İslamda aslolan ve Allah'ın emrettiği şey örtünmektir. Kadın vücut hatları belli olmayacak şekilde giyinmeli ve örtünmelidir. Bu kara çarşaf olur veya başka bir şey olur farketmez. Ama kara çarşafı islamda şart koşmak ve bunun dışında kadın başka bir elbise giyemez demek çok yanlış bir tutumdur.
Şeriat öncelikle Allahın sözü demektir. Şeriat ülkelerindeyse sözde şeriatın hükmüdür denilip bir çok insan mağdur edildiğini konuşmaya hiç gerek.43 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel. Soruma cevabımı alayım şimdi de.
Soran+1 yılSoruma cevabını alabilir miyim?
En İyi Cevaplar
+1 yılBen bir erkeğin şeriat istemesini anlayabilirim.
Ona hak verebilirim.
Ama bunu isteyen hemcinsimi bir kaşık suda boğabilirim.94 Yorumla
Soran+1 yılBir yanda 4 kadın bir yanda tek bir kadına bağlılık. Erkek olsam ben de şeriat isterdim 😕
- +1 yıl
Ben kesin göç ederdim 😕
Soran+1 yılHem karı hazır hem de sşstem. Cidden neden göç etmiyorlar acaba 🤔
- +1 yıl
Cidden bende merak ettim.😳
+1 yılBizim aile ilk resmin solundan devam etti, gerçek dini öğrenince. Annem tülbenti çıkardı, babam kafayı değiştirdi, bendenizde böyle acaip bir adam oldu. :D Bu baş kapatma olayı mesela Vatikan'ın İslam'a soktuğu bir olaydır ve ticari bir karda elde edildi bu olaydan.
421 Yorumla
Soran+1 yılSende ne gibi değişiklik oldu da 😅
- +1 yıl
Daha 9 yaşındayken sapık bulduğum cami hocasını, annem ve yakındaki teyzeler Kur'an kursuna gitmemek için uydurduğumu sanmıştı ama bu işin hocalarla olmayacağını taa o zaman çözmüştüm. O günden sonra bu değişimler olunca ailede, gerçeği araştırma olayı başladı bende. Anlamıştım yani bize gerçekler hiç gösterilmeyecek asla. Ortaokulda lise tarih kitapları okurdum. Eskiden 2. el okul kitapları satılırdı ordan alırdım genelde. :) Çok uzun hikaye tabi. Felsefe konusu açılırsa sitede din olayına el atacağım. :)
Soran+1 yılAma şu an İslamdasın?
- +1 yıl
Kur'an dinine inanıyorum. İslam deyince şimdi iş karışıyor. :D Kafa kesende İslam diyor, akpde İslam diyor, Adnan bey ve kediciklerde İslam diyor. :D
Soran+1 yılOnlar da kitaba bakarak diyorlar 😅
- +1 yıl
Hepsi kendi işine geldiği şekilde alıyor alacağını ama bu onların sorunu. :D
Soran+1 yılGerçek İslam nerede öyleyse 😅
- +1 yıl
Kur'an'ın içinde. :D Örnek veriyim bak; Tevbe suresi besmelesiz başlayan tek suredir. Sebebi savaştan bahseder. Eğer besmeleyle başlasa Allah yok, bu Ares derdim mesela. :) Besmele ile başlarsa Allah savaşı, ölümü desteklemiş olurdu. Bugün Allah adına kafa kesenler Ares'e tapıyor. Adamlar o sureyi o zamanın gereği olan kendi canını savunmak için yapılan savaşı alıyor içinden, şimdi saldırı anlamında savaşıyor. Ve bu yine şeytanın hizmetkarlarının işine yarıyor.
Soran+1 yılEn popüler olanı sorayım ; nisa 34ü açıklar mısın?
- +1 yıl
''Erkekler; kadınları gözetip kollayıcıdırlar. Şundan ki, Allah, insanların bazılarını bazılarından üstün kılmıştır ve erkekler mallarından bol bol harcamışlardır. İyi ve temiz kadınlar saygılıdırlar; Allah'ın kendilerini koruduğu gibi, gizliliği gereken şeyi korurlar. Sadakatsizlik ve iffetsizliklerinden korktuğunuz kadınlara önce öğüt verin, sonra onları yataklarında yalnız bırakın ve nihayet onları evden çıkarın/bulundukları yerden başka yere gönderin! Bunun üzerine size saygılı davranırlarsa artık onlar aleyhine başka bir yol aramayın. Allah çok yücedir, sınırsızca büyüktür.'' ayetin çevirisi bu, neyi açıklama mı istiyorsun?
