''Kovid-19 aşısı olmayan işçilerden 6 Eylül itibariyle iş yeri veya işveren tarafından zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi istenebilecek." denildi. Siz ne düşünüyorsunuz?Haberin detayı için
Aşı olmayan işçilere PCR testi zorunlu hale getirildi. Bu yaptırım hakkında ne düşünüyorsunuz?
Anayasamızın 17. maddesinde, kişinin dokunulmazlığı, maddi ve manevi varlığı başlığı altındaki düzenlemeye göre; "Herkes, yaşama, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir. Tıbbi zorunluluklar ve kanunda yazılı haller dışında, kişinin vücut bütünlüğüne dokunulamaz, rızası olmadan bilimsel ve tıbbi deneylere tabi tutulamaz."
Madde metninden açıkça anlaşıldığı üzere kişinin rızası olmadan vücut bütünlüğüne müdahale etmek için sadece tıbbi zorunluluklar yeterli olmayıp, bu konuda yasal düzenlemenin de varlığı gerekmektedir.
Yine anayasamızın 13. maddesinde, temel hak ve hürriyetlerin sınırlanması başlığı altındaki düzenlemesi şu şekildedir. "Temel hak ve hürriyetler, özlerine dokunulmaksızın yalnızca Anayasanın ilgili maddelerinde belirtilen sebeplere bağlı olarak ve ancak KANUNLA sınırlanabilir. Bu sınırlamalar, Anayasanın sözüne ve ruhuna, demokratik toplum düzeninin ve lâik cumhuriyetin gereklerine ve ÖLÇÜLÜLÜK ilkesine aykırı olamaz."
AİHS 8. maddesinde ise, hakların sınırlandırılmasının YASAYLA öngörülmüş ve demokratik bir toplumda ulusal güvenlik, kamu güvenliği, ülkenin ekonomik refahı, düzenin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, sağlığın veya ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması için gerekli bir tedbir olması durumunda söz konusu olabileceği düzenlenmiştir.
PCR testi niteliği itibari ile kişinin vücut bütünlüğüne müdahale niteliğindedir.
Görüldüğü üzere, ulusal ve uluslararası mevzuata göre özgürlüklerin kısıtlanması için yasal düzenlemenin şart olduğu ortada iken genelge ile böyle bir zorunluluğun dayatılmasının hukuki olmadığı kanaatindeyim.
Kaldı ki, söz konusu genelgede Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddelerine atıf yapılmış olup 72. maddeye baktığımızda " 57 nci maddede zikredilen hastalıklardan biri zuhur ettiği veya zuhurundan şüphelenildiği takdirde aşağıda gösterilen tedbirler tatbik olunur." denmektedir. 57. maddeye baktığımızda ise 72. maddede yer alan tedbirlerin alınabileceği hastalıkların sayıldığını görmekteyiz. 57. madde metninde sayılan hastalıklar şunlardır. " Kolera, veba (Bübon veya zatürree şekli), lekeli humma, karahumma (hummayi tiroidi) daimi surette basil çıkaran mikrop hamilleri dahi - paratifoit humması veya her nevi gıda maddeleri tesemmümatı, çiçek, difteri (Kuşpalazı) - bütün tevkiatı dahi sari beyin humması (İltihabı sahayai dimağii şevkii müstevli), uyku hastalığı (İltihabı dimağii sari), dizanteri (Basilli ve amipli), lohusa humması (Hummai nifası) ruam, kızıl, şarbon, felci tıfli (İltihabı nuhai kuddamii sincabii haddı tifli), kızamık, cüzam (Miskin), hummai racia ve malta humması"
Görüldüğü gibi genelgede atıf yapılan kanunda hastalıklar tahdidi olarak sayılmış olup, Covid 19 salgını bulunmamaktadır. Tekrar etmek gerekirse, bu şartlarda yasal düzenleme yapılmaksızın temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanması ve PCR testinin zorunlu kılınması kanaatimce hukuki değildir.
Bunun yerine insanların tereddütlerinin bilimsel çerçevede giderilmesi ve hukuken ve tıbbi olarak gerekli şartların oluştuğu noktasında tereddüte yer vermeyecek şekilde soru işaretleri giderilerek, aşı ile ilgili yasal düzenleme yapılması gerekmektedir.
