Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Sağlık Bakanı Koca ile yaptığı görüşmeyi aktardı. Koca, "Yeme içme alanlarında değil. Özellikle esnafın işyerine dönük bir kısıtlama düşünülmüyor. Ama yan yana oturulacak yerlerde aşı olmayanlardan PCR testi istenebilecek. Sinemaya, tiyatroya gitmek istiyorum, uçağa, şehirlerarası otobüse bineceğim diyorsanız... Aynı zamanda aşınızı da yaptırmadıysanız, PCR testi yaptıracaksınız. Test ücretsiz olacak. Fakat öyle hızlı kitlerle yapılan testlerden de olmayacak. Hayat devam edeceği için aşı olmamakta direnenler iki gün arayla devlet hastanelerinde ücretsiz PCR testi yaptırabilecek. Amaç, aşısını olup, sosyal hayatını sürdürmek isteyenleri korumak.” ifadelerini kullandı.
Aşı olmayanlardan uçak, otobüs ve sinema gibi alanlarda PCR testi istenebilecek! PCR testi mi, aşı olmak mı?
İnsanlar olumsuz yorum yapmış. İyide bu aşıları doktorlar, hemşireler, dis hekimleri, muhendis, öğretmen, avukat, bilim insanlari, politikacilar ulan halkin ennn yararli tümm kesimi oldu. Bitek yararsiz tayfa olmuyor asiri inatla. Olsa bu adamlara birseyler olurdu ülke çokerdi heralde. Aşı olan tonlarca calisan hala calismaya devam ediyor. Birgun ayni anda öleceklermi yani komplo teorileriniz bu yöndemi komedi ya.. yani zaten uyariyorlar sizi, kanser iseniz , otoimmunite rahatsizligimiz varsa, agir bir nörolojik hastaliginiz var ise, alerjiniz var ise aşı olmayin hemen doktorunuza danisin, en son ihtimal sinovac olun diyor doktorlar. Ama bunu sagligi yerinde olmayanlara diyorlar. Turp gibi iseniz (tabi suana kadar tahlil check up falan yaptirmamis hic hastaneye gitmemis bir tipseniz ozaman bilemem artik) yan etki ihtimali cok cok az. He eger "Türkiye uzerinde bize hizmet eden tumm calisan kadro nerdeyse aşi olsa bile!! ben yine de güvenemiyorum, birseyler imzalatiyorlar" diyenlere de sunu diyorum en azindan Sinovac olun hicbir imza yok yokkkk. 2 doz veya 3 doz bitsin, yani en hafif aşı ona da mi karsisiniz arkadas ya. Bu asiyi olmayan saglik calisani kalmadi neyinden korkuyorsunuzki Sinovacin. Onu bile olmak istemeyen var garip
Sinovacin koruyuculugu yok neredeyse.. laf olsun aşı olsun diye mi aşı olunuyor? Sağlık ve calisanlarinin %10-15 i olmadi.. ayrica aşı olanlarin buyuk bir kısmı da isyeri zorlaması, yani mobbingden dolayı olmuyor.. genelleme yapmanız dogru değil.
@Be_smart yani benim saglik calisani tanidiklarim hastanedeki herkes oldu dedi. Tamamina aşı gelir gelmez hemen sinovac 2 doz uygulanmis hemde hemen tum hastaneye. Simdide 3. Doz biontech olmuslar. Genelleme degil yani ogrendigimi soyledim. Mobing ile olanlar vardır illaki evet ama saglik calisanlarinin baska secenekleri olacagini zannetmiyorum adamlar zaten hastalıkla burun buruna aşı secmiyorlar ne varsa oluyorlar maalesef. O an sinovac vardi hemen olmuslar ne yapsınlar koruyuculuk dusuk olsa bile en azindan hastaligin hafif ve de kisa sureli gecmesini sagliyor bu da olumlu bir ozellik hafife alinmamali.
Saglik calisanlarinin ne kadar oldugunu 1 adet hastane brlirlemiyor. İkincisi, elde olan neyse onu yaptırma mevzuu tartışılmıyor, çünkü delta varyantı var artik. Üçüncüsü, kronik ne rahatsızlığı oldugu icin aşı bu zarar verebilecek ise git sinovac ol demek ayri mantiksizlik, çünkü maksat korunmak mi trende uyan kişi sayısını artırmak mi? 4. Olarak olmayanların ne yararlı yararsız oldugunu sen mi belirliyorsun? 5. Madde aşı olanlarin da hastalik yaydığı hatta süper yaydigi gerçeğini de Fauci söylüyor, kimi kimdem koruyorsun...
@Be_smart Ben sana asi hakkinda yorum yapmadim, "doktorun bana yaptigi yorumu" sana soyledim. "Kronik hastaligin veya alerjin varsa sinovac ol" dedi bana. "Hic olmamaktansa!!! Sinovac ol biz doktorlar bile!! sinovac olduk" dedi bana. Anladin mi? bunlar kisisel gorusum degil yani gittigim doktorlar dedi bir sakin ol.. adamlar yalan mi soyluyor size yalan borcu mu var bu doktorlarin. Benim doktor tanidiklarim kendi cocuklarina aşı yapti adam eger birseyler sakliyor olsaydi cocuguna aşı yapar miydi kendi cocuguna bir düşün? Son olarak soyluyorum Biontech i adam cocuguna yapiyor artik şu komplo teorilerinizden sıyrilin. Ayrica Sinovac yararsiz diye birsey yok hastaligi yine etkilerini azaltiyor doktorlar heryerde bas bas bagiriyor Sinovac olun en azindan diye. Bu benim gorusum degil. Bir doktora git ben hic asi olmayayim mi yoksa sinovac mi de sana ne sacmaliyorsun sen diye bakar. Tabiki hic olmamaktansa sinovac ol bari! Tabiki koruyuculugu yine var! Daha yeni alerjisi olan 3 tanidigima sinovac yaptilar. Aşilar ilk geldiginde tum yaşlilara simovac yaptilar. Doktorlarin hepsi simovac oldu zamaninda. Cok kotu bir asi degil bu etkisi var yine. Biontech daha koruyucu evet ama Sinovaci bu derecede yok sayamazsin. İki aşı da gayet olunabilir cogu DOKTOR bu 2 asiyi da oldu. Doktorlara bise olsaydi ülkede bizi iyilestirecek insan kalmazdi merak etme. Doktorlar kendini siz aşı karsitlarinin tabiri ile "kobay" olarak atiyor onlarin cani degersiz de sizin mi bi tek değerli?
Ben komplo teorisi mi söyledim? Aşı ile ilgili konuşan senin kum torban değil. İçini baskasinw dök. Ayrıca onu olmazsan en azından ötekini ol lafinin neresi bilimsel?
Aşı olanlarin virüsü yaydigini soyleyenler bakkal mi? Onlar da doktor. Bir doktordan duydugunu soylemeden once iyice okudugunu anlasana.. doktorların herşeyiyle doğruyu söylediğine ben inanmıyorum. Doktorun yalan borcumu var sözü de cok bilimsel. Mahalle agzi ile aşı olmaya ikna etmek ne kadar bilimsel?
@Be_smart Ben bilimsel kosunucam seninle dedim mi demedim. Senle bilimsel konusmaya gerek yok. Doktorun dediğini soyledim. Ve evet doktorun yalan borcumu var sana dedim. Hala da diyorum. Doktorlar bizzat aşı oluyor yetmiyor kendi cocuklarina aşı yapiyor ! Sen hala doktora inanmiyorum diyorsun. Adam kendini de çocuklarını da kobay olarak mi kullandi o zaman asiri sacma teoriler bunlar.
@Be_smart aşılar bulaş oranini tamamen azaltir diye birsey denilmedi cunku tabiki artmaya devam edecek. Ama asilar hastanelik olmayi engelliyor bu denildi aciklandi. Evde geçirecek kadar hafif olmanizi saglar dendi (istisnalar disinda).
3 yil sonra olayina gelirsek, az su sorumu bi cevaplasana, bu doktorlar 3 yil sonra endise verecek bir yan etki olma olasiliginin olacagini bilseler neden kendilerine ve cocuklarina asi yapsınlar? Hadi kendileri zorunlu niye cocuklarina esine onersinler?
Birinin doktor olmasi her yaptigina guvenmemiz gerektiğini gostermez... belki de aşı olmadilar, benim guvenim yok... o doktora sorsana ileri asamadaki yan etkilerinden endişeniz niye yok diye? O kadar guvenliyse devlet niye sorumluluk almıyor? Uretici firma bir yan etki olursa, ileri vadeli yan etki olursa sorumluluk kabul etmiyorumu niye bu diyor? Bunu doktorlara sen soracaksın. İnsanlara yararli yararsız diye ayırmayacaksin. Aşı bu arttıkça vaka neden artıyor bunu dusuneceksin... herkesin senin gibi guvenmek zorunda olmadığını idrak edeceksin... insanlara saygılı olacaksin.. ben 1.5 yildir hasta olmadim, madem bu kadar aşili insan var, bu riskin azalmış olmasi gerekir. Neden bilmedigim siviyi vucuduma alayim? Aşı olmayan herkesi kesin hasta olacaksin diyemezsin.. insanlari ayiramazsin... çünkü aşı olanlarin cogu isteksiz ve mecburen oluyor.. halkın yarisindan çoğu tereddütu...
İyice komediye döndü bu iş. Ya bize verilen bilgiler yanlış ya da cidden bizimle eğleniyorlar! PCR testleri güvenilir değil grip familyasından olan her virüsü covid algılıyor.. Hatta domatese felan yapın yine pozitif çıkıyor haha. . aşı karşıtlığını ve bu dayatmalarıda anlamış değilim. Aşı olmayan birinin tek zararı kendine, topluma bir zararı yok. Aşı olan ne kadar bulaştırmaya devam ediyorsa olmayanda o kadar bulaştırıyor. Yogun bakım doluluğu aşısızlardan oluşuyor söylemi de yeterince açıklanmayan bir söylem: tek doz olanlardan oluşuyor ayrıca 2 dozunu tamamlayan da var bu ünitelerde... Aşı dediğiniz şey kısa bir sürede alelade hazırlanmış hiç bir sürecini tamamlamamış ve kendini kanıtlamamış bir ilaç... Neye güvenerek illede aşi olacaksın diyebiliyorsun bana ve olursan başına bir şey gelirse ben sorumlu değilim diye bir de imzamı alıyorsun oldu paşam! Çay var mı çay?
Ben de bu aşılıların aşısızları hor görme eylemine bitiyorum ya. Aşını olmuşsun niye hala aşısızlardan korkuyorsun kardeşim? Çünkü içlerinde aşıya güven yok, hep acabalar arka fonda çalmaya devam ediyor. Çoğu zoraki olmuş zaten gezme tozma, iş hayatı yüzünden. Hırslarından hangi aşağılayıcı tabiri kullanacaklarını bilemediler. Aşı olan yine yakalanıyor bunu bilimadamları, doktorlar söylüyor. Olmazsın diye garantisi yok. Ne zaman garanti verildi ok biz de yaptırırız. Kan aranıyor ilanlarına baktınız mı? adam yazmış covid geçirmemiş aşı olmamış birinden gerekiyor diye. Asil kanımı kötü günler için saklıyorum. Size de geçmiş olsuuun.
aşı olmayanlardan korkmak değil. insanlar yıldı kısıtlamalardan. insanlar dükkan açamıyor, devlet zaten yardım yapmıyor. mevzu aşısızlardan korkma değil tekrar kısıtlanarak işlerin bozulması korku
@refleks22 yan yana oturmak istemiyorum yallah gidin ülkeden diyen başta cuneyt ozdemir ve ekurileri var. Çoğu aşılının fikri bu. Adamlar kapanmalardan dem vurmuyor ekonomi umurlarında degil. Bi aşağılama peşindeler. Sanki aşı olunca kanları mavi olmuş gibi tuhaf hallerdeler. Ben bunu affetmiyorum. Yallah diyenlere ben de yallah Ibiza ya diyorum. Biz buradayız gitmeyiz. Zaten bizim buralar.
@benfavor yonetim ses çıkarmoyor ama bir grup halk, akademisyen, medya ve işadamı bu şekilde aşı olmayanları bir itip kakma rahatsız etme peşinde. Bunun kimseye faydası yok oysa zararı var. Eger gercektwn aşı gerekli olsa ve bu kadar güçlü ve kesin olsa insanların rizasina bırakılmazdı. Ama kaosçular yemin etmiş. İşleri guçleri bu. Bu toprakların kaderi. Ezikler.
Tuzu kuru cüneytler beni ilgilendirmez. Sıkıntı kısıtlamadan etkilenen , işleri bozulan insanlar. Cüneyt insan içine mi çıkıyor, lüks arabsı ile gidip geliyor , lüks otel de tatilini yapıyor zaten. Sorun emeği ile ekmek kazanan insanlar da
@refleks22 ilk kapanmanın olduğu gün atv de haberleri izliyorum spiker dedi ki yeni dünya duzeni basladı gibi bir şey soyledi. Bir spiker bunu nasıl söyleyebilir? Sanki gelecekten haber almış gibi. O gunden itibaren yeni dunya duzeni kalıbı basladı kullanılmaya. Bunlar olacakti. Daha beter günler de olacak. Aşısızlar degil mesele. Artik devlet rakamlar yukseldi kapatıyoruz ce eee diyemez. Çünkü asısızlar her ortama testle girecek. Rakam yukselince kimi sorumlu tutacak bu onlemlerle. O yuzden korkmayin. Süreçti gecti. Atlattik.
Aşı olanların hayati tehlikesini biz oluşturuyoruz arkadaşlar lütfen pandemi bizim yüzümüzden bitmiyor. Hepimiz aşı olsak şak diye bitti bu iş. Bıraktığım yorumumun altında öyle dedi bir arkadaş. Hatta hızını alamadı konuyu saptırıp tatilimi g*tümü kaşıyarak yangınları izleyerek geçirmişim. Aşı sayesinde kalp gözüde açılmış mübareğin. Halbuki aşı oldular, onlar birer zırh haline dönmeleri lazımdı ne hikmetse aşı oldukları halde ikinci üçünçü kez yakalanan binlerce insan var. Bence bunlar haklı, bilim kolpa sıkıyor. Bizim yüzümüzden onlar hayatlarını kısıtlama içinde geçiriyor.
@refleks22 Kesinlikle öyle aşı olmayanlar sadece kendileri etkileniyor falan sanıyor ama pandeminin devam etmesinin zararı hepimize. Sağlıkçılar bezdi, hastanelerde para kalmadı, küçük şehir esnafı kan ağlıyor, üniversiteler okullar kapalı, doğru düzgün sosyal hayatımız yok. Gelmişler hâlâ aşı olmuyorsam zararı bana diyorlar, hem aşıya karşılar hem pandemi yokmuş gibi yaşamak istiyorlar. Kısıtlama onlara gelmezse hepimize gelecek bu bir türlü anlamak istemiyorlar ya da anlıyorlar ama başkaları gezerken evde oturmak battığı için hepimiz yanalım istiyorlar.
@MericG Kimse haddini bilmiyor ki. Bak birkac tanesi lafı attı sonra cekildi gitti. Amatör lig oyuncularinın ekmegine yağ sürmeyin. Aşıyı isteyen olur istemeyen olmaz kimse kimseye laf atmasın. Atanlar hakkinda cezai işlem uygulansın. Para odesin. İceride yatsın. Biz de sizin çenenizden bıktık.
Öncelikle merhaba çok değerli bir o kadar kıymetli kardeşim, size bu sözlerimi uzaklardan kalbimin yakıcı hasretiyle yazıyorum. Ben çok teknolojiden anlamam, hatta hiç anlamam. Bilimden falan da anlamam yani ben aslında ateşli silahlar dışında hiç bir şeyden anlamam benim çok bilgili entellektüel bir çevrem falan da yok kahve kültürü yapan kulaktan duyma boş muhabbetleri yıllarca sürdürebilen bir çevre ve toplumda yaşamaktayım. belki cahil görgüsüz gereksiz bir adamım modern iletişim çağındaki dijital dünyadaki diğer insanların yanında. Hükümet yanlısı ya da karşıtı değilim hiç bir şey umrumda değil fakat şu cahil aklım şunu almıyor doğrudur aşı ne idüğü belirsiz bir şey olabilir lakin aşıya kadar bizim kullandığımız gıdalar ilaçlar falanlar filanlar bunlar çokmu belli ne olduğu değil yani her kim ne maksatla ne yapıyorsa bunu aşı ya da başka birşeyle yapabilir boş gereksiz tartışmalara giricek kadar boş kişilerin bizim kahvehanede olduğunu düşünüyordum meğersem memleketin büyük kısmı böyleymiş aşı olana da olmayana da büyük geçmiş olsun şimdiden
Birincisi PCR büyük bi yalan İkincisi mutasyon geçirdiği söylenen virüsün aşısı nasıl olur? Gribe bile her yıl yeni aşı gerekirken Üçüncüsü aşı olanların daha çok hastalığa yakalandığı kanıtlandı Dördüncüsü FDA bile mrna aşılarının miyokardite sebep olduğunu resmi olarak duyurdu ve aşının yan etkilerine ekledi Beşincisi hiç kimse istemediği bişeye zorlanamaz ve hür iradesine kısıtlama getirilemez Daha nicelerini yazmak isterim ama gerek yok anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az demiş atalarımız çok doğru demişler …
Kulaktan dolma bilgilerle yaşamayın. Çok basit mantığı aşı olduğunda mutasyonlu virüs olsa dahi en azından hastanelik olma riskin azalıyor. Çünkü vücudun virüsün önceki halini tanıyor zaten. Tabi bu dediğim sinovac için geçerli. Aşı olmayanlar kısıtlamalara uymaya devam etsin bende kimse yüzünden daha fazla eve tıkılmqk istemiyorum. Ne aşıya ne kurala yanaşıyorsunuz ne güzel ya.
Ne aşısı ne kuralı ya neyden bahsediyorsun sen sorgulayın biraz yeter körü körüne inandığınız ben şimdiye ne maske taktım ne mesafeye uydum ve çevremdeki herkeste böyle bi deneyin çok iyi geliyor 😂
Senin kafandaki akılsızlar ya kendi ölünce ya da hastalığı kapınca ya da sevdiği birinin ölümüne sebep olunca akıllanıyor. Gençliğine güvenme derim. Dayım da aynı senin kafandaydı 36 yaşında hiçbir hastalığı olmayan adsm gencecik yaşta virüs yüzünden öldü. Hemde mutasyona bile uğramamıştı o dönem. Aklınızı başınıza alın.
Bende hiç yakalanmadım ama dikkat ediyorum özellikle senin gibi insanlardan uzak durarak. Çevremde virüsten ölen, yakalanan, hastanelik olan, vücudunda hasar kalan bir sürü insan var. Hepsi de birebir bu kafadalardı. Sizin gibi insanlar birilerinin ölümüne sebep olmadan rahatlamıyor ama buda bir cinayet.
Benimde dayım vefat etti doktorları kalp ve böbrek rahatsızlığı konusunda uyarmamıza rağmen bu konuda ağır yan etkileri olan ilaçları verdikleri için verilen ilaçları iyi araştır bi gün herşeyi sorgulayacaksın inanıyorum ama İnşaAllah geç olmaz kardeşim kimseyi kırmak istemem tavrım sert olduysa kusura bakma
Ben farkındayım zaten. Adam böbrek hastası zaten zatüre, vereme vs çevirse yine yüksek ihtimal vefat ederdi. Çünkü bu o ilaçlardan çok daha tehlikeli bir durum. Verilen ilaçlar sağlıklı insanların da böbreklerine zarar veriyor ama doktorlar hastalığın daha da ilerlemesini önlemek için mecburlar vermeye. İlaç kullanmadığı için daha beter olan, organlarında kalıcı hasar olan hatta ve hatta felç kalan insanlar bile gördüm. Orada duruma göre değerlendirmek zorundalar. Dayım böbrek hastası ağor ilaçlar verdiler diye başkalarını suçlayacağınıza dikkat edilmedi hasta adama virüsü bulaştırdıl demeniz gerekiyordu. Benim annem kalp şeker tansiyon hastası sırf bulaştırmamak için aşı olana kadar çok az dışarı çıktık. Herkes oldu neredeyse bizim binadan (59 daire) sadece 5 6 daire var olmayan. Birilerinin başınu yakıyorlardan kastım tam olarak buydu... Senin dayın böbrek hastası vefat etmiş benimkinde o bile yoktu ciğerleri iflas etti bir anda hastalıktan. Yüksek ihtimal inanmadığı için hiç dikkat etmedi ve çok fazla virüse maruz kaldı. Allah rahmet eylesin ikisine de. Bence ciddiye alın. İleride anne babanızın ölümüne de sebep olabilirsiniz.
Ben sorguluyorum zaten. Biontech açısına güvenmedim açıkçası evde onu da olan var ama sinovacta en azından bilinen yöntem vücut virüsü tanıyor. Böyle birçok aşı da oldık küçükken. Ben oldum aşımı hiçbirşeyim yok. Aşıda şu var virüslü olduğunu bilmeden aşı olursan veya aşı sonrası hemen virüsü kaparsan çok ağır geçiriyorsun. Belkide ölümlerin çoğu bu yüzden. Bu nedenle dikkar etmek gerekiyor. Aşı %100 korumuyor +mutasyona uğradı. Aşı olanların da sosyal mesafe ve maske kuralına devam etmesi gerekiyor zaten. Ben hem deneyimleyip gözlemlediğime hem araştırmama bakarım. Bilgi kirliliği dedim çünkü bu söylenilenlerin çoğunu ben hiç görmedim onca insan korona oldu, aşı oldu söylentiler birinde olmasa diğerinde olurdu...
Aşı olanlara saygım var. Asiya karsi değilim. Ancak asinin yan etkileri cok az biliniyor. Vucutta kalıcı hasar bırakabilir. Bazen de kulucka dönemleri oluyor. Yani hastalığıniz belki de 4 sene 5 sene sonra belirgin olacak. Belki sagar olacak belki kalp krizi. Biliniyor mu? Hayır. Aşı güvenilir madem oyleyse saglik bakanlığı güvence versin. Herhangi bir ters durumda tazminat alabilecek miyim. Hastalandim isimi yapamiyorum. Her ay duzenli maas verecek mi? Guvence 0 belirsizlik full. Aşı olalım korunalim. Aşı olakta bu asi kendini ispatlamasi 7 yil en az. Gunde 5 defada PCR isteseler yaparım. Aşı olmayacağım. Bekleyecegim en azindan 2 3 yıl.
Olacaktım randevu yok daha doğrusu aşı yok ama vazgeçtim, ne demek aşı olmayanların hayatlarını kısıtlamak, herhangi bir yan etkisi olması durumunda ilaç firması ve devlet geride bıraktıklarıma ömür boyu bakma garantisi mi veriyor? Hayır birde üstelik kendi rızanla aşı oldun diye senin elini kolunu bağlıyor kendini garantiye alıyor, dediğim gibi herhangi bir yan etkisi olması durumunda ve ölümle sonuçlanması durumunda geride bıraktıklarıma bakma garantisi versinler olayım aşıyı , devlet veya aşı firması hangisi verirse garantiyi versin olayım
Her insan özgürdür ve kendi tercihini yapabilecek kapasiteye sahiptir. Aşı dayatması neyin nesidir. Fırıncılar aşı olmayana ekmek satmaz. Devlet kısıtlamaya kalkar oldu paşam başka bir arzunuz var mı? Siz öncelikle aşının koruyucu olduğundan emin olduğunuz açıklamayı yapın aşı olacaksak doğacak herhangi bir olumsuzlukta firma sorumluluğu üstlensin. Kimse sorumluluk almaz. Çalışması tamamlanmış aşı vurmak için dayatma yaparlar. Aşı olmadan önce kağıt imzalatma. Benim etrafımda alman aşısı olmuş insanlar patır patır virüs oldu birisi yoğun bakımda kaldı.
aynen ya geçen bende konu dışı ama otobanda ters şeritte ilerledim diye herkes korna çalıyor şikayet ettiler ceza yedim. Şen ters gitmiyon diy e bendemi gitmeyeyim geçe 3 son ses müzik açıyorum diye şikayet sen açmayın di ye bende mi açmayayım herkez özgür.
Kardeşim sen yapmiyon diye bende mi yapmayacam gürültü oluyor diye şikayet ediyorlar gece 3 te. Yok şehir içinde 150 gidiyormuşum yaya geçtinde durmamışım sana ister dururum ister durmam, otobanda ters şeritte giderim sana ne yok kırmızı duracan kural yaya geçit yaya yol verecen geçiyon sana ne sen kurala uyuyom diye bende mi uyacam özgülük var kimse kimseye karışamaz
Aşı olmak bulaşma oranını azaltan bisey değil ki koruyucu bisey sana bulasirsa hasta olma ihtimalini azaltan bisey yani aşı olmayanın kendinden başkasına doğrudan bi zararı yok yani aşı olmayanlar hastalığı yayıyor ama olanlar yaymıyor gibi durum oluşturulması garip geliyor bana
Çokta umrumda Gireriz PCR testine oda çok sık hava yolu kullandığım için. Aşı olmadım, şu an içinde olmayı düşünmüyorum. Özgürlüğüm aşı olanların özgürlüğünü kısıtlamıyorsa (ki kısıtlamıyor) kimseye laf söylemek düşmez. İsteyen istediğini kendine sokup, çıkartabilir zerre umrumda değil. Sen/siz/o/bu/şu istiyorsunuz diye de aşı olmak zorunda değilim. Aşı olup, aşı olmayanlara hakaret edenler, aşının yan etkisi olsa gerek bu belirti.
Senin yaptırmadığın aşı yüzünden bitmeyen pandemi süreci sebebiyle benim özgürlüğüm kısıtlanmıyor mu sence? Ben ağır kronik hastayım evden çıkamıyorum doğru düzgün bunun yüzünden. Neyse siz tatilinizi de yapmışsınızdır gerçi jetskiyle yangın uçağının önünde 😉 benim çıkıp çıkamamam sizi ilgilendirmiyor tabi sonucta beni kısıtlamadığınız için. Maskemizi de yıllarca çıkarmayız artık napalım beni kısıtlamıyorsunuz sonucta. DSO başkanı veya sağlık bakanımız falan olsaydınız da çözseydiniz bu krizi madem. Sen daha iyisini bulana kadar maalesef en iyisi aşı gibi abim. İnşallah bir yakınınızı ailenizden çok yakın birileri sizden bulaşla kaybetmeden biter bu sıkıntılar da siz de daha sonradan ah vah etmezsiniz umarım. Bu bir hakaret de değil sadece sağlık sektöründe çalışan birinden öneri sadece. Çünkü gercekten bitmeli artık bakım ünitelerinde ağır hastaların %90ın üstü aşısız olan vatandaşlarımız mallasef ki. Yine maalesef ki benimde tanımadığım o nefes almaya çalışan vatandaşımız belki sizin kuvvetli bağışıklığınız sebebiyle belirtisiz geçirdiğiniz ve bulaş yaptığınız birisi olabilir ama o da aşısız. Ülke olarak illaki birilerinin ölmesi gerekmiyor ve ben yaşıyorum ya banane gerisinden dememek bizim görevimiz bence. Birlikte yaparsak kazanabileceğiz bunu bilseniz yeter sadece. Biraz uzun oldu kusura bakma. İyi akşamlar şimdiden.
destekliyorum bro. bu şekilde bir uygulama asıyı değil pcr testini teşvik edecektir. gönüller yapılmalı. ama görüyorum ki tüm insanlar bi hınc ıcınde. ıstıyorlarki polis eve gelsin bassın evi. zorla kolunu tutsun. hemsire kaklasın sırıngayı. oyle bir nefret hali. biz boyle nasıl olduk. kalbine giriceksin ikna edeceksin. sunu sorcaksın kendine. acaba bu ınsanlara ben neden ulasamadım. hiçbir insan kendisine yararlı olacagı birşeyi cekinmez yaptırmaktan psikolojık sorunlu değilse. ki soylenen o ki ası yararlı. ama işte bu bazı insanlara gecmemiş yani bu dusunce. ayrıca bildiğim kadarıyla bir insan asılanırsa yaymayacak denilmiyor. ee mesele yayıcı olmak değil mi. bence makul olanı mantıklı olanı asısız arkadasların sgk larının ceblerinden karsılanması bak onu anlarım. ası tedaviyi kolaylastırılıyor deniliyor cunku.
Bu insanlar ne istiyor? Bir şekilde önlem almak zorundasınız. Eğer toplumu tehtid ediyorsanız bireysel özgürlüğünüz söz konusu olamaz! Ne aşı olmaya ne kısıtlamalara devam etmeye yanaşıyorsunuz. Pardon da başka? İnsanlar sizin yüzünüzden daha da risk altında dolaşmak zorunda mı? Ya aşı olmayın evinizde kalın. ya da aşı olun dikkatli bir şekilde dışarıda hayatınıza devam edin. Bu kadar basit. Zaten aşı olmuşsunuz o zaman neyden korkuyorsunuz diyen akıllı arkadaşlar en başta aşı zaten %100 korumuyor, aşı olmamızın sebebi sadece kapmamak değil zaten mutasyona uğradı virüs olurda kaparsak eğer hafif atlatalım amaç bu. Yani biz az çok bağışıklık kazanırken siz virüs yayıcı olarak yine ortalıkta dolaşırsanız zaten bir anlamı olmaz. Aşı olanların da maske ve mesafe zorunluluğu devam etmeli. Aşı olmayanlara eski yasaklar devam etmeli.
Bıktım bu ''ehehehem insanlar özgürdür'' muhabbetinden. O dediğin haklar, mevcut sosyal ve ekonomik düzen ayakta kaldığı sürece varlar. Bu pandemi koca nizamı tehdit ediyor. Sen de bu tehdit ortamında şımarıkça isteklerde bulunamazsın, hak mak sallayan olmaz.
Sorumluluk almak istemeyen, tıbbın ne olduğunu anlamayan insanlarsınız, sürekli dırdır ediyorsunuz
Laf anlatmaktan bıktılar size, ''Ya olacan bu aşıyı, ya da halkı riske atmanın karşılığını alacan'' diyor. ,
Yapmıyorum aşı babasının oğlu kizi olan gelsin yaptırsın ya da haksızlık yapsın bana da ben de göreyim o koca d... liyi ve yürek yiyenleri Aşı olanlara sesimizi ediyor muyuz biz bizene diyoruz olmuş olmuş saygı duyuyoruz Onlar neden bize sarmış durumda sizene mk ya olmuyorum hadi bakalım
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Olmayanlar ve dikkat etmeyenler yüzünden bitmiyor virüs. Bu yüzden bi takım kısıtlamalar olmalı. Aşı olanlarla olmayanlar aynı yerde bile olmasın mümkünse. Herkesin özgür iradesi kimse de olmak zorunda değil. Ama kimsenin de bi başkasının hayatını tehdit etmeye hakki yok. Bilmediğim aşı deyip duruyor millet sanki anlatsalar anlayacak virolog ya hepsi mübareklerin. O zaman hicbir asinizi olmayıp çocuğunuza falan da yaptırmayın. Cahillik aşısı da bulunup zorunlu olsa keşke. Başka kurtuluş yok bunlardan. Maskeyi bile takmayı beceremeyenlere aşıyı nasıl anlatsınlar
Bizim kanımız ORH + bizi fazla etkilemez yakalansakta..2 senedir de hiç yakalanmadik. ben dişarda her yerde maskemi takmaya devam ediyorum.. el hijyenime dikkat ediyorum.. ama dişarda brnden baska maske takan yok. bunu onlara soyle 🙃
Aşı yaptıranlar bu kadar fazla iken neden sürekli vaka sayıları artıyor? Geçen yaz bu kadar fazla değildi vaka sayıları ve ölümler bunun cevabını merak ediyorum. Bir de sağlık bakanının 3 yıl içinde ölümler artacak demesi aklımı çok kurcalıyor. Bunların cevabını almadan aşımı olmayacağım.
Iki doz aşı yaptıran sayısı hâlen aşı yaptırmayanların sayısını geçmedi. Tek dozu olan kişi sayısı ancak %50'yi geçiyor. Vaka sayıları artıyor çünkü herkes günü güne yaşamaya başladı, maske takan bile yok doğru düzgün özellikle güneyde. Geçen yaz vaka sayılarının yalan yanlış verildiğini de unuttunuz sanırım. Sağlık bakanı da yanlış hatırlamıyorsam hastalığı geçirmiş kişilerde hastalığın bıraktığı hasarın bilinmediğini ve 3 yıl içerisinde vücutta bıraktiğı hasarlar nedeniyle ölümlerin artacağını söylemişti.
Aşı yaptıranlar bu kadar fazla iken hala hastalık artıyor. Bunun sebebi aşısızlar. O zaman günlük vaka tablosunda aşısızlar hastalığa yakalanma oranlarını da göstersinler zor bişey mi? Haberlerde hep vakaların yüzde 95 i aşısız diyorlar. Bakanlıktan çıt yok. O yğzden ben de senin gibi olmayacağım. Bir ikincisi de sağlık bakanı 2-3 yıla ölümler artacak diye koronanın dehşetini (!) anlatıyor ama kimse de demiyor ki o verdiğiniz ilaçlar öldürüyor korona değil diye
valla aşıya güvenmiyorum aşı zoraki olmamalı... veya olacaksada sistematik olmalı önce corona geçirmişlere yapılmalı hiç korona olmayanlar takibe alınmalı bu iş vicut bünye meselesi... şahsen aşıya güvenmiyorum kim ne derse desin eskidendi o bi takım hastalıklara aşı vardı ama dünya üzerinde böyle oyunlar yoktu herşey acık ve netti insanlık vardı eskiden
Hayır insanlık büyük salgınları bu şekilde kontrol altına aldı. Eskiden internet yoktu ve sizin gibi insanlara hiçbir şeyin fikri sorulmuyoırdu. Sorulmadığı için de sistem düzgün işliyordu, şimdi oradan buradan duyduklarıyla her şeye dudak büken milyarlar var.
Uçağa, helikoptere, toplu taşımaya, şehirler arası otobüslere binmem. Sinemaya, tiyatroya, cafeye, restorana, avmye gitmem olur biter. Markete, pazara kankilerimi gönderirim. 😂 Hani büyükler cebinden para çıkarıp al şu parayı git bakkala/markete x marka sigara al gel derler ya aynen öyle işte. 😂 Kankisi olmayanlar düşünsünler. 😂
Yahu etkisi olsa da olmasa da neden insanları zorluyorlar? Bu kişinin kendi isteği doğrultusunda yapılacak bir tedavi. Madem aşı bu kadar koruyucu, neden vaka sayıları bu kadar artıyor? Onu geçtim, aşı %100 koruma sağlamaz hiçbir zaman, sadece hastalığı hafif atlatmak için bir uygulama. Hele ki aşı olmayanlara verilen tepkilere ne demeli, kimsin ki sen buna karışıyorsun? Aşı olanlara kim tepki gösteriyor, gidin olun aşınız arkadaşım, size karışan mı var?
Virüs ne kadar kişiyi enfekte ederse mutasyon geçirme ihtimali o kadar artıyor. Salgının bitmesinin tek yolu bu ihtimalleri azaltmak. İnsanlar aşı olmadıkça bulaş artıyor. Burada söz konusu olan bir toplum, kişisel zevkler değil. Aşının koruyuculuğu yeni varyantlara karşı daha az, aynı zamanda genel olarak aşı olmayanlar (özellikle maske takmayanlar) arasında yayılıyor virüs. Kimsenin kimseye saygısızlık yapma hakkı yok elbette ama bir toplumda yaşanıyorsa insanın sadece kendini düşünmemesi gerekiyor.
İstanbuldaki nüfus ve aşı olan kişi sayısı neredeyse birbirine çok yakın bu durumda bulaş riski neden hala çok fazla? Şu an test aşamasında bu aşı ve ben gönüllü olmak istemiyorum. Toplumu düşünsem bile kanunen kimsenin bu aşıyı bana zorla dayatma yükümlülüğü yok. Ayrıca çok yakınım olan biri aşı oldu ve durumu ciddileşti, bunu göze alarak tekrar aşı olması ne kadar mantıklı? Bu virüste toplum bağışıklığı önemli, aşı hiçbir şeyin önüne geçmez, tamamen saçma bir döngünün içindeyiz. Tabiki yeni gelen bir hastalıkta ölen olacaktı, tabiki insanlar etkilenecekti. Diğer grip vakalarında ölen insan olmadı mı? Şu an yaşadığımız şey zaten gribin bir mutasyonu, neden korona çıktığından beri kimse grip olmuyor? Genel olarak çocukları bile etkilemiyor bu virüs, arada istisna olarak kronik hastalığı olanlar hariç tabiki.
Tek bir kişiden yayıldı bu virüs, hâlen hiç aşılanmayan 8 milyon insan yaşıyor İstanbul 'da. Son varyantın da daha bulaşıcı olduğunu düşünürsek risk ortada değil mi? Aynı zamanda aşı FDA nın acil kullanım izni için şart koştuğu test verilerine erişti, bu izni alabilmesi gerekli faz 3 testlerinin de tamamlandığı anlamına geliyor. Elbette kimse kanunen kimseyi aşı olmaya zorlayamaz ancak olağanüstü hâllerde bu şekildeki bazı kısıtlamaların olması mümkün. Yakınınız için üzüldüm, aşı olmasa hayatta olmayabilirmiş. Şu anki virüs bir grip virüsü değil, tamamen farklı bir aileye ait. Dolayısıyla gribin de mutasyonu değil. Şu süreçte grip olan insan sayısındaki azalış (aynı zamanda diğer bulaşıcı hastalıklardaki azalış) maske kullanımı ve insanlara daha mesafeli olmamızdan kaynaklanıyor. Özellikle Uzak Doğu ülkelerinde grip salgınlarında maske kullanımı oldukça yaygın. Çocuklar da hasta oluyor. Örneğin geçen hafta ABD de gözlenen vakaların %19 u çocuklara aitti.
Tek bir kişiden yayıldı mı yoksa planlı bir şey miydi? Ayrıca bu fazların tamamlanması için 3-4 yıl gerekli, nasıl tamamlanıyor gerçekten ilginç. Ayrıca yakınım aşı olduktan hemen sonra yan etki olarak kötü oldu, yani aşı bir koruyuculuk sağladı gibi bir şey söz konusu değil. Zaten aşı olup tekrar hastalanan insanlar var, bunları kimse açıklamıyor. Olayların hep iyi tarafından bakılması sağlanıyor, bana normal gelen bir durum değil o yüzden sıcak bakmıyorum. Zaten tam olarak aynı şey değil, başlı başına ikisi de virüs demek istedim. Ayrıca zaten covid belirtilerinin birçoğu grip ile aynı, grip olmamamız çok normal. Yani maskenin gribi önlediği kısmı şu dönemde hikaye. Hastalık patlak vermeden önce hiç mi filmlerde ve dizilerde covidden bahsedildiğini görmediniz? Bu gibi şeyler normal geliyor mu size?
Tamam, sizin dediğiniz gibi planlı olsun. Yine de aynı anda birkaç milyon insan hasta edilmedi. Sayıca az bir kesimden şu ana geldi, milyonlarca insan varken yayılması ilk halinden kolay değil mi? Acil durum prosedürleri mevcut. Ilk başta 43 bin kişilik bir deney grubuyla çalışıldı, bu gruptan yeterince veri alındığı için acil durum izni verildi. Yan etkiler aşının koruyuculuk etkisiyle alakalı değil. Normalde yapılan herhangi bir aşı da ilaç da yan etki gösterebiliyor, bu aşıyla alakalı değil bu durum da. Covid olarak filmlerde geçmiyor (bu yeni bir terim çünkü), coronavirus olarak geçiyor (kendim de izledim oradan biliyorum). Bildiğiniz gibi coronavirus familyasında pek çok tür mevcut (mutasyondan bahsetmiyorum), daha önce de SARS ve MERS gibi hastalıklara sebep oldu. Sizin de dediğiniz gibi aşı %100 koruma sağlamıyor, aşı olup hastalananlar da var elbette. Internetten arattığınız zaman ama bu oranın aşı olmayanlara kıyasla %5 ten az olduğuna dair araştırmayı bulabilirsiniz. Maskenin grip salgınları üzerindeki etkisi de araştırmalarla kanıtlanmış bu arada. The effect of mask use on the spread of influenza isimli bir makale var, bakabilirsiniz.
Kelime bazlı hatırlamıyorum ama belirtileri bile filmde paylaşılmışken tesadüf olma imkanı yoktur herhalde. Tabiki birçok ilaçta bile yan etki var, tabiki çoğu aşıda yan etki var ama faz 3 çalışmaları için yeterli süre geçmemiş ve tamamlanmamış bir aşıyı güvenli bulmak ne derece mantıklı? mRNA ile üretilen ilk aşılar bunlar ve uzun vadede nasıl bir etki bırakacağı bilinmiyor. Evet aşı koruyuculuk sağlıyor, bu sonuca varılmış ama aşı sonrası tekrar hastalığı ağır geçirenler var. Mesela okuduğum bir yazıda mRNA aşısının covid-19’a yakalanmamıza neden olduğu iddiası var ama açıklamada böyle bir şey mevcut değil diyor. İstisnada olsa ben bu bilginin doğru olmadığını düşünüyorum çünkü aşı sonrası covid’e yakalanmış gibi geçiren insanlarda var. Dediğiniz gibi oranlar ortada ama şu aşamada okuduğum şeyler de beni tatmin etmiyor.
Aşı tabiki. Hatta özellikle hastanelere de aciliyet dışı alınmamalılar. Aşıya, hastalığa, profosör, bilim insanına bu kadar bilgili insana inanmayanın hastanede o kişilerin yazdığı ilaca da ihtiyacı yoktur bence. Oralarda deva aranmasının ne işi olabilir ki düşüncesindeyim.
Kısıtlama olsun tabi. Bütün dünya aşı oluyor bir bizde ne olduğu belli değil diye konuşan var 😅😅😅 Araştırın inanmıyorsanız. Hem araştırmaz o dedi bu dedi ile hareket eder hemde kafasının dikine gider. Niye bir adım ilerlemiyor ülke burdanda anlaşılıyor.
Pandemiye dayanarak kısıtlama, farkındaysanız bunca zaman buna dayanarak kısıtlandık zaten. Aşı olanlar kısıtlanmazken sizden PCR testi istenince mi sorun oluyor? Ne istiyorsunuz anlamıyorum siz aşı olmuyorsunuz diye hepimiz kısıtlanmak zorunda değiliz, kimsenin kısıtlanmaması da bu sayılarla mümkün değil madem olmayağım diyorsunuz bundan sonra her gün testinizi yaptırır öyle gezersiniz. Kimse sizin yüzünüzde eğitimden, sosyal hayatından feragat etmek zorunda değil.
Bunca insan olmuşken neden vaka sayıları artışta? Aşı olup korona mı bitiyor, virüs sona mı erecek yasaklar mı kalkacak? Tutturmuşsunuz sizin yüzünüzden sanane kardeşim sen olmadın mı oldun ee asıl sen ne istiyorsun? Pardon ama 2 yıl içinde ölümler çok artacak denildi neden acaba? Herhangi bir sağlam testten geçirmişler mi bu aşıları yaparken? Hepimiz olsak virüs bitecek yasaklar kalkacak mı hadi garanti versinler? Sen benim yüzümden niye çıkamıyorsun aşı olanlar bile corona olabiliyor ne konuşuyorsun sen?
Ben olmak istemiyorsam olmuyorumdur herhangi bir ruhsatı olmayan aşı bu ciddi bir şey. Kızamık ya da tetanoz aşısı değil. Madem o kadar bilinçlisiniz gidin önce aşının yararlarını sayın tabi kendinizde bilmiyorsunuz sen oldun siz oldunuz olmayanlara karışmayın. Bizim size bir zararımız yok ne alaka yani olmayan olana bulaştıracak? Sen aşı oldun diye corona olamaz mısın dşsşfçaöc
Ölümler artacak çünkü virüs kalıcı hasar bırakıyor. Ben oldum ve olmayanlar yüzünden kısıtlanmak istemiyorum bunun nesini idrak edemiyorsunuz. Vaka sayısı 30 bine dayandı sanki virüs bitmiş de millet sizi eziyet olsun diye kısıtlıyor, nasıl ki 20 yaş altı ve 65 yaş üstü riskli diye kısıtlandıysa siz de aynen öyle kısıtlanacaksınız, aşı olmadığınız için değil riskli olduğunuz ve hastalık kapıp hastaneleri meşgul ettiğiniz için. Bunca insan ne toplam nüfusun %40'ı bile olmadı ama herkes virüs yokmuş gibi yaşıyor.
Eğer ölümler olursa bunun hesabını siz Vereceksiniz. Herhangi bir tedbiri olmayan aşıyı yaptırmışsınız birde daha konuşup bizi suçluyorsunuz aşı olan biri ya o yan etkilerden dolayı hayatını kaybetse? Hesabını sorarız emin olun. Çok bile anlattım cevap verirsen kat kat cevabını alırsın iyi akşamlar.
@acılıkoala ablacım sen oldun tamam işte konuşma. Geçen sene bu kadar fazla mıydı bu virüs sayısı? Sanane bizden olmayan kime bulaştıracak ulan pcr testi ne sanki aşı olunca virüs mü bitecek sen şunu söyle aşı olduk diyelim hadi e corona olmayacaz mı birdaha de bakim garanti ver
Müsadenizle geçen seneki hasta sayısıyla oynama yapıldığının sağlık bakaninin kendinin canlı yayında itiraf ettiğini hatırlatayim. Siz yine de neye isterseniz ona inanın tabii.
@YongAh Sadece ezbere konuşuyorsunuz bu çok üzücü... Aşı olan bu virüsü bulaştırmaya tıpkı aşı olmayan gibi devam ediyor... Aşı olanlarda bu virüse belli bir süre sonra bağışıklılık kaybettiğide bizzat ortaya çıktı... Aşının içerisinde bulunan bir çok şey gizli tutuluyor! Dünyada ilk kez denenecek bir çok farklı içeriğe sahip... Kısacası bu aşıların deneki korku salınarak gönüllü ya da dayatmali zorunluluklarla "insanlar" yapıldı. Açıklanmayan bir çok şey var fakat bunu bilen bir çok sağlık kurumu çalışanı istifa ediyor.. bu sorumluluğu almayı kabul etmiyorlar. Tabi sizler bunları çok duymuyorsunuz bir çok şey gibi ört bas ediliyor bir çoğu.. ama görmek isterseniz araştırın mutlaka karşınıza çıkacaktır. Daha bir çok şey söyleyebilirim , o kadar çok şey var ki bu konuda konuşulması gereken... Sadece bilinçli olmayı asla unutmayın bu beden bizim kimse ne olduğundan emin olmadığı bir şeyi üzerimizde deneme zorunluluğunu dayatamaz bize.
@PİLLy_BheBek boşuna yoruyoruz kendimizi cahil olan onlar asıl. Bir kaç seneye siz haklısınız demeye başlayacaklardır sağlık çalışanları bile aşı hakkında uyarıyor bunlar anlamıyor işte koyun her türlü koyundur.
@PiLLy_BheBek ben bu alanda çalışıyorum, bildiklerimi söylemeyeceksem ne anlamı var? Pek çok aşının her sene ya da birkaç senede bir tekrar yapılması gerekiyor zaten? Bu kadar mutasyon oluşturabilecek faktör varken aşıların zamanla etkisini kaybetmesi şaşılacak bir durum değil. Aşının %100 koruduğunu kimse söylemedi. Ancak sizin dediğiniz bulaştırma oranı yaklaşık 20 kat daha az. Aşının içeriği falan da belli, nesi gizleniyor? Aratın internetten yazıyor zaten ne var ne yok, diğer her ilaç ve aşının olduğu gibi. İstifa eden sağlık kurumu çalışanları aşıdan korkup mu istifa ediyor? Alamadıkları sorumluluk onlardan istenen hastaların covid 19 nedeniyle öldüklerinin karartılmak istemesi, her gelen hastayla daha fazla tehlike altında hissetmeleri. Emin olun sizden daha fazla şey duyuyorumdur bu alanda olduğum için. Ben kimseye de yaptırmak zorundasınız demedim bu arada ama ölen insanların vebali sizlerin üzerine. Lütfen, siz de bilinçli olun.
Size hakaret etmeyen insanlara hakaret ederek kendinizi küçük düşürüyorsunuz. Cahil ya da koyun denmedi size ama tabii ben kime ne anlatıyorum? Seviyeli bir şekilde konuşmayı bilmiyorsanız, lütfen, konuşmayın.
@YongAh bende bu alanda çalışıyorum ve söylediğim herşeyin arkasındayım kanıtlarıyla birlikte. Aşı etkisini kaybettiği için bağışıklılık zayıflıyor şeklinde söylemedim, bu aşıyı olanlar etki azalınca virüse karşı aşı olmayanlara oranla çok daha zayıf hale geliyorlar... Ayrıca bahsettiğiniz diğer aşılar her yıl değişen mutanlar yüzünden sene de bir tekrarlaniyorken, 19 aşıları nerdeyse aylık tekrar istenecek duruma gelmek üzere.. bu oldukça tuhaf.. Ve sağlık çalışanları tamda dediğim nedenle iş bırakıyorlar hepsine birebir şahidim. Bende aşı için yapılan baskılara hak veren herkese vebal aldıklarını hatırlatırım , bir bilinmeyene karşı bu kadar direttikleri için..
Ayrıca da ekşi sözlğe bir göz at bakalım neler neler yazıyor. Şunu da belirteyim= daha hiç bir onayı olmayan aşıyı insanlara vurduğunuz zaman şu an eliniz titriyordur ama o insanlara bir şey olursa umarım vicdanınız sızlar.
+madem aşı o kadar güvenli ve koruyor neden olmayanlara karışıyorsunuz bir laf vardır bilirsiniz diyeceğim de neredeee? Yorumu yapanlara bak yok dışarı çıkmasınlar yok bu olsun yok şu olsun sizene kardeşim? Sen fahrettin koca mısın?
@PiLLy_BheBek Lütfen, yapılan araştırmayı paylaşır mısınız? Bilmediğim bir şey varsa bu konuda öğrenmem benim için de çok iyi olur. Tuhaf değil, bulaşıcılık çok fazla, bütün dünyada yayılmış bir virüsten bahsediyoruz.
Çoğu kişi böyle söyledi içinde olan kişi sen değil misin? Bizde cahilsek konuşacağız. Ayrıca yorumdakilere ithafen dedim onlar hakaret ediyor susalım mı? Aşı olmayan şu olsun bunu yapın demek ne demektir zorla mı?
Hiçbir onayı yok mu? Komiksiniz gerçekten. FDA'nın acil durum onayı için gerekli bütün verilere ulaşıldı ve onay verildi. Bu şekilde piyasaya sürüldü aşı. Ekşi sözlük bilir kişi mi nedir acaba? Benim yaptığım bütün yorumlarda bir kişiye dahi yaptırın yoksa olacaklara katlanırsınız tarzında konuştuğum yok, bildiklerimden bahsediyorum, kişinin kendi tercihi ne yapacağı. Halen daha beni bu şekilde konuşmuşum gibi yaftalıyorsunuz. Aşının yapılmasını neden destekliyorum bundan bahsediyorum, anlamadığınız için tekrar söylemek istedim. Yaptırmışsınız yaptırmamışsınız bana ne? Ancak yaptırmamanızın toplum sağlığı üzerindeki etkilerini de bilin. Bu arada bana sen diye hitap edebileceğiniz bir durumda değiliz, üslup çok önemli bildiğiniz gibi.
@YongAh spnuç olarak kimse sorumluk kabul etmiyo, firma tüm sorumluluk bende sadece şu şu yan etkileri var dese yine yaptırırım, ama devlet bile sprumluluk sende diye belge imzalatıyo, kendimi kobay olarak kullanıcak kadar aptal değilim
@YongAh pandemi şartlarında verilmiş acil bir onay.. diğer aşılarda aranan özellikleri içermesi beklenmiyor yani.. yeterli faz çalışmalarının aranmadığı pandemi onayı. Ve tekrarlıyorum bu onay aşının vereceği zararlardan sorumlu değiliz anlaşması ile sunulmuş bir onaydır.
@PiLLy_BheBek ben zaten acil durum onayı olmadığını iddia etmiyorum. FDA nın acil durum onayı için gerekli gördüğü bütün prosedürleri tamamladığını ve yeterince güvenilir olduğu kanısında piyasaya sürüldüğünü söylüyorum.
Aşı %100 koruyuculuk vaat etmiyor, vaat ettiği şey virüs size bulaştığı takdirde semptomların azalması ya da önlenmesi, aynı zamanda size bulaşma riskinin azalması. Şu aşıyı oldun bir daha bu hastalığa yakalanmayacaksın diye bir olay hiçbirinde yok.
Bi muhabbet var aga, sen bebekken sana ne yaptıklarını, aşıların içinde ne olduğunu ya da yediğin cici bebede gerçekten yazanların doğru olduğunu ya da kolanın nasıl siyah olduğunu vs. biliyor musun?
Yani dünya da bi reset olacak ona lafım yok fakat bu aşıyla olacağını sanmıyorum. Adamlar istese yediğiniz her şeye koyarlar hiç bişi de yazmazlar.
Yani isteseler zaten hepinize bunu uygulayabilirler. Neden bunu daha farkedilir bir yol olan aşı ile yapsınlar aklım almıyor
dünya sağlık örgütünün 90 lı yıllarda yaptığı bi açıklama var onu gördün mü, insanları koyun gibi aşılayacağız ve ölüme gitmek için bize aşı yapın diye yalvarıcaklar tarzında bi açıklama istersen bulup atarım.
Hurriyet sabah kadar saçma gazeteler yoktur , İlk başta bunu öğrenin , bu arada Gidin aşınızı olun komplo teorilerine inanmayın , bilimin yolundan gidin , 2 3 zır deli saçma sistemini dayatacak size, gidin aşınızı olun bu kadar basit bu kadar insanın hayatını tehlikeye atmaya hakkınız yok , Ben olsam ülke yönetsem bu kadar nazik olmazdım direk kellesini alırdım.
Yahu, aklı başında bir insan, henüz deneme aşamasındaki bu aşiları olmaz.. Daha doğru duzgun yan etkileri bilinmiyor.. üstelik bazı insanlarda kalp kapakçiği iltihabına yol açıyor.
@LimonluPastanınHüznü Çok var böyle. sağlık bakanı kendi ağızıyla söylüyor. 3-4 sene içinde aşı yan etkisinden ve covid kaynaklı 3-4 kat ölümler olacak diyor.
Bir yandan herkes istediğini yapar kendi vücudu sonuçta, yaptıradabilir yaptırmayadabilir diye düşünüyorum. Diğer bir yandan da aşı olan kişiler virüs olsa bile o kadar sağlığını tehdit etmiyor, ağır geçirmiyor. Yani zorla yaptıramayız kimseyi.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Eğer doktorlardan iyi bildiğini düşünen akıllılar varsa aşı olmasınlar. Sonuçta olmak zorunda değiller ama bu akıllıların sokağa , kafelere , sinemalara gitmemesi lazım ve üniversite öğrencisiyse üniversiteye alınmamalı çünkü (aşı olmayanlar) toplum sağlığı için risk oluşturuyor ama hayatın da devam etmesi lazım o yüzden aşıları olalım ve her ışi bültenine bırakalım. Doktorlar aşı olunması gerektiğini söylüyorsa vardır bir bildiği.
Amaç aşısını olup sosyal hayatını sürdürmek isteyenleri korumaksa onlar neden aşılanmış, demek ki aşı korumuyor virüsün öldürücülüğü milyonda birken bir de yan etkileri ortaya çıkıyor ne kadar garip…🤝
eger uygulamaya alınırsa bence ıyı olur. ama br yandan da kotu olur. sahte ası kartı edınme donemı baslıyor derim. parasıyla ası olmus gıbı gosterenler cıkacaktır. hemsıreye bunu teklif edenler de. zorla guzellık olmaz kanısındayım
Saçmalık... Aşının guvenilirligini sayin bakan ne kadar biliyor? Bir aşının bilimsel olarak kabul edilmesi için 7 yıl gecmesi gerekir, peki 7 yil sonra cikan olasi saglik sorunlarını, ölümleri, kisirligin hesabini verebilecek mi?
Twitter da bir hashtag açılmıştı Gerçek Virüs Medyadır diye hatırlıyor sunuz değil mi? Ona bir göz atın. Bir link atacağım o videoyu izleyin bir bilim insanı konuştu anlamaya çalışın
Aşı dan hasta olan binlerce insan var. Aşı dan sonra kalp spazmı veya beyne pıhtı atması yaşayan. Yani aşı olmanın zorunlu olmaması gerekiyor tek diyebileceğim bu
@Bettyy568 o adamı izledim aylar öncesinin videosu. 90 yaşındaki anneannem aşı oldu hiçbir sorunu yok. Siz her öleni aşılı mı aşısız mı diye kontrol ediyorsunuz. Her gün binlerce insan ölüyor bu ülkede. Elbette aşılı kişiler de var bunların arasında. Adam karaciğerden öldüyse aşıya yormanın anlamı yok. Şu an hastanede yoğun bakımda olan kişilerin tamamı aşısız insanlar. Bu da mı tesadüf?
@Bettyy568 çünkü yan etkileri var. Antidepresanın bile yan etkilerinden biri ani ölüm. Aşılarda da bazı yan etkiler olması normal. Alerjik reaksiyonlar gerçekleşebiliyor nadiren de olsa. Ayrıca kalpten giden insan gitmiştir. Aşılık bir durum yok zaten
@Bettyy568 faz 3 aşaması insan üstündeki denemelerdir. İnsanlarda denendi bu aşı yoksa onay alamaz. Faz 3 aşaması olmayan bir aşıyo abd başkanı neden kendine uygulasın? Dünyanın en zenginleri neden önceden olmak için çabalasın?
@Bettyy568 aşı oldum çevremde aşı olan bir sürü insan var aşıdan ölen, virüsü kapan kimse yok. Bilgi kirliliğinden başka birşey değil. Aşı ile ilgili iki sorun var 1 - Etkili olmayadabilir. 2 - Virüslü olduğunu bilmeden aşı olunca veya aşının hemen sonrasında virüsü kapınca ağır geçiriyorsun. Onun dışında diğer tüm aşılarda olduğu gibi bazı insanlar alerjik reaksiyon gösterebilir. Zaten herhangi bir x aşısını olduğumuzda o hastalığın belirtilerini gösteririz çünkü o virüsü vücudumuz ilk defa tanıyor zamanla vücut virüsü tanıyor ve yeniyor. Yani aşı olduktan sonra virüsün belirtilerini göstermek normal birşey bu hasta olduğun anlamına gelmiyor.
@Bettyy568 ölse benim annem de ölürdü kalp hastası, açlık şekeri 250 tokluk 300 üstü gezen bir diyabet hastası, aynı zamanda yüksek tansiyon hastası ve buna rağmen aşı olduğunda hiçbir reaksiyon yan etki veya hasta olma gibi bir durum olmadı. Sana virüsün en tehlikeli olduğu 3 kronik rahatsızlığa sahip bir insandan bahsediyorum. Anlamıyorum zaten madem istemiyorsunuz o zaman bırakın da yasaklar sizin için uygulanmaya devam etsin yeter bizi eve tıktınız...
Aşı olup durumu kötülesene devlet ne gibi yaptirim yapiyor omur boyu maas ya da ev mi hediye ediyorlar. Asinin guvenirligi belli degilken herkesi riske atmak ne kadar mantikli. Asisini olup korona olanlar ne alaka?
kaç milyon insan aşı oldu vakalar daha çok artıyo özellikle israilde nerdeyse hepsi aşılandı ama vakalar çok fazla, bunları söyleyince cahil oluyoruz bi de aynen knk
Aşı, olanlar bile şu an ikilemde kaldığı için etrafa saldırıyor 😀 bunların tek bahanesi sizin yüzünüzden demek oldu e hadi bakalım seneye görelim onları
eninde sonunda herkes aşı olacak bi şekilde yalnız çip falan yok boşuna saçmalamayın bill gates elon musk size çip takıp napacak elindeki telefonla senin yerini zaten metresi metresine tespit ediyorlar aşı olun belki size mikrop bişey yapmıyor ama izin bulaştırdığınız insanlar ölüyor. vebal altına girmeyin.
Aşı olmayan ve kovid olan kendi sorumluluğunu almış oluyor, aşı olan ama ölen kişinin sorumluluğunu da kimse almadığı için ölen kişi kendi ölümünün sorumluluğunu almak mecburiyetinde bırakılıyor.
Her yerde neredeyse maskesiz geziyorum herhangi bir virüs belirtisine rastlamadım. Bulaşmayan bir gribe aşı olamam ben ki sürekli varyant değiştiren bir virüse aşı olunmaz size 75. Aşıyı yapsınlar.
Amaç aşısını olup sosyal hayatını sürdürmek isteyenleri korumak 🤡 çünkü aşı olanlara korona bulaşmıyor çünkü aşısını olanlar korona bulaştırmıyor 🤦🏻♀️
Güzel ve yerinde bir uygulama. Aşı olanlar denek değil, aptal değil. Eğer aşı olmayanlara kısıtlama getirilmezse biz böyle aşı olup olup dururuz habire. Sonu da gelmez.
Birincisi kimse ruhsatsız yani kanunen geçerliliği olmayan bir sıvıdan ötürü kimseye kısıtlama getiremez bu kanunen hem suç hemde geçersizdir Ve bunu yapanlar yargılanır. Ruhsati yani belgesi olmayan aşı diye onaylanmamış bir sıvıya karşı kısıtlama getirmek suçtur Bir türlü kafanız buna basmıyor. Kimse kimsenin bedenine karisamaz. Nasil ki aşı olmayanlar olanlara niye oldunu demiyor olanlar da çenesini kapatsın si... rsin gitsin anasını a... a kadar yolları var. En sonunda cildirttiniz insanı. Hebolok misali konuşuyorsunuz ama boşa kardeşim kanunen belgesi olmayan birşeye çıkıp kisitlam getirilsin deyip duruyorsunuz hangi kafadasiniz pudra şekeri mi çekiyorsunuz iyice aptala sardiniz ha
@Annunaki16 Şu an normal bir durumda mıyız? 😂 Normal bi durum mu ki kısıtlanamaz diyorsun. Uzmanların önerisi bu yazılı olanlardan kafamızı kaldırmayıp etrafımıza bakmazsak kanunlar bizi daha çok ağlatır.
@Annunaki16 normal zamanda tabii ki kanun uygulansın ama şimdi herkese kısıtlama geleceğine komplo teroilerine inanan insanlara gelsin. Yoksa herkese kısıtlama gelicek. Bilmem anlatabildim mi
@DorothyBabe normali ya da değil kimsenin kimsenin bedeni üstünde hakkı yok. Kaldi ki biraz mantık sen şuradan çık ruhsatsız bir araç kullansana görelim ya da diplomasiz doktorluk yap o zaman görelim. Kanunla niye var insanlar için dimi onları korumak için. Ruhsati olmayan şeylerin geçerliliği yoktur. Yani öldürücülügü %1 olan bu virüse karşı gen aşısı yaptırmak kadar aptallık olamaz. Bana aciklarmisin mRNA ile virusu. İnsanlara yapışan dikenli kısmınin üretimi hücrende yapılacak sürekli spike proteini üretimindeki amac nedir. Ve bunun dur mekanizması nedir aciklarmisin yani neden hucrelerimizi virüsü. Parçasını üreten fabrikalara ceviricez ve bu hücreler bu spike proteini üretmeye ne zaman son verecek bana bunları bir açıkla
@Annunaki16 Bu aşının şu zamana kadar olduğun aşılardan hiçbir farkı yok. Aşı karşıtı insanlara şu zamana kadar hep cahil muamelesi yapan insanlar şimdi komplo teorilerine inanıp aşı olmak zorunda değiliz diye ayağa kalkıyor. Evet abi kimse aşı olmak zorunda değil ama geçici süreliğine bu tür kısıtlaklar getirilmek zorunda. Ya işte kanun buna ters nabıcaz e saldım çayıra mevlam kayıra olamaz. Yok aşı olanlar ölücekmiş yok şu olucakmış bu olucakmış. Daha neler? Daha neler yani. Ben normalde inanılmaz kanuncu biriyim ama şu an olağan şartlsrda değiliz. Üstelik beyefendi ben bunun birsz da bakış ve söyleniş açısından fark ettiğini düşünüyorum. Bu konunun "aşıya teşvik" amaçlı olduğunu asla düşünmüyorum. Yazılı kanunlar olduğu gibi yazilı olmayan kanunlar da vardır ve bir karar alınırken hukuki açıdan bunlar da değerlendirilir
@DorothBabe diğer asilardan farki yok mu gen aşısı bu gen farkında değilsen biraz arastir. Senin kendi hücrelerinde virüsün parçasını urettiren aşı bir kere hucrelerine emir veriyor ve yabancı protein urettiriyor. Ve bunun ne zaman duracagi meçhul ve belirsiz. Oldu da bağışıklık hucrelerin senin bu spike proteini üreten hücrelerini de spike proteini gibi yabancı algilarsa kendi vücudun kendine saldırır. O zaman görürsün nekadar masum diğer asilardan farki yoku
@Annunaki16 Evet diğer aşılardan farkı yok sen de istersen diğer aşıların içeriğini araştır. Tehlikeli bir şeyi insanlara enjekte edileceğini düşünüyorsunuz ama bu resmen çılgınlık. Kimisi diyor ki zenginler fakirleri öldürmek istiyor. Zenginler fakirleri öldürse nasil zengin kalabilir?
@DorothyBabe sana diyorum ki bu gen aşısı diğer asilar ile aynısı değil. Hucrelerimizde yabancı protein üretimi yaptıran aşı ile dışarıdan bu proteini vücuda enjekte eden aşı aynı olamaz. Birisi genetik olarak hucrelerimize müdahale eden bir aşı ikisini de aynı kefeye koyup masumca göstermeniz saçma olmuş
Bunlar kafadan kurup inanacak bilim kurgu senaryosu oynayacak diye ben evde oturamam gerekirse hepsini hasta olanlara yaptıkları gibi yurtlara tıksınlar kimsenin kısıtlamalara maddi manevi gücü kalmadı
Sevindirici haber, ben iki aşımı olalı çok oldu. Olan ile olmayanın farkı olsun. Olmak istemeyen de ücretsiz testini yaptırıp süreç içerisinde halkın arasına karışması hoş olur
Bu iyice çığırından çıktı. Anayasaya aykırı bir durum bu. Yakında vatandaşlıktan da çıkarırlar. Gerçi bu bizim için iyi bir durum olur. Olmayacağım olmayacağız işte. Bu böyle biline...
Bu Abdulkadir denilen adam "Düşkün Abdulkadir" dediği adam değil mi? Daha knonun başında adını görünce gerisini okumaya gerek bile görmedim. Ciddiye alınacak bir adam değil.
Olsun bence, kimse olmuyor, geçen sağlık ocağına gittim bomboş. Aşı vuran hemşireler instagramda geziyordu o kadar boş aşı sırası yok gibi. O yüzden zorunlu hale gelmeli diyorum.
Bu yalanı nerenden uydurdun? İş için sağlık ocağına 2 kere gittim o sıranın hepsi aşı içindi birdaha git sağlık ocağına ve fotoğrafını çek ha ayrıca siz aşınızı oldunuz ya korunamıyor musunuz o zaman neden oldunuz? İkince olarak sanane?
@Sakinvetatlikiz Bu bir eğitme şeklidir. Neticede hayvan derken kabalık değil aynı türde olduğumuz için. Neticede insan da düşünebilen bir canlıdır. Eğer bir insan eğitimle bir şeyi öğrenmedi ise bazı durumlarda ilkel eğitim devreye girer. Ceza ödül sistemi gibi.
Ki hayvanlarla ayni gurupta olabiliriz fakat akil ve iradesi olan insanlara hayvan diyip onlari hayvana benzetmek kapalidir ve ceza odul seklide akil ve iradesi olmayanlara yapilir
@Sakinvetatlikiz bence senin empati sorunun var. Kendini de ifade ederken, genelleme yapıyorsun. Toplum ahlakı gibi olguları bir oku o zaman fikrini ciddiye alıp, dinlerim sizi..
Ahahhah sen dedikten sonra siz diyen insani bir gorusunden şıp diye taniyip empati sorunun var diye teşhis koyan biri bana toplum ahlaki olgularini oku sonra dinlerim sizi diyor emin ol senin beni dinlemene ihtiyacim yok
bugünde bir haber geçti ; Adana demir spor maçı için PCR testine 200 TL fiyat istediler ve olaylar çıktı diye. Şimdi Test ücretsiz yazdığını okudum o zaman nedne 200 TL PCR testi için para talep ettiler.
Aşı olmak diyorum. Birazdan gidip 3. dozumu olacağım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Doğru tabii. Toplumsal bağışıklık kazanmadığımız sürece bizim aşı olmamız bir şeyi değiştirmiyor. Adamlar hem aşı olmuyor hem de maske takmadan yanımıza geliyorlar.