Kıvırcık saçlar bakımsız kaldığında ne yazık ki çok kötü bir görüntüye bürünüyor. Bakımlı olduğunda ise dip düşürüyor resmen. :D Kıvırcık saçlar için bakım rutinini paylaşmak isterim seninle de.
Kıvırcık saç bakımı nasıl olmalı?
Saçını daha dikkatli yıka.
Bu aslında herkesin dikkat etmesi gereken bir şey ama kıvırcıklarda hayati bir öneme sahip :D Öncelikle mutlaka kıvırcık saçlar için olan şampuanlar kullanılmalı. Ve saçlar çitilenmeden, yumuşakça yıkanmalı. Dipleri köpürtüp sonrasında durulamak her zaman en sağlıklı saç yıkama yoludur, zaten akan giden köpükler saç ucundaki kirleri temizler. Saç uçlarına ekstra ürün sürüp bir de çitilemek zarar verir sadece.
Bukle belirginleştirici krem kullan.
Benim en çok fayda gördüğüm aşamalardan biri bu oldu. Saçını yıkadıktan sonra krem kullanabilirsin ama ben duş sonrası kremleri öneriyorum, yani şekillendirici bakım kremi. Elidorun 7/24 Belirgin Bukleler kreminin aşığıyım diyebilirim. Saçı ağırlaştırmıyor, içindeki elastin ve badem sütüyle de saçına bakım sağlıyor. Nasıl kullanabilirsin peki? Eline kremden sık, saçlarına yedir. Sonra saçlarını geniş uçlu bir tarakla tara. Sonrasında da ellerinle şekillendir, mıncır mıncır dur yani :) Buklelerinin şekli böyle daha da belli olur ve gerçekten o kadar sağlıklı, o kadar canlı ve parlak duruyor ki anlatamam. Sonrasında doğal kurumaya bırakabilirsin ama ben 3. adıma geçiyorum.
Saçlarını Vigo ile kurut.
Kendi kendine de kurumaya bırakabilirsin dediğim gibi ama bu iş için tasarlanmış Vigo saçı çok güzel yapıyor, doğal duruyor ve saçların aynı şekilde bukleleniyor. Kendi başına bıraktığında ben o kadar doğal görüntüyü yakalayamıyorum açıkçası.
benimde saçlarım kıvırcık ve duştan çıkınca pantene bukle belirginleştirici krem kullanıyorum ardından tarıyorum sonra kafamı öne atıp saçlarımı avuçluyorum sonra sarıyorum bir saat sonra havluyu çıkardığımda nemli oluyor duruma göre biraz daha krem sürebiliyorum gayet düzgün buklelerim oluyor ama kullanddığın şampuan da önemli benim şampuanım zeytinyağı ve argan yağlı o yüzden kremden başka nemlendiriciye ihtiyaç duymuyorum ama çok kuruysa saçların ve şampuanın nemlendirmiyorsa elseve bakım yağı kullanabilirsin
Bir kıvırcık olarak söylüyorum, benim buklelerim sağlıklı ve iyi. Dışarı çıkacak isem belirginleştirici köpük kullanıyorum Egor curl köpük bukleyi daha belirgin yapıyor 48 saat etkili. Sanada öneririm ama fiyatı boyutuna göre uygun değil. Ben iki tanesini indirimde zor bulup 20 liraya aldım.
Selamlar, Kıvırcık saç öncelikle diğer saç türlerine göre epey zahmet isteyen bir saç türüdür. Çünkü hemen kuruyabilir, elektriklenebilir ve kabarabilir. Bu yüzden de bakımı konusunda bilgi sahibi olmanızda fayda var. Görüntüsü her ne kadar hoş olsa da, bakımı da o kadar emek ister. Ama işin sonunda belirgin buklelerinizle havanızdan geçilmeyecektir. Eğer hazırsanız sizlere kıvırcık saç için bakım önerileri ve bukle belirginleştirici krem tavsiyesinde bulunmak istiyorum.
Daha Sağlıklı Bukleler İçin Neler Yapılmalı?
Saçların İçin Doğru Şampuanı Ve Kremi Belirle!
Elbette ki işin başında doğru şampuan olmalı çünkü saçlarımızın temizliği doğru şampuan seçimine emanet. Bu yüzden de doğru şampuanı seçtiğinizden emin olmanız gerekiyor ve saç yapınıza uygun olması gerekiyor. Eğer bu konuda doğru bir adım atarsanız, zincirin ilk basamağını tamamlamış olursunuz. Şampuandan sonra da şüphesiz en doğru seçim krem olmalı. Şampuandan sonra uygulayacağınız kremin kullanımına dikkat etmelisiniz çünkü saçlarınız bu yüzden şekilsiz görünebilir. Saç diplerinize değdirmeden, saç tellerinizin aralarına uygulayıp tarayarak, doğru bir işlem yapmış olacaksınızdır.
Havlu Değil, Tişörtle Saçlarınızı Kurulayın!
Aslında bu işlem bütün saç tipleri için geçerlidir. Havlu saçın elektriklenmesine ve kabarmasına neden olduğu için saçlar için pek önerilmez. Bu yüzden havlu yerine saçlarınızı pamuklu bir tişört yardımıyla kurularsanız, kabarıklığı önleyebilirsiniz.
Geniş Dişli Tarak Kullanın!
Kıvırcık saçlarınızın buklelerine zarar vermemek adına, sıkı değil de geniş dişli tarak yardımıyla tararsanız buklelerinizi koruyabilirsiniz. Böylelikle düğümlenen bukleleriniz kolaylıkla açılacağından, bukleleriniz zarar görmeyecektir.
Yazımın başında da belirttiğim gibi kıvırcık saçlar çok çabuk kuruyabilir bu yüzden neme ihtiyaç duyarlar. Kuru ve cansız saçlarınız için bukle belirginleştirici kullanmanız gerekmektedir. Bukle belirginleştiricisiyle kaybolan nem geri kazanılır. Sizlere önerim Elidor, Belirgin Bukleler 7/24 Şekillendirici Bakım Kremi olacaktır. Durulama gerektirmediğinden nemli saçlarınıza, saçlarınızın yoğunluğuna göre uygulayıp saçınızı taramanız gerekiyor. Daha sonrasında istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.
nemlendirici bir krem, argan yağı ve tutucu bir sprey kullan ürünler değişebilir, hangisi olduğunun çok önemi yok yeterince nemlendirdiğin sürece iyi görünür
İnan hiç bir şey kullanmıyorum akşamdan yıkıyorum belki zararlı ama ıslak nemli uyuyorum ertesi gün şekilli bukleler ile kalıp dışarı çıkıyorum o şekil
Elidorun kuru saç bakım kremi var o mükemmel yapıyor. Ve şöyle bir şey var uçlarında kırık varsa kestir çünkü kırıklar kıvırcık saçın şekil almasını önler.
gayet saglikli duruyo sendekiler; kalin telliyse cok normal; ekstra bakima falan gerek yok; fönde cok kalma evde yapiyosanda ion ozellikli fön makinesi al
Hatta avokado yağı zeytinyağı ve badem yağını karıştır sür bir süre beklet saçında hem boyalı saçlardaki yıpranmayı alır hem de daha parlak ve güzel görünür saçların ben denedim boya yıpratınca bunlardan avoado ve badem yağlarını sürdüm yarım saat bekledim sonra şampuanla yıkadım ve sonuç süperrr ötesi
yaw ben sana ne diyorum boyali olmasa bile daha sagliklik gorunmesini saglar bunlar sen bir kere dene o pahali kremlerr belirginlestiriciler hep kimyasal icerikli sen bilirsin yipratmaya dewam et :(
En İyi Cevaplar