Bundan önceki ayetide yazıyorum;
''Ana-babanın ve akrabanın geriye bıraktıkları malların hepsi için mirasçılar belirledik. Yeminlerinizin/anlaşmalarınızın akde bağladığı kimselere gelince, onların paylarını da kendilerine verin! Allah her şeyi dikkatli bir tanık olarak gözetlemektedir.'' - +1 yıl
''Eğer karı-kocanın aralarının açılmasından endişe ederseniz, bir hakem erkek tarafından, bir hakem de kadın tarafından gönderin. Bunlar, barıştırmak isterlerse Allah, kadınla erkeğin aralarını düzeltmede onları başarılı kılacaktır. Allah Alîm'dir, her şeyi bilir; Habîr'dir, her şeyden haberdardır.'' buda Nisa 35
Soran+1 yılYanlış sureyi mi dedim 😅 Rakamlarla aram iyi değil. Başkaldıran hanımlarla ilgili olanı sordum.
- +1 yıl
Kadınlara tokat vurun diye sallamasyon çeviri yapılan sure ise eğer gerçek çevirisi bu. :) Ve bunu peygamber Hz Aişe'ye iftira atılınca uygulamıştır.
Soran+1 yılTokat değil 😂 Kibarca dövün diyor.
- +1 yıl
Şimdi bak benim yazdığım çeviri Yaşar Nuri Öztürk'ün çevirisi; netten bulduğum geleneksel, kadını küçük gören aynı ayetin bir çevirisini yazıyorum;
''Erkekler, kadınlar üzerine hâkimdir [aile reisidir]. Çünkü Allahü teâlâ, bazı kullarını, bazı hususlarda bazısından üstün yaratmıştır. Hem de erkekler, kendi mallarını, onlar için sarf ederler. Kadınların iyileri, Allahü teâlâya itaat eder ve kocalarının haklarını gözetirler. Kocaları hazır olmadıkları zaman, onların namuslarını ve mallarını, Allah’ın yardımıyla korurlar. Hıyanet etmesinden korktuğunuz kadınlara, karı koca haklarını öğretin ve tatlı sözlerle nasihat edin, onları yatağınızdan ayırın. Yine de, uslanmaz iseler, hafif dövün! Uslanırlarsa, onları üzecek şey yapmayın, kendilerini incitecek bahane aramayın.'' Her Arapça bilen çeviri yapınca böyle oluyor. :) Sende biliyorsun ki bizim ülkede herkes herşeyi diğerinden iyi bilir. :D Prof olman gerekmiyor doğruyu bilmen için, yeter ki birilerinin menfaatine uygun olsun kral olursun:D
Soran+1 yılArapça bilen kesime bakalım öyleyse 😄
Soran+1 yıl@DarkThor bu da benim cihadım kanka 😂
- +1 yıl
@DarkThor Deizm'in ortaya çıkışı zaten sahte din adamları yüzündendir. Sahte bir inanca inanmak yerine, yaratıcıya inanıp iyi biri olsun daha iyi. Ateist olmasın yeter. :D
Soran+1 yıl@DarkThor bayıltsana 😏
galeri14.uludagsozluk.com/815/seriat_1093646.jpg
Çünkü din, çıkar sağlayabildiğin kadar önemlidir.73 Yorumla
Soran+1 yılHah tam olarak bu işte sorduğum şey 😅
Soran+1 yılMersi boku Darwin bey.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
+1 yılçünkü yalnız şeriat degil, bir cok konuda bilinçsiz bir toplumuz.1948 den sonra amerikanın eli ile cahil siyasetçilerimiz kullanılarak sistamatik bir şekilde egitim sistemimizin özellikle tarih ve din müfredatlarımızın içi boşaltılmış ve ortaya böyle ezberci ve okumuyan bir toplum kazandırılmıştır.
51 Yorumla
Soran+1 yılÇok doğru abicim. Sorgulayıp araştırmayan bir millet olarak harika bir sistemle bu kavramların içi boşaltıldı.
