
Kimse annesini, babasını, çocuğunu kıskanacak kadar onları sevmiyor ama eşini seviyor. Çünkü arada cinsi bağ, duygusal ve fiziksel çekim var. Cinsi bağ karşı cins olmanın getirdiği bağdır. Kadın ve erkek arasına bu bağ verilmiştir ki evlilik olsun. Çocuğunu ZEVK İÇİN yapanlara bu kadar anlam yükleme. Annen seni zevk için yaptı hem bu yüzden, hem karı hayat arkadaşı olduğu için en çok anneni sevmen gayri meşru. Ama sadece bu 2 sebepten dolayı değil tabii yukarıdaki saydıklarım da geçerli. Sen kendine senin gibi evliliğin ne olduğunu bilmeyen birini bul da ömür boyu kardeş kardeş yaşayın.
- +1 yıl
Kuzen olan eşlerin yani kan bağı olan eşlerin birbirlerini sevdiklerini sakın söyleme. Aradaki kan bağından dolayı birbirini eş olarak sevmek olmaz normal bir sevgi olur ve şehvet eksikliği olur. Bunu ben değil kuzeniyle evli olanlar ve uzmanlar söylüyor. Kan bağı olanlar arasında karşı cins olmaktan kaynaklı ruhsal bağ ve fiziksel çekim olmadığı için şehvet eksikliği ve karı-koca sevgisi olmuyor. Yani kan bağı oldukça sevgi de azalıyor. Kan bağı duygusal bağ oluşmasını sağlamaz ve kan bağı duygulardan bağımsızdır bu yüzden sözlerin saçmalıktır. Duygularla bağı olmayan kan bağının daha çok sevmek için bir sebep olduğunu söylemek anormalliktir. Karşı cinsler arasında cinsi bağ, ruhsal bağ ve fiziksel çekim ve hayatı paylaşma durumu en çok sevilen insan olunmasına sebep olur. Cinselliği Allah eşler yaşasın diye yaratmıştır. Bu kadar özel duyguları insan sadece eşle/sevgiliyle/karşı cinsten kan bağı olmayanla yaşamak ister ve istiyor da zaten. Kan bağı olan eşler arasında şehvet eksikliği olduğu bir gerçek. İnsan en özel duyguları, cinselliği, aşkı yaşayacağı kişinin kan bağı olmayanını ister fıtren sadece kan bağı olmayanla aşk, yoğun sevgi, cinsellik ve bağ yaşar. Çünkü kan bağı olan insanlar arasında cinsel duygular, fiziksel çekim, cinsi bağ, ruhsal bağ yoktur ve gelişmemiştir. Karı-koca hayat arkadaşı olduğu için ve kadınla erkek arasında cinsi bağ, karşı cins bağı, ruhsal bağ ve fiziksel çekim olduğundan fıtri olarak en çok o sevilir.
Sonuç: Hiçbir şekilde eşinizin aile bağlarını sorgulamayı ihmal etmeyin. Çünkü onun ailesiyle arasındaki bağ ne kadar zayıfsa size olan sevgisi o kadar kuvvetlidir. Çünkü evlenince aileden kopulur. Yani onlardan ne kadar kopmuşsa size o kadar bağlanmıştır. Evlilik hayat arkadaşı olması sebebiyle bunu gerektirir.
Ayrıca, acı ama gerçek olan şunlar:
1. En yoğun duygu olan aşk duygusu karşı cinsle yaşanır cinsi bağdan dolayı.
2. Eş hayat arkadaşı olduğundan dolayı fıtren en çok o sevilir.
Konu kapanmıştır.
VESSELAM - +1 yıl
@Gece__Meleği Bir yerlerden bir şeyleri de kopyalayıp yapıştırıyorsunuz hanfendi ama size şunu sormak istiyorum. Şimdi eş şöyle yapar, anne kendini efendi çocuğunu köle görür. Anne-baba el olur kadın kocayı tamamlar erkek karıyı. Anne kendi istediği gibi olmazsa çocuğunu sevmez eş her durumda katlanır diyorsun da bu kuralları kim koyuyor ya? Eğer her şey böyle planlı programlıysa zaten herkesin hisleri adına konuşabiliyorsak o zaman bu sorunlar yaşanamaz ki. Zaten kurallar belli. Hisler programlı. Yani bu hanfendi istese de böyle bir problem yaşayamaz o zaman. Biz de bir atasözü vardır bilir misin evlat için anne baba için söylenir atsan atılmaz satsan satılmaz. Ne anne çocuğunu atabilir ne de evlat anne-babasını. Kadın her durumda katlanıyorsa boşanma niye oluyor? Sizin için ideal şeyler olabilir. Ama unutmayın ki dünya sizin etrafınızda dönmüyor. Aynı şekilde bizim de.
- +1 yıl
@Gece__Meleği AĞIR SAÇMALAMIŞSIN. Bu devirde hiçbir kadın koşulsuz bir erkeği sevmez. Olmuş erkeği alıyorsunuz. Sıkıntılarda o ana oğlunun yanında. Oğullar gerektiğinde serkeş bir yaşam tarzına sahip oluyorlar. Buna rağmen anneler koşulsuz sever evladını ve bağırlarına basarlar. Ama bir erkek evde iaşesini temin ile uğraşmasın terk etsin bak o güler yüzlü kadın nasıl şeytan rolüne giriyor. Kadınlar çıkarcı sever evrimsel psikoloji bile bunu söylerken sen insan doğasına aykırı şeyler söylüyorsun. Bir ana kolu bacağı olmayacağını bilse bile o çocuğu doğuruyor çilesini göze alıyor. Bir çöpçü ile mi evlenirdin yoksa bir holding sahibi mi? Senin için ikisi de aynı çekicilikte. Kalıbımı basarım hangi hatunu getirirsen getir. 2. seçeneği seçer. İşte bu ne demek? Olmuş ve olgunlaşmış adam istiyorsun. Çıkarcı seviyorsun. Ana öylemi ulan fakirsede sever seni zenginsede sever. Kolun bacağın olmasada sever. Bağırsanda alınmaz. Ananın yerini kusura bakma hiçbir kadın tutamaz.
Siz sapla samanı birbirine karıştırıyorsunuz. - +1 yıl
Sakin olalım arkadaşlar, gece meleği kardeşimiz demokratik hakkını kullanıp fikir beyan ediyor. Her ne kadar kopyala yapıştır yaptığını bende düşünsem de o da bir çaba gerektirir. Hak haktır, hakaret etmediği sürece sorun yok.
- +1 yıl
@olasılıklararenedak sadece ilk yorumumu kopyaladım ve o yorum bana ait. Başkasından almadım. Dediklerimin hiçbirisi kural değil ki. Fıtren, mantıken olması gerekenleri, evliliğin ne olduğunu, annelerin özelliklerini söyledim sadece. Bunların hiçbirisi kural değil. Nasıl insanların bu programlanmanın dışında olduklarından bahsettim. Zayıf, ev hanımı, kocasıyla mutsuz kadınlar evlatlarını eşlerinden daha çok sever ama çocuksu insanlar da en çok annelerini/babalarını sever. Yeryüzündeki her şeyde istisna olduğu gibi bunda da istisnalar var. Bu dediklerim normal insanlar için geçerlidir anormal insanlar için değil. Eğer bu kadın normal bir adamla evli olsa böyle problemler istese de yaşamazdı ama anormal ve çocuksu bir adamla evli bu yüzden yaşıyor. O atasözü büyük bir yanılgı. Annesini/babasını hayatından silip görüşmeyen evlatlar ve evladını hayatından silip görüşmeyen çok fazla anne-baba var. Atsan atılmaz satsan satılmaz demişsin ama bazı anne babalar kızlarını evlendirirken başlık parası alarak satıyorlar. Beğenmedikleri çocuklarını da sokağa atıyorlar, hatta daha bebekken bile başkasının bebeğiyle değiştirenler var. Kadın her durumda katlanır demedim sever dedim. Anne her durumda katlanırsa neden evlatlıktan reddediyorlar? Neden onları hayatlarından siliyorlar? Dünyanın benim etrafımda dönmesi gerekmiyor bu gerçekleri söylemek için. Bunlar benim ideallerim değil günümüz gerçekleri.
- +1 yıl
@mecitkarabay yanılıyorsun. Belli ki bahsettiğim çocuksu ve anormal erkek takımındansın. Bu devirde koşulsuz bir erkeği seven kadınlar çok var. Karı-koca arasındaki sevgi cinsi bağdan kaynaklı olduğundan dolayı karı-koca birbirini karşılıksız sevebilir. Ben çok gördüm fakir adamla evli zengin kadın. Kadınla erkek aralarındaki cinsi bağdan dolayı birbirilerini karşılıksız sever ve aşkın gözü kördür aşık olan biri eksikleri görmez, umursamaz. Sen çok dizi izlemiş. O dediğin melek anneler dizilerde var, gerçekte yok. Her anneyi kendi annen gibi sanıyorsun ama yanılıyorsun. Annenin çocuğunu karşılıksız sevmesine sebep olacak bir etken yoktur. Eğer bir kadın mantık evliliği yapmak istiyorsa erkeğin artılarına bakar ve zenginliğini çok önemser. Aşık kadın sevdiğinin parasına bakmaz “benim param herkese yeter.” kafasındadır. Anneler serkeş oğullarını sevmez sokağa atar. Annemin arkadaşının oğlu annesinin istediği kızla evlenmediği için ciddi ciddi evden attı. Erkek ev iaşesini yapmadığında değişen kadın kocasını hiç sevmemiştir, mantık evliliği yapmıştır, onlar ev arkadaşıdır. Çocuğu istediği kızla evlendi diye, tıp okumadı diye, istediğini yaptı annesinin istediğini yapmadı diye çocuğunu reddeden annelere neden sesin çıkmıyor? Evrimsel psikoloji hakkında konuşacak en son insansın çünkü anneleri tanıyamamışsın. Eğer kadınlar çıkarcıysa anneler de çıkarcı çünkü onlar da kadın. Çıkarcı olan kadın türü annedir çünkü kendisi sahip/efendi olarak görür doğurdu diye. Anneler melekse neden çocuğundan şikayet eden bu kadar çok anne var? Neden bir sürü insan annesine kızıyor ve anneleriyle mesafeliler? Bir anne kolu-bacağı olmayan çocuğunu kürtajı doğru bulmadığından, dedikodudan korktuğu için doğurur.
- +1 yıl
@mecitkarabay Çocuğu erkek doğdu diye küçücük bebeği yere fırlatan anne gördü bu gözler. Ana lafını kullandığın hâlde seni ciddiye aldığıma dua et. Anne fakirse de, zenginse de sevmez. Annesine bakmayan, onu aç bırakan, eve ekmek getirmeyen oğulları anneler sevmiyor ve dedikodularını yapıyor gerçek dünyada. Kadın holding sahibini çöpçüye yeğlenciye çıkarcı oluyor ama anne sağlıklı, zengin evladı sağlıksız ve fakir evlada yeğleyince çıkarcı olmuyor. Bu nasıl saçmalık! Anne çıkarsız sevse çocuğu renkli gözlü olsun diye hamileyken renkli gözlü çocuk fotoğrafına bakmaz, çocuğuna doktor olsun diye yalvarmaz, eve para getirmediğinde hayırsız evlat demez, sevdiğiyle evlendiğinde küsmez. Sen hayal dünyasında yaşıyorsun. Gerçeklikten zerre kadar payı yok sözlerinin. Anne bağırsan çok alınır ve “ben anneyim bana bağıramazsın” der. Anne, anne olduğu için bağırmaya çok alınır ve anne olduğundan dolayı da kendini üstün gördüğü için kendisine ufacık ters bir şey yapıldığında çocuğunu siler. Gerçek hayatta gerçekler böyledir. Annenin fıtren çocuğunu koşulsuz sevmesi için sebep yoktur. Annenin istediği gibi olmaktan vazgeç de gör annenin sevgisi ne kadarmış. Eve ekmek getirme, bağır-çağır, beğenmediği kızla evlen, emrini yerine getirme de gör. Çok toy ve bilgisizsin. Hem tecrüben yok, hem bilgin yok.
- +1 yıl
@mecitkarabay İnstagramda annelerle ilgili yaptığım bir yorumun altına birkaç tane erkek tecrübesine dayanarak annelerin karşılıklı sevdiğini söylediğini ve hak verdiklerini yazmıştı. Çevremde çok var annesinin istediği gibi olmadı diye annesi tarafından sevilmeyen. Bende bu konu hakkında deneyimliyim ve bilgiliyim. Aslında bunu anlamak için deneyim şart değil. Bilgi ve akılla da anlaşılır. Tabii gerçek dünyaya karışmak da şart. Evrimsel psikoloji öyle bir şey diyorsa o denilene anneler de dahil çünkü onlar da kadın. Annenin eşten daha çok karşılıklı sevmesi için sebepler var çünkü doğurduğu için kendini efendi olarak görür ama karı-koca eşittir rol bakımından bu yüzden karı kendini üstün görüp de kocasına diklenip koşullu sevgi sunmaz ama dediğim gibi evrimsel psikoloji de öyle bir şey yok çünkü gerçekte yok. Çok ezbere konuşuyorsun. Bunlar herkesin dediği ama gerçekte olmayan şeyler.
- +1 yıl
@mecitkarabay anne sakat doğan çocuğunu sevse çocuk esirgemeye vermezlerdi.
- +1 yıl
Kopyala yapıştır yaptım ama kendi yazımı yaptım başkasının yazısı değil. Hem hepsi kopyala-yapıştır değil sadece 1 tanesi öyle ve öyle olan da olmayan da bana ait
- +1 yıl
@mecitkarabay annenin daha çok sevmesi için bir sebep söylesene. Dünyadan haberin yok. Boş boş konuşuyorsun. Dediğin gibi olması için bir sebep yok ve gerçel hayatta öyle olmuyor. Anne bağırsan da alınmaz lafına gülmekten yanaklarım ağrıdı🤣🤣🤣
- +1 yıl
@olasılıklararenedak mesela bu kadının kocası olan adam erkek arasında bir istisnadır. Normal insan dünyada anormalden daha fazla bu yüzden anormal birisi olarak istisna. Neden benim dediklerime kural dedin de bu adamın dediklerine demedin? Benim dediklerimin zıttını söylüyor ve işine geliyor diye. O da gayet kural gibi konuşmuş. Anneyi daha çok sevmenin kan bağından dolayı normal olduğunu söylemiş. Kural değil de ne? O zaman neden herkesin hisleri proglamı mı diye sormuyosun? Anne her durumda katlanıyorsa küsme, hor görme, evden atma, silme, tehdit etme neden oluyor? Karının anneden katlandığı durumlar daha fazladır. Anne çocuk arasında hukuki bağ yok diye haberiniz olmuyor onlar arasındaki ayrılıklardan. Tecrübemle ve gözlemlerimle konuşuyorum sen ise geleneksel varsayımlarla
- +1 yıl
@mecitkarabay madem bu kadar eminsin öyleyse yorumun sahibine sorduğum sorulara da cevap ver
- +1 yıl
@olasılıklararenedak madem bu kadar eminsin öyleyse yorumun sahibine sorduğum sorulara da cevap ver. Dediklerin çok ezber şeyler. Gerçekte yeri yok. Bırak oğlunu ben kızını bile kız başına sokağa atan gördüm
- +1 yıl
Gece meleği genç kardeşim eşinden bosanabilirsin ama anneni, babanı reddedilmesin. Başka bir deyişle, annen baban seni reddedebilir ancak bunun tersi hukuken mümkün değildir. Bilmem aradaki farkı anlayabiliyor musun?
- +1 yıl
@Gece__Meleği Niyetim polemik yapmak değil. Doğruyu arama çabasındayım. Ama dediklerin bende örtüşmüyor. Çevrene bağlı şeyler söylüyorsun. Ailenle problemler yaşamış olabilirsin. Ama bunu herkes bu şekilde diye varsaymak ne kadar doğru? Destan gibi yazmışsın ben hangi birine cevap vereyim şimdi? Ben dünkü çocuk değilim. Eğer vicdanını aldırmamışsa hiçbir aklı başında ana-baba evladını kapıya koymaz. İyi hale gelmesi içinn dua eder. Ya seni doğuran ana ana. Gözbebeğini nasıl hiçe sayar?
- +1 yıl
@Gece__Meleği kadın her şekilde sever dedim diyorsun da bosaninca seviyor mu eşini? Şu normal anormal konusuna gelirsek boşanan çiftlere kıyasla anne babasıyla konuşmayan insan çok daha az. Benim anladığım anneniz size annelik etmemiş maalesef ve sizde sevgiyi başka yerde arıyorsunuz. Fitraten böyle olması gerek fitraten böyle olur demek bir kuraldır. Fıtrat yaratılış demektir. Fitraten insanlar 2 elli olur. Bu bir kuraldır. Fitraten insanlar beyaz tenli, siyah tenli, kumral olabilir siyahi anne babanın siyahiecocugu olması fitraten bir kuraldır yani siz kural demiş oluyorsiniz
- +1 yıl
@mecitkarabay sadece sana yazdığım yorumda dediklerim çevreme bağlı şeyler. Cevap verdiğin diğer yorumlarımın hepsinde annelerin ve eşlerin mantıken genel özelliklerinden bahsettim. Sen çevrenden hatta kendinden konuşuyorsun. Bir kadının evlenirken kriterlerinin olması çıkarcılık oluyor da neden bir annenin çocuğu için kriterler belirlemesi çıkarcılık olmuyor? Çocuğu için doğmadan bir sürü kriter belirleyip ona göre dua eden, büyücülere giden kadınlar var. Koca için kriter belirleyince çıkarcılık oluyor da evlat için belirleyince neden sorun olmuyor? Annenin sevgisi çıkarı kadardır. Kriter belirlemek çıkarcılık olmaz kullanıp faydalanmak çıkarcılıktır ve bunu anneler yapar. Çocuklarını kullanarak kendilerini tatmin ederler, çocuklarından faydalanmayı kendilerini onlara efendi olarak gördükleri için amaçlarlar. Kriterli olmak çıkarcılıksa sende çıkarcısın. Aradığın kriterler annede var diye anneyi karıya seçiyorsun ama aslında aradığın kriterlerin hiçbiri gerçek annelerde yok. Dizilerdeki, romanlardaki, ilkokul kitaplarındaki hayali annelerde var o kriterler. Dediğim gibi tamamen çok ezber konuşmuşsun. Anne alınmaz diyorsun ama alınıyor. Koşulsuz sever diyorsun ama sevmiyor. Yani sen öyle diyorsun ama gerçek hayatta öyle olmuyor bu dediklerin senin varsayımların gerçekte olan şeyler değil! Annelere koşullu sevmeyi yakıştıramadığın için de bu gerçekleri göremezsin bence. Benim çevremden bahsetmem senin dediklerinden daha fazla dikkate alınacak değerde çünkü benim annelerin en çok sevmediğine dair delillerim var ama sen tamamen kendi düşüncelerinden bahsediyorsun.
- +1 yıl
@mecitkarabay herkesi kendi ailemle bir tutmadım ve sadece tek cümlemde kendinden bahsettim. Konu benim annem değil genel olarak annelerin fıtri ve mantıki olan özelliklerini anlattım. Verecek cevabın yok diye veremiyorsun. Birkaç tane sorum var yorumu yazana diğer dediklerim tamamen normal konuşmak soru değil. Gözbebeği mecaz anlamdadır. Annenin doğurması çocuğunu hiçe sayacağı anlamına gelmez çocuğunu köle kendi efendi olarak göreceği anlamına gelir ve zaten öyle de oluyor. Ben gördüklerimden bahsediyorum sen varsayımlarından. Vicdanı olan anne baba çocuğunu kapıya koymuyorsa ve kapıya koyan anne babalar olduğuna göre vicdansız anneler ve babalar var. Annenin doğurması kıyamamasına sebep olmaz
- +1 yıl
@olasılıklararenedak sevenler var. Eğer düşmanca ayrılmamışlarsa eski karı ve eski koca birbirilerini arkadaşça sevebiliyor. Peki anne çocuğunu evlatlıktan reddedince, ona küsünce seviyor mu? Anormal-normal konusu boşanan çiftler için değil genel olarak insanlar için dedim yani normal bir insan en çok eşini sever fıtren. Yanlış anlamışsınız. Annem bana annelik etti ve sevgisini eksik etmedim ama belirli kuralları var her anne gibi o kurallara uymazsam beni sevmeyeceğini, bana küseceğini söylüyor. Dediklerine direkt kural demiyor ama eğer bir sebep sunuyorsa kuralları vardır. Nerden biliyorsunuz boşanan çiftlerin daha çok olduğunu? Annesiyle görüşmeyen insan istatistiğine nasıl ulaştınız? Boşanan çiftler daha fazla, annesiyle-babasıyla görüşmeyen daha azsa sebebi şudur: Anne-babayla hayat paylaşılmaz, hayat arkadaşı olunmaz, onunla eşle geçirilen vakit geçirilmez ve roller aynı değildir bu yüzden anne-baba insanın hayatını hayat arkadaşı olmadığından eş kadar etkilemediği için anne babasıyla görüşmeyen daha az. Ben sevgiyi hiç kimsede aramıyorum. Kendimden bahsettiğim bir şey yok. Böyle düşünmeniz saçma olmuş. Yorumu yazan adam da insanların kan bağından dolayı annelerini daha çok seveceğini söylemiş. Bu da fıtratla alakalı. Buna neden sözünüz yok? Eğer fıtren öyle olmasını söylemek kuralsa evet, dediklerim kural ve hepsi de doğru. Benim dediklerime kural diyerek dediklerimin zıttını söyleyenlerinkine kural demeyerek ikiyüzlülük yapıyorsunuz. Anne-babaları savunmak amacınız bunu belli ediyosunuz
- +1 yıl
@olasılıklararenedak annem bana açıkça şunu bunu yapmazsan seni sevmem demedi ama yaparsan beni unut ölüme dirime gelme dedi ve çevremde de annesi böyle diktatör olanlar var. Siz çevrenizden bahsedebiliyosanız ben de edebilirim.
- +1 yıl
Anne-babamı kanunen reddedemem ama sözle, eylemle reddedebilirim. Anne-babanın kanunen reddedebilmesiyle benim reddedemem arasındaki fark ne? Anne-babayı neden bu durum evlattan üstün kılıyor? Evlattan ayrılmak için reddetmeye gerek yok çünkü hukuki bağla birleşmediler bu yüzden hukuki bağla kopmaya ihtiyaç duymuyorlar. Genelde görüşmeyerek reddediyorlar benim redden kastım görüşmemek zaten.
- +1 yıl
@Gece__Meleği Belli ki dolusun. Ama bunu boşaltacağın yer burası değil kardeşim. Herkes senin sandığın gibide değil. Allah yardımcın olsun. Burada konuştuğumuz şeyler, verdiğimiz örnekler genellemedir. İstisnalar tabi ki vardır. Sen onlara denk gelmişsin. Kadını ile erkeği ile toplum bir bütündür. Bu unsurlardan birinin bozulması toplumun bozulması demektir. Bugünün kızları da yarının anaları olacağına göre böyle bir anne-eş çatışmasına, kıyaslanmasına gerek yoktur.
- +1 yıl
Dolu olduğumu düşünmene sebep olan şey ne? Ben dolu değilim ve burada bir şey boşaltmıyorum. Asıl dolu olan ve boşaltmaya çalışan sensin çünkü çok öfkelenerek, halkın dayatması olan şeylerden bahsetmiş ve ezbere konuşmuşsun. Allah asıl senin yardımcın olsun. Çünkü eğer senin gibi tuhaf biriyle evlenmezsen yuvan yıkılır ve gerçekleri göremeyip yanlışları ve sahteleri diretmek ruhen çok yıpratıcı olur. Ben herkesin benim sandığım gibi olduğunu düşünmüyorum ama sen düşünüyorsun. Dediklerimin istisna olduğunu söyleyip kendi dediklerine dair hiçbir örnek görmemene rağmen kendi dediklerini esas alıyorsun. Ben dediklerimin hiçbirinin istisna olmadığını annelerin, karıların, sosyolojisini, psikolojisini, fıtratını, duyguları açıklayarak fazlasıyla kanıtlıyorum ama senin hiçbir kanıtın yok. Neden en çok annenin seveceğini kanıtlayamıyorsun.
- +1 yıl
Mesela bir sebep söyleyemiyorsun, anne şu sebepten dolayı daha çok sever diyemiyorsun ve o sebebin nasıl bir sevgi oluşturduğunu söyleyemiyorsun. Nerden biliyorsun dediklerimin istisna olduğunu? Sen kendi dediklerinin hiçbir örneğini görmediğin hâlde senin dediklerin istisna olmuyor ama benimkiler istisna oluyor. Bu saçmalık! Benim onlara denk geldiğimi nerden biliyorsun? Belki de sen senin dediklerine denk gelmişsindir ve onlar istisnadır. Nerden biliyorsun öyle olmadığını? (Dediklerinin örneklerine denk gelmediğine %100 eminim.) Ben senin dediklerine denk gelmenin istisna olduğunu ve kendi dediklerimin istisna olmadığını neden eşin daha çok sevdiğini, annelerin, eşlerin fıtri özelliklerini, duyguları, evliliği açıklayarak, detaylandırarak kanıtlıyorum. Bu örneklerimin istisna olmadığı anlamına gelir. Kadınla erkeğin toplumun bir bütünü olması ve ikisinden biri bozulursa toplumun bozulacağını söyleyerek aslında dediklerimin doğru olduğunu söylemiş oluyorsun. Çünkü öyle olması kadınla erkeğin fıtren birbirine en yakın oldukları, hayat arkadaşı ve birbirinin tamamayıcısı oldukları anlamına gelir bu yüzden de en çok birbirilerini sevdikleri anlamına gelir. “Bugünün anneleri geçmişin kızlarıdır ve şimdinin karılarıdır bu yüzden anne-eş çatışmasına, kıyaslamasına gerek yoktur.” neden diyemiyorsun da tersini söylüyorsun? Çünkü işine gelmiyor. Öyle olduğu gibi böyle ama diyemiyorsun. Bugünün kızları geleceğin anneleri olduğu gibi karılarıdır. Bugünün kızlarının gelecekte anne olması kimin az değerli, kimin çok değerli olduğunu söylememize engel değildir. Anne olacakları gibi karı da olacaklar. Bu günün kızları anne olduklarında oğullarını karılarından daha çok sevemeyecekler çünkü buna sebep olacak bir sosyolojik, fizyolojik, psikolojik etken, duygu, içgüdü, fıtrat yoktur. İnsanın neden en çok eşi tarafından sevileceğini daha fazla açıklamama gerek yok çünkü yukarıda yazdım.
- +1 yıl
Dediklerimin istisna olduğunu düşünmene sebep olan şey ne? Hiçbir şey. Kendini avutmak, istediğine inanmak için böyle söylüyorsun. Ben senin dediklerinin istisna olduğunu annelerin ve eşlerin özelliklerini, duyguları detaylandırıp açıklayarak kanıtlıyorum ama sen ise dediklerimin istisna olduğuna dair tek kanıt söyleyemezsin anne ve eş yapısıyla ilgili.
- +1 yıl
@mecitkarabay Bugünün anneleri için dediğim geleceğin anneleri için de geçerlidir. Geleceğin anneleri de oğullarını karılarından daha çok sevemeyecek çünkü buna sebep olacak bir şey yok ama geleceğin anneleri şimdinin annelerinden eğitimli, modern ve bilgili olacağından dolayı çoğu çocuğunu esir olarak görmez. Doğurduklarından dolayı esir olarak görme duygusunu bastırırlar çünkü yanlış olduğunu bilirler eğer modern, eğitimli, akıllı olurlarsa ama günümüz annelerinin neredeyse hepsi kendilerini efendi çocuklarını esir olarak görüyor çünkü cahiller ve duyguları gelişmemiş. Yukarıda şunu atladığımı farkettim; mantık evliliği yapacaksam holding sahibini çöpçüye seçerim ama çöpçüyü seviyorsam holding sahibine gitmem çünkü sevgi buna engel olur. Galiba senin maddi durumun beğenilmiyor ve istenmiyorsun bu yüzden maddiyatı bu kadar öne sürüyorsun. Hiçbir anne de sakat çocuğu sağlıklı çocuğa seçmez ve seçmiyor. Seçiyorlarsa neden sağlıklı çocuk istiyorlar? Yukardaki yorumlarım da sana. Etiketlemeyi unutmuşum.
- +1 yıl
@olasılıklararenedak Sana dün yazacaklarım yarım kaldı çünkü çok müsait değildim ve bu yüzden alelacele yazdım. Şimdi devam edeceğim. Sevgiyi başka yerlerde aradığımı düşünmene sebep olan şey ne? Hangi cümlemden dolayı böyle düşündün? Sözlerimi beğenmediğin için bana saldırıya geçmişsin ama olmamış. Anne sevgisi görmemek sevgiyi başka yerlerde aramakla bağdaştırılır. Sen de kendi fikirleri olmayan, geleneksel fikirler zorla kabul ettirilmiş biri olduğundan dolayı otomatik olarak böyle söyledin. Annesiyle görüşmeyen insan oranı %0 boşanan karı-koca oranı %100 bile olsa anne sevgisinin menfaatsiz olduğunu söyleyemezsin. Çünkü anne ve evlat aynı değil ama karı-koca aynı. Karının başka kocanın başka olduğu evlilikler yani ikisinin de farklı yaşadığı, aynı hayatı paylaşmadığı evliliklerde de bir taraf kendini üstün görür. (Ki böyle evlilikler için bile genel konuşamayız karısını hayat arkadaşı olarak gören erkek ondan daha üstün rolde olsa bile kendini efendi olarak görmez. Kadın da eğer kocasından üstünse kendini üstün görüp menfaatçilik yapmaz çünkü hayat arkadaşı olduklarından dolayı, arada cinsi bağ olduğundan dolayı anne sevgisi gibi onların sevgileri menfaatleri kadar olmaz.) Mesela erkek kadından sorumlu olup kadında kocasının hizmetini üstlenirse erkeğin egosu tatmin olur ve erkeğin sevgisi menfaatli olur kendini üstün gördüğünden dolayı ama genelde evliliklerde karı-koca eş ve eşit günümüzde. Aynı hayatı paylaşıyorlar eşler anneler gibi menfaatçi olmaz, kendini üstün görmez çünkü onlar hayat arkadaşıdır, hayat arkadaşlığı için beraberlerdir, anneler gibi menfaatçi olmazlar çünkü eşlerin sevgileri daha güçlüdür yorum sahibine yazdığım özelliklerden dolayı. Anne doğurduğundan dolayı kendini üstün görür bu yüzden çocuğu onun her istediğini yapsın ister. Yapmadığında da sırtını döner.
- +1 yıl
@olasılıklararenedak Bu annelerin özellikleridir sadece bunun yanlış olduğunu bilen anneler böyle yapmazlar. Bu dediklerimi anneler için değil eşler için söylesem kural demez ve karşı gelmezdin çünkü amacın anneleri savunmak. Anne neden menfaatsiz sevsin ki? Sevmiyor da zaten. Sen öyle görmedin diye yok sanıyorsun ama sana geleneksel düşünceler toplum tarafından öyle empoze edilmiş ve sen de öyle kabullenmişsin ki etrafındaki tüm anneler öyle olsa bile göremezsin. Karı-koca hayat arkadaşı olduğundan, aralarından cinsi bağ olduğundan dolayı sevgileri menfaatsizdir ama annelerin menfaatsiz sevmeleri için fıtri bir sebep yoktur. Evlilikte kadın ve erkek eş olmak, çift olmak içindir ve eştir, eşittir bu yüzden aralarında üstünlük olmadığından dolayı biri birinden kendini üstün görüp de menfaati kadar sevmez ama anneler menfaatleri kadar sever çünkü kendilerini anne oldukları için üstün görürler ve görüyorlar da zaten. Anneleri menfaatçi sevmelerinin diğer sebepleri de arada cinsi bağ (karşı cins, tür bağı) olmaması, fıtren ihtiyaç duyulmadığı için duygusal yakınlık olmaması, sükun vasıtası, hayat arkadaşı olmaması ve duyguların güçlü olmamasıdır.
- +1 yıl
@olasıklıklararenedak eşler çift, hayat arkadaşı, birbirilerinin tamamayıcısı ve sükun vasıtasıdır nitelik ve vasıf olarak ama anne sadece doğurup büyütür. Yani eşlerin niteliği ve vasfı daha fazladır. İnsan 70 yaşında bile eşe ihtiyaç duyuyor ama 15 yaşından sonra kimse anneye ihtiyaç duymuyor. Annesini özleyen insan annesinin niteliğini, vasfını değil annesiyle vakit geçirmeyi özler çünkü annenin niteliği ve vasfı çocuk kendi ihtiyaçlarını görecek yaşa gelince biter.
- +1 yıl
Her anne çocuğunu köle, kendini efendi olarak görmez ama öyle görmeyen anneler anneleri tanıyan ve bunun yanlış olduğunu bilen, modern, akıllı kadınlardır. Eğer bir kadın bunun yanlış olduğunu bilmiyosa çocuğu onun her istediğini yapmak zorunda zanneder ama annenin eşten daha çok sevememesi fıtridir. Bu durum anne sevgisi görmediğimi söylemenin arkasından sevgiyi başka yerlerde aradığımı söylemenden ve benim dediklerimin kural olduğunu söylemeyip yorumu yazan adamın dediklerinin kural olduğunu söylememenden fazlasıyla bariz. Anne sevgisi görmeyenlerin Türk toplumu sevgiyi başka yerlerde aradığını söyler. Ben annemle ilgili deneyimimden bahsettiğim için anne sevgisi görmediğimi zannedebilirsin ama sevgiyi başka yerlerde aradığımı zannedemezsin çünkü bu sonuca ulaşabileceğin bir yorum yok. Sen halkın empoze ettiklerini kabullenmiş birisin. Düşünme özelliğin yok. Benim dediğimin zıttını gayet kural şeklinde söyleyen adama kural koyduğunu söylemeyip bana söylemen de bu sözlerimi doğruluyor. Anne-evlat arasında karı-koca kadar yakınlık olmamasına rağmen anneler çocuklarını üzüyorsa bu annelerin kendilerini üstün görmesinden kaynaklıdır.
- +1 yıl
@olasılıklararenedak Bu durum anne sevgisi görmediğimi söylemenin arkasından sevgiyi başka yerlerde aradığımı söylemenden ve benim dediklerimin kural olduğunu söylemeyip yorumu yazan adamın dediklerinin kural olduğunu söylememenden fazlasıyla bariz. Anne sevgisi görmeyenlerin Türk toplumu sevgiyi başka yerlerde aradığını söyler. Ben annemle ilgili deneyimimden bahsettiğim için anne sevgisi görmediğimi zannedebilirsin ama sevgiyi başka yerlerde aradığımı zannedemezsin çünkü bu sonuca ulaşabileceğin bir yorum yok. Sen halkın empoze ettiklerini kabullenmiş birisin. Düşünme özelliğin yok. Benim dediğimin zıttını gayet kural şeklinde söyleyen adama kural koyduğunu söylemeyip bana söylemen de bu sözlerimi doğruluyor. Anne-evlat arasında karı-koca kadar yakınlık olmamasına rağmen anneler çocuklarını üzüyorsa bu annelerin kendilerini üstün görmesinden kaynaklıdır.
- +1 yıl
@olasılıklararenedak Anne daha çok seviyorsa neden çocuğu başkasına anne dediğinde, başkasıyla anne-evlat ilişkisi yaşadığın da kıskanmıyor da eş kıskanıyor? Demek ki karı-koca olmak özeldir, arada cinsi bağ vardır, onlar hayat arkadaşıdır, birbirilerinin hayatlarındaki en özel insanlardır bu yüzden birbirilerini kıskanırlar. Yorumu yazan adama sorduğum sorulara da cevap ver verebilirsen. Karı-koca birbirine sükun vasıtasıdır, hayat arkadaşıdır bu yüzden birbirilerini sahiplenip en çok birbirilerini severler ama sadece bunlar sebep değil cinsi bağ ve yukardaki saydıklarımda geçerli
- +1 yıl
@olasılıklararenedak fıtren anne kendini üstün görür ama bunun yanlış olduğunu bilip bu duyguyu bastırabilir. Fıtren anne eşten daha çok sevememe duygusunu bastıramaz çünkü niteliği eşinkinden farklıdır ve niteliği, vasfı, etkisi, yakınlığı azdır. Bunlar az olduğu için de daha çok sevemez çünkü vasıfları zayıftır. Hem oğlunun ona karşı, hem kendisinin anne olarak vasıfları azdır, hayat arkadaşı olmadıklarından ruhsal ve her türlü yakınlıkları da azdır bu yüzden isteseler de eşten çok sevemzler
- +1 yıl
@olasılıklararenedak Anneyle karı-koca ilişkisi yaşanmaz, kimse bunu istemez bu yüzden anne istese de daha çok sevemez.
- +1 yıl
@Gece__Meleği Dönderip dönderip aynı şeyleri yazmışsın. Sükun vasıtası, cinsi bağ, eksik tamamlama, ruh... Sevgiyi başka yerde aradığını düşündüm. Çünkü kocaya fazla anlam yüklüyorsun. Koca sükun vasıtası diyorsun ya sürekli ya da eş. Ama senin için koca oluyor. Diyorsun ya hani eşler sürekli birbirinin yanında olur. Birbirlerine her şeye rağmen katlanırlar falan. Bunlar kocaya aşırı anlam yüklediğini gösteriyor. Bir yere yara bandı yapışmısşa altında yara vardır. Evde fayansta su varsa boruları kontrol ederiz. Musluğa bakarız su nereden geliyor diye problem vardır ya musluk bozuktur ya boruda bir şey vardır... Bir öğrenci ders çalışıyorsa sınavı vardır, öğrenme ihtiyacı hissediyordur veya. Yani demek istediğim biri bir şeye odaklanıyorsa altında odaklanmasına neden olan bir şey vardır. Sadece sen değil. Birçok kız evliliği ilişkiyi cennete gitmek gibi bir şey sanıyor. Çoğu zaman erkekten istediğini göremiyor tabi. O ayrı konu. Sende bu kadar anlam yüklüyorsan altında bir eksiklik vardır. Bu sana son cevabım. Uzun uzun aynı şeyleri yazıyorsun. Bazı yerlerde hakarete varacak şeyler yazıyorsun. Düşünemiyorsun falan gibi. Kalbini kırmak istemiyorum. Bir de şartlanmışsın bazı şeylere. Ne desem bir anlamı olmayacak. Sana söylediğim şeyleri de çok içerliyorsun. Program kural gibi şeyleri kaç kere tekrar tekrar yazmışsın. Adamınki niye kural değil de benimki kural falan. Zıt fikirlere pek tahammülün yok. Kendi doğruluğuna saplanmışsın. O yüzden bu sana son cevabım. Hem kalbini kırmamak, hem bundan sonraki tartışmaların faydasız olacağını düşündüğüm için hem de fazla içerleyip onun öyle olmadığını ispatlama gerekisinimine aşırı kapılıp kendini yorduğun için. İyi günler, sağlıcakla kal.
- +1 yıl
@Gece__Meleği Hep fıtrattan bahsediyorsun kadın fıtratı, anne fıtratı, eş fıtratı. Kendine göre bu fıtratların altını dolduruyorsun aynı fikirlerle. Sen Allah mısın ki fıtratın ne olduğunu bileceksin. Fıtraten sen peygamberden daha iyi mi bileceksin ki o "Cennet annelerin ayakları altındadır" demiş. Evli misin bilmiyorum ama yarın sende anne olacaksın. Evladına karşı nasıl bir his ve duygu besleyeceksin? Eğer çocuğun varda ona karşı yakınlığın yoksa sen nasıl annesin? Eğer çocuğun yokta böyle beylik laflar ediyorsan, çocuğun olsun annelik hormonların salgılansın sonra görelim seni.. Fıtrat diyorsun. Şurada bir kedi bile yavruları için canını ateşe atıyor hayvan haliyle. İşte fıtrat yaradılış bu. Örnek istiyorsun ya yaratılmışlara bakalım. Ama sen kapatmışsın şalterleri, senin farklı bir fikre hiç tahammülün yok. Ben yazdıklarımla seni ikna etmek için uğraşmıyorum ya da bir tartışmayı kazanma mücadelesi içerisinde değilim. Bunu bence noktalayalım artık. Zira tekrar tekrar aynı cümleler ben okuyamıyorum bile. Kimseye saygısızlık yapmak istemem.
- +1 yıl
@olasılıklararenedak Kocaya fazla anlam yüklemiyorum. Bunlar kocanın vasfı ve aynı zamanda karının da vasfı. Sadece koca için değil karı için de dedim. Hatta ilk olarak karı için dedim çünkü soruyla daha alakalı. Eğer sevgiyi başka yerde arasam, kocaya çok fazla anlam yüklesem bir an önce evlenmek isterdim ama en az 10 yıl evlenmeyi düşünmüyorum. Beni tanımıyorsun. Eşler sürekli birbirinin yanında olur demedim eşler birbirine ruhsal olarak daha yakındır dedim. Yanlış anlamışsın. Senin annelere toz kondurmaman, yorumu yazan adamla aynı tarzda söylememize rağmen, benim dediklerime kural deyip dediklerine kural dememen anneye çok fazla anlam yüklediğin anlamına geliyor. Benim kocaya çok fazla anlam yüklememi düşünmen için öğrenci gibi sınavı kazanmaya odaklanıp koca aramaya odaklanmam lâzım ama benim evlenmek gibi bir amacım yok. Evlenmekten önce çok planım var. Günümüzde birçok kız evliliği cennete gitmek sanmıyor çünkü erkeklerin çoğu aldatıyor, saygısızlık, kabalık yapıyor, annelerine çok bağlı bu sebeplerden dolayı evlenmek istemeyen çok kadın görüyorum. Benim çevremdeki kadınların çoğu evlenmek istemiyor. Zaten hiç kimse kimseden tam olarak istediğini göremez çünkü hiç kimse kusursuz değil. Herkesin eksikleri var. Evliliğini dizilerdeki gibi tozpembe olacak zannedenler evlenmek için can atıyor ve evlilikte anladıklarını bulamadıklarında da hüsrana uğruyorlar ama ben onlardan değilim. Zaten genel olarak yorumumda karılardan bahsettim kocalardan değil. Konu koca değil karı çünkü soru bununla alakalı. Ben de bu yüzden kocadan ziyade karıdan bahsettim. Ki bu gayet anlaşılıyor. Bazı yerlerde aynı şeylerden bahsettim çünkü anlamadın konuyu ve ne dediğimi.
- +1 yıl
Sana hiçbir yorumumda hakaret etmedim ve senin bana hakaret etmene sebep olacak şeyler söylemedim ama sen hakaret etmeme sebep olacak şeyler söyledin. Ben buna rağmen sana hakaret etmedim. Benim şartlandığımı söylüyorsun ama asıl şartlanan sensin. Bu yorumu yazan adam benden daha fazla kuralcı konuşmuş, fıtratı benden çok daha fazla öne sürmüş direkt fıtrattan bahsetmese de Kan bağı demesinden anlaşılıyor Ve sen buna rağmen onun kural koyduğunu insanların programlandığını söyledigini öne sürerek konuşmuyorsun ama o lafları benim için söylüyorsun. Bu demek oluyor ki anneleri savunmaya kendini Şartlandırmışsın. Ayrıca ben eş yerine koca denmeli demedim eş yerine karı denmeli dedim çünkü karı kelimesi eş anlamında kullanıldığında ayıp değil ve bunu eşe çevirip kibarlaştırmak karı olmayı küçümsemek demek. Ben bir şeye bu kadar anlam yüklemek altında bir eksikliğin olduğu anlamına geliyorsa bu bence senin için geçerli çünkü sen anneleri anne niye çok fazla anlam yüklüyorsun. Bu körükörüne savunmandan, ezbere konuşmandan, bu yorumu yazan adam kuralcı konuştuğu halde onun kuralcı konuştuğunu söylemeyip benim kuralcı konuştuğumu söylemenden fazlasıyla belli. Program kuralı gibi şeyleri tekrar tekrar yazmamın sebebi beni anlamadığını düşünmüş olmam.
- +1 yıl
@olasılanararendak İçerlediğim için değil anlaman için o şekilde yazdım. Benim zit fikirlere tahammülümün olmadığını söylüyorsun ama asıl zıt fikirlere tahammülü olmayan sensin. Yazan adamın kuralcı konuştuğunu söylemeyip benim neden kuralcı konuştuğumu söylediğin için bir açıklama değil bu. Yani bu cevabın bu açıklaman sordugum soruya cevap olacak bir şey değil. Yorum yazan adamı kuralcı konuştuğunu söyleme benim kuralcı konuştuğumu söylemen lazım fikirleri tahammül edemememin alakası ne? Defalarca Bu adamın yorumunun kuralcı olduğunu söylemeyip benim yorumumu kuralcı olduğunu sormama rağmen hiçbir şekilde bir cevap veremiyorsun. Bu demek oluyor ki; annelere laf söylemesine çok içerlemişsin ve anneliğe çok fazla anlam yüklüyorsun. Ben de bundan sonraki tartışmaların faydasız olacağını düşünüyorum bu yüzden ben de sana yazmayacağım. Adamın ki niye kural değil benimki niye kural dememiz etik ile bir alakası yok. Benim zat fikirlere değil saçmalama bir çelişkiye tahammülüm yok. Adamınkine kuralcı demeyip benimkine kuralcı demeni kızmamın zıt fikirle bir alakası yok. Anneleri körükörüne savunduğunudan annelere çok fazla anlam yüklediğinden dolayı ikimizde kuralcı konuşmamıza rağmen onun dediklerini doğru bulduğun için onun dediklerinin kuralcı olduğunu söylemiyorsun konu tamamen bundan ibaret. Evliliği cennet zanneden kızlar senin annenin yaşlarındaki geçmişteki kızlar. Eskiden kızlara devamlı evlenmek bir zorunluluk gibi öğretiliyordu kadının tek görevi evlenip karı ve anne olmak olarak görülüyordu. Eskiden evlilik kızlara çok fazla dayatılıyordu tek görevlerinin evlenmek olduğuna inandıklarından dolayı hep evlenme hayaliyle yaşıyorlardı Ama artık öyle değil eskiden kadınların evlendikleri yaşlarda kızlar artık okuyorlar okuyup meslek edinme hayalleri var evlilik hayalleri ondan sonra geliyor yıl 2024 annen de muhtemelen yaşı gereği bu kadınlardandı. Yani sen beni annenle karıştırdın.
- +1 yıl
@mecitkarabay Fıtratın ne olduğunu sadece Allah bilmez. Allah fıtrat bilgisini insanların bilemeyeceği kadar gizlememiştir. Sadece Allah biliyorsa bilimciler nereden biliyor? Sadece Allah‘ın bileceği kadar gizemli bir şey değil fıtrat. Cennet annelerin ayakları altındadır sözü benim bahsettiğim fıtratla çelişen bir söz değil ve o sözde annelerin fıtratlarından bahsedilmiyor. Cennet annelerin ayakları altında dır sözü tamamen mecaz bir sözdür ulemaya göre bu anne hakkının büyük olduğunu anlatmak için söylenen bir hadistir. Bugünün kızları yarının anneleridir diyerek zaten gelecekte benim de anne olacağım göndermesini yapmıştım tekrar söylemene gerek yoktu ben gelecekte Allah nasip ederse anne olacağımı biliyorum. Bana empati yaptırmaya çalışma kendin empati yapmaya çalış ki beni anlayasın. Ben anne olduğumda çocuğumu asla karısının onun sevdiğinden daha fazla sevemem nedenlerini yukarıda saydım. Anne ve evlat arasında yakınlık olmaz demiyorum eşler arasında olduğu kadar yakınlık olmaz diyorum ve anneyle evlat arasında olan yakınlık çocuk 15 yaşına gelene kadar sürer mantıken. Senin hiç çocuğun oldu mu annelik hormonların salgılandı mı ki bu dediklerini biliyorsun? Anne sevgisini ne kadar büyük olduğunu anlamak için anne olmak hormonların salgılanması gerekiyorsa bunu sen de anlayamazsın çünkü sen hiçbir zaman anne olmadın erkek olduğun için hiçbir zaman anne olamayacaksın Bu yüzden bana annelik hakkında bilgi veremezsin. Kedinin yavruları için kendini ateşe atması görülmemiş bir şey. Benim babamın kedisi yavrusunu yemişti üstelik aç değildi. Annelerin fıtratında yavrusu için kendisini ateşe atacak bir şey yok. Bunu yapan anneler zayıf annelerdır. Hiç kimse ateşe dayanamaz. Fıtratın ne olduğunu sadece Allah biliyorsa sen neden fıtrattan bahsediyorsun neden fıtrat hakkında bana bilgi vermeye kalkıyorsun?
- +1 yıl
@mecitkarabay sorduğum hiçbir soruya cevap verememen ne kadar haklı olduğumun kanıtı verebilecek hiçbir cevabın yok hiç! Herkes hayvanların bile yavruları için kendilerini ateşe atacaklarğını söyler ama ne hayvan anneler ne insan anneler arasında böyle bir şey hiç görülmemiştir. Evladı için fedakarlık yapan zorlukları göze alan anne tarihte yoktur ama aşkları dillere destan olmuş eşine sevgilisine olan aşkı dillere destan olmuş binlerce aşık vardır tarihte.
- +1 yıl
Artık yeter arkadaşlar. Bur yoruma bunkasar çok cevap verilebiliyor ise bunu benim. yorumum altında yapmayın lütfen. Bir tartışma konusu olacaksa bunu başka bir soru sorarak yapınız. Teşekkür ederim
+1 yılİyi de insanın annesinin babasının yeri ayrıdır, eşinin yeri ayrıdır. Kocan bunu idrak edememiş anlaşılan. Söylediği cümle saçma olmuş. Üstelik biraz düşüncesizce söylediğine kanaat getirdim. Sen onun karısısın, elbetteki seni seviyor değer veriyor istediklerini yapmasından da belli değil mi güzelim? Niçin kendine "Ben değersizim, kocamın hayatındaki en önemli kişi olamayacağım" gibi sözler söylüyorsun ki?
5 ay sonra seninde hayatındaki en önemli ve en çok sevdiğin kişi değişecek, bunun farkında mısın 😊11 Yorumla
Soran+1 yılLaflarımdan dolayı kusuruma bakmayın ama kendimi biraz enayi gibi hissettim. Ben ailem konusunda bir çok şeyden vazgeçtim çünkü. Tabiki öz ailemi de çok seviyorum ama kurduğum ailemin daha önemli olduğunu düşündüm hep. O yüzden de biraz kötü hissettim
+1 yılAslında iki sevgi de kıyaslanacak bir şey değil. Bu elma ile armutu kıyaslayıp aynı tadı beklemek gibi olur. İkinizin de sevgisinin yeri ayrıdır. Sen 3 senedir hayatında varsın annesi ise yıllardır bir de bu açıdan bakabilirsin. Açıkçası benim bir oğlum olsa onu büyütsem her türlü fedakarlığı yapsam daha sonra 3 yıllık eşini daha çok sevdiğini söylese ben çok üzülürdüm. Empati kurmayı dene. Ve dediğim gibi aslında bu kıyaslanacak bir durum da değil iki sevgi birbirinden bambaşka sana duyduğu aşk ve şehveti annesine duyamaz annesine duyduğu sevgi ve vefayı da sana duyamaz aynı şekilde sevse seni sen zaten onun annesi gibi olmuş olursın ve seninle evlenmezdi. Üzme kendini. Seni ezdiriyorsa durum farklı olurdu ama bunda bir şey yok.
06 Yorumla
Soran+1 yıl16 yaşımdan beri kocamla beraberim daha 3 senelik evliyiz ama bu sene birlikteliğimizin 10. yılı olacak. Üstelik allah izin verirse 70-80 yaşına kadar da kocamla ben ilgileneceğim. Tabiki anne ve eş sevgisi farklıdır ama böyle söylemesi de hoş değil gerçekten. Hem çocuklarına hem kendine yıllarca bakacağım belki kendi annesinden daha uzun süre. Annedir oğlu diye sever, kardeşidir kardeşi diye sever. Ben onu, o beni yabancıyken tanımış birbirimizle aile olmaya karar vermişiz. Yine de bunu duymayı hakkettiğimi düşünmüyorum ben.
- +1 yıl
hakediyorsun demedim zaten. Sadece söyleyiş üslubu farklı olmuş ikinizin sevgisi de farklı aynı değil diyebilirdi.
- +1 yıl
Ve 10 senelik ilişkinde evlenmeden önce hiç bunın konusu geçmedi mi illaki geçmiştir o zamanlar farklı mı söylüyordu
- +1 yıl
evlenmeden önceki 7 senelik sevgililiğinde illaki sprmuşsundur en çok kimi seviyorsun hangi kadın diye
Soran+1 yılİnanır mısın hiç sormadım🤦♀️ hatta bunu söylediğinde de ben kimi daha çok seviyorsun diye sormadım. Laf döndü dolaştı buraya geldi
- +1 yıl
Olayın boyutunu bilmediğimden böyle diyorum ama bazı erkekler de fazla anneci abartı boyutta. Bence git eşinle konuş bu dediklerini kibarca ona söyle seni ne kadar çok sevdiğini ve aynı şey olmadığını diyebilir
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. ALLAH yardımcısı olsun o adamın ne diyim
Bana annemi çok seviyorum dedi
Beni 1 tık az seviyormuş
Kocan :
Anaç birimi : yok
Kazandı parayı anasına mi götürüyor; yok
Anasının dizinin dibinden ayrılmıyor mu :yok
Annesine aşırımı düşkün;yok
Annesinin lafına uyup kötü mü. Davranıyor;yok
Annesini senden çok sevdi için aile vb degisklik var mı YOK
E derdin ne bana böyle söyledi
Annesi 25 -30 sene büyütmüş
Sen nekadar evli kaldinda kendinle kiyasliyon: banane banane
(Boşan ) Adamda rahat etsin : yatırım tavsiyesi değildir10 YorumlaCanım merhaba. Benim eşimde beni çok seviyor buna eminim. Ancak evlendikten sonra annem ve babamı çok seviyorum onlar benim için küçük tanrıcıklar diyordu. Bide yılda 6-7 ay beraber kalıyoruz. Benimde zoruma gitmişti. Erkekler bazen gerçekten bizim kadar ince düşünmüyor. O lafın arasında sen sorunca demiştir sormasan demezdi eminim ve biliyor musun bence annesini seven kişi eşine de aynı değeri verir
Üzülme yani seni anlıyorum biz bu konuya takılıyoruz ama bazen yeri geldi eşim bana senin için anne babamdan bile vazgeçerim eğer sana haksızlık ederlerse demişti. Yani uzun lafın kısası eşin ikinizi de çok seviyor ama iç güdüsel olarak annesini seçiyor onu tercih yapmak zorunda bırakma. Bende erkek annesiyim inşallah oğlum da eşim gibi olur❤️10 Yorumla
+1 yılAnacı erkekler hiç çekilmezler yaaa. Kaç yaşına gelmiş hala daha ana ana diye tutturmuş. Yahu anan seni eşin için doğurmuş. Bir sal ananı da eşine odaklan artık. Anan baban mefta ileride. Hayatında bir tek eşin ve çocukların kalacak senin. En önemli varlığı eşi olmayan erkekten uzak durun bence. Annesinin nihayetinde de bir kadın olduğunu ve kocasıyla bir hayatı olduğunu kabullenecek yaşta değil demek ki. Büyümemiş çocuklar ileride sıkıntı çıkarır. Annesiyle geçinemeyeceğin olaylar yaşasan mesela sana kök söktürür. Morel bozucu. Bir adım ileriye gidemeyen ve hayatında ki yeniliği, değişimi göremeyenlerden uzak durun, anam da anam der zorlanırsınız.
14 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
@Eloss56 Erkek dediğin şey sadece kadının bir varyantı. X diye temel bir kromozomumuz var. Hepimizin X kromozomu da ortak. Bu kromozom hepimize kadınlardan gelir. Bütün bedenimiz her şeyimiz önce X kromozomundan oluşur. X te erkeğin annesinden gelir. Senin X kromozomlarınla, eşey varyantının taşıdığı X kromozomları yumurta içinde eşleşir. Bebek ise ilk 3 ayına kadar zaten tamamen X temel kromozomu ile büyür ve gelişir. Hepimizin memeli oluşu bu nedenledir. Hepimizin rahim kanalları böyle oluşur. O yüzden erkeklerin kasıkları boştur ve kolayca kasık fıtığı olurlar. Bütün bedenimiz şekillendikten sonra senin eşey varyantından Y kromozomu bebeğinle belki eşleşebilir. Eşleşirse cinsiyeti değişmeye başlar. Rahim gelişimi durur ve kasıklarında kocaman boşluk oluşur. Yumurtalıkları da aşağıya iner testis dediğin yapıyı oluşturur. Bazen de inmez ameliyat ederler. Sonuç olarak yumurta daima bölünerek çoğalır. Zigot zaten kadına aittir. Zeka kadına aittir. Beden kadına aittir. Hepsi de X kromozomundan gelir. İstersen çocuğuna babalık testi yaptır. Hiç bir zaman yüzde yüz babası tespit edilemez. Çünkü bütün genler daima kadına aittir. Y kromozomu içinde eşeyden başka hiç bir özellik yoktur. Bütün hayatımızı her şeyimizi X kromomu sağlar. Senin eşey varyantının da genleri annesinden ona gelir. Erkek dediğin varyantının bir yönü daima X olmak zorundadır. Tek görevi senin yumurtalarının bölünmesini başlatmaktır. Yumurtan kendi kendine bölünmesin, kontrolsüz şekilde başlamasın diye süreci durduran bir mekanizma gelişmiştir. Bunun adına da o yüzden eşey deriz. Eşeyli olduğumuz için yumurtalarının bölünmesini işte bu sperm başlatıcı olarak sağlar. Genlerin çoğu da kadına ait olan genlerden, annesinden ve onun atalarından hep gelir. Bazen bu genler senin X genlerin tarafından susturulur ya da onarılır. Böylece daha farklı bir bebek dünyaya gelir. Anne tarafında olan genetik hasarlar o yüzden çok tehlikelidir. Çünkü her şey X kromozomu üzerine inşa edilir. Ve bunun temeli de kadındır.
- Aile & Toplum konusunda 762 cevap paylaştı.
+1 yılBununla ilgili çok güzel bir hikaye var. Bir adam eşine yıllarca “kadın eş bulunur ama ana bulunmaz onyğzden benim anam benim için çok önemli” deyip hep hor görmüş ezmiş yıpratmış. Yıllar geçmiş annesi hakkın rahmetine kavuşmuş ve kadının da tüm sevgisi saygısı tükenmiş boşanmaya karar vermiş. Bu sefer adam “anne bulunur eş bulunmaz ben yıllarca hata etmişim” demeye başlıyor ama iş işten geçiyor. Ana bırakır gider ama her abında ailenden önce kendi yıkandaki insan eşin ve çocuğun koşar. çocuk bile koşmaz büyüdüğü zaman ama eşin hayattaysa her daim annenden çok daha değerli olmak zorunda. Kimse annesini atsın demiyorum ama eşin yeri ayrı annenin yeri ayrı. O imza atıldıktan sonra senin ailen yuvan ayrı oluyor o yüzden ona göre davranman lazım. Sen çok takılma, bebek doğunca o anlayacak anne mi eş mi daha kıymetli diye
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılElbette ki eşinizin hayatında önemli bir yere sahip olmanız gerekiyor. Neticesinde siz onun ömrünün geri kalanını geçireceği kişi ve doğacak olan çocuğunun annesisiniz. Ancak şunu unutmayın ki ; bir erkek (eğer iyi bir annesi varsa) annesinden başka hiç bir kadını daha çok sevmek. Çünkü o kadın onu doğurmuş , yedirmiş , içirmiş , bakmış ve bu yaşa kadar getirmiştir. Bu yüzden eşinizin annesini sizden daha çok sevmesi olağan bir durum. Sizin buna kırılmanız da çok normal. Çünkü hamilesiniz ve duygusal bir hal içerisindesiniz.
01 Yorumla- +1 yıl
*sevmez
Anneye bağımlı olmadığı sürece annesine bu kadar değer veren bir erkek eşine de verir. Sorulan soru da yanlış, bu soruya cevap verilmesi de... hele hele anne ve eşe olan sevgiyi aynı kategoriye koyup derecelendirmek daha da yanlış. Akıllı bir kadın erkeğe bu soruyu sormaz çünkü istediğin o cevabı erkekten alamazsın. Gerçek tam tersi olsa dahi sen annemden daha öncesin benim için demeyi bi erkek olarak kendine yediremez. Yani boş ver kimi daha çok sevdiğini. Ve mutlu ol bu durumdan annesini seven ve bunu dile getiren adam sevmeyi biliyor demektir.
00 Yorumla
+1 yılSağlıklı bir erkek bunu genelde hiç söylemez ama anası, karısından daha önde gelir. Fakat bir erkeğin her zaman böyle doğruları söylemesi pek akıl karı değil. Birde şöyle düşün kaç yıl anası ile yaşadı? Anası onu doğurdu, büyüttü. Çile çekti. Sen biraz hazıra kondun. Adam olduktan sonra onunla evlendin. Aradaki aşamaları, sıkıntıları ve gerginlikleri o kadın gördü. Ben eşinin düşüncesini normal bulmakla birlikte bu kadar açık sözlülüğün evlilikte sıkıntı olacağını düşünmekteyim.
Bu arada şu an hamilesin çocuğun doğduğunda sende çocuğunu eşinin önünde tutacaksın. Çocuğunu daha çok seveceksin. şu an bunu hissedemeyebilirsin. Ama bu olacak. Adam ne yapsın el kadar bebeyi mi kıskansın şimdi? Bir kişi yaşayacak; çocuğun mu eşin mi dediklerinde el kadar bebeyi seçeceksin.
Nihai olarak bu tarz sevgilerin kıyaslanmasını doğru bulmuyorum. Farklı nitelikteki şeyler kıyaslanıyor herkesin yeri ayrıdır erkekte.
00 YorumlaAbla bence anlayışlı biri ise açık açık bu duygularından bahset. Anne sevgisi ayrı eş sevgisi ayrı en azından beni kırmamak için sizi eşit seviyorum diyemez miydin de. Ben hamileyim hormonlarım yüzünden çabukta üzülüyorum bu konuda neden beni bastırmaya çalışıyorsun ki annen ile ben aynı kategoride sevgide değiliz ki de. Ben senin hayatını paylaştığın birlikte yatağa girdiğin eşinken annen seni büyüten kadın ben annemi nasıl aynı kategoriye koymuyor isem seninle sende koyma lütfen ben üzüldüm felan de bence.
Erkek kafası işte. Bence gelecekte annesini kıskanırsın felan diye seni bastırmaya çalışıyor erkenden.00 Yorumla@tunctataker
Bir erkegin ilk bosanmasi gereken kadin annesidir. Annesinden bosanamamis bir erkek ne büyüyebilir ne de baska bir kadinla bütünlesebilir.
Yazdıklarını okuduğum da üstte ki alıntı geldi aklıma ve bence çok doğru. Anne tabii ki önemlidir lakin, evlenmiş ve kendi ailesi kurmuş kadın-erkek öncelik olarak kendi ailesini tutmalı , düşünmeli.
İçselleştirerek Yazdığın her kelimeye kesinlikle katılıyorum ama bizim toplumuzda özellikle eşinden gerekli ilgili görmeyen her kadın oğlunu küçük yaşlarda manipüle ederek kendine bağlama, kendine bağımlı getirme eğiliminde. Sanırım eşinin ailesinde de böyle bir tutum vardı.
00 Yorumla
+1 yılAnnesine karşı minnet borcuyla fazla adanmış hissedebilir. Eşinin ne söylediğini tam anlamamış olarak düşünüyorum. Senin böylesine kafaya takcağını bilseydi bu şekilde demezdi. Ve eşine yaptığın güzel şeyler için onun seni çok sevmesine gerek yok. Sadece anın tadını çıkar ve güzel düşün. İnsanların bizi ne kadar sevmesiyle hareketlerimizi sınırlandırırsak doya doya yaşıyamayız. Ama bu durumu, ne düşünüp hissettiğini güzelce eşine ifade ederek belki daha iyi bir yere varabilirsiniz. Gene de çok canını sıkarsa gel ablam çocuğuna bakarız soxğödols
00 Yorumla
+1 yılYani bu kıyas çok farklı sorunlar doğurur. Sana kızmıyorum hatta haklısın bu konuda çünkü bunu sana düşündüren eşin ve ister istemez canını sıkar bu durum.
Anne sevgisi ayrı, eş sevgisi ayrı. Onun ailesi sensin, evlendiğinizde birbirinize aile olmak için bir yuva kurdunuz, dolayısıyla sen onu öyle görürken onun seni ikinci plana atması tabiki sinir bozucu ama bence üslup ve anlatımı sana böyle hissettirdi. Hepimiz anne babamızı severiz bu sevgi değişmez zaten, kimse değişmesini de bekleyemez, iki güzel laf söyleyip iyi hissettirmek bu kadar zor olmamalı.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl40 yaşında ablam olarak soyluyorum. Nihayetinde berbat bir kelime söylemiş umarım sana küpe olucak çok önemli bir şey soyleyecwgim sakin ha sakın sen sen ol asla bundan sonra ikinci bir çocuk verme. Bu adam sana aşık değil canım sevmiyorda. . birgün bu hisleri birisyle yaşayacaktır. Çünki çoğunlukla evlilikte aldatma olur. Kendini sağlama al. Kimse sana bubladi oturupta soylemez. En fazla iyi olmaya bak der ama sen iyi olursun o kötü. Birden kazık yersin. Dönüp baktığında kucağında onun çocuklarıyla ne yapacağını bilmezsin. Oyuzden ikinci bir hayatın olmasını istiyorsan sakin ikinci bir çocuk dünyaya getirme bu adam için. Bir iki sene bak sana iyi davranıyor mi sozleriyle sana psikoloji şiddet uyguluyorsa hemen çok o evden. Kütük ilerde boktan bir hayatın olur şu an elinde tuttuğun adamdan adam olmaz.
10 YorumlaBen de sevgilimi çok seviyorum... aslın da, ben ona sevgili değil, koca gözüyle bakıyorum. O, hep anne'm, anne'm der ama ikimizi de sevdiğini söyler. Anne'sini niye çok sevdiğini anlıyorum, ama aslın da hayatın da en değer verdiği kişi benim, bunu bana çok iyi hissettiriyor. Ben ona beni herkesten çok sev derim, ama abbe'nden çok sev demem, çünkü o, anne. İlla ki, seni de çok seviyor, değer veriyordur ama anne'sinden sonra, bu yüzden kemdini üzme, birbirinizin yanındasınız, onun çocuğunu taşıyorsun, birlikte ve mutlusunuz, bunun kıymetini bil, gerisini takma, anne'si dışın da birini sevmiyor ya çok şükür ona bak sen
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 478 cevap paylaştı.
+1 yılKadın piskolojisinden anlamayan erkek böyle oluyor.
kadınların bu cümleleri unutmadıgını ya bilmiyor ya da bilmek istemiyoru.
senin yerin farklı annemin yeri farklı demek daha iyi bir özet
az zeki olmak lazım ya. bir kıyas bir önde tutma meselesi degilki anne ve eş
33 Yorumla- +1 yıl
@emre505 o kadınların değil doğanın kuralı
Seven s*** … anladın işte
Ama tam tersi o ruhu ve netliği sagladıgında sevende gayet cok - +1 yıl
@emre505 olur
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılProblemsiz, düzgün yetişen bir ailede bu şekil düşünme ihtimali yüksek ama direkt sana söyleyerek pot kırmış. İnsan gebelikten önce bari söyler. Neyse artık gebesin çocuk olacak. Yine de boşanılabilir ama boş ver. Bir anşık pot kırmış işte. Arada laf çaktır pişman olur zaten.
20 Yorumla
+1 yılBu konuya bu şekilde duygusal yaklaşma. Şimdi şöyle düşün senin annene bir şey olsa eşin aklına o an gelmez. Eşine bir şey olsa senin aklına annen gelmez. Lafta sadece bunlar. Annesi hastalanır kendisi bakmak ister. Bu gayet doğal. Senin annen hastalanır sen bakmak istersin bu insanı vefa durumudur. Bunu bu şekilde yorumla bence kafanı rahat tut.
20 YorumlaKocam kötürüm olsa sen onun altını bağlamaz, ona yemek yedirmek, onu sırtında taşımazsın. Onu boşar ve yenisini alırsın ama annesi onun altını değiştirdi, yemeğini ağzına verdi ve 9 ay karnında taşıdı. Son derece doğru bir şey söylemiş. Bu diğru söze gücenmen senin için hayırlı olmaz. Aksine eşim doğru söyledindeyip onun bu cevabının hakkını vermelisin.
10 Yorumla
+1 yılFarkındalığı düşük duygusal zekası olmayan bir erkek ancak üstelik eşi hamileyken böyle bir cümle kurabilir.. İnsanin kimi şeyler var ki.. sevdiğine hayatındaki insana.. söyleyemezsin. . içinde yaşar içinde kalır mezara kadar.. kasıtlı söylenmiş bir söz gibi.. sanki üzmeye çalışır gibi.. bir insan evladı bunu neden yapar ki.. kırılacagini bile bile.. cevabı yok kimi şeylerin..
10 Yorumla
+1 yılBen evliliğe mantık olarak bakıyorum bir insan ile hayatı paylaşmak olarak bakıyorum. Bende ailemi hayatımdaki kişiden daha çok severim. Ama hayatı onunla paylaşırım en çok beni sevsin de demem bir uyum var ise devam ederim çünkü zaten normali bu bence
11 Yorumla- +1 yıl
Bence fevri davranma çünkü sende anne olacaksın o zaman eşini anlayacaksın çünkü eğer çocuğun olursa dünya üzerinde en sevdiğin şey bebeğin olacak
+1 yılAnne sevgisi ve eş sevgisini nasıl ayırt edemiyor anlamıyorum bu erkekleri. Hadi böyle bir düşüncesi var, madem onu daha çok seviyor, bunu sana nasıl yüzsüzlükle söyleyebiliyor? Ben böyle bir durumla karşılaşsam sevgimin karşılık bulmadığını görünce o kişiden git gide soğurdum samimi davranamazdım. Icinde bulunduğun suygusal durum zor gerçekten. Sen eşinle tekrardan konuş bence bu konuyu kalbinin kırıldığını falan anlasın. İletişim önemli.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 724 cevap paylaştı. Bence hiç kafana takma bak oda seni gayet çok seviyor ve değer veriyor her insanın anne babasını böyle çok sevmesi aslında çok doğal ve normal yani önemli olan sana karşı dürüst olması seninle sohbet ederken anlayışlı olması bence o konuya hiç takılma 😊😊
00 Yorumla
+1 yılUlan ya ne boş insanlar var, yorumları okudum ayrıl diyenler var. Boş insanlar kız zaten mutlu bir evliliği olduğunu söylüyor ve o kadar da gerekli olmayan bir şeye takılmış kafası, bunu onemsememesini söyleyeceklerine ayrıl diyorlar. Hay sizin çalışmayan beyninizin taaaa... Neyse
Bence sana ayrıl diyenler mutlu bir evliliğe sahip olamamış ve mutlu bir evlilik görmeye dayanamayanlardır. Öyle bir yanlisa düşme00 Yorumla
+1 yılAblacığım sende anneni kocandan daha çok seviyorsundur evet duygusal yaklaşmanı anlıyorum fakat doğanın kanunu bu , her canlı annesini veyahut babasını diğer insanlara nazaran daha çok sever ve sevmelide eğer evlatlarına köpek gibi davranmadılarsa.
00 YorumlaHamilesin cok hassas düsünme, ben de cok duygusalım normalde, güzel iliskiniz var masallah ama bazı seyleri kabullenmek gerekiyor, her zaman ailesi öncelik olsun zaten kıyaslama sorusu bile tuhaftır ne kadar iyi niyetli olsan da, ben baska cevap verir diye okudum ama normal geldi yani
Hatta sevgilim en cok seni seviyorum dediğinde anneni unutma onlar bas tacı derim hep
Ben öyle diyince daha cok seviyor hatta beni skdjs
Mantıklı düsününce aile herkes için zaten ön planda sadece erkekler icin değil
Bugün yarın sana yan cizse yine arkanda olacak kisi ailen, sana da öyle sorulursa direk babam annem de yani00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 492 cevap paylaştı.
+1 yılanne anne olarak sevilir eş eş olarak bunun karşılaştırılması bile saçma eşin gerçekten saçma sapan bir cevap vermiş ikinizin yeri bambaşka annesi en olabilir ama bu demek değil ki sen eni olamazsın
aman nerde türk erkeklerinde o kapasite
00 Yorumla Her insan annesini daha çok sevebilir bunda abes bir durum yok. Sadece senin hassas döneminde bunu böyle ifade etmesi yanlış olmuş. Seni kirmayacak şekilde konuşmalıydi. Sende hamile olmasan bu konuya bu kadar takılamazdın emin ol. O yüzden boş ver üzülme...
00 YorumlaYa sen kimseyi dinleme kanka, hamilesin ve duygusalsın. Bunu süreç içerisinde mantıklı bir zemine oturtacaksındır veya tekrar konuşup ne demek istediğini daha iyi anlarsın. Eğer anladiğım gibiyde ileride bebeğinde seni herkesten ve her seyden çok sevecek demektir. Barsağa dolu tarafından bakmalısın. Aptal aptal yorumlar yapmışlar asabım bozuldi gece gece. Haydi selametle
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılYok ayril diyen olmus yok bosa diyen. Yahu sacmalamayin. Biz erkekler hep duz mantik dusunuyoruz. Oyle lafi evelemeden lapp diye diyiveriyoruz. Karsidaki kirilir gucenir anliyamiyoruz once biraz kafamiz karisacakki sonra anliyoruz hatamizi. İcimiz bos oldugu icin farkedemiyoruz cogunlukla. Adamla otur guzelcene konus. Ama tatli tatli filve ile konus illaki gonlunu alacaktir. Kirikdigini oyle hafif cilve ile anlatirsan anliyacaktir.
00 Yorumla Bunu demiş yanlış da durduğu yerde mi dedi, daha iyi anlamaya çalışıyorum. Ama 4 aylık hamile bir kadına bunu söyleyen bir erkekle evli olmak üzücü. Büyük ihtimal onun çocuğuna hamile olduğun için sana olan sevgisi daha da arttı ama bir yandan anneme ihanet ediyorum diye içinde çocukça bir korku oluştu. Anne ve eş sevgisini ayıramayan bir tane şaşkolok. Çok kafaya takma.
02 YorumlaAllah yardımcın olsun. Benimde böyle hoşlandığım insanlar oldu. Bunu farkettim ilk baştan Allahım farkettirdi bişey oldurmadan. Öyleleriyle olmaz. Seni ilk sıraya koymayan kimseyle olmaz. Yıpratır hasta eder insanı. Aile kurmayı haketmez zaten öyleleri
00 YorumlaKendini yanlış ifade etmiş olabilir. Annesine duyduğu minnet, verdiği emek , analık hakkı ile sana olan sevgi farklı şeyler. Ikinizi de çok seviyor belli ki kıyaslama yapılacak türden sevgiler olmadığı için kafana takma. Içine de atma bunu konuş bence güzelce. Seni sevmese güzel bi evliliğim var demezdim. Seni kadın olarak seviyor en sevdiği sensin , ana da ayrı bi sevgi o mertebede de annesini en çok seviyor
00 YorumlaHamile olduğun için fazla duygusal davraniyorsun kafaya takılacak bisey yok aslında o Şu an oyle söylüyor bo gün biyere git bi sensiz kalsın bak bakalım anne mi daha ağır basıyor karışımı kimse annesini atmıyor ama artık kim keserse desin kurduğum aile önceliğin herşeyin oluyor oyuzden takma sen davranışlarına odaklan bi zaman sonra farklı düşünücek eminim
00 YorumlaHamilesin ya alınganlıgın tutmuş olabilir belki ikinizin yeri ayrı demek istemiştir tekrar konuşursan daha iyi olur gibime geldi aynı konuyu tekrar aç. Bu arada annem hayatta olmadığı halde hala en çok annemi seviyorum. Ailenin önemini anladım eşim olsada en ön plana koymam herhalde en sona koyarım 😂😂😂 bu benim hayat tecrübem tabi
00 Yorumla
+1 yılAnneci erkek kolay kolay değişmez eşin bunun sağlıksız bir durum olduğunu ne zaman idrak ederse ikili ilişkilere üçüncü kişileri anne sıfatı adı altında olsa bile sokmamayı öğrenirse ancak o zaman değişir. Tamam anne eşsiz benzersizdir annedir sonuçta ama sende onun karısısın böyle saçma bir kıyaslama yaparak hayırlı evlat olduğunu hissedip gurur duyuyor sanırım ama yanlış bir durum annesini tek başına sevebilir bunu seninle kıyaslaması hoş görülmez saçma sapan bir muhabbet.
00 Yorumla
+1 yılher şey güzel gidiyor diyorsun mutlusun.. buna takilma seni önemsememek değil bu..
Eşin kadın ruhunun hassasiyetinin ve inçeliğin farkinda değil.. Cok açık ve net ifade etmiş
bunu kendi adına Olumsuz algılama bence..
Anne her daim başkadir unutma dogalı bu..
ama sen eşisin ikinizin bir veya birbirinizden üstü olama olasılığı yok.. Bosuna üzüyorsun kendini00 YorumlaKızım iyi misin küçük yaşta evlenirsen böyle olur. Ya bana böyle dese ben eşimle gurur duyarım ne güzel annesine bağlı ona emek veren insana herkesten çok değer veriyor diye. Sende ikinci sırada oluver hatta üçüncü annesi doğduğundan beri yanındaydı ömür boyu yanında olacak sen ömür boyu olamazsın her türlü annesi on planda. Yazık düşüncene.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılAslında ikinize karşı sevgileri farklı.
Karıştırmaması lazım.
Şöyle düşün,
O kadın, o çocuğu büyütüp bu yaşa getirmiş.
Belli ki sorunlu biri değil. Seni de kabul etmiş.
Bunu görüyorsa eşin böyle düşünmesi normal.
Hamileliğin azcık alıngan yaptığını hepimiz biliyoruz.
Sende aynısını ona söyle. Vereceği tepki farklı olur.00 Yorumla
+1 yılBelki de yılların verdiği minnet duygusuna nazaran öyle söylemiştir. İki çok farklı duygu kıyaslamanın hiç anlamı yok ki. Düşünsene seninle yaşadığı birçok şeyi onunla yaşaması söz konusu değil. Senin karnında ikinizin bir parçası var. Aranız iyi olmaya devam ederse (ki, umarım öyle olur) zamanla emek vermenin, yaşanmışlıkları paylaşmanın verdiği farklı güzel duygular da olacak.
00 Yorumla
+1 yılHamilelik hormonlarından böyle düşünmen çok normal. Eşin de hödükmüş ve neden böyle gereksiz açıklamalara girildi anlayamadım ama şöyle düşün bebeğin de dünyada herşeyden her sevgiden seni üstün tutacak. Bu açıdan bakarsan belki anlarsın. Ayrıca anne sevgisiyle eş sevgisi bir değil. Kocan ciddi ciddi saçmalamış o da hamile galiba :D
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadınların hatası bu işte sevdiği erkeği hep ailesinin önüne koyuyor ama erkekte böyle bi şey yok erkek duygusuzdur, hissizdir, anne kuzusudur, aman bu karı olmazsa bir sürü karı bulurum kafasındadır. Sevdiği kadın ne kadar fedakarlık yapsa da hep anne kuzusu olurlar. İyi ki bi anneleri varmış. Annelerinden kopamayan erkekle asla evlenmeyin. Seni çok iyi anlıyorum acayip kırılmışsın ama boşanın diyemem hamileymişsin de o vakit sen de ona aynı değeri ver.
21 Yorumla- +1 yıl
Anne mi aman 😂
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖnce annelerinden boşanmalarını tavsiye ediyorum türk erkeğine. Ayrıca annenizi seçemiyorsunuz ve orada mecburiyetten bir sevgi var annenizden size karşı, ama ya eşiniz öyle mi? Onca yabancı arasından sizi seçip sevmiş. Biraz akıllarını başına alsalar keşke. Kimse annesini sevmesin demiyor zaten.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir anneyle kendini neden aynı kefeye koymaya çalışıyorsun ki? İkinizin yeri bambaşka. Sen çocuğunu taşıyorsan o da baktı büyüttü saçını süpürge etti belki. Anne ve babanın yerine hiçbir şey koyulamaz tabii aileyle bir şekilde ilişkini koparmadıysan. Kim olursa olsun annemin ve babamın öncesine koymam.
12 Yorumla- +1 yıl
Evlendiğin adam ne oluyor peki senin hayatında sadece çalışıp para kazanmaya yarayan bir amele mi? Sevdiğiniz kişiye bu gözle bakacaksanız evlenmeyin evet tabiki anne baba sana emek vermiştir ama diğeri de senin hayat arkadaşın annenle babanla yapamadığını onunla yapıyorsun annenle babanla olamadığın kadar onunla yakın oluyorsun herşeyini biliyor hep desteğini görüyorsun o da senin 2. ailen oluyor kadına böyle bir şey söylemesi yanlış ikinizin yeri ayrı ikinizi de çok seviyorum diyebilirdi
Cevap sahibi+1 yılSenin de dediğin gibi evlendiğim adam 2. ailem oluyor. Annemin babamın yerine koymam demek kocama değer vermem onu amele gibi kullanırım demek mi oluyor? İkinizi de çok seviyorum dememiş olması adamın saflığı ama annemi daha çok seviyorum demiş doğruyu söylemiş adam annesini daha çok seviyor diye ben hiçbir zaman en önemli kişi olmayacakmışım diye zırıldanmak da çocukluk resmen. Bana göre büyütülecek bir şey değil snaa göre öyleyse sen hayatını ona göre yaşarsın olur biter.
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanım annesini senden daha çok sevmesi normal değil mi? Çünkü onu doğuran büyüten bu günlere getirip sana sunan kadın, bence bunu bu kadar takmamalisin, önemli olan davranışlari ve ilgisidir sana değer veriyor mu? İsteklerini yerine getiriyor mu? Günün sonunda aynı yastığa baş koyabiliyor musunuz?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılElin oğlunu kendi ailenin önüne koyan sensin bu ilişkide ki anormal olan. Kimse senin kan bağın olanlar kadar değerli olamaz. Eş dediğin bugün var yarın yok ama aile her zaman var. Kocan gayet söylemesi gerekeni söylemiş. Sen nasıl onun annesiyle eş değerde olabileceğini düşündün ki? Hayır kocam kocam diyorsunuz da iki gün sonra boşanıp koşa koşa ailenizin yanına gidiyorsunuz... Karıcı erkekler bile daha mantıklı geliyor bana ama şu kocacı kadınları asla anlayamıyorum, sinirim zıplıyor.
00 YorumlaKesinlikle eşine tapmayı bırakmalısın. Çok çok sevebilirsin ama tapmamalısın çünkü söylediği şey çok kırıcı. Kesinlikle sizin ikinizin yeri ayrı demeliydi. Bence duygusallığı bırakıp daha pragmatik düşünmelisin ve ders çıkarmalısın. Kesinlikle onun sana verdiği değerden daha fazlasını verme. Yoksa duygusallığını kullanır. İyi düşün ve enerjini bebeğine sakla. Hayattaki en koşulsuz sevgi anne ve bebeği arasındadır, senin için güzel günler yakında💘🧿
20 Yorumla
+1 yılE yani tabiki annesi önce gelecek. Sen hayatına sonradan dahil oldun adamın sonuçta. Ben bekarım ama evli olsam ve eşim baba ben mi baban mı? Dese babam, derim. Bir aile olabilirsiniz ama yetiştiren kuşağı da önemsemek gerekir bence
00 Yorumla
+1 yılen çok annesini sevmesi normal ama sana o şekilde senden daha çok seviyorum demesi yanlış ya evlisiniz aynı evde bi ömür boyu yaşayacaksınız annesinden fazla olmasada sana kıyaslanamayacak kadar çok değer vermesi lazım
00 YorumlaBu normal zamanında bu kadar sorun yaşayacağın bir durum değil ama hamilelikle aynı zamana gelmesi seni ekstra bir üzüntü ve boşluğa iter bunun üzerinde çok durmamalısın, hamileliğin bittikten sonra düşünmen daha iyi olur
00 Yorumla
+1 yılBir insanı koşulsuz şartsız seven tek insan annesidir eşin de bunun farkında onu doğurmuş büyütmüş bu yaşa kadar getirmiş insanı da kıskanmayın sizi onun kadar veya ondan fazla seveceğini beklemeyin bi zahmet
00 Yorumla
+1 yılBoşa kıskançlık yapma biraz olgun ol, ana gibi yar olmaz derler. Sen gidersin başkası gelir, evlat ölür başka evlat verir Allah. Ama ana gitti mi yarın gider bomboş kalır.. Karnındaki el kızını oğlunu senden çok sever üyün tutarsa anlarsın bi gün
00 Yorumla
+1 yılAynı klasmanda değilsiniz öncelikle bu ayrımı yap. Eş, sevgili, aşk bağı açısından en önemlisi sensin. Ve bu çok kıymetli. Anne bambaşka bir şey ve senin için de öyle olmalı zaten, kıyas götürmez bir mesele.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok yanlış konuşmuş. Herkes annesi sever. Ama sana duydugu sevgi ile annesine duydugu sevginin farklı olması gerekiyor. Annesi ile senin aranda kalsa demek onu seçecek.
Ayrıca öyle düşünse bile söylememesi de gerekir. Ne rahat adammış30 Yorumla
+1 yılKadın şeytan ile işbirliği yapıp huzuruna dinamit koyma. Yazık edersin evliliğine. Eşin gereksiz konuşmuş. Ama sen de kafanda kurgulayip büyütme bunu
10 Yorumla- Devamını Gör (109)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat