Aramızda sosyal fobisi olanlar ya da daha önce bu rahatsızlıkla karşılaşıp aşmış olanlar var mı? Varsa bunu nasıl başardılar?
Cevabın nedir?
Genelde birçok kişide olan bir şey fazla büyütmemek lazım. Daha fazla arkadaş edin, daha fazla sosyal etkinlik içinde ol. Bir günde aşılabilecek bir şey değil. Yavaş yavaş daha fazla sosyalleştikçe umursamiyacaksin bile. Kendine birden yüklenme kısa aralıklarla yap. Sonra aralıkları (o ortamda bulunduğun zamanı) artır. Sıkılınca düzgün bir şekilde ayrıl. Daha sonra tekrar dene. Yani bir ortamda iki saat sap gibi oturacağına 30 dakika zevkli bir insan gibi otur.
41 Yorumla
Soran+1 yılÖnerilerini dikkate alıcam teşekkür ederim :)
En İyi Cevaplar
+1 yılBen de bu ikisi ayrı ayrı vardı ankete hala var ama sosyofobiyi biryere kadar aştım sanırım yalnız çok güzel sormuşsun soruyu kısa ve açık saçma sapan sorular arasında gezerken birden dikkatimi çekti. Çok mu eleştirel şekilde yetiştirildin?
216 Yorumla
Soran+1 yılTek çocuğum, erken doğup pamuklar içinde büyütülmüş ilk torunum anne ve baba tarafı içinde. ailem akrabalarımdan tarafından hep sevildim bu yüzden hep benden birşeyler beklediler halada böyle bu yüzden en ufak hatamda bir kişi tarafından değil çok kişi tarafından eleştirildim
- +1 yıl
Sebebinin bu olduğunu düşünüyorum çünkü ben de çok eleştirel büyütüldüm öyle yapma şöyle yap böyle yapma böyle olur ve bu ben de yabancı insanların olduğu bir ortamda acaba komik duruma düşer miyim acaba şu gülenler bana mı gülüyor acaba acaba? Diye diye ilerliyordu sende de böyle mi peki?
Soran+1 yılevet kesinle öyle işte
- +1 yıl
Ilk kez kendim gibi birisini görmenin mutluluğunu yaşıyorum şu an :)) yanlış anlamazsan özelden mesaj yazar mısın ben bunu biraz biraz aştım gibi belki sana da karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak yardımcı olmayı denemek isterim çünkü bir yerden sonra çöküntü vermeye başlıyor insanın psikolojisine bu durumu aşsan bile ben onu aştım izleriyle uğraşıyorum şu an bilinçaltımda ki :/
- +1 yıl
Senin durum neymiş öyle ben 4 kg yakın doğmuşum :))
Soran+1 yılMissGizem aile için zor bir durum olsa gerek benim hakkımda yaşamaz demişler o zamandan belliymiş görünmez olucağım :)
Soran+1 yılHassasAdam maşallah :)
- +1 yıl
Özelden mesaj at dedim ama pardon :) soru başlığını unutmuşum aslında unutmadım online bir mesaj atmak için bile çekiniyor musun onu merak ettim yoksa tercih mi etmedin güvenmediğin için haklı olarak?
- +1 yıl
Ahaha soran bence senin ağzın laf yapıyor :D yeme bizi şimdi sosyal fobi falan diye :D
Soran+1 yılKarşında olsaydım ne soguksun derdin :) özelden sana ve 1586uykucu ya mesaj atmayı çok isterdim
- +1 yıl
Peki fobi den mi güvenden mi? Atmadın? :)
Soran+1 yılgüvenilmeyecek bir durum yok ki tamamiyle fobi
- +1 yıl
At bir mesaj be kır zincirlerini :D bak ben de anksiyete nedenli nefes darlığı başladı 1 yıldır mesela bunu bir an önce aşmalısın yaşam kaliten düşebilir yoksa biyolojik olarak da :/
- +1 yıl
Teşekkürler :)
- +1 yıl
Nerelerdesin bu arada ;)
Gizli Üye(36-45)+1 yılmuhtemelen psiikiyatriye gitcen ilaç vercek ben de yakalnadı dr prozac verdi saçım çokdmküldü stres mi yaptı prozac mı bilmiyorum açıklık var ilk kezz ilaç kullanınca başladı
112 Yorumla
Soran+1 yılilaç kullandım bir süre ama bende hiç etkisi olmadı psikolaga gidip terapi alman gerekiyor dedi ama ögrenciyim ( bunu bir ben birde ailem biliyoruz bence :)) aileme yük olmak istemediğim için pek yanaşmadım dogru mu yaptım bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılpsikiyatriye yönlendirir psikolg içli dışlılar saçın dökülmedi yani ne kullandın
Soran+1 yılilacın adını hatırlamıyorum bitirdigim için kutusu da yok ne yazık ki devlette gittim ben yönlendirme derken sadece gitmem gerektigini söyledi
Cevap sahibi+1 yıldökmediyse sorun değil psikolog psikiyatriğe yönlendirir korku felan mı oluyor nasıl oluyo
Cevap sahibi+1 yılsosyal fobi derken iletişim mii konuşmak mı insanlarla yani net olarak nee
Soran+1 yılkonuşamıyorum bilmiyorum genelde kalabalık ortamlarda mesela bir keresinde otobüste stop dügmesine basmıştım şoför durmadı ve ben söyleyemedim bile bir durak sonra indim çok aptalca ama durum bu iyi bir üniversitede okuyorum hiç bir etkinlige katılamıyorum sınıfta belkide çogu kişi varlıgımdan habersiz ve dedigim gibi fiziksel etkileride oluyor mide agrısı yüzümde kızarma sesimde titreme gibi gibi bu durum beni artık çok yordu
Cevap sahibi+1 yılne okuyorsun canım bir de ailenden uzaktamısın bu da önemli ailenden uzakta olsan sorumluluk alabilirdin ondan soruyorum
Soran+1 yıl2 yıl ailemden ayrı yaşadım şimdi ailemin yanındayım bilgisayar mühendisligi okuyorum
Cevap sahibi+1 yılailenden ayrı yaşadığında ı mutluydun şimdi mi aileden ayrı yaşadığında bu sorunların minimummuydu hangi üniv bir de özel değilse
Soran+1 yılsorunlar aynıydı ege üni
Cevap sahibi+1 yılizmirlisin o zaman orda da sosyal ortam çok iyii bencee çık gez sahilleri tatil yap sevgili yap kendinee güzelsindir zaten
Soran+1 yılevet İzmir çok eglenceli bir şehir insanları da çok sıcakkanlı ben heralde izmirlilerin yüz karasıyım :)
+1 yılBenim var ama ben kendi kendime aşmaya çalışıyorum :)
216 Yorumla
Soran+1 yılneler yapıyorsun mesela
- +1 yıl
Kuzenimle alışverişe çıkıcaz saçimi falan kestiricem eskiden bir ortama yeni birileri girince kaçiyodum şimdi çekinmemeye çalisiyorum :))
Soran+1 yılanladım teşekkür ederim
- +1 yıl
Dene sende bence
Soran+1 yılen yakın arkadaşım çok sosyal biri her gittigi yere beni davet eder birkaç defa denedim çok inanarak gittim ama degişen birşey olmadı hem çok sıkıldım hem çok sessiz kaldım fiziksel belirtileri söylemiyorum bile arkadaşımıda mahcup etmiş gibi hissettim tekrar denemeye cesaretim yok sanırım
- +1 yıl
Saçmalama bende deniyorum sadece ama ben şöyleyim bana yakinlik gösterirlerse çenem açılır sende denemekten vazgeçme :))
Soran+1 yılbenim hemen yüzüm kızarıyor sesim titriyor birşeylerin ters gittigi dışardan bakınca belli oluyor ama :(
- +1 yıl
Kimse mukemmel değilki
Soran+1 yılöyle tabi bunu biliyorum hata yapmalıyım hata yaptıkça yeni şeyler ögrenicem ögrenmeyi hep sevmişimdir sürekli bunları söylüyorum kendime sonuç aynı o durumdayken hiç birini düşünemiyorum aklımda sürekli acaba yine yüzüm kızardı mı acaba birşey söylesem sesim titrer mi acaba karşımdaki kişi ters birşey söylerse gibi sorular oluyor
- +1 yıl
Merak etme arkasina soyle o seni daha sicakkanli kisilerle tanistirsin
Soran+1 yılsagolsun zaten fazlasıyla ugraşıyor benimle oda olmasa zaten ne yapardım bilmem tekrar denemeyi düşündürdün bana umarım faydalı olur ilgin cevapların için teşekkür ederim
- +1 yıl
bir şey değil benimd ayni şekilde kuzenim var saolsun :))
Soran+1 yılne güzel böyle candan çıkarsız her durumda yanımızda olan insanlar eksik olmasın hayatımızdan :)
- +1 yıl
Amin ya o olmasa bunalimlara girerdi heralde :))
Soran+1 yılkesinlikle bende öyle :)
- +1 yıl
Beni takip et özelden konusalim ;)
AI Persona’ya Sor
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
8Cevap
+1 yılPsikolog ve terapi faydali olur bence
Bilincaltinda bir nedeni vardir onu bulup cozerler..
Bende de bir cesit var iki aydir kotuydum insanlarla konusurken panik geliyodu aksamlari kalbim sikisiyodu ama bir mesele vardi hallettim megersem ondanmis sen de meselen neyse cozmelisin13 Yorumla
Soran+1 yılÖzel olabilir diye o meseleyi soramıyorum ama merak ettiğim şu bilinçaltında kalmış bir neden varsa bile bunu nasıl çözebilirim
- +1 yıl
Psikolog cozer durumu anlat ona.. kendin sevebini bulsan bile cozemezsin.. ben de gecici cozdum sanirim.. doktorum biliyor nedenini ama terapiye gidemiyorum cunku desildikce daha kotu oliyorum... calismasam tetapiye devam edip temelli cozerdim ama is hayatiyla olmuyor korkuyorum bakslim..
Soran+1 yılBende aslında aileme yük olmak istemiyorum önerin için teşekkür ederim :)
sosyal birisi değilimdir pasif birsiyimdir hep evdeyim çevrem yok arkadaşlarım yok sevgilim yok hep pc başı. d
21 Yorumla
Soran+1 yılsenin tercihin mi yoksa kaygı durumundan mı
+1 yılben vardım. ama benimki tamamen genetikdi. içimde yırtıkda birisi vardı hastalık olarak engelliyordu. birgün karar verdim açacagım dedim açmaz olaydım. şu an ar damarım yırtıldı.
29 Yorumla- +1 yıl
doktora gidersen cipralex diye bir ilaç verecek kullanma bence önermem.
Soran+1 yılbir ilaç kullandım ama ismini hatırlamıyorum ne zararını ne yararını gördüm ben :) nasıl açtın kendini ya imrendim şimdi
- +1 yıl
hiç kimseyle konuşamaz bir haldeydim. tercihlerde gazi ve Ankara tıp gelmesine rağmen ege tıpı yazdım. sırf kendi başıma yaşayıp atlatabilmek için. bir senede p. ç dedigimiz tarz insanlarla takıldım. gerisi geldi zaten onlardan daha p. ç olup çıktık :D biraz dizginlemeye çalışıyorum kendimi şu aralar :)
Soran+1 yılbenim yakın arkadaşım da çok sosyaldir hatta çok ugraşır benimle bende o ışık yok anlaşılan
- +1 yıl
ışık meselesi değil inan. benim takıldıgım insanlar öyle sosyal diyebilecegin kişiler gibi değil en uç noktalardı. esrar çeken bira içen kızlarla sabah akşam beraber olan tiplerdi. ben esrar çekmedim ama yinede onların yanında açıldım. bunları yap demiyorum ama sende elinden geleni yap. mesela çekindigin kişinin yanına git saati sor. sana birşey söyleyeyim hayatında alkol aldın mı bilmiyorum eger yenersen bu hastalıgını o sarhoşkenki rahatlık geliyor insana.
- +1 yıl
Bence bir kızın o şekilde bir açılım yapması bu anlamda daha çok çöküntü verebilir çünkü suni bir açılım olacak gibi duruyor tabi fikrine saygım var bu dediklerini bir erkek olarak ben de düşündüm ama sonra farklı bir metod buldum pç arkadaşlar sağolsun beni arar sorar kardeşim gel muhabbet iki takılalım edelim derler :)
Soran+1 yılben kendim olabilsem yeticek banada işte olmuyor hem dediğin gibi uç noktada insanlar benim yanımda 5 dk durmazlar birde şöyle bir önyargı var ben sustukça susandan korkucaksın diyorlar
- +1 yıl
hassasadam dediklerine katılmakla beraber bazen insanın içiindede olması gerektigine inanıyorum. genetik tek anneden alınmaz. misal doktor bende bunun genetik oldugunu ve annemdede bunun oldugunu ve kız kardeşimdede bunun oldugunu söyledi. onlarla aynı doktora gittik. ama babam o kadar sosyal biriki anlatamam. ondanda aldıgım huylar sayesinde (agzı laf yapma) çok rahat aşabildim. tabiki insanın birazda kendinde bitiyor. bazısı yenip cem yılmaz oluyor bazısıda yenemiyor.
- +1 yıl
Sana katılıyorum işte o ağzı laf yapma yeteneği çok önemli ama bu bir erkekte böyle acaba bir bayanda nasıl olmalı çözümü orasını merak ediyorum işte ben de bıraktığı etki bu hassas düşünmek bir hareketin en ince ayrıntısına kadar düşünmek hastalığı oluştu bende eleştirilme korkusuyla
+1 yılBende de bu sorun var yeni insanlar tanıyamıyorum karşımdaki kişi sıcakkanlı olursa belki yoksa bulunduğum ortamd a öylece kala kalıyorum
111 Yorumla
Soran+1 yılbir şeyler yapmayı denedin mi yoksa çok rahatsız etmiyor mu seni
- +1 yıl
rahatsız hissediyorum kendimi bu durumdan dolayı
özellikle de kızlı ortamlarda felan kendimi bulunduğum ortama ait hissetmiyorum hep kaçmak istiyorum
Soran+1 yılzor durum umarım bu durumun çözümünü bulabiliriz çünkü gerçekten zamanla daha çok zarar veriyor
- +1 yıl
evet çoğu arkadaşımın kız arkadaşı var ben sap gibi kaldım öyle
Soran+1 yılbenim şimdiye kadar tek sevgilim sosyal fobi oldu hatta hoşlandığım biri vardı eskiden birgün bana açıldı ben sadece iyi diyebilmiştim kalmıştık öyle :)) aklıma geldikçe o an gülüyorum tabi o an çok kötü hissetmiştim ne çok anım var sosyal fobiyle
- +1 yıl
Kötüymüş seninki de :) ben de söyleyememiştim bir türlü sevdiğimi kıza her şeyi söyledim bir bunu söyleyemedim ondan sonra da böyle kaldım işte :)
kimseyi de sevemiyorum sevenim de yok.
Soran+1 yılumarım bunu söyletmeyi başarıcak kadar sevdiğin ve seven biri çıkar diyelim o zaman :)
- +1 yıl
teşekkür ederim umarım bu sorunu çözeriz melekler seninle olsun :))
Soran+1 yılBende teşekkür ederim :)
- +1 yıl
rica ederim iyi geceler :)
Soran+1 yıliyi geceler :)
+1 yılÇocukluğun sorunlu mu geçti? değilse yanlış teşhis koyulmuş olabilir..
18 Yorumla
Soran+1 yılÇocukluğum sorunlu geçti diyemem sevgi içinde büyüdüm bu yüzden hep beklentiler oldu bu sorun sayılır mı bilmiyorum
- +1 yıl
göz teması kurabiliyor musun peki ^^
Soran+1 yılEvet konuşurken ama uzun süre değil bir süre sonra bakışlarımı kaçırmaya başlıyorum
- +1 yıl
hiç göz teması kuramazlar diye biliyorum ya bende sosyal fobi var sanıyordum ama kesinlikle değil demişti psikolog. çekingen kişilik bozukluğuymuş. daha mı kötü daha mı bilmiyorum :D yani kendi kendine koyduysan teşhisi psikiyatriste git önce bence. ona göre ilaç versin
Soran+1 yılbende yıllarca utangaçlığımdan kaynaklandığını düşünmüştüm psikiyatriste gittim bir süre ilaç kullandım ama bana ne yararı ne zararı oldu
- +1 yıl
Çekingen kişilik bozukluğu olabilir sosyal fobi ile karıştırılıyor. Biraz araştır derim ilaç fayda etmiyor fazla kendimden biliyorum. Bilişsel terapi dışındada çözümü yok maalesef ^.^
Soran+1 yıldoktora gittiğimde beni dinledikten sonra 5-6 sayfa sorulardan oluşan kağıt verdi cevaplarıma ve orada ki tavrıma göre sosyal fobi olduğunu söylemişti çekingen kişilik bozukluğunu araştırıcam teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Önemli değil umarım çözersin ^.^
+1 yılBenim sosyal fobim var ve bu beni psikolojik olarak çok yıprattı yanıtlarını falan okudum da sende kendimi gördüm en çok da şey yoruyo beni mesela kimse yokken bi sıkıntı yok işte biriyle konuştuğumda şöyle şöyle yapcam çekinilecek bişey yok diyorum sonra bi ortama girdiğimde ya da biriyle konuştuğumda hiçbirini düşünemiyorum sanki o an beynim donuyo ve dışardan mal itici biri gibi göründüğümü düşünüyorum gerçekten çok yoruldum artık bende
10 YorumlaSolgar sarı kantaron hapını al bitkisel çözüm
27 Yorumla
Soran+1 yıldoktor önermeden kullanmak dogru olur mu birde sen kullandın mı
Soran+1 yılaraştırıcam teşekkür ederim :)
Soran+1 yılBir ilaç kullanmıştım ismini hatırlamıyorum faydasını görmemiştim ben
Soran+1 yılolabilir terapi şart demişti bana aslında
- Kişilik & Karakter konusunda 729 cevap paylaştı.
+1 yılIlac kullanmadan cozmeye çalış
13 Yorumla
Soran+1 yılilaçla bir çözüme ulaşamadım zaten başka yollar arıyorum
- +1 yıl
2 3 tane iyi arkadas edin onlarla bol vakit gecir kuafore git felan. s
Soran+1 yılçok yakın bir arkadaşım var zaten durumu bildiği için çok uğraşıyor ama bende aynı tas aynı hamam şimdiye kadar değişen birşey olmadı
Gizli Üye(36-45)+1 yılben varım aşamadım aşamıyorum
16 Yorumla
Soran+1 yılumarım iyi cevaplar alırız ve hepimize faydası olur :)
Cevap sahibi+1 yılsanmıyorum klasik şeyler yok efendim arkadaş çevresi edin korkmayın çekinmeyin dünyaya kaç kere geliyorsun anı yaşa diğer seçenkleri ise psikolojik destek alabilirsin hap veriyolar o haplarda bir çok şeyi hafızandan siliyor anlamsız herşeye gülüyorsun işe yarıyormuş ama ne gereği var kendi kendimi onaramadıktan sonra hapa vs ye?
Soran+1 yılkendimizi onarabilmek için çabalıyoruz işte kendi açımdan şunu belirtmeliyim ben bu durumdan inanılmaz rahatsızlık duyuyorum hayat kalitemin düştügünü düşünüyorum herşey öte kendim olamıyorum normalde hayat dolu ben bir anda yok gibi oluyorum
Cevap sahibi+1 yıldeğişmek istersin ama değişemezsin insanlarla çabuk kaynaşsam bilebi yere davet ettikleri zaman daha önce hiç gitmediğim bir yerse çekinirim ve genellikle gitmem oraya
Soran+1 yılbir yolu olmalı kaderim deyip bunu kabullenmek istemiyorum
Cevap sahibi+1 yılben bulamadım sen bari yap :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılBurda mısınnnnn?
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Sosyal anksiyete bozukluğu (sosyal fobi) nasıl atlatılır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım