Hayır. Sebzelerin çoğunluğu sağlıklı karbonhidrat içerir. Ve düşük kalorilidir. Vücudunun proteine ve alması gereken kaloriye ihtiyacı vardır. 1200 kalori alman gerekirken 800 alırsan vücut çöker :) Sebzenin yanında proteinli bir şeyle desteklersen olabilir. İçine et katmak, yanında köfte yemek, yoğurt yemek gibi
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ciao🦇🍀
Sadece sebze yiyerek sağlıklı olunabilir mi?
Sebzeler;yüksek lif, folik asit, potasyum, A , Cve diğer vitaminler bakımından zengin besinlerdir.
Hayır, bu bir nevi tek yönlü beslenmeye girer. Diğer besin öğelerini daha eksik almış oluyoruz.
Sadece sebze tüketerek zayıflamak da ödem ve kastan kayıplara yol açacaktır.
Her ne kadar şu protein şunda da var bu vitamin şunda da var deseler bile Allah diğer gıdaları boşuna yaratmamış tep tip yaratır koyardı önümüze. Ben et olmadan bir hayatı asla düşünemem. Bi kere çiğköfte olmaz :)
Evet çoğu sebzede ette ve süt ürünlerinde bulunan vitaminler var zaten gerek protein gerek d vitamini vesaire en basit örneği kuşkonmaz da büyük miktarda protein var.
folatı sebzeden alsan yeni dna oluşumu için gerekli b12 yi etsiz nasıl alcan ve oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerini b12 siz nasıl üretecen? hatırlatayım vücuttaki toplam hücre sayısının %90 ını kırmızı kan hücreleri oluşturuyor ve her saniye 2-3 milyo yeni RBC yapılıyor. Buna bilimsel cevap verirsen vegan olacam.
haha o profesörler bilimi mi takip ediyor. b12 yi nerden alcan diyom cevap yok. b12 siz RBC ve yenni dna nasıl oluşturcan ve enerji ürettircen diyom? cevap yok. ben bilimsel acıklama yapamayan o profesörleri kaale almıyorum dostum.
ve haklısın saglıklı yasadıklarını sanar sen gibiler onların ama hızla yaşlandıklarını ve ölüme dogru gittiklerini göremez. kime göre neye göre saglıklı...
Biraz veganların beslenmesini araştır ve neyi nereden nasıl aldıklarını araştır. Ve benimle tartışmaya girmeye çalışma çünkü öğrenmek istiyorsan daha net araştırmanı tavsiye ettim zaten
arastırmadan mı yorum yapıyom sanıyon burda ben? araştırmasam bunları nerden bilcem , varsa bilimsel bir argümanın buyur sun dinliyim hemen. arastır diyerek topu taca atma, ben zaten araştırmışım
anladım ben anlayacagımı diğerleri gibi kıvır babam kıvır. kibrin izin vermese de gerçeği sen de biliyorsun, benimle zaten bu konuyu istesen de konuşamazsın dayanagın yok çünkü. Herşey meydanda.
Bazı yorumlardakiler veganların sadece sebze yediğini sanıyormuş galiba çok komik ksdsjd aman tam araştırmadan vegan olmayın sonra hasta olup etrafa "vegan olmak beni hasta etti" diye yanlış bilgiler yayıyorsunuz...
@enteresanbiadam Günümüzde b12 eksikliği herkesi ilgilendiriyor. Et yiyen hatta et beslenmesinin büyük kısmını oluşturan kişilerde bile b12 eksikliği var. Ben vegan değilim ama vücudum b12 emilimini yapamıyor. Bu genetik hastalığı olan bir çok kişi var. b12 ilacı (hap) alınması yeterli. Büyük bir mesele değil.
folatı sebzeden alsan yeni dna oluşumu için gerekli b12 yi etsiz hayvansal proteinsiz kimse alamaz ve oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerini b12 siz vücut üretemiyor. hatırlatayım vücuttaki toplam hücre sayısının %90 ını kırmızı kan hücreleri oluşturuyor ve her saniye 2-3 milyon yeni RBC (kan hücresi) yapılıyor. Buna bilimsel cevap veren vegan olursa hemen vegan olacam.
folatı sebzeden alsan yeni dna oluşumu için gerekli b12 yi etsiz hayvansal proteinsiz kimse alamaz ve oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerini b12 siz vücut üretemiyor. hatırlatayım vücuttaki toplam hücre sayısının %90 ını kırmızı kan hücreleri oluşturuyor ve her saniye 2-3 milyon yeni RBC (kan hücresi) yapılıyor. Buna bilimsel cevap veren vegan olursa hemen vegan olacam.
folatı sebzeden alsan yeni dna oluşumu için gerekli b12 yi etsiz nasıl alcan ve oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerini b12 siz nasıl üretecen? hatırlatayım vücuttaki toplam hücre sayısının %90 ını kırmızı kan hücreleri oluşturuyor ve her saniye 2-3 milyo yeni RBC yapılıyor.
folatı sebzeden alsan yeni dna oluşumu için gerekli b12 yi etsiz nasıl alcan ve oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerini b12 siz üretemez vücut. vücuttaki toplam hücre sayısının %90 ını kırmızı kan hücreleri oluşturuyor ve her saniye 2-3 milyo yeni RBC yapılıyor.