Herşeyi geçtim Arap prensesler falan bile normal kadınları geçtim bak ülkeden çıkınca moda ikonu oluyor resmen. Sap gibi yaşamak da bir yere kadar tabi ben bu konu da kadınlara hak veriyorum. Şeriat konusunda özellikle de erkeğim diye dört kadınla evlen din bunu emrediyor de , 10 yaşındaki kızçocuğu ile evlen sonra evlatlık edindim de birde pişkin pişkln kusura bakmayın ama yerim ben öyle dini
vicdan ne oldu. Vicdan yok ki! Nefret ediyorum ya gerçekten bak bu gibi durumlardan14 Yorumla
Soran+1 yıl"Gerçek İslam bu değil." 😅
- +1 yıl
Gerçek olan birşey vardı da biz mi göremedik demek istiyorum burada o zaman :) insanları kısıtlamakdan başka bir gerçeklik yok. Kaldı ki ben böyle konuşunca dinsiz olarak gözüküyorum. Ya ben gerçek düşünüyorum ya da onlar hayal aleminde ben bunu çözemedim ya neyse :D
Arkadaş her şeyi geçtim. Canı veren Tanrı ise alacak olan da Tanrı hal böyleyken neden din kisvesi altından öldürüyorlar insanlar. Kadın tecavüze uğruyor öldürüyorlar. Kadın kendi kendi tecavüz etmiyor ki! Yani suçlu mu oluyor tecavüze uğradığı için susayım ben neyse düşündükçe daha da kötü oluyorum.
Soran+1 yılAllahın kuralı diyorlar kestirip atıyorlar işte.
- +1 yıl
Allah'ın kuralı katliam yapmak değil ki !
Ve yahut zalimlerin karşında durmak yerine mazlumların karşısında durmak da değil
Varsa şayet öyle bir kural , kuralına göre hareket etsinler , işlerine geldiği gibi değil. ...
Bu duymakdan bıktığım bir kaçış cümlesi , hep bencilerin kendilerini haklı çıkarmak için ürettiği bahaneler.
+1 yılHerkes düşüncesini belirtmekte özgürdür begüm. Şeriat isteyenler neden başka yere gitsin? Memleketinde yaşamak istenebilir ha yaşanır yaşanamaz o ayrı.
37 Yorumla
Soran+1 yılEe hazır var. Niye buradaki düzeni değiştirmee çalışıyorlar?
- +1 yıl
Herkes bilir özellikle gurbetçiler. Vatan özlemi yaşamak zordur. O yüzden bayramlarda gümrükten araç geçemiyor kitleniyor. Demek kolay değilmiş. İnsanlar isteyebilir bunda yadsınacak bir şey yok. Herkesi anlamak lazım.
Soran+1 yılŞeriatçılar bizi uçan tekmeler eşliğinde anlıyorlar. Biz de anlayalım mı onları?
- +1 yıl
İşteydim yoğunluktan yazamadım.
Öncelikle olaya şöyle bakmakta fayda var begüm. Her kesimden, her dinden ve her ideolojiden insanda bu tip durumlar var. Yani aşırıya kaçanlar ve insanların canını sıkanlar onunla yetinmeyip hem fiziki hem psikolojik zarar verme amacı güdenler kesinlikle az değil. Bunda hemfikiriz diye düşünüyorum.
Ben bu kesimi anlamanı veya anlamamanı söylemiyorum. Benim arzu ettiğim şey bunu isteyeni ve ifade edeni yerin dibine sokmaman veya onlara ne yapacağını söylememen. O zaman sende göktürk inancının doğduğu yere git orada inancını o insanlarla paylaş? Neden gidesin ki? Sen bu ülkede bu inancı yaşama konusunda özgür değil misin?
Şimdi kalkıp "Neden Göktürk inancı olanlar müslüma ülkede ?" mi diyeyim? Bana eskisi gibi dost gözüyle bakabilir misin? Bu en başta aramızdaki hukuka ihanet olmaz mı? Ondan öte bize yakışır mı?
Bize yakışan inançlara ve inananlara saygı duymak. Onların isteklerine tevazu göstermek elbette belli bir sınıra kadar olmak kaydıyla.
Soran+1 yıl"O zaman sende göktürk inancının doğduğu yere git " tarihe bakarsak , İslamı kabul etmeden önce de bu topraklardaydık. Orta Asyadan göç ederken Müslüman değildik Emre, hatırlatayım.
- +1 yıl
Yahu beni anlamak için rica ediyorum okur musun? Ben misal veriyorum bu topraklarda yaşamış olmamız beni anlamayacağın anlamına mı geliyor?
Canımsın yapma.
Soran+1 yılPeki.
+1 yılGenele hitap etmek sizleri doğruya ulaştırmayacaktır.
Aksine daima ön yargılı düşünmenize sebep olacaktır.
Giden insanların ruh halini ve neden gittiklerini bende anlaya bilmiş değilim açıkçası.
Gittiklerinde gördükleri "insanlık" dışı muamelelere karşı hala durmadan, usanmadan, bıkmadan "Batı"ya göç etmeleri, samimi bir davranış gelmiyor bana.
Çünkü gittiklerinde onları normal bir hayat beklemeyeceğini bilmeleri gerekir.
Müslümanlara, bu tek dişi bile kalmamış canavarların yaptığı "hayvanca" davranışlar, ettikleri zulümlerin haddi hesabı yoktur.
Şayet deseler ki: Gel avrupaya sana ev verelim, iş verelim her şeyini sağlayalım burada yaşa deyiverseler. Vallahi gitmem Billahi gitmem.
Avrupa'dan zerre kadar haz etmem.
Kendi topraklarımı bırakacağıma, orada seve seve can veririm.
Bin kere öleceğime, bir kere ölürüm olay budur.
Vesselam.28 Yorumla
Soran+1 yılEvet çelişkiler var. Soruma cevabını alabilir miyim şimdi?
- +1 yıl
şu an da Müslüman bir ülkede yaşıyoruz her ne kadar sözde Müslümanlık yaşanıyor olsa da ama burası benim vatanım ve ben vatanımı bırakıp bir yere gidecek değilim.
Amma ve lakin elimde imkan olsa bakın burası önemli imkan olsa Müslümanlığı gerektiği gibi yaşayan bir ülkeye giderim; lakin gidiyor olmam demek Vatanımı terk ediyorum anlamına gelmiyor.
Soran+1 yılMüslüman ülke? Anayasadan haberin var mı acaba? Kocaman bir LAİKTİR yazıyor.
- +1 yıl
Ben laikliği kabul ediyor muyum peki?
O geçmişteydi ona karış buna karış, o düzen bozulacak buna emin olabilirsiniz.
Kim maneviyatımızın önüne geçerse cevabını ama sözlü ama fiziksel vereceği tepkiye ve davranışa göre alacaktır.
Soran+1 yılYiyorsa bozun bakalım 😇
- +1 yıl
Merak buyurmayın, zafer er ya da geç bizim olacaktır.
Ve de konuşma burada bitmiştir.
Vesselam.
Soran+1 yılKonuşma mı hayal mi biten tartışılır...
- +1 yıl
Yallah arabistana :D 3-5 çapulcu istedi diye Ulu önder Atatürkün kurduğu cumhuriyeti kimse yıkamaz sıkıyorsa deneyin bakalım neler oluyor :)
Sebebi gercek seriatin uygulanmamasi suudlar vahhabi seriati iran şia şeriatı uyguluyor osmanlida seriat gelirse isterim ama ondada sorunlar var Kur'an seriati isterim
24 Yorumla
Soran+1 yılPeki neden bu kadar ayrışıyor sence? Kitap açık değil mi? Neden herkes kafasına göre uyguluyor?
Soran+1 yılŞeriatla yönetilen tüm ülkeler mi böyle?
+1 yılAynen yobazlar go iran =/ ama got yemez her turlu pisligi yapanda o zihniyet zaten.
62 Yorumla
Soran+1 yıl"Gerçek İslam bu değil."
Para & Ekonomi konusunda 452 cevap paylaştı. eee işte. hazır ne güzel ülke. oraya da şeriat getirelim bok edelim. dertleri o. tüm dünyayı cehenneme çevirmek.
50 Yorumla
+1 yılŞeriatın ne olduğunu bilmeden bunu istiyorlar
ama sonra daha rahat hayat için Avrupaya göçüyorlar.
Bence bu durum yani bu şeriati isteme durumu sadece sosyal medya efsanesi10 YorumlaBizde şeriat kaideleriyle işlemez. Şeriat yokken bile kadın katliamları sürerken şeriatın geldiğini düşünemiyorum bile...
20 YorumlaBugün birine bunu anlatmak için kanser oluyodum az kalsın en sonunda cevap vermedim uzaklaştı. Bunlar hep cehaletten :)
10 YorumlaDemokrat bir ülkede yasıyoruz demokrasi iyi bence.
50 YorumlaŞuraya bak bir hırsız hapse atılıyor 3 ay sonra dışarda biri birini öldürüyor 3 ay sonra dışarda birde şeriat olan ülkelere bakalım bunlardan birini yaptığın halde sende ölüyorsun dolayısıyla millet buna cesaret edemiyo ve bir avrupa ülkesinden farksız hale geliyorsun 😉
06 Yorumla
Soran+1 yılÖlüm Yaradana mahsustur. İlahçılık mı oynamak istiyorsun?
Soran+1 yılEminim Türksündür...
Soran+1 yılAzerbaycan Türküyüm benden mi daha Türksün 😂😂😂
Soran+1 yılErdoğanı peygamber ilaneden ben değilim 👋
Ne olduğunu bile bilmiyorlar bence...
53 Yorumla
Soran+1 yılYanlış ve eksik biliyorlar bence.
Soran+1 yılKapalı eşçinsel var zaten de , hayat kadını olup şeriatı istemek... Belki yaptığı şeyin üstünü kapatmaya çalışacak. Biliyorsun ki , günümüzde 'çoğu' kapalı kesim , deist benden çook çok daha kötü...
+1 yılBak en sonunda sizin kapiyi caldirtacaksin bana 😀
116 Yorumla
Soran+1 yılNe kapısıymış o 😅
- +1 yıl
Sen biliyorsun ne kapisi oldugunu 😀
Soran+1 yılGönül kapısı mı 😅
- +1 yıl
Seni alir giderim bak 😀
Soran+1 yılDeist olman için sorgulaman gerek yalnız. Bu da düşünmekten geçer. Başarabilecek misin😅
- +1 yıl
O da nedir ya 😀?
Soran+1 yılTamam gel gönül kapımı açayım sadece 😅
- +1 yıl
Tamam hadi bakalim 😀
Soran+1 yılBesmele çek girerken.
- +1 yıl
Nereye girerken?
Soran+1 yılKalbime şapşal 😏
- +1 yıl
Çok tuhaf bir kizsin hem deistlikten bahsediyorsun hem besmele diyorsun 😀?
Soran+1 yılÇünküm espri yapıyorum 😄
- +1 yıl
Hangisi esriydi ama 😀?
Soran+1 yılTamam sen gelme hiçbir yere kal orada.
- +1 yıl
Canı sıkıldı 😀😂
hadi müslümanlar bunu da açıklayın
50 Yorumla
+1 yılçünkü sadece istiyorlar
80 Yorumlaİslamcı mantığı
51 Yorumla
Soran+1 yılMantık var yani 😅
+1 yılSadece bir soru soracagım
Hangi Şeriat?15 Yorumla
Soran+1 yılSorun sandalye sorusuna atıf mıydı 😅
- +1 yıl
hayır. şeriatı uygulayan onlarca ülke var ve hepsi farklı uygulıyor
örneğin arabistanda kadının araba kullanması yasak
ama bir baska ülkede serbest.
iranda tecavüze ugrayan kadınlar idam ediliyor.
Soran+1 yılBen bilmem onu İslamiyete mensup olanlara sor 😅
- +1 yıl
bence sende sormalısın bu soruyu. hangi şeriatı istiyorlar
Soran+1 yıl"O gerçek İslam değil" , "bu gerçek İslam değil" diyip yeni bir sistem ortaya koyarlar bence.
+1 yılbencede gitmeleri lazım
50 YorumlaOnlar şeriatı sadece lafta isterler.
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılikiyuzluluk cikarlardan dolayi
40 Yorumla
+1 yılkıçları yemez
73 Yorumla
Soran+1 yılKıçları bugüne kadar ne yemiş ki zaten...
- +1 yıl
onlara sorsan o ralarda var olmayan yere getireceğiz onun için gidiyoruz der
Soran+1 yılHayır."Gerçek İslam bu değil" derler 😂
seriaat buraya gelecek ne gerek var
27 Yorumla
Soran+1 yılEe hazır var. Neden gitmiyorsunuz?
Soran+1 yılTürküm Arapsevici değil. Ayrıca senin aksine üniversite okuyorum. Senin ne katkın var?
Soran+1 yılKıyamam ya. Böyle ağlayacaksan yapmadaydın madem?
Soran+1 yılKlavye asenası 😂😂 güle güle ilkokul mezunu.
+1 yılİslamı yaymak için
06 Yorumla
Soran+1 yılAvrupaya göç edenler yayabildi mi peki?
- +1 yıl
Müslüman nüfus kendini gösteriyor
Soran+1 yılHangi kesim?
- +1 yıl
Neyin peşindesin anlamadımki
Soran+1 yılCevabın mı yok?
- +1 yıl
avrupa ya gidenler islami yaymak tan cok oraya uyuyorlar
+1 yılSen niye amerikaya gitmiyosun
34 Yorumla
Soran+1 yılTürkçüyüm çünkü. Arapsevici ya da İngiliz özentisi değilim.
- +1 yıl
geçmişine bak bakalım nasıl yönetim var
Soran+1 yılBen Türküm. Arap puta taparken benim geçmişim Göktanrıya yani Allah'a inanıyordu. Senin geçmişinde ne var?
- +1 yıl
osmanlı diyecek ki osmanlıya arap ülkelerinden göç ettikleri de kesin :D
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne