Birkaç gün önce tepkilerin odağında olan Enes Batur'dan sonra bugün de CZN Burak eleştiriliyor. Yangın tüpüyle yangına müdahalesi şov, gösteriş amaçlı olarak görüldü. CZN Burak ise eleştirileri kötü niyetli olarak yorumladı. Sizin fikriniz nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılLokantasına da gittim birebir de tanıştım. Bu adam dünyanın en tatlı, en mütevazi ve en naif adamlarından birisi. İyi niyetle yaptıysa da iyi yapmış, şov için yapmışsa da iyi yapmış. Yakın çevremden duyduğum yüzlerce çocuğa burs veriyor ama hiç birini söylemiyor bile. Doğdu yere okul yaptırıp okulun adını kendi adı yerine bir şehitin adını verecek ve bunu haber yaptırmayacak kadar namuslu. Yapacak olsa bunların şovunu yapar. Bir sürü yardım şovmeni var. Onlardan sıra gelirse Burak'a didişirsiniz.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılGösteriş mi değil mi öncelikle bunun cevabı kişiyi iyi tanımakla geçer.
Yardımın gizlisi makbuldür fakat belki bunu bilmiyor veya farklı düşüncesi olabilir ben bunu gösterip yardımın güzel bir şey olduğunu daha fazla yardım edilir diye düşünmüş olabilir.
Belki şov yapıyor tabirle prim kasmak gibi.
Kimsenin günahına girmek istemem fakat ister şov olsun ister şov olmasın ortada bir yardım var.
Benim diğer görüşüm adamın prime ihtiyacı yok lüks yerlerde işliyor dükkanları uluslararası da çalışıyor. Sonuçta gündemde kalıp rol teklifi veya konser teklifi alacak değil adamın işi belli. Müşteri olarak gelen kitle belli.
Açıkçası primci dersek kamu oyu dahil paylaşım yapan herkesi katabiliriz buna mesela şu şu malzemeler lazım yardım edelim paylaşımına bile primci diyebiliriz sırf eleştirmek için eleştiri yapacaksak eğer. Bence primci mi değil mi yerine yardım etmeliyiz elimizden geldiğince. şu an bu tür kavgalar tartışmalar eleştiriler değil birlik beraberlik vaktidir. Zor zamanlarda zıt görüşler olsa bile ülkemiz adına birlik beraberlik olmalı.10 Yorumla
+1 yılÇünkü iyilik paylaşıldığında, elle tutulur bir ardım görüldüğünde bazı kişiler 'acaba ne desem, ne yapsam da engel olsam bunlara' gibi düşüncelere dalıyor.
~adam daha ne yapsın yangınların içine atlayıp yardım etmeye çalışmış. Bizlerse anca oturduğumuz yerden 'şov hepsi, şov' diyelim.00 Yorumla
CZN Burak neyse Haluk Levent (AHBAP) de odur benim için. İkisi de şovmen aynı Nusret gibi. Haluk Levent bir ara Kurban Bayramı'nın
1. gününde Rize'den denize atlayıp, yüzerek Trabzon'a ulaşan danayı satın almıştı.🤣 Kendisi ne yaptı danayı çok merak ediyorum.😂00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
44
Cevap
82Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılGörseldeki kişinin henüz ünlü olmadığı dönemlerde bir şey dikkatimi çekmişti.
Nerede bu kişiyi yeriyorlarsa, onlarca sahte hesap tek tek gezerek o yergi yapan hesapları buluyor, spamlıyor, şikayet ediyor, adlarına dava açıyor ve yayınlarını sildiriyordu. Henüz çok çok az takipçisi vardı o vakit.
Bir görselin altına yorum yazdım, bu kişinin Türk örf ve âdetine uymadığını istinaden yapılan paylaşıma destek olarak, bana 5 yerden mesaj geldi bir saat içinde. Tehdit, küfür vs içeriyordu. Muhtemelen bu kişinin kendi tuttuğu isimlerdi.
O zaman bu kişinin bu kadar büyüyeceğini tahmin ettim maalesef...
Tamamen şovmandir kendisi.30 Yorumla
+1 yılArkadaşlar tamam yardımın gizli yapılanı makbuldür ama bu bireysel Bi yardım için geçerli. Orada bir sürü kişinin yardıma ihtiyacı var zaten. Herkes yaptığı yardımı paylaşmalı ki yapmayanlar utanıp örnek almalı bırakın gösteriş için yapsınlar ama yapsınlar devletimiz onu bile yapmıyor
30 Yorumla
+1 yılBu adamın yaptığı yemek stilini görünce yemek yemekten soğuyorum. Neden bu kadar aptal görünerek iş yapıyor meraktayım.
Yemek yaparken abartılı ve devhasa objeleri kullanan birinin koca orman için yangın söndürme aleti kullanması.. yine sen ve yine show Burak dedirtti bana.10 Yorumla
+1 yılBu kişinin videolarındaki gülüşleri bana çok yapmacık geliyor. Bir yeteneği var, maşallah. Önünü veya ardını bilmiyorum. Adamın içini de bilmiyorum. Söz konusu videoya da bakmadım ama bizim halkımız içinde bazı kimseler var ki çok çabuk galeyana gelebiliyor. Bazen ben de öyleyim tabii. Zor zamanlarda birlik olmak lazım. Zor ama doğrusu bu. Eleştirmek, saldırmak, çamur atmak vs bize bir sey kazandırmıyor.
10 YorumlaYorumlardakilerin çoğu temaya 10 TL lik fidan bile bağışlamamıştır, adam yangın ekipleri vs bir çok şey bağışladı. Enes Batur da aynı şekilde. Bir b-k yapmayanlar bu insanları eleştiriyor ya o kadar sinir bozucu bir ülke ki. Adam zaten ultra zengin, 30 mn takipçisi var neyin primini yapsın daha ya. Yapsa bile bize böyle primler lazım!
10 Yorumla
+1 yılşovenist lümpen tayfasından samimiyetsiz cahil bir gerzek kendılerı .
bu tiplere hıc bır zaman kazandırmam .
ayrıca yapmıs sızde yapın diyen gergedan ağızlı arkadaslara yangın tüpü ile mudahale edılmez.
bulunacaksan yardımcda ali koç gibi yaparsın . yapamıyıorsanda reklama girmezsin.10 Yorumla
+1 yılŞimdi bu kişi iyi bir kişi fakat bu hareketi şov. Öncelikle oraya öyle hödük gibi girilmez. Maske, baret hiçbir şeyi yok. Tüplü orman söndürmeye çalışıyor, saçmalık. Onu da geçtim, hemen arkasında tiktok çekiyorlar alkış emojisi falan ve bu da planlı olduğunu gösteriyor. Kendisinin ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımları taktir ediyorum. Keşke de öyle kalsaydı diyorum. Görüşüm budur.
10 Yorumla
+1 yılBu adam yemek videoları çektiğinde samimi gelmiyor. Bir an gösteriş için mi yapıyor diye düşündüm. Ama sonra dedim ki diğer zenginler milyonerler holding sahipleri nerede acaba diye? Yurt dışında doğdum büyüdüm. Ülkemizi seviyorum ama her şey baştan sona hep uyduruk işler
10 YorumlaAdam alevlere gidiyor, "yardım et" dediğinde de gidiyor, elinde bitmiş olmasına rağmen yine sıkıyor.
O alevlerin korkusundan gözleri dolmuş ve seside değişmiş olabilir. Bu alevlerden korkmak kadar doğal bir şey var mı?
Adam tüp getir diyor, şov amaçlı ama hala tüp getirmesini istiyor öyle mi?
Bırakın ya00 Yorumla
+1 yılBaşarı her zaman nefret doğurur diye haklı bir söylem var. Maalesef insanlar olarak hakkıyla bir noktaya gelmiş insanları tebrik edip desteklemek yerine aksine bugz ediyor ve içten içten kıskanıyoruz. İyide yapsa kötüde yapsa eleştiriyor ve yanlış diyoruz.
00 Yorumla
+1 yılÖyle ya da böyle bir çok toplumsal olayda görünüyor. Yardım ediyor.
Hiç bir olaya koşturmadığını farzedelim sadece sosyal medya videoları çekmiş olsun ününden veya kazancından birşey kaybeder mi?
Geçmişten bugüne hem kişisel gelişiminde hemde mesleğinde büyük aşama kat ettiğini düşünüyorum. Klavye başından gereksiz eleştiri yapınca bir anlamı olmuyor.00 YorumlaBurağı şahsen tanımam takipte etmem o yüzden şahısa karşı bir yorum yapamıyorum.
Fakat şunu söyleyim insanlar artık o kadar iki yüzlü ve sahte ki kim bir iyilik yapsa altından bir pislik çıkar diye düşünüyor herkes belki cidden iyi niyetle destek verdi ama insanlara şov geldi çünkü kimse kimseye güvenmiyor insanlık bitti malesf10 Yorumla
+1 yılya hepiniz show amaçlı yazmışsınız sizden biride oraya gitse komsunuz görse size insagramda falan sizin içinde show amaçlı gitmismidir o diyecekler sizde gidinde birde sizi gorek bırakın oyunculuğu asıl siz gösteriş cisiniz kimin ne olduğunu Allah biliyor relaxx
10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBu cocugun samimi oldugunu düşünüyorum
yani pek yapmacık gelmiyor. ama içini bilemem birde ticareti Türkiye de değil yani türk halkına neyin gösterişi yapacak ki.30 Yorumla Bunun yaptığı her hareket gösteriş amaçlı, yardımları vs videoya alması da bunun kanıtı. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek demiş atalarımız.
Bu sol eli bırak padişahın sol bacağına bile gösteriyor.10 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 894 cevap paylaştı. Sadece CZN Burak'ın değil her video çeken ünlü veya sıradan vatandaş şov peşindedir. Yardımda video çekilmez arkadaş, anı mı ölümsüzleştiriyorsunuz? Kayda almak muhabir görevidir geri kalan herkes şov peşindedir.
10 Yorumla
+1 yılYardım ederken, sağ elin sol elden habersiz olması gerekirken, insanların birakın ellerin habersiz olmasını, cümle âleme duyurması zaten başlıca yanlış.
20 Yorumla
+1 yılBu karaktersizin her yaptığı reklam ve şov daha yeni mi farkettiniz? Yardim denilen şey dinimiz de gizli olanı makbuldur ama bu adam hep videolarında sözde yardim ettiği kişileri yayınlayıp duyar kasıp şov yapıyor ve çoğu dengesiz de buna prim veriyor. Siz iyilik yapmayın mümkünse...
21 Yorumla- +1 yıl
Ya adam açıklama yaparken bile giydiği tişört reklam
- İnternet & Teknoloji konusunda 622 cevap paylaştı.
s +1 yılÖff yardım etsin de isterse neon tabelalarla "yardım ediyorum " yazsın bize ne? Bu gibi durumlarda yapılan yardım paylaşılmalı ki diğerlerine örnek olsun.
20 Yorumla
+1 yılGösteriş olduğunu düşünüyorum kalkıp bunu yapacağına yangın bölgesinde zarar görmüş insanlar var ve çoğu bölgede çadır yok enazından böyle bir yardım yapıp vidyoya cekmeden sosyal medya da paylaşmadan yardım yapabilirler yani ilaha herşeyi çekip atmalarımı lazım yani ne diyor eskiler iylik yap denize at
25 Yorumla- +1 yıl
Çevremde yangın bölgelerine yardım yapan insanlar var ve hiç biri vidyoya alıp sosyal medya da paylaşmadı çoğunun da bi kitlesi var ilaha birilerini yardım yapmaya teşfik ediceklerse bir çok yerlere duyura bilirler kendi yaptığı yardımı gözler önüne sermeden bu benim düşüncem
- +1 yıl
Tek takıldığın nokta kitleleri var dememi
Burda bahsetiğim şey çoğumuz sosyal medya kullanıyoruz ve çoğu kişinin belirli bir takibçisi var burdan yangın bölgeleri hakında duyurular yapa bilirler
+1 yılCNz Burak ı çok severim. Asla gösteriş olduğunu düşünmüyorum ki adamın gösterişe ihtiyacı yok. Uluslar arası restoranları var. Diğer ünlüler gibi klavye ile atıp tutmuyor. Olay yerinde. Diğer helpçiler de keşke olay yerinde olsalardı :))
00 Yorumla
+1 yılBu ülkede çoğu insan sahteyle gerçeği ayırt edemiyor bu soytarıya nasıl inanabiliyorsunuz gerçekten anlamıyorum ıq testi yaptırın bence düşükse konuşmayın sorun ıq değilse biraz beyninizi kullanacak aktiviteler yapın
00 Yorumla
+1 yılCzn ve bunun gibiler her yaptıklarını hayır adı altında kamera varsa yaparlar, pandemide bir tane çalışanına maaş ödemedi bir sürü arkadaşım var restoranların da çalışan
10 YorumlaAdam yine bir şeyler yapmış bu adam videodan para kazanıyor zaten cebinde bir tl si olmayan bir başarısı olmayanlarda tepki gösterir. Bizim ülke sosyal medyada devlet kurup devlet yıkar öyle bir kitle
10 YorumlaYangın tüpünü kullanmayı öğrenmeden oraya gitmesi şov olduğunun göstergesi zaten.
10 Yorumla
+1 yılBu kim tanımıyorum. Eline de yakışmıyor kamera çekiyor mu diye dönüp bakması yapmacıklığını gözler önüne serdi zaten. Orda olmasa en azından ayak bağı olmaz çalışanlara.
00 Yorumla
+1 yılBurakın şove gösteriye ihtiyacı yok prim kasmak gibi bir derdi zaten yok ben yakından tanıyorum kendisini fakire fukaraya yardım eden adam. Neden meyve veren ağaçları taşlamaktan vazgecmiyoruz
00 Yorumla
+1 yılGösteriş veya değil. Bir icraat var mı evet var. Bunlar konuşulacak konular bile değil. Kaplumbağalar yanıyor, ağaçlar yanıyor. Oksijen kaynağımız onlar bizim.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGösteriş amaçlı tabiki de yaptığı ve bence terbiyesizlikten başka bişey değil
Ne bu her yaptığını ettiğini yediğini içtiğini paylaşmak ya.
Ben eğer bişey yapıyorsam bunu kendim için yapıyorum birilerine göstermek için değil yani ne diye milletin gözüne gözüne sokayım ki.
Ama simdikilerin ünlü olsun normal sıradan birisi olsun yaşantıları kendilerine değil birilerine gösteriş için yaşıyorlar hayatta.
Yazık gerçekten..!30 Yorumla
+1 yılrüzgar nereden eserse ordan prim yapmaya bakan soytarının teki bence
30 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 449 cevap paylaştı.
+1 yılGösteriş yapıyor diyenlere cevabım madem öyle sizde gösteriş yapın doğaya faydanız olsun
20 Yorumla
+1 yılgösterişte olsa bu adam çoğu yardım olayına el atıyor. burada konuşanların bir çoğu adamın yaptığının %1 ini dahi yapmamıştır. göstermese bu seferde bir şey yapmıyor deniliyor. yani ne desek boş :)
11 Yorumla- +1 yıl
ayrıca adamın yardım etme gibi zorunluluğu da yok. içinden geliyor yapıyor. bende eskiden pek haz etmezdim. ama gerçekten kazandığı parayı iyi şeylere harcıyor.
- İnternet & Teknoloji konusunda 663 cevap paylaştı.
+1 yılBu adamın sahte Samimiyetsiz gülüşü ve falan hepsi bire bir şowww. Bunu anlayamacak kadar kör olmaması lazım.
10 Yorumla
+1 yılMesela elinden şu gelsin, kazandığın paraların bir kısmıyla 2 dönümü ağaçlandır, elinden gelir mi, gelir, hadi bekkliyoruz
10 Yorumla%100 gösteriş. Sorulması bile gereksiz.
O küçücük tüp bittikten, kamera kapandıktan sonra, ne oldu? Döndü otele yattı herhalde 🤣10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKişinin kendisiyle alakalı bir durum. Biz birşey diyemeyiz. Belki gösteriş belki gösteriş değil. O yüzden bilip bilmeden milletin günahını almaya gerek yok.
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen yüreğine sağlık
+1 yılYanlış bir insan bence , yaptığı yardımları gösteriyor olması hiç hoş değil.
20 Yorumla
+1 yılAdam yardim ediyor sonuçta onu taslayanlar kendi elini tasin altina koysun o zmn kendileri bir halta yaramiyor adami taşlıyorlar
20 YorumlaAçıklama aklanmak adına..
Dalga geçer gibi elinde küçük tüple şov yapması doğru değil.20 Yorumla
+1 yılCzn burak takip ediyorum çok yardım yapıyor samimi bence öyle hissediyorum daha önce yaptığı yardımlar çok fazla
00 Yorumla
+1 yılniyeti Allah ile onun arasında. Rahat koltuğundan yangına yorum yapmamış işin ucundan tutmuş. Herkes gelsin.
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 447 cevap paylaştı. bunu diyenlerin beyninden şüphe ederim
erdoğan milletin kafasına çay fırlatıyor bu kadar tepki almadı00 YorumlaBöyle birşey yapılıyorsa neden çekiliyor? Sag elin verdiğini sol el görmemeli... Ayrıca o yangın tüpü işe yaramış mı ki?
00 Yorumla
+1 yılGösteriş amaçlı veya değil ne olursa olsun yardımcı olmaya çalıştı. Herkes yapsın aynını buyursunlar.
00 Yorumla
+1 yılGösteriş mi değil mi bilemem ama yangının epey yakınına gitmiş ki bu sırf gösteriş olsun diye yapılmaz bence.
00 Yorumla
+1 yılŞu menfaat dünyasında karşılıksız kim ne yapıyor. Bütün ünlülerin amacı show veya menfaat. Yoksa tüm ormanlar yansa umurlarında değil?
00 YorumlaMadem bunları yapıyor sanat camiası oradaki insanların da feryatlarını duysunlar. Sadece birkaç tanesini insanların içinde gördüm.
00 Yorumla
+1 yılShow olmasa Şahan gokbakar gibi canını dişine takar dururdu adam çıktığı gunden beri yayin yapıyor cagrilarda bulunuyor.
00 Yorumla
+1 yılHayır bence adam sadece şimdi değil daha öncede çoğu yerde yardımda bulunuyor ben samimiyetine inanıyorum
00 YorumlaÖyle sönseydi yangın hep birlikte yangın tüpü alıp show yapardık. Şaka gibiler ya.
10 Yorumla
+1 yılO adamın yardım sever olduğunu cümle alem biliyo reklama gerek yok
10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 885 cevap paylaştı.
+1 yılBen bu adamın yaptıklarının şov olduğunu düşünmüyorum. Asıl şovu Muhalefet yapıyor.
10 Yorumla Ya ben nedense oyle olduğunu düşünmüyorum. Ya çünkü adam sürekli gulumsuyor bütün videolarinda ondan olabilir.
07 Yorumla
+1 yılGıda sektöründe kazandıkları yetmiyormuş gibi bir de şov yapıp YouTube den para kazanıyor sosyal medyadan para kazanıyor
10 Yorumlatanımıyorum ama fakir insanlara yardım etmiş şimdi baktım
10 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı. Gösteriş olsa ne olur, adam yangına elinden geldiğince müdahale etmeye çalışmış :D Beyni kullanmak güzel şey :D
00 YorumlaBu adam ne yapsa şov amaçlı geliyor bana hiç samimi değil.
10 Yorumla
+1 yılEn iyisini yapmış keşke herkes boyle anlayışlı. olsa
10 Yorumlayaptigi dogru bi hareket ama bunu komediye cewirmesi ABES
00 Yorumla
+1 yılGerçekten tek yardım eden İbrahim Çelikkoldu. Gerisi hep gösteriş...
00 Yorumla- Devamını Gör (66)
Devamını Gör(111)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Sosyal medyada, tepkilerin odağında CZN Burak var. Sizce yangın bölgesinde yaptıkları gösteriş amaçlı mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler