İnsanlar içinde heyecanlanıyorum. elim ayağım birbirine giriyor ne yapmalıyım sizce?
Nasıl düzelirim?
Nasıl düzelirim?
Öncelikle onlarında sizin gibi insan olduğunu unutmayın. Bir fark yok yani, düşüncelerinizi değiştirirseniz bence bu problemin de üstesinden gelirsiniz. Bol bol pratik yapın konuşun, kitap okuyun diksiyonunuz artsın mesela. Halledilmeyecek bir durum değil yani. Benim zamanında özgüvenimi kırmışlardı ama kendimi toparladım. Sizde spor ve hobiler ile özgüveninizi arttırabilirsiniz. Aynı zamanda ayna karşısında konuşarak pratik yapabilirsiniz. Unutmayın onlar da insan ve hiçbir fark yok. Rahat olun sıkmayın kendinizi. Huzurun İslam' da olduğunu da asla unutmayın.
Kitap okuduysanız diksiyonunuz iyidir, kitap tavsiyesi de zaten diksiyon ve konuşma beceresi içindi. Düşüncelerinizi değiştirmeye bakın, onların da insan olduğunu bir fark olmadığını kendinize telkin edin. Her olayda ilaç kullanmanın ve psikolog a gitmenin doğru olmadığına inanıyorum. Zira ilaç sektörü göründüğü gibi masum değildir. Ben zamanında intihara kadar gittim, özgüvenim kırıldı ancak hiçbir zaman ilaç kullanmadım veya psikologa gitmedim. Yani demek istediğim bence siz de yapabilirsiniz atlatabilirsiniz bunu. Düşüncelerinizi değiştirin sadece. Bakın etrafınıza kim dört dörtlük kusursuz? Hiçkimse mükemmel konuşmacı değil ki ayrıca. İstediğinizi istediğiniz kişiye anlatın çekinmeyin karşınızdaki dünyanın en mükemmel insanı değil ki. Her konuda ileri düzey bilgi sahibi olacaksınız diye de bir kesinlik yok. Hata yapmaktan korkmayın konuşurken kekeleyebilirsiniz de. Emin olun bu konuda sizden daha kötü olanlar var yani karşınızdaki de sizin gibi zaten. Bu tarz telkinler yapar düşüncelerinizi düzenlerseniz bence bu durumu da atlatabilirsiniz. Bu tarz durumları çok iyi anlıyorum çünkü benzerlerini bende yaşadım.
Siz ne yaptınız da alay edildi rica etsem durumu tam izah edebilir misiniz 😊 insanların içinde kendinize telkin mi yaptınız yani kendi kendinize mi konuştunuz?
Herkesin hayatında bu tarz kötü insanlar olabiliyor. Bu şekilde alay etmesi onların kendi seviyelerini gösterir boşverin Allah' ın adaleti büyüktür. Başkalarının sizin hakkınızdaki düşüncelerini veya sizi küçümsemelerini hiç ama hiç umursamayın. Hatta umursamazsanız bu durum onları daha çok sinir edecektir öyle değil mi? Küçümsediler diyip çalışıp çabalamaktan vazgeçerseniz, ilerki zamanlarda yine kötü insanların saçma hareketlerine maaruz kalırsınız. Bu şekilde böyle zaman akıp gider, demek istediğim bir yerden başlayıp olayı düzeltmek gerek. Bırakın alay etsinler umursamayın, küçük insanlar için kendinizi asla üzmeyin. Siz mücadelenize devam edin ve İnşAllah her zaman iyiler karşınıza çıkar. Bu arada istediğiniz zaman yazabilirsiniz veya sormak istediğiniz bişe varsa sorabilirsiniz.
Ben teşekkür ederim. Amin İnşAllah, ben gireceğini düşünüyorum ve size inanıyorum bunu yapabilirsiniz. Sizin gibi olup düzelen çok insan var siz niye düzelemeyesiniz ki? Hatta bir çoğu sizden çok daha kötü emin olun. Çalışıp dua ederseniz, Allah' ın yardım edeceğini düşünüyorum. İstediğiniz zaman da benle konuşabilirsiniz.
Bu dünyadaki insanların en büyük düşmanı şeytandır.(İblis) Sorununuz belli. Vesvese. Bediüzzaman Risale-i Nur vesvese konusunu okuyun. Durumunuzu çok anlayacaksınız.
Ben psikolojik tedavi aldım, hiç bir işe yaramadı diyebilirim. Tabii yarayan insanlar da var ama ben kendi düşüncelerimi değiştirdikten sonra daha iyi oldum...
Cevap
4Cevap
Daha yaşın gençken hayatını berbat etmeden geçmişinde derin yaralar almadan psikolojik destek almanı öneririm yoksa geçmesi aşırı zor
Evet yoksa stres ve heyecan beyne kalbe zarar veriyor ve sürekli kendine ve sağlığına odaklanıyorsun dalgınlaşıyorsun ve herşey senin için sorun oluyor bu insana ağır gelen bir yük değil mi
Biliyorum herkese kolay geliyor şunu yap bunu yap ama yapılmıyor işte
Ben çok şeyler denedim meditasyon telkin ne bilim kendimi çok zorladım ama olmadı şimdi ilaç kullanıyorum gitar öğrenmeye çalışıyorum spor yapıyorum kan değerlerime dikkat edyrm sosyal ortamlarda eskiye göre baya rahatım bu yetişme tarzıyla alakalı olabiliyor ya da bir travma sonucu belkide doğuştan seninki nasıl bilmiyorum ama doktora gitmen senin için daha iyi diğer şeyler zaman kaybı sanki
Aile baskısı etkili ama en azından yapında çekinme yok sonradan yerleşmiş biz mükemmelliyetçiyiz kendimizi geliştirmeliyiz spor müzik resim bir hobimiz olmalı sağlığımıza dikkat etmeliyiz kendimizi hep geliştirmeliyiz kitap okumalıyız kişisel gelişim kitapları ama biraz kafamız dolu ve herşeyi sorun ediyoruz bu da her daim ne yapsak önümüze engel bu sebeble önce doktora git ihmal etme ben baya ünlü bir doktora gittim tavırlarını sevmedim bıraktım sonra devlete gittim rastgele baya beğendim yani doktor konusunu bilemycem araştır internetten istersen
Sosyal olmalisin ismi üstünde yani kisacasi birazcik arsiz olucaksin utandin ne varsa yüzlesip basindan atacaksin baska yolu yok
İlaçlar bir nebze rahatlatıyor beni
Ilkdefa duydum
sevgili yap
çok alaka onunla rahat olursan toplulukta da rahat olursun
işte bak sonta ne alaka diyosun çok alakalı sevgili. sen bir yap sonra gör sendeki değişimi
burdan konuş bul daha rahat
düzgünü vardır en azından oturur çy içersin nolck
Antidepresan
En İyi Cevaplar