Öncelikle bilerek ciğerlerimizi yakan kim ise nefessiz kalır umarım soruna gelirsek yine bir orman yangınında böyle bir olay olmuştu. hatta thy açıklama yapmıştı da. özel bir firmaya verilmişti ihale. uçak arızalı denilmişti. Her şeye para var uçağa ve arızalara mı yok
Neyi biliyorlarda neyi eleştiriyorlar acaba? Bir helikopter bir çok yerde iniş kalkış yapabilir veya alçalma yükselme yapabilir , fakat bir uçağın kalkışı için ne kadar mesafe dengeye gelebilmesi için ne kadar mesafe gerektiğini biliyorlar mı , normal şartlarda aynı bölgede aynı uçağın aynı istikametlerde veya karşı istikamette bulunamaması durumu varken helikopterlerle birlikte hareket eden uçak var hava trafiğini yöneten kişiler var. Kusura bakmasınlar ama mesire alanında bisiklet sürmeye benzemiyor bu işler. Ormandaki kayıpların zerre kadar umurunda olmadığı insanlar için yine iktidarı eleştirmeye fırsat çıkmış , insanlar hayvanlar ağaçlar bitkiler böcekler can derdine düşmüş , devletin tüm ilgili kurumları en üst kademeden itibaren olay yerlerinde bütün çalışanlar itfaiye başta olmak üzere belediyeler , sağlık ve kolluk kuvvetleri olay yerinde Kızılay kurtarma ekipleri olay yerinde mücadele veriyor. Bu denli büyük bir olaylar zinciri varken , Türkiye düşmanlarının yaptığı ortadayken bunu bari siyaset malzemesi yapmaya utanır insan , utanacak yüzleri varsa tabi, hepsine birden yazıklar olsun. birileri kalkmış yalan üstüne yalanla milleti kışkırtmaya çalışıyor hepsi istisnasız yalan , üç devlet görevlisi üç ayrı uçakla gitmiş diyorlar mesela yalan ve yalan olduğunu gerçekler yüzlerine vurula vurula gosterildi anlatıldı ama onlarda kizaracak yüz yok, yakanların kimler olduğu ortaya çıktı , işte bu tarz yalanlarla milleti bölücülüğe sevkedenlerde ormanlarımızı yakanlarla aynı grubun ortak kişileridir. Bunlara akıl uydurup PKK safına feto safına geçmesin kimse.
Helikopter pervanesinin ateşi harladığı için büyük yangınlar için kullanılmadığını, uçağın büyük yangınları söndürmede etkili olduğunu bilmediğine eminim.
@CanerDiyeBiri helikopterin hem ateşi harlamamak , hemde kendini tehlikeye atmamak için ateş ile arasında olması gereken mesafeninde pilotlar tarafından biliniyor olduğunuda senin bilmediğine emminin.
Helikopterin yapı itibariyle uçaklar gibi yüksek irtifa çıkamayacağını, ayrıca su yükü ile motorların yeterli mesafeli sağlamasının çok zor olduğunu bilmediğinize eminim.
@pllyna hanım savunuyorsun diyorsunuz. Haklısınız savunuyorum , orada ateşle mücadele eden tüm birimleri çalışanlarımızı ekipman araç ve gereçleri savunuyorum , devletin kurumları orada dedim savundum. Orada olmak zorunda oldukları için savundum , devleti insanlar yönetiyor, ve devletin yetkili görevli kişileri orada , orada olmaları vatandas ve tüm tabiat canlıları orada can derdine dusmusken gayet tabii orada olacaklardı, yurt dışı tatilinde veya başka bir tatil keyfinde değil, orada oldukları için memnuniyet duyuyorum. Ya orada olmayıp vatandaşı için tüm canlılar için yardım önleme ve kurtarma söndürme çalışmalarında yer almasalardı Yönetim organizasyon yapmasalardı? Böyle bir zamanda olay yerine gitmeyen yetkililer olmasını istermiydiniz?
Mükemmellikten bahsediyorsunuz ve her şeyi mükemmel değil diyorsunuz oysa ben ulusal ve uluslararası tüm meseleleri yazmadım, yani " herşey " içeriğine konu olacak bir yazı yok ortada. Sadece yangınla verilen mücadelede teknik bilgi paylaşımı yaptım. Tüm meselelerin hepsinde mukemmeller iddiasinda değilim. Ama gerçek olan durum şu ki , yangın bölgesinde yaşayan biri olarak ilgili tüm kurumlar burada ve kaç derecelere ulaştığı belli olmayan sıcaklığın içinde insanlar ateş terleri dökerek mücadele veriyor.
Bizi yönetenlerle zerre ilgisi yok bunun. Şöyle bir ilgisi var. Cesaret bulma noktasında ilgisi var. Korkmuyorlar! Adaletten çekinmiyorlar! Bugün cumhurbaşkanına hakaret eden kadın dövenden daha fazla yargılanıyor bu ülkede! Teksas olduk haberiniz yok ya
Gerçekten yazdıklarımı okumuş olsaydınız , içerikte siyasi bir kelime olmadığını sizde görürdünüz , gercekten anlamaya calissaydiniz, siyasi bir savunma olmadığını sizde görürdünüz. Bilgili olmanın yolu , öğrenmenin yolu , dinlemekten , gözlemekten , okumaktan ve okuduğunu anlamaya çalışmaktan geçer. İnsana hakaret ve faaliyete çamur atmak bilgili olmak demek değil. Çamurlu ellerini havaya kaldırıp cehaletini ilan etmektir. Cehalet içindekiler bataklık içinde oluşlarını görmez , dışındakileri batakta görürler.
Bu sebepten aklını kiraya vermiş hainlerin bilinçaltiniza siz farkında olmadan yerleştirdiği " savun , aklını kiraya verme - insandır hataları var - peygamber değiller " ifadeleri esasen sizi tüm gerçeklerin , bilimin , ilimin ışığından uzak tutarak içine dusmenizi sagladiklari durumun ta kendisidir. Bunu anlamak için , yazımı tekrar okumanız ve kendi yorumunuzu okumanız ve anlamanız halinde , benim yazdıklarımın ithamlarinizla hiç alakasının olmadığını göreceksiniz ve kendi kendinize soracaksınız evet hiç alakası yokken bu adam burada siyaset yapmamış mükemmel dememiş ne parti ne vekil ne bakan olarak hiç birşey dememiş sadece devlet demiş. Buna rağmen ben bu adama neden siyaset savunucusu ithaminda bulunarak hakaret ettim , bana bunu yaptıran etken nedir? Ben insanlık adına iyiliği düşünen ben! Neden alakasız bir hakarete basvurdum? Diyelim kötü birseylerde yazmis olsa neden bana yakışan iyilikte uyarıda bulunmadımda , kim olduğunu vizyonunu kişiliğini düşüncelerini bilmediğim birine yargısız infaz yaptım? Sahi memleketin adaleti batık diyen ben , neden adaletsiz davrandım? Eğitim sistemini cokerttiler diyen ben , eğitimin önceliği dinlemek ve anlamak iken , neden anlamaya çalışmadım? Diye kendinize soracaksınız ve farkedeceksiniz ki , aslında siz bu değilsiniz , lakin bilinçaltınıza yerleşenler bunları kabul etmek istemeyecek , hadi soruları sordunuz diyelim cevapları kendi iç sesinizde duymayı kabul etmemekte ısrar edecek. Umarım tam tersi olur. Saygılarımla 😊
Sadece atılan iftira tweetleri içinden bir örnek aldım , bakanlarla ilgili üç uçak konusu , bölgede bulunan uçağın biri afet arama taramada kullanılan jandarmaya ait uçak ve bakanlar gelmeden önceki günlerde de oradaydı ve 15 + saat arama tarama ve keşif uçuşları yaptı , diğer bir uçak özel ve sivil bir uçak , bir tanesi burayı dikkatli okuyun , içerisinde milletvekili bakanlar ve AFAD ekibini afet bölgesine getiren tek uçak. Kitleleri sürüklemek için ortaya büyük bir yalan atmak ama basit bir yalan atmak yöntemi , "basit" ifadesi neyi anlatıyor biliyor musunuz? Bu büyük ama basit yalanlara inanacak çok önemli vasat , pasif ve vasat bir kitle var demek. Yani bu asılsız yalanları ortaya atarak insanımızı devlete karşı , devlet yönetimine karşı kışkırtan halkın içinde arkasından surukledikleri kitle aracılığı ile bölücülük ayrımcılık yaptıran ve bunu yaparken de insanların birbirine kin ve nefretle hakaretlerle yapan , bunları insanlar yaparkende , ne kadar basit ve düşüncesiz insanlar diyerek gülerek , bu kadar kolay şekilde ülkede ikilik çıkacağımızı düşünmezdik diyenler. Varsayım üzerine konuşmuyorum. www.internethaber.com/.../...l-sozler-2196706h.htm
@CanerDiyeBiri Bende senin , geniş yüzölçümlü aşırı yoğun bir yangına şahit olmadığına , böyle bir yangında irtifa yukseldikce suyun uçak hızı ile daha fazla yükselirse şayet dağılımında etkisinin azalacağını , helikopter yapı ve tasarımının denge oluşumlarına kısaca bu yangın ve hava araçlarıyla ilgili hiç birşey bilmediğine eminim. Ben yangın bölgesinde yaşayan biriyim Manavgatta hâlâ mücadele devam ediyor hava normal sıcaklığı Antalya'da 50 leri buluyorken , yangın bölgesi ates sahası çevresinde sıcaklık daha yüksek seviyelerde. Burada oturup yazdığım üç beş cümle doğruları ve gerçekleri kelime manevralarınız ile çürütmeye çalışmayın. Gerçekler karşısında dayanıklılığı olmaz.
@pllyna Hitabet üslubunuzun baskın kuvveti sebebiyle, bu ifadenizi goren , beni çok iyi tanıdığınızı düşünür. Ama gerçek şu ki , bu ithamınız beni hiç tanımıyor olduğunuzun göstergesi. Tanımadığınız bir insana karşı bu denli ağır ithamlarla hakaret ediyor olusunuzda sizin vizyonumuzun göstergesi
@pllyna yine aynı ifadeler. Bir tondan bir gr. Alamıyorsanız diyecek birşeyim yok. En baştan en sona kadar hakeretkerinizle geldiniz. Burada bir konu paylaşımında bile bu denli kendinizi yükseklerde görüp fikirlere açık olmayıp hazımsızlık yaparak kendi fikriniz dışındakilere düşük sınıf muamelesi yaparak yolunuza devam eden sizler ve sizin zihniyetiniz yönetimi eline alsa bu milletin çekmediği işkence kalmaz. Çok sevdiğiniz batıda var bu sınıf farklılıkları , ama bu ülke için hevesiniz boşuna. Başka biri olsa özrünüz karşısında belki yalakalık yapar belki kibar olduğunuzu düşünür fakat gerçekler öyle değil. Karşınızdaki insan kelimelerinizin arkasını biliyor. Siz önce vurur vurur kan kusturur sonra, birde yardımcı oluyor gösterisi yaparsiniz. Bu kadar hakaretten sonra üzülerek ifade etmeliyim ki , özrünüz kabul görmedi hanımefendi.
@pllyna Kendi yazdiklarinizdan bile haberiniz yokmuş bende insanca yazıyorum. Ama üzülmüyorum size olmayacağı kesinde bir insana bir kelime faydamız olursa ne mutlu bize. Hoşçakalın.
3 yangın söndürme uçağı Rusya'dan kiralık onlarda ve kiralık helikopterler. Uzmanlar helikopterlerin büyük yangınlarda pervanin etkisi ile yanginindahada canlandıracağı o söylüyorlar. Peki perde arkasındaki konu 2 sene önce falan birisi çıktı Türk hava kurumu'nun uçaklarına buna motor takmamislar diye espiri yaptı aradan 1 sene geçti bu uçaklar Ankara 'da gösteride kullanıldı motor takılmayan yangın uçakları... İhale açıldı bünyeye uçak kiralama konusunda Türk hava kurmunun uçakları 49 tonluk ihale 50 tondan açıldı Türk hava kurumu ihaleye girmesin diye sonuç Rusya'dan uçak kiralandı. Türk hava kurumunabu sefer kayyum atanti başta kayyum yangınlarda Muğla büyükşehir belediye başkanı madem belediye olarak uçakları biz kiralayalım diye Türk hava kurumu'nu arıyor telefona çıkan görevli 15:30 da yetkili burda kimseyi bulamazsınız yarın arayın diyor
Daha sonrasında bu atanan Kayyum başkanı bir tartışma. ptogtamina çıkıyor ve elimizde büyüyen bir kardeşimiz vardı onun düğününde idim ondan erken çıktım diyor... Bu duruma. ne denir?
Yaklaşık 30 yıl orman yangınlarıyla başarıyla mücadele eden THK, iki yıldır kendi uçaklarıyla ihalelere katılamıyor. THK’nın elindeki uçaklar 4 bin 900 litre su kapasiteli ancak iki yıldır şartnameye minimum 5 bin litre şartı konuluyor.
Türk Hava Kurumu Müdürü yaptığı açıklamada, bakımları düzenli olarak yapılan ve göreve hazır durumda uçakları olduğunu söyledi. Ama görev emri Orman Genel Müdürlüğünden geliyormuş. "Onlardan bir emir gelmeden kalkış yapamayız" dedi. Bu durumda evet, gelen tepkiler haklı görünüyor.
Senelerce türk halkının kutban derilerini neredeyse zorla elinden alan bu kurum acaba neden uçaklarını para karşılığı hem de özel sektöre göre çok daha yüksek fiyatkarla hizmete sunuyıor ve ihaleleri kaybedşyor acaba? Bu uçaklar babalatından miras parayla satın alınmadı, büyük ölçüde kurban derisi toplama imtiyazıyla elde edildi.
@senveben82 Eğer herhangi bir kamu kuruluşu veya kamu kurumu niteliği taşıyan kurum zarar ediyorsa veya amacına uygun iş yürütmüyorsa iyi yönetilemediği açıktır.
Bu noktada bağlı olduğu bir üst kurum, ilgili bakanlık ve müfettişler devreye girer. Kabahat veya kusur varsa araştırılır, bulunur ve gereği yapılır. Yani burada bir usulsüzlük varsa, bir üst kurumun gereğini yapması gerekir.
Kaldı ki şu an görevde olan ve eğer ilgili linkten videoyu izlediysen, orada konuşan kişi, iki yıldır iktidar tarafından görevlendirilmiş bir kayyum. Yine ayrıca THK, devletin açtığı ihalelere giremesin diye şartname değiştirildi ve kazanç elde etmesinin önü kesildi. Bilinçli olarak atıl duruma düşürüldü. Oysa pek ala modernize edilebilir, daha işlevsel hale getirilebilirdi.
Son tahlilde 28 - 31 Temmuz itibariyle kontrol altına alınmış olan 88, kontrol altına alınamamış 10 yangın var. Yani bir şekilde devam eden 98 yangından bahsediyoruz. ( Hatta Bodrum yangını ile sayı daha da arttı sanıyorum :-( ) Şimdi elimizdeki uçakların ne durumda olduğunu tartışma zamanı mı yoksa varsa bir tane bile bu amaca hizmet edebilecek araç - gereci son gücüne kadar kullanma zamanı mı?
THK "gavurun malı" değildir. Bizim malımızdır. Onu hakkıyla kullanmak, modernize etmek ve yaşatmak da bizim işimizdir. Ama bu tartışmaların yeri şu an değildir.
Gavurun malı değildir ancak bir hizmet alımı yapılacaksa da en uygun fiyattan alınır. Bunlar diyor ki devlet bizden hizmet satun almadı uçaklar atıl dıruyor. devlet bu uçaklar karşılığı para ödemek zorunda ise bu kurumun önceliği niye olsun neden uygun fiyattan teklif varken bunlardan hşzmet almak zorunda olsun. Madem bu uçaklar çok gğzel çok işe yarar uçaklar ve madem THK bunları para kariılığı kşralıyor o zaman başka ülkelere kiralasınlar bakalım o pqrayı başka ülkeler verecek mi? Madem türkiye bunlara haksızlık ediyor onlar da başka ülkelere kiralasınlar ve ayakta kalsınlar. İlla her ülkenin yangınını kendi uçağı söndürecek diye bir kural yok sonuçta... Ben bu kadar menfaatin döndüğü bir ywrde hiçkğmsenin sözüne ifasesine sorgusuz sualsiz teslim olmam.
Bu uçaklar kaç yaşındadır bilmiyorum. Durumlarını da bilmem ancak bu cümle kesinlikle iyi niyet kokmuyor. Elbette ki yaşı kaç olursa olsun her uçak her araba her türlü makina çalışır ancak yine de eski uçaklar enekliye sevk ediliyor. Bieaz bakım yapıp kullanmayı akıl mı edemiyorlar yoksa fazla para ağırlık yapıyor da ondan mı yenilemeye ihtiyaç duyuluyor? Belirli bir yaştan sonra eski teknoloji cihazlara bakım yapıp kullanmak yenisini almaktan külfetli hale gelebilir. Bunu bu pilotun bilmeme ihtimali var mı? Ama ona rağmen kalkıyor diyor ki bakım yap kullan eski olmesı mühim değil. Peki THK bu uçakların sahibi ve bunlara bakım yapmak dediği kadar basit ise neden bakım yapıp kullqnıma hazır tutmamış? İlla ki devlet onların versiği fiyatı kabul edip hizmeti onlardan satın almak zorunda mı? Bu THK'nın ne menem bir kurum olduğunun tartışma konusu edilmesi gerekiyor. Yıllarca krndilerine nasıl kurban derisi toplama imtiyazı verikdi ise devlete satacakları hizmet konusunda da fiyatı koşulları kendi başlarına belirleme imtiyazının ellerinde oşmasını istiyor olabilirler mi acaba?
Bir çok insanın anlamadığı nokta var ve çelişkiler dolu. Ben bunları sıralayacağım ki konu açıklığa kavuşsun her taraf kendisine göre doğru olanı savunuyor bu şekilde çözüm gelmez.
1- Yangının neden çıktığı incelenir ve buna göre bir sonraki yangına bunun sebep olmaması için önlem alınır ki bu yapılmamış umarım bundan sonraki için yapılır diyelim.
2- Yangın eğer bir kundaklama ise bu olabilecek bir durum sen devletsin ve bu yangının büyümesinde bahane olamaz bu yüzden kim çıkarttı bak onlar yüzünden yanıyor değil neden zamanında müdahale edilip durdurulmadı denilmelidir. Buna ek olarak bir terör eylemi ise bu teröristler ülkeye nasıl girdiler neden engel olunamadı soruşturulması gerekir.
3- İlk müdahale 13 dakika olmakla birlikte topyekun müdahale 5 saat sonra gerçekleşmiş bunun nedeni öğrenilmeli ve bir sonraki yangında bu gecikme olmaması adına teknik hazırlık yapılmalı.
4- Yeterli olmayan ekipman durumu hızlı bir şekilde teknik analize sokulmalı ve gerekli satın almalar yapılıp hızlı bir şekilde yurtdışından eğitim alarak personeller yetiştirilmelidir. Uçak, helikopter demiyorum genel olarak tüm ekipmanlar yetersiz bu yüzden topyekun bakılması gereken bir durum.
5- Terör örgütünü kınamak demek onların reklamını yapmak demektir ve bu onların saldırısını başarıya kavuşturup göbek atlamalarına sebep olur. Sorun terör eylemi değil bu eyleme gerekli cevabı verecek önleyici hazırlık olmamasıdır. Terörist Başbelası boktan bir varlıktır ve öldürülmesi gerekir ama hain bitmedi bitmez sen devlet olarak onlara rağmen yangını engeller isen onlar nasıl olma başarısız oluyor diye bu olaya kalkışmazlar bile.
Ha bu arada belitmden geçmeyeyim Türk Hava Kurumu yaptıgı açıklamada 20 hava aracı ile manavgatta ki yangına müdahele edildiğini söyledi zaten. Su dagıtırken yangının ortasında şehid düşen Şahin Akdemir gibi olmakta var oturup klavye başından sallamakta var.
Yepki vermek haktır ancak rakanlarla oynamışlar ve alenen yalan söylrmişler... yunanistan kıyası bir kere utanç verici zira yynanistan bizden küçük olmakla birlikte orman yangınlarında kaybettiği orman alanı tğrkiyeyi 5'e katlıyor... dahası yunanistan her noktası drbize yakın bir ülkedir ve önemli ölçğdr adalardan oluşur. Bu adalarda nüfus ya azdır ya da hiç yoktur. Kğçğk adalarda yaşam yoktur mesela... öylr bir yerde yangın çıkınca havadan müdahale haricinde bir seçenek yok.
Dahası sadece marmariste yangın çıkmadı hemen tüm türkiyede yangınlar çıktı. Tüm filo marmarise gidecek değil herhalde değil mi? Başka yangınlar da var.
Kızılay kanları satsın, dernekler yardım kolilerine çöksün, askeriye göçmenlere ses etmesin, adalet sosyal medyadan sağlansın, soygunu mafya babası anlatsın, yaraları Haluk levent sarsın biz vergiyi nereye ödüyoruz. Her yıl milyon dolarlık makam araçları ile konvoy halinde giden hükümetin orman yangınını söndürecek uçağı yok. Buda yetmiyor sanki parası yokmuş gibi yangın için kızılay aracılığıyla 10 TL bağış istiyor bizden. Erdoğanın 12 tane uçağını satsınlar.
Batı Bizi Kıskanıyor 👏Cumhurbaşkanı 13 Uçak Sarayalara Doymuyor Ormanlarımız Yanıyor Hala İşMakinası Kazma Kürekle Müdahale Çalışmayan Motoru Olmayan Uçaklar Yokolan Köyler Hayvanlar Hayatlar🙈 İnşallah🙏Bu Saltanat Seviciler Giderde Bu ülke Rahatlar 🙄
Haklılar tabii ki. Hani katar nerde, nerde BAE, nerde müslüman kardesler.. Yine düşman dediğimiz Yunanistan yardım için hazırız dedi. Vah halimize, yazık oluyor canım ulkeme. Hiç boş hayaller kurmasınlar, yanan yerler yeniden yeşillenecek, yeniden hayvanlarımız yasiyacak o ormanlarda. Öyle otel vs hayalleri unutsunlar.
Elbette haklılar, hangarlarda kendi özel jetleri duruyor, Bi yere ayrı ayrı özel jetlerle gidiliyor ama bir çok yangına tek bir uçak, sorarlar adama siz napıyosunuz diye tarım ve Orman bakanı istifa etmeli bence onu geçtim tüm iktidar kökten istifa etmeli ki yine de açtıkları yaralar kolay kolay sarılmaz, şatafatın gölgesi altında yaşarlarken dışarıda yananları görmek istemezler ve inan kimse görmek istemeyen biri kadar kör olamaz
Olabilir ama sen önce bu yangınlara sebeb olan PKK SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE de tepki vermen kınaman gerekiyor birçok yer de eş zamanlı yangın çıkardılar, tesadüf olamaz bugün de suçu birbirimize atacağımıza Dualarımızı esirgemeyelim ve PKK gibi lanet bir Terör örgütünün eylemlerine sessiz kalmayalım
yangın çıkar, yangın olur, pkk yapmış, çocuk yapmış, veya x bir kişi/grup yapmış. Bunlar olur. Fakat sen bunların olabileceğini, ki ilk defa yangınlar olmamasına rağmen, bunları bildiğin halde hala 1 tane uçağın varsa, ve ülkenin cumhurbaşkanının uçak sayısı bundan yüksekse burada bir problem vardır, bunu konuşun önce siz
@xhgahsdas bunların nedenini araştırda gel önce bodrum da manavgatda özel güvenlik görevlisi otelelr de çalışan arkadaşlarım var yangınlara nasıl müdahale edildiğini ben çok iyi biliyorum halkın kolluk kuvvetlerin yangınla mücadele ekiplerin canla başla nasıl mücadele ettiğini bilmiyorsun tabi ve yangına müdahale de kaç uçak gittiğini bilmiyorsun azerbaycan dan da ekstra yangın uçağını arkadaşım kendi hesabından canlı yayınla gösterdi 50 yerde yangın çıkarak terör kudakçılarına rağmen kol kanat germiş insanlarımızın yaptıkları görmedin tabi, herkes tek yere bağlıyor PKK YAPTI ELBETDE Bunu demek başkalarının nedense işine gelmiyor
Bak kendi ağzınla söylüyorsun , Azerbaycandan EKSTRA yangın uçağı alınıyor? Peki neden alınıyor kardeşim bunu da sorguladın mı hiç.
PKK yaptı yapmadı bu olaydaki saçmalığı değiştirmez, her şeye iyi demeyi bırakın daha kötü yapıyorsunuz. Halkın olaya müdahalesini bilip bilmemem de hiç bir şeyi değiştirmez, sonuç olarak uçaklar fazla olsaydı halk kendini daha az yorardı, hatta belki en başında daha büyümeden biterdi kim bilir.
Olay o uçakların olmaması, altta da birisi yazmış. Böyle durumlarda helikopterler daha çok kullanılır, mantıklı davranılmış diye. İşte o zamanda sorgularım madem en mantıklısı budur, neden 5 helikopter vardır?
@xhgahsdas Tabi siz bu kafayla devam edin 1800 arazöz, 2800 su tankeri, 2270 ilk müdahale aracı aktif şekilde çalışıyor. 660 dozer ve iş makinesi ve bir yangın tankı aktif olarak devrede. 10 bin 550 itfaiyeci aktif olarak burada görevde. 4 bin 110 teknik eleman yine bölgede çalışıyor. Bin 140 noktada mücadele aktif olarak devam ediyor. 28-30 Temmuz arasında 71 orman yangını çıkmış durumda, 57'si kontrol altına alındı. 14'ünün çalışmaları ise devam ediyor. Olumlu istikamette bir gelişme söz konusu Bütün İmkanları seferber etmemize rağmen sen çıkıp THK uçak göndermedi, Azerbaycan Ukrayna neden Uçak gönderiyor aciziz demekki demeye getitiriyorsun Türkiyenin tüm imkanları yerinde olsa da siz birşeyleri bahane uydurursunuz, Azerbaycan Türkiye istedi diye değil kardeş ülke olduğu için gönderiyor Ukrayna kendi isteği ile yardım ediyor Dünya da araştır bakalım geniş çaplı orman yangını olan ülkeler de farklı ülkelerden yardım oluyor mu olmuyor mu tabi boş keseden atıyorsunuz Bugünde bile Yangınlara sebeb olan Teröre lanet edeceğinize, Yangınlarda Yardım için birlik olup dua edeceğinize Hükümete Eleştiri oku fırlatıyorsunuz. THK uçakları varmış da, neye göre söylüyorsun bunu? THK'nın elinde buralarda rahat kullanılabilecek uçak falan yok. Bunlar uyduruyorlar. Bugün itibarıyla uçak sayımız 5-6'ya çıktı. Rusya'dan Ukrayna'dan aldığımız uçaklar var. Azerbaycan da amfibik uçağını gönderecek. Bununla birlikte 6-7 uçak olacak. En verimli olanlar bu uçaklar. Sen çıkıyorsun su katılmayacak bahaneler le bilediğin yerden haberlerle Maval okuyorsun bana Önce bir Bu ülke insanı olarak kol kanat germesini bir öğren Yanındaki Yunan bile orman yangınlarında sizlerin kadar birbirleri ile kavga etmiyor
@xhgahsdas ne oldu gücüne mi gitti pkk terör örgütü bunları yaptı diye :) ama merak etmeyin siz kandildeki kardeşim larını Kandil gibi yakacağız sende göreceksin haberler okurken bir dua edersin askerlerimize artık
@xhgahsdas Allah Tüm Askerlerimizin Kolluk kuvvetlerimizin, itfaiyecilerin, yangında yardım eden halkın yardımcısı olsun, Terör örgütünün de Allah Belasını versin
@xhgahsdas sana terörist diyen yok ama her nedense orman yangınlarına sebebiyet verenlerin pkk oldunu kabul edemiyorsunuz başka nerde kasıt olabilir 50 den fazla yer eş zamanlı yangınları kim körükleyebilir kim türkiye nin bu kadar gelişmesini istemez biraz düşünsene sana diyorum ki sen askerlerimize dua et diyorum ki bu sebeb olan teröristlerin kökünü kurutsunlar ama bakıyorum da pkk terör örgütünün sabotaj ihtimallerini görmezden geliyorsunuz
Haklılar valla. Lafa gelince Avrupa bizi kıskanıyor. Konu kendi rahatları olunca 5-6 tane uçakları var ama konu yangın söndürme gibi toplumsal olaysa 1 tane uçakları var. Bu nedir ya. 1 uçak nedir? Hiç olmasa yemin olsun daha az göze batardı.
Buna derin düşünen bir akp li olarak şöyle diyorum. İtibardan tasarruf olmaz, ormanlar nasilsa yeniden oluşurlar. Milli birlik ve beraberligimizi bozmadan, bizi çekemeyen muhalefetin ve dış güçlerin oyununa gelmeden yüce dünya liderimize biat etmeye devam edelim. Bakın sizin için çok düşünüp çözümü anlattim. Hadi şimdi dağılın..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
THK bile açıklama yaptı hala yalan haber okumayan sorgulmayan muhalefete tabi ki normal adamlar yangin çıkmış doğal afet olmuş hala partizanlık peşinde utanmadan yalan söylüyorlar birde..
.
bu kafayla tabi 90 yıldır iktidar olamazsınız siz.
ne kadar canımsın lan sen yangın söndürme uçağı yeterli derece de var THK da çürümeye terk edilmiş özerk bir kurumdur THK onu dahi bilmiyorsunuz işinz gücünüz boş beleş muhaleleft yapmak başka birşey bildiğiniz yok muhalefette keşke fransadaki lopenin ulusalcıları gibi olsa ne bilgi var ne ilim var ne de idrak var teneke gibi ses çıkartıyorsunuz ancak... sen onu git kemalist kafalı THK ya söyle neden uçakların turboprop motor bakımlarını yapmayın hangarında çürüyor diye.. üstelik buna rağmen hükümet gitmiş 3 uçak kiralamış envanterdeki bütün uçak ve helikopterler şu an saha da hayatınızda evden çıkmayıp telefonun içinde sahte hayatınız olduğu içinde o coğrayayıda bilmiyorsunuz ülkenizi bilmiyorsunuz yangın olan bölge kaç m2 kaç kmlik alan iyi bakın yunanistanda 3 ay sürdü yangın bundan 4-5 yıl önce Türkiye chp nin ittiak kurduğu ateşin çocuklarının yaktığı proveke yangına zamanında mudahale etti boş yapmayın yani
Haklılar. Haklıyız. 3-5 oy için şu orcocuklarını aldılar ülkeye şimdi de PKK'yla işbirliği yapıp ülkemi yakıyorlar. Senin benim canım yanıyo sonra. En kötü dediğimiz Fransa, Ukrayna yardım uçağı göndermeye hazırken Araplar ortada yok. Yazıklar olsun
Bakan uçak var diyor başkan yok diyor kendiyle bile çelişen bir hükumet düşünün ne iktidar ne muhalefet hiç birinde iş yok bakın Belçika da sel oldu hükumeti mahkemeye verdiler bizde olsa kader diyeceğiz iban vereceğiz millete azıcık gözünüzü açın bu kadar vergi verip bu kadar az hizmet alan tek ülke vatandaşı biziz yapmayın bunu
Bu kansızlar daha geçen yıl yaktı İzmir'i ve hatay'ı. Ama bizim hükümet memleketi sevmediği için önlem almak veya envanteri arttırmak yerine kendilerine özel jet aldılar. Bir de saray yaptılar Bitlis ve Marmaris'e. Ne desek boş. Milletin evi Barkı hayvanları yandı. İtfaiyecilere yardım eden Şahin akdemir öldü.
Gelişmiş ülke falan değiliz bazı konular da zenginlik algımız kokona hayat tarzları ile zengin sanıyoruz kendimizi. kocaman saraylar uçaklar yazlıklar gemiler şirketler edin memleket çiftlik nasıl olsa. MEMLEKETE yatırım yapın kendinize değil.
Helikopter bu tür durumlarda daha pratik evet ama helikopter sayısı da az. Yani nerenizle tutarsanız tutun hükümetinizin iyi bir tarafı yok. En ufak kriz anında ülke karışıyor. Bir tane işte başarılı değiller.
helikopter 20 m3 su atarken uçak 8 m3 su atabiliyor. ayrıca uçak yaıtı azalınca ikmal için en yakın havaalanına inmek zorunda. (8 m3 üstü uçaksa en yakın büyük alanı gerekli) bakanlık akıllıca müdahale ediyor diye düşünüyor. sosyal medyada yalan yanlış yazanların çoğu provakatör
kardeşim bodrum da güvenlik görevlisi arkadaşlarım var, yangının büyük bir kısmı kontrol altına alındı halk da yardım ediyor herkes duyarlı ama yangına sebeb olan teröristler kunduklamadan sorumlu tutulacağına nedense basın pkk yı olaylardan uzak tutup suçu hükümete atıyor ve türkiye de hem yangın çıkarıyorlar hemde gerginlik yaratıyorlar amaçları pkk kunduklama yaparak hem turizmi hemde ekonomiye balta vuracaklar, hemde hükümete eleştiri gelecek peki PKK Kundaklamayı yapıyor 50 nokta da yangın çıkarıyor kimse PKK yaptı diyemiyor PKK nın üstünü kapatanlar neyi amaçlıyor Yangınları PKK nın çıkardığı belli bir şey
Helikopterler daha pratik ve çabuk. Uçaklar daha yavaş kalıyor. Ayrıca ülkemizde bir çok yerde bu tarz terör eylemleri varken bunu dile getirmeyip bu tarz söylemler bazı mecraların algı operasyonunu ne kadar başarılı şekilde yaptığını öne sürüyor. Birde otel yapılacakçilar var onlarda otel yapılacak diyor sürekli, sanki yeni bir fikir ortaya atmış gibi takdir de ediliyorlar bu düşünceleriyle.
Bakan açıklama yaptı : Uçak daha az verimli, daha az su taşıyor ve daha yavaş dedi. Bunun yerine helikopter kullanılıyor dedi. E insan bu kezde niye yeterli helikopter yok diye sorar.. İhmal var elbette, umarım ders olur.
Milletin her yorumuna salca olmayin sende oturdugun yerden elin s2inde kim vatan haini karar verme burda anca kadin dusmanligi yapan çük akıllı birisin hadi naş göruşümu daha fazla kirletme
Tabiki haklılar daha büyük önlemler alınmalı biz diğer ülkelere göre daha fazla bu konulara dikkat etmeliyiz sonuçta bizim ülkemizde savaşmamız ve dikkat etmemiz gereken bir terör örgütü de var
Bu bir algı yönetimidir. Türkiye'nin yangın stratejisi uçak değil, helikopter üzerine yapılandırılmıştır. Bu karar, uzmanlarca TR coğrafyasına helikopterin daha uygun olacağı yönündedir.
Tamam önlemler önce alınmalıydı ama şu an medya da sacma sapan haberler dolaşıyor özellikle tweeter da şu an elden gelen her şey yapılıyor. 1 uçakla müdahale olduğunu düşünmüyorum.
Ben daha çok şunu merak ediyorum; 20 uçak deseydi acaba neye laf edilecekti? Elbette tüm yanginlar için Türkiye'de sadece bir tane aktif uçak varsa bu eleştiri haklıdır. Orası da ayrı mesele.
Yerden göğe kadar haklılar. İHA, SİHA yaptık diye seviniyoruz. İyi güzel de yangın söndürme, arama kurtarma, konum tespit etme vs. gibi hava araçlarını da envanterimize almalıyız.
Öğretmenlerde torpil ile olursa herkes farklı branştan okuyor ama farklı kategoride ders veriyor böyle bir sistemde öğrenciler ne kadar başarılı olacak
Ülkemizde 3 tane uçak var şaka gibi cumhurbaşkanının bile 13 uçağı var Türkiye yangınıyla ilgili 3 uçak ve bu durumda bile halla iban atıyorlar utanmadan
Tabi ki haklılar. Yangın söndürme uçağı 1 tane ama cumhurbaşkanı nin 17 tane uçağı var. Türk hava kurumu nun uçakları hangarlarda dururken, 1.3 milton dolar günlük kira ile rusların uçakları kullanılıyor. Bu mu itibar?
Haklılar bende onu söylüyordum tek uçak Ne ya koca yangında
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
kendi uçaklarımız hangarda çürürken rusyadan uçak kiralıyoruz tamam helikopter daha pratik uçakları es geçtim o zaman alalım 150 tane helikopter var mı o da yok itibardan tasarruf olmaz dedik yangın söndürmeden de tasarruf olmamalı
abi bir suru yerde ayni anda yanginlar cikiyor adamler ellerinde yangin icin techizatli ucak varda gondermiyor mu her seyde de hukumete yuklenilmez ya razimi yanmasina adamlar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
haklı herkes rezalet bu. yazlık yapacağına uçak niye alınmıyor ülke yansınmı yani.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Muğla’da sadece Marmaris’te yangın yok ki Köyceğizde de var gözümün önünde yandı kül oldu