Son olarak, aşı karşıtı olduğum izlenimi oluşmaması açısından 2 doz aşımı yaptırdığımı ve salgınla mücadele noktasında toplumun aşı yaptırmasının gerekliliğine inanıyorum. Ancak bu benim kişisel görüş ve tercihim olup, sadece beni bağlar. sadece herkesin aşı yaptırması gerektiğine dair görüşümü burada paylaşmakla yetinebilirim.
Kampüslere girişte zorunlu aşı uygulaması ve aşı yaptırmayanların işten çıkartılmaları ile ilgili görüşlerime ait linkleri de aşağıda paylaşıyorum ilgilenenler için.
Ne güzel demişsiniz yaptırım diye... Oysa onam formunda kendi isteğim yazıyor. Bence herkes işi bırakmalı ve eğitim durmalı halk ne zaman ayaklanırsa bu plandemi bu safsata o zaman bitecektir. ABD her şeyi durdurdu. Birçok ülke halkını dinledi. İsrail halkını zorlamaya devam ediyor, bebekleri bile zorla aşılatıyorlar. Türkiye de bunu yapacak, uyanmazlarsa... 6 Eylül' de polis, jandarma, kol kuvvetleri bilmem ne hepsini okullara yığacaklar. Çocuğunun aşı olmasına izin vermeyen velinin çocuğu alınabilsin diye konuşuyorlar, genelge çıkarıyorlar. Çok pişman olunacak ama geç olacak. DSÖ başkanı doktor değil, Bill Gates doktor değil. Aşıyı üretenler ömür boyu yapılmalı diyor. 1 trilyondan fazla aşı üretimi olmuş kişi başı kaç doz hesap edin... Uğur Şahin neden aşı olmuyor, antikor testi yaptım ailesine de öyle yaptırmış neden aynı uygulama bizde yok ve ekliyor bu tür deneylerde bize izin verilmiyor diye... Eğitim bildiğimiz sistemde ilerlemeyecek, iş sahipleri bugün kendi isteğiyle olmasa yarın öbür gün zaten işinden olacak. Öngörülüleri lütfen dinleyin, birçok doktor, öğretmen istifa ediyor... Ya her şeyi geçtim PCR mucidi bu cihaz hastalık teşhisinde kullanılmaz, sonucuna güvenilmez diyor ve adam ve hikmetse plandemiden hemen önce öl (dürül) müş. İster olun ister olmayın beni ilgilendirmez ama aşı tam koruma sağlıyor deyip %10 ölümün tam aşılılardan olması bir risktir. Yarın aşısını tamamlayanlardan yüzde kaçı ölecek? Güvenmeyin şu insanlara sağlığımızı, eğitimimizi düşünen yok her yere kendi adamlarını koydular ve sistemi öyle ilerletiyorlar. Eğitimimiz, işimiz sağlığımızdan önemli değil. Aşı gönüllülük esasına bağlıysa PCR sadece kendini akıllı sananın bir stratejisidir. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve aşı ölelim diyenler çok pişman olacak, sonradan zaten ortalık karışacak en azından şimdi tedbirleri alalım en az hasarla bitirelim diyoruz.
%10 ölüm tam aşılıysa hâlâ tam koruma sağlandığı söylenemez. Aşı olmak istemeyenler herkesi düşünürken aşılılar, lütfen kutuplaşmayalım. Aşılı olduğunuz halde hâlâ kural varsa bir tedaviden, asıl sağlık sürecinden değil, kölelik sisteminden bahsedebiliriz.
Ya üşenmeden oturdum okudum tüm yorumları. Gerektiğinde sesi çıkmayanlara bak neler neler denmiş. Dediğime bakıp benden taraflı bir yorum beklemeyin ha, yazım objektif olacak. Sadece uzaktan duruma bir bakın istiyorum. Yanlış anlaşılmasın ben haklıyım da demiyorum, bazısına haksız diyorum sadece ve onlar bilecektir kendilerini eminim.
COVID-19 artık hayatımızın bir parçası. Ömrümüz boyunca, belki evrilek de var olmaya devam edecek.
Lafım meclisten dışarı, alınmaca yok hani 'Çürük yumurtaları' elemeye de devam edecek (Birini kaybedenlerin başı sağ olsun).
Aşı da olsanız, maske de taksanız her türlü bu hastalığı kapma riskiniz var (elinizi ağzınıza götürürsünüz, çevrenizde biri hastadır, havadan da teneffüs edebilirsiniz vs.)
Aşı olanlardaki vefat oranı, olmayanlara kıyasla çok iyi bir miktarda yalan yok. %90 yani harika bir oran ve bence büyük başarı. (Tabi tüm vakalarda yaş, kalıtsal hastalık, bağışıklık vs. gibi birçok etken var tabi bunu unutmayın. Her şeyde dış etkenler veya hesaba katılmayan faktörler olabilir, bu kadar siyah-beyaz olmayın, kendinize zarar.)
Ben dışarı çıkmadım çünkü bana bir şey olma ihtimali çok düşük olsa da aileme ve başkalarına benim yüzümden bir şey olmasına, malum zincirin bir halkası olmaya ve benim yüzümden birinin ölmesi ihtimaline katlanamazdım. (Bu yüzden keyfi dışarı çıkıp önlem almayan, alanlarla dalga geçip bir b. k olduğunu sanan aptallar, yatacak yeriniz yok)
Bilim insanlarına göre toplum genelinde aşılanma oranı %60-95 civarında olursa, normal hayata dönülebilecek.
Sonuç olarak size diretilenleri kenara koyun bir süreliğine. Halkınız, sevdikleriniz ve kendiniz için, olması gerektiği gibi tedbirli davranıp önlem almak da sizin elinizde, yayılma ve yıkımın bir parçası olmak da sizin elinizde. Size doğru gelen neyse onu yapmanızı dilerim. Hür irade denen de budur zaten.
Son olarak ekleyeyim. Hani demiştim ya her şey siyah veya beyaz değil diye, onu tekrar etmem gerek gibi hissediyorum. Bana, Bihter'ine, fikrimi söyledim diye Ötekileştirme yapmaya kalkmayın (kendinden farklı diğer insanları aşağılama, değersizleştirme ve düşman haline getirme demektir). Erken oral aşamada saplanıp kalan kişiler, insanları sadece "iyi" veya "kötü" olarak sınıflandırır. İlerleyen yaşlarda yeterli anne ilgisi sayrsinde, Ego gelişir ve nesnelerin "iyi" ve "kötünün bir sentezi olduğu algılanır. Yani gelişmemiş bir yaratık gibi davranmayın olur mu? Sağlıcakla kalın 💛
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Pcr testi iyi bir uygulama değil. Aşı yaptırmaya zorlamak amaç. Şu Türkiye'yi yönettiğini sanan zavallılar zamanında yaptıkları aptallıkla hastalık Türkiye'ye girdi. Farkındaysanız bu hastalık Avrupa'da ve diğer ülkelerde varken Türkiye'de bir vaka bile yoktu. Sen önlemlerini alma pandemi çıkınca Hacdakileri kafilelerle geri getir ve birgün çık maalesef istemeyerek üzülerek söylüyorumki ilk vaka göründü de. İhmalin eşeğini kurt yermiş derler. Zeka bu kadar işte bunlarda. Vakalar azaltarak bitirilmeye çalışılacak aşı mecburu olmazsa bitmez gibi görünüyor nedeniyse tamamıyla ihmal kaynaklı.
@dapfrence ya zaten testi icat eden adam doğru sonuç vermediğini basbas bağırıyo, amerikada artık bu testi yapmıyolar, almanya da eve kit şeklinde test dağıtıyolar, ama bizim ülkede...
@isimsizüye045 Amerikada bu testin yapilmamasinin sebebi testin gereksiz olmasi degil abd'nin vatandasina deger vermemis. testi icat eden adamla ilgili the lancet uzerinden arastirma yapabilirsiniz en son tanri oldugunu iddia ediyordu 😄 pcr testi ile ilgili soyle bir durum var, bu test icat edildi ve icat edildigi hali ile kullaniliyor degil. icadin uzerinden test uzerinde bircok yenilik yapildi. radyasyon cihazlari ilk ciktigi haliyle kullanilmiyor mesela. Kit seklinde dagitilan testler pcr testlerine oranla daha güvensiz.
olumsuz düşünüyorum. pcr testinin hani yüzde yüz dogru tespit yapmadıgını herkes kabul etmiş durumda. ayrıca haftada 1 ile çözüm mü bulunmuş olacak. insanların özgürlüğünü kısıtlama hamlesi olarak görüyorum bunu. bu konularda hassas patronların eline koz vermiş hükümet. çok akıllılar. sorumlulugu almıyorlar. patron bu kararı alabilir denmiş. aşı konusunda böyle bir destek arayan patronlar için bulunmaz fırsat. hemde birilerini işten atmak için. iş barısını bozabilir bu hamle.
hep diyorum aşı konusunda bu politika dogru değil. gönüller yapacaksın. güzel tatlı sevimli seksi hemsirelerle mi gidersin aşılamaya. aşı olana para mı verirsin. plaket mi. ünlülerle reklam mı cekersin. kamu spotumu. sosyal medyada herkesin ekibi var artık onları mı kullanırsın. gazetecileri mi kullanırsın. parayla satın al ya da baska sekilde tesvik et. tartısma programları olurdu eskiden tv de. yani bu konuyu insanlara anlatacaksınız. öyle olur. böyle dikte ederek diktatörlük tarzı bu devirde tutmaz bence.
Bu konu hakkında kararsızım. Ama artık karşı değilim. Çünkü ilk aşı çıktığı zaman Türkiye hemen almadı araştırdı sordu öyle ülkeye getirdi. Saglik bakanlığı covid çıktığı zamanlar hemen tedbire başladı. Onlara da hak veriyorum.2 yıl oldu nerdeyse covid arttığı zaman hiç kimse de duyur yapıp sorumluluk ustlenmiyordu. Yine sağlık bakanı çalışıyordu. O kadar yasaklar koydular. Bitsin diye. Kotu bir şey olduğunu düşünmüyorum artık çünkü bu kadar zorlanmaları da kötü bir amaç varsa yapamazlardi. Abi Türkiye de yaşıyorsun Rusya da veya ABD de degil. Bizim ülke de vicdan var. Yani ben düşünmüyorum. Birazda mantıklı düşünmek lazım önyargı hickimseyi bir yere taşımıyor. Aşı ne kadar güvenli bilmem. ama senin oturup akıl yordugun şeye bilim insanları test ederek bakıyor ona göre yorum yapıyor. Zaten bizim ülke gotunden bok üretip bilmeden yorum yapıp bu halde ye. Ulkeye bir katkin var mı diye sorsan oturur televizyonun karşısında sabah akşam poponu yaya yaya film izler. Biraz da hak vermek lazim. Geven sene haberlei gorduk. Maskesiz partiler balonlar dugunler. Bu milletle baş edilmez.
Normal bir uygulama değil. 2 doz aşı oldum ama bu tür yaptırımlardan kurtulup, rahatça dolaşabilmek içindi. Madem aşı olduk bu bizim hafif atlatmamıza neden olacak neden olmayanlardan korunuyoruz ki. Onlarda olduktan sonra zaten 6 ay kadar bağışıklık kazanmıyor mu? Eee daha önce covid olanlarda bu virüse karşı antikor üretmedi mi? Maske ve mesafe varken geçen sene korunuyorduk ama aşı olduktan sonra olmayanlardan aynı şekilde neden korunamıyorum ki. Ne değişti? Hani maske çıkarıp atsak da aşı olmayanları öyle eleştirsek anlayacağım o da yok.
Çok saçma abi ya diğer bulaşıcı hastalıkların aşısı daha bebekken zorunlu olarak vuruluyor buna hala hayır diyenler var cidden aklım almıyor grip aşısı vs de olmayın o zaman cidden çok saçma ya zorunlu tutulmalı bence de zaten size direkt biontech olun denmiyor snovac olun 3 doz ayrıca aşısının sürekli doz artışından rahatsız olanlar var o zaman antibiyotij de kutuyu bitirmeden 1 tane alın yutun çok için de ne olduğunu biliyonuz sanki ordan burdan aldığınız ilaçların prospektüsüne bile bakmadan alıp içiyorsunuz ama hala insan sağlığı için gerekli olan ve siyasi adamlar dahil herkesin olun çağrısında bulunulan asiyi bile olmuyonuz ya pes vallahi
Dün zorunda kaldığım için aşı oldum yan etkilerini ve tüm sorumluluklarını kabul ettiğime dair bir kağıt imzaladım. Sanki aşıyı hür irademle olmuşum gibi sanki zorunda kaldığım için değilmiş gibi. Yazık tercih hakkımıza bile saygı duyulmuyor aşı olam sanki hasta olmuyor bulaştırmıyor da aşısızlar dışlanıyor.
Tüh ya ben bunu nasıl atladım mesele hür irademizi baskılayıp sağlığımıza yaptırım uygulanması sinovac olup yan etkisiyle zarar görseydim sonuç yine değişmezdi bunu kabullenecek bir sistem yok maalesef aşılar insanlara zorla dayatıldı umarım sonu kötü olmaz.
PCR testlerinin yanlış olduğunu dünya Sağlık örgütünün yetkilileri bile söylerken hem pcr hem aşı dayatmaya çalışıyorlar aşının içinde labaratuarda üretilmiş ne olduğu bilinmeyen bi sıvı var ve bunu 1 kere olmak da yetmiyor 2 doz 3 doz 4 doz hatta 5. doz konuşuluyor bu gidişle bizi ayda bir aşı yapacaklar düşünsenize içinde ne olduğunu dahi bilmediğiniz bi sıvıyı her ay vücudunuza alacaksınız kesinlikle bi mantıklı açıklaması yok aşıya karşıyız ve olmak istemiyoruz kimse bizi aşı olmaya zorlayamaz büyük şirketlerin oyuncağı olmak istemiyorsanız çevrenizdeki herkesi uyarın hiçkimse aşı olmamalı
David İcke kitapları ve makalelerini tavsiye ederim mutlaka okuyun neler olduğunu çok iyi anlarsınız ayrıca bu aşı dedikleri şeyin içindeki aleminyum miktarı ve beyine verdiği zararları konuşuyor ingiliz bilim adamları olunmaması gerektiğini bas bas bağırırken bizim medya niyeyse koşun olun olun diyor halk sorgulamaktan aciz herşeye he diyolar neyse daha fazla yazardım da boş verin.
Ah kardeşim sorsan millet akıllı, beş kez test oldum hep negatif ailem hariç çevremde bu hastalığa yakalanmayan kalmadı, çevremde yaşlılar harici hayatını kaybedeni de görmedim millet tutturmuş aşı diye, insanları resmen kobay olarak kullanıyorlar yakında amaçları gün yüzüne çıkar...
Bana şunu söyleyin aşı olun diyenler ben size neden aşı oldunuz diye sormuyorsam kimse de bana soramaz neden aşı olmuyorsun? Diye bu aşıyı yaptıranlarda net bir şey söyleyebilir misiniz bana hastalığı tekrar bulaştırmıyor tekrar korona geçirmiyor diye garantisini veremediğimiz bir şeyi kendiniz oldunuz diye olmayan insanlara zorlayamazsınız
Net bir şey söyleyemezler çünkü F. K. %10 da olsa ölenlerin tam aşılı olduğunu söyledi ve bunun ardından aşı tam koruma sağlıyor diyerek yine insanları aşıya yönlendirdi.
Onu diyorum bende işte allah hepsinin cezasını versin bu benim Özgür iradem kimse zorla bunu bana yaptıramaz ki nerde yazıyor hem zorla o aşıları testleri yaptıracaksanız diye? Bazı yerler kısıtlanacakmış kısıtlansın ölmem gitmem hiçbir yere
aşı olanlar tekrar korona geçiriyo ama daha az riskli geçiriyo, hatta belki ölümden kurtarıyo, aşının yan etkilerinin tam detaylı bilinmesi için 4-5 yıl zaman geçmesi gerekiyo
Bende 5 yıl sonra bekleyip göreceğim sağ kalan olursa eh belki düşünürüz , yan etki denilen şey bunların dediği gibi bi hafta sonra ortaya çıkmaz zaten
Peki bende bir şey sorucam. Ası olanlar poponu kurtarıp aşı olmayanlar geberirse o zaman ne yapacaksınız. Dusunsene asi bitiyormus insanlar kurtuluyormuş bu aşı olmayanları da geberip gidiyormuş ne gülerim. Abi sen her gün bu maskeni takiyo musun. Lan özgürsünüz de sanki öldürdük boğaziniza bıçak dayadik gibi "olmicam asi oldiramazsiniz beni aşı"diosunuz aklınız sıra siz olun size bir bakalım size bir şey olmazsa biz de yaptırırız kafasına yatiyorsunuz. Kusura bakmayin bir gün ağlarsınız iki gün ağlarsınız devlet her şeyi yasakladı elbette olacaksınız. İster zırlayın ister ağlayın. Zorlama yok deme var ama kendini zeki sanan cahillere tahammül seviyem 0
Peki devlet evet olun dedi diye senin olman… komik bende senim seviyene inenemem biraz o kafanı çalıştır ve düşün mantıklı düşün bak aşı dediğin şey bi haftada çıkmaz neyin ne olduğunu bilmediğim bi sıvıyı ben vücuduma sokturtmam kimse kusura bakmasın
Hemen dava açıp kağıdı işverene verip, sonuç çıkana kadar, işine rahat rahat gidip gelmek varken, bizim insanımız paşa paşa gidip aşısını olur, böyle zihniyetlerle bu ülke bir yere varmaz, sürü psikolojisi ve korku politikası el ele iş başında...
Saçmalıktan ibaret dünyada virüsü aşılama ile bitirip tekrar salgına dönüşen yerler var hala aşı olmayanları şeytan gibi taşlamaya çalışan insanlar görüyorum daha yaptırdığı aşının ne işe yaradığını bilmiyor millete aşı ol diyor ağzımı bozacağım sonunda..
Çokkk uzun uzun açıklama yapardım fakat bu ülke için bir şey ifade etmiyor Kısaca insanlar aşı olmak zorunda değil nedeni ise bu mevcuttaki aşıların koruyuculuğu tartışılırken , yan etkilerinin belirsizliği muallakta ve bulaşı önleme kısmı en az %95 olur o zaman ayrıca düşünülebilir Belirsizlik söz konusu o yüzden aşı olmak zorunluluk olmamalı Tek derdimiz aşıydı çünkü🤩
Aşı olanlar da korona oluyor üstelik hem de bulaştırıyor da. Aşı sadece ölümden koruyorsa bırakın da isteyen olsun ne bu zorlama anlamıyorum. Aşı olduğu için korona bulaşmayan bir tane insan göstersinler..
aşıyla bilimi eş değer tutup bilime güvenin diyorsunuz tamam da aynı bilim faz III için aşılamanın deneklerinin üzerinden beş (5) yıl geçmesi gerektiğini belirtiyordu. Ne oldu? denek olma mecburiliği niye?
Bu yaptırımlar kalıcı çözüm olmayacak. Aşilar zorunlu kılınmalı. Şu an görüyoruz ki hastaneler yine aşı olmayanlar yüzünden dolu. Bunlar böyle aşı olmazsa işimiz zor eskiye dönmemiz uzun zaman alacak sonra.
Mabadınızı yırtsanız da özgürlüğümüze karışamazsınız. Millet rahatça istediği yerde gezebilsin diye ben bilmediğim bir sıvıyı vücuduma alacağım ha? Hastalığı ülkeden içeri sokarken bana mı sordunuz? İnsanlar için fedakarlık yapmayacağım artık; çünkü bunu hak etmiyorsunuz.
4
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Yeşim Salkım’ın babası ölmüş, adam 3 doz aşı yaptırmış ama nafile. Aşı hiçbir işe yaramıyor, boşa nefesinizi tüketmeyin.
Çok saçma. Aşı iyi bir şey olabilir ama insanlara seçim vermemek, aşı olmaya zorlamak hiç iyi değil. Diyelim ki devlet sağlığımızı düşünüyor o zaman seçim hakkı tanısın, kim isterse aşı olmadan rahat çalışa bilsin.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bende kaciyordum ama yarın gidip olucam çevremde herkes asılı olmayan kovid oldu değmez bana günah bir ikincisi çevremi de tehlikeye atıyorum böyle millet maskesiz geziyor hala laf yok iblara pazara gidiyorum pazarlar tıklım tıklım hala konserler var bütün ülkeler aştı bizum geri kafalliliktab hala asamadik
Geregi ne olursa olsun insan ozgurlugu kisitlanamaz. asi madem kurtariyor olanlar asinizi kiciniz ustune otursunlar asisizlarin olmesini bekleyin o kadar guveniyorlarsa
1 hafta önce bir düğüne katıldım. Köyde yaşıyorum burada ben ve 3-5 kişi hariç herkes 2 ya da 3. doz aşısını yaptırmış. Maskeyi 1 saniye bile çıkartmadım yemek yemedim. su içmem gerektiğinde uzaklaşarak içtim. aşı yaptıran kişilerin de maske taktıklarını hiç görmedim. düğünden sonra 20 kişi covid oldu ve bunların hepsi aşılı insanlardı.
Sırf bu yüzden aşı olmak zorunda kalıyorum yarın. Yıllar sonra bu aşının yan etkileri üzerinde bizler sürünürsek yine "yanılmışız" diyecekler. Zorbalıktan başka bir şey değil.
Ya aşı olcaksin en fazla iki defa koluna iğne sokulacak ya da her koşulda ağzına burnuna test çubuğu sokacaklar. Her türlü sokacaklar yani o yüzden iki defa yaptir kurtul 🤦
Ya bence asi zorunlu olsun herkes asi olsun ve tedbir olmasin yeter ya boyle hayat mi gecer yani. Enflasyon bilmem kaca firladi herkes issiz kaldi egitim aksadi olmaz boyle ya tedbirlee bi ise yaramiyo zaten
Virüs devamlı mutasyona uğramaya devam ederken şu an aşı olmak çok saçma. Yeni bir hale gelen virüs her mutasyonda yeni bir aşı istiyor. Denek miyiz biz? Yeni çıkan her aşıyı yaptırıp 10 aşı falan mı olalım?
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kanunen yaptıkları suç gidip mahkemeye vericem mecburen.. kimse kimseye zorla aşı test yaptıramaz!
Gayet yerinde bir karar bana göre. Kibristayim. Burada uzun zamn uygulanıyor bu sistem. Kimse şikayet etmiyor.. bu sekilde aileni, sevdiklerini, çevredeki herkesi daha iyi koruyabilirsin hastalıktan.
Aşı olanlar da hasta oluyor olmayanlarda hatta Prof doktor serhat fındık aşının etkililik oranının sadece 0.84 oldugunu söyledi. Herkes özgürdür ve hakli olarak olmak istemeyenler olmamalı.
hastalıgın olduruculuk oranı yüzde 1 ın altında. güzel cozum ama boylece kavga son bulur ası olmayanlar bence kabul de eder. ası olmayandan hastalanması durumunda ekstra para istenmesi de bence cozum olabilir.
"Aşı OlMaM BneĞ ÇihP TakIyoLaR" diyen kaya altında yaşayan bir takım boomer'ların bence evden bile çıkmaması lazım. PCR bile değil direkt her yere alınmasınlar. Onların keyfi için ben mi virüs kapıp taşıyıcı olacağım ya? Yaptırımların sıkılaştırılmasından yanayım.
''İstenebilecek'' fiili malum zorunluluk değil, istek belirtiyor. Fakat cümlenin başında '' Zorunlu olarak'' diye de ayrı belirteç kullanılmış. Ben aşı olmak/olmamak tartışmalarından ziyade yüce ulu peygamber ve saz heyetinin açıklamalarındaki dalkavukluğu anlayamıyorum.
pcr testinin aşıdan bile zararlı olduğunu düşünüyorum. Kesin sonuç verilmemesine rağmen bir de sürekli yapılıyor beyne zarar veriyormuş. İlla yapacaklarsa aşı yapsınlar bari
Ben yaptırdım ve hiç bisey olmadı. Gayet de iyi hissediyorum kendimi. Herkes yaptırsın bence. Artık zorunlu gibi bisey oldu.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Keşke pcr testi yerine aşı zorunlu olsaydı, zırt pırt pcr testini kim yaptıracak ki, tek seferlik aşı olmaktan kaçınan vurdumduymaz insan mı... insanımızın huyları tuhaf daha da sayarım ama konu dışına çıkacak maalesef neyse
Merhaba,
Anayasamızın 17. maddesinde, kişinin dokunulmazlığı, maddi ve manevi varlığı başlığı altındaki düzenlemeye göre; "Herkes, yaşama, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir. Tıbbi zorunluluklar ve kanunda yazılı haller dışında, kişinin vücut bütünlüğüne dokunulamaz, rızası olmadan bilimsel ve tıbbi deneylere tabi tutulamaz."
Madde metninden açıkça anlaşıldığı üzere kişinin rızası olmadan vücut bütünlüğüne müdahale etmek için sadece tıbbi zorunluluklar yeterli olmayıp, bu konuda yasal düzenlemenin de varlığı gerekmektedir.
Yine anayasamızın 13. maddesinde, temel hak ve hürriyetlerin sınırlanması başlığı altındaki düzenlemesi şu şekildedir. "Temel hak ve hürriyetler, özlerine dokunulmaksızın yalnızca Anayasanın ilgili maddelerinde belirtilen sebeplere bağlı olarak ve ancak KANUNLA sınırlanabilir. Bu sınırlamalar, Anayasanın sözüne ve ruhuna, demokratik toplum düzeninin ve lâik cumhuriyetin gereklerine ve ÖLÇÜLÜLÜK ilkesine aykırı olamaz."
AİHS 8. maddesinde ise, hakların sınırlandırılmasının YASAYLA öngörülmüş ve demokratik bir toplumda ulusal güvenlik, kamu güvenliği, ülkenin ekonomik refahı, düzenin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, sağlığın veya ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması için gerekli bir tedbir olması durumunda söz konusu olabileceği düzenlenmiştir.
PCR testi niteliği itibari ile kişinin vücut bütünlüğüne müdahale niteliğindedir.
Görüldüğü üzere, ulusal ve uluslararası mevzuata göre özgürlüklerin kısıtlanması için yasal düzenlemenin şart olduğu ortada iken genelge ile böyle bir zorunluluğun dayatılmasının hukuki olmadığı kanaatindeyim.
Kaldı ki, söz konusu genelgede Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddelerine atıf yapılmış olup 72. maddeye baktığımızda " 57 nci maddede zikredilen hastalıklardan biri zuhur ettiği veya zuhurundan şüphelenildiği takdirde aşağıda gösterilen tedbirler tatbik olunur." denmektedir. 57. maddeye baktığımızda ise 72. maddede yer alan tedbirlerin alınabileceği hastalıkların sayıldığını görmekteyiz. 57. madde metninde sayılan hastalıklar şunlardır. " Kolera, veba (Bübon veya zatürree şekli), lekeli humma, karahumma (hummayi tiroidi) daimi surette basil çıkaran mikrop hamilleri dahi - paratifoit humması veya her nevi gıda maddeleri tesemmümatı, çiçek, difteri (Kuşpalazı) - bütün tevkiatı dahi sari beyin humması (İltihabı sahayai dimağii şevkii müstevli), uyku hastalığı (İltihabı dimağii sari), dizanteri (Basilli ve amipli), lohusa humması (Hummai nifası) ruam, kızıl, şarbon, felci tıfli (İltihabı nuhai kuddamii sincabii haddı tifli), kızamık, cüzam (Miskin), hummai racia ve malta humması"
Görüldüğü gibi genelgede atıf yapılan kanunda hastalıklar tahdidi olarak sayılmış olup, Covid 19 salgını bulunmamaktadır. Tekrar etmek gerekirse, bu şartlarda yasal düzenleme yapılmaksızın temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanması ve PCR testinin zorunlu kılınması kanaatimce hukuki değildir.
Bunun yerine insanların tereddütlerinin bilimsel çerçevede giderilmesi ve hukuken ve tıbbi olarak gerekli şartların oluştuğu noktasında tereddüte yer vermeyecek şekilde soru işaretleri giderilerek, aşı ile ilgili yasal düzenleme yapılması gerekmektedir.
Son olarak, aşı karşıtı olduğum izlenimi oluşmaması açısından 2 doz aşımı yaptırdığımı ve salgınla mücadele noktasında toplumun aşı yaptırmasının gerekliliğine inanıyorum. Ancak bu benim kişisel görüş ve tercihim olup, sadece beni bağlar. sadece herkesin aşı yaptırması gerektiğine dair görüşümü burada paylaşmakla yetinebilirim.
Kampüslere girişte zorunlu aşı uygulaması ve aşı yaptırmayanların işten çıkartılmaları ile ilgili görüşlerime ait linkleri de aşağıda paylaşıyorum ilgilenenler için.
Herkese sağlıklı günler dilerim.
Hukuk profesörü: "İşveren aşı yaptırmayan çalışanını tazminatını verip işten çıkarabilir" dedi. Siz ne düşünüyorsunuz? ↗
Aşı olmayanların kampüslere alınmayacağı iddiası gündemde! Aşısız öğrenciler kampüse alınmalı mı? ↗