Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın CHP'de görev alan başörtülü kadınlar için 'vitrin mankeni' ifadesi kullanmasına, sözlerin hedefinde yer alan CHP Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç tepki gösterdi. Kılıç, “Sayın Ak Parti Genel Başkanının bana vitrin mankeni demek suretiyle biz kadınlara yapmış olduğu hakareti şiddetle kınıyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'de yer alan başörtülü kadınlar için vitrin mankeni benzetmesi yaptı! Bu açıklama yakıştı mı?
Adamın gözünde kadınların bi kıymeti yok ki. Tesettürlü veya tesettürsüz fark etmez. Ne bir saygı ne bir hörmet. Ne insana karşı ne erkeğe ne kadına karşı hiç bir inceliği yok. Kaba saba biri. Onun yandaşları ve şakşakçıları kadınları hep hor görüyorlar, "kadınlar iş aradığı için, işsizlik yüksek" diyen rezil bir verir vardı. Hatta kendisi "kızmidir kadinmidir bilmem" diye bir cümle kullanmıştı. Kendisi bizzat kadın düşmanıdır. Aksi olsaydi bu kadar kadin cinayeti varken adini tasidigi adalet sistemine bir el atardi, İstanbul sozlesmesine bu kadar karşı olmaz ve kadınlara sahip çıkardı. Kendi saksakcisi olduğu sürece açık veya kapalı kadın olması farketmiyor hepsi onun için iyi. Ama eğer onun köpeği değil de onun karşısında ise açık ya da kapalı fark etmeksizin düşman ilan ediyor. Böyle bir adamdan da böyle saygısızca bir hareket beklenir. Karşı çıkanların da kadın düşmanı olduğuna adım gibi eminim.
Zamanında çarşaflılara Chp rozeti takıp, seçimlerden sonra çarşaf yırtanlar ve sırf akp li görünmek için sakal bıyık bırakıp, bir ton makyajla başına 1 metrelik bez (!) geçirenler, ağzından inşallah maşallahı düşürmeyenler aynı zihniyette kişiler. Ne Atatürk'ü kullanmaktan vaz geçecekler, ne din-i İslam'ı. İki tarafı da asla samimi bulmuyorum. Her şeyden önce üsluba dikkat ederim. Kibarlık, nezaket benim için olmazsa olmazdır. Bunları siyasette ara ki bulasın..🍂
İşte siyasilerin gerçek yüzü bu işte Siyasetçilerden ne beklenir ki Nezaket mi saygı mı güzel söz mü Bunların hiçbirisi onlarda yok ve o yüzden siyaseti ve siyasetçileri sevmem Çünkü halkı kutuplaştırıyorlar yalan söylüyorlar ve hakaret etmede ustadırlar O yüzden hiçbir parti tutmuyor ve desteklemiyorum Ben zaman zaman diyorum kendime Osmanlı gibi monarşi ile mi yönetilsek diye düşünmüyor değilim Monarşist biri değilim sonuçta bende seçimlerde oy veren biriyim ama monarşiyle yönetilseydik tıpkı Osmanlı gibi en azından siyasiler için insanlar birbirine girmez kavga küfür olmaz ve en azından siyasilerin hakaretlerini dinlemek zorunda kalmayız ve çocuklarımız bunları örnek almaz küfürbaz olmaz kısacası huzur olurdu Keza Osmanlı'da demokrasi yoktu ama huzur vardı insanlar siyaset konuşmuyordu A partisi B Partisi diye bişey yoktu Kendi yöneticimizi kendimiz seçemesek de en azından tam anlamıyla olmasa da hayat güllük gülistanlık olurdu insanlar birbirilerine nefret gözüyle bakmazdı diye düşünüyorum :(
Kendisinin ve tayfasının tüm hayatı göstermelik 😄 oğlu bilal erdoğan'ın dernek bozuntusu tügvasında neler döndüğünü bilmeyen mi var? Kızlı erkekli leş nargile cafe sohbetleri 😄 O çok yaşamak istediği İslam'da bunların yeri var mı aceba🦍
Bi kere paraya ihtiyacım oldu tügva'da haftasonu öğrencilere ders verecektim. Daha bismillah torpille ağırladılar. Okulumda tanıdıkları varmış, bi şey olursa haber etmem yeterliymiş 😄 ya hadi ordan dedim içimden.
Rezil rüsvalar. Konuşmaya hakları bile yok 😂
Hele de bu AKP'nin İslam dininin tekeli gibi davranmasına çıldırıyorum he yeni yeni kurallar bilmem neler. Bunların osurması bile islama uygun ama chpdeki şu kadının başörtüsü vitrin mankenliği? Allah olsam önce AKP'den hesap sorarım
Ben de yolda gördüğüm çoğu başörtülü kişiye vitrin mankeni olacak sanki diyorum. Çünkü örtüyü moda için takıyorlar ve örtüyü kendilerine yakıştırmak için şekilden şekile koyuyorlar. Oysa " acaba ben örtüye yakışıyor muyum?" Diye düşünseler 'vitrin mankeni' tabiri de oluşturulmazdı. Nerden bilebilirsin ki bakıyor ki AKP ye oy verenlerin çoğu öyle kii yine vitrin mankeni gibi olanlar yok değil, kendi yanına çekmek için de böyle demiş olabilir hanımefendi. Kii CHP de yer alan kadınlara söylemiş bütün kadınlara söylememiş. Yapılması gereken şeyleri değil de ortalık karıştırmak için cımbızla kelime seçmeyi çok iyi biliyorlar.
Chpden Fikri Sağların başörtülü hakim açıklaması da çirkindi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama da bir o kadar çirkin. Baş örtüsünün bu kadar siyaset malzemesi yapılması siyasi partilerce bana göre saygısızlıktır. Bölücü davranıştır alçakçadır Ayrımcılıktır. Ne güzel hep birlikte yaşayıp gidiyoruz. Toplumun kanayan yaralarından konuşmalıyız. İnsanların bir birinden nefret etmesine sebep olmak yerine.
bu kadar uslupsüz bir siyast anlayışı hiç görmedim duymadım.Çok çirkin. AKP öncesi iyiydi kötüydü ama uslüp ve saygı vardı.. bunu destekleyenlerin uslüplerini düşün artık. offf çok kötü. Ben artık akpye veya Erdoğan'a kızmıyorum, onlar akıllı, yolunacak kazı bulmuşlar faydalanıyorlar."Yalarıng bile"diyen, bu rezilliğe alkış tutan seçmene ACIYORUM!
bizim askerlerin başına çuval geçirilirken Amerikan askerlerine de dönmeleri için duacı olduğunu da biliyorla mı acaba? haa bu arada beni engellemiş o gizli ne yazmış göremiyorum:))
Din Allah'ın emri ne saçmalamışsın yazmış. Ya bunların dedeleri bile 6. filoya secde ediyordu zamanın da. Adamlar lüksün içinde yaşıyor hala yok dini yaşatıyor diyor saçmalığa bak. Ben ne desem bir yolunu buldu en sonunda vazgeçtim artık :D Makarna dan beyin hücreleri azalmış
hiç bir din kimsenin tekelinde değil ki bunlar salak mı? yok erdoğan bize dinimizi yaşatıyormuş.. sen zaten içinden yaşaman gerekiyor dinini kim inanma namaz kılma diyor? Yahu Atatürk'ün eşi kara çarşaflıydı be hahahaha. CHP enkötü zamanını zaten Menderes chp'deyken yaşadı. Köy enstitlerini kapatıp DP'yi kurdu, Kabahat chp'ye kaldı.. En büyük hainlik budur.. Bugün adam aziz ilan edildi
60'lardan beri iktidar tekellerinde olduğundan beri Menderes kahraman gibi tanıtıldı millete tarihi bilmeyenlerde inandı. Ya zaten bunların bu dik kafaları yüzünden bu haldeyiz ben namaz kılıyorum diye her şey bana göre olacak diyorlar. Ulan sen kıl namazını karışan mı var, diğerini de içsin içkisini ne karışılır. Bunlar yüzünden bir özgür rahat olamıyoruz.
ben chpli değilim parti tutmam ama chpye veriyorum yine vereceğim o ayrı. Kılıçdaroğlu'nu linç ederek öldürüyorlardı neredeyse hala utanmıyorlar.. Hain diyorlar, adam oğlunu askere gönderdi kendileri ne yaptı? Çivi bile çakmadılar diyorlar 50 küsür fabrikası var (dı) chp'nin açtığı bunlar sattı.. bunlar anlamaz arkadaş, benim de namaz kılmışlığım var kime ne? DİN KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİL, Hz. Muhammed sayesinde İslam yayıldı onun sayesinde ibadet ediyoruz, ATATÜRK ve MİLLETİMİZİN kurduğu bu cumhuriyetin etinden sütünden faydalanıyorlar daha da "Onlar nankör"diyorlar.. Eğer akp dışındakiler gerçekten düşman olsaydı zaten akp 19 yıldır iktidarda değil, o koltuğu bile göremezlerdi. şaka gibiler yaaa
Ağzına sağlık aynen öyle.. Bu ülke elbet özlediği yönetime kavuşacak yine o zaman yakın bence. Kılıçdaroğlu'nun değerini geç anlayacak bu millet en temiz siyaseti yapan şu an o ama adamı din düşmanı gösteriyor yandaş medya. Umarım bu son dönemleridir.
fabrika açtık diyorlar ya:) bak canlı olarak gösterdiler açılışları, ben 3'ünü biliyorum, kanallar gayet açık bir şekilde" coca cola"açılışı diye gösteriyor, yandaş kanallar coca cola yazısını göstermiyor:) muhabbete bak ya.. yahu adam elinde Kürtçe Kur'an'la kürsüye çıkıp seçim propagandası yaptı, efendim Türkçe ezan Türkçe Kur'an.. bilmemne.. Ulan sen kürsüdeki şehit cenazesini çıkarıp da nasıl dirseğini yaslarsın pes pes!!! Günah bu işte... neyse birazdan tutuklarlar fetöden felan ben susayım:))) inşallah daha sağlıklı huzurlu ve mutlu yıllara:)))
Burada hep parti'ye göre yorum yapılmış ne olursa olsun adamın söylediği şey normal bir insan söyleyemez hakarettir ama bir cumhurbaşkani bunu söylüyor ve çoğu kişi yok Chp önceden karşıydı falan filan ya arkadaşlar bu parti meselesi değil adam kadına çirkin bir söylemde bulunuyor millet kalkmış savunuyor bunu kendi eşi bile başörtülü hiç değilse ona saygısı olsa Sığ düşünmeyi bırakalım artık lütfen
iğrenç ötesi bir tanım.. dıyorkı bızdekıler essah musluman bunlardakıler yalancı! bak sen hele! hangı sıfatla bu mumın munafık ayrımı yapabılıyor meraktayım.. ordan bı mumın takva sahıbı kişi gelır aydınlatırsa sevınırım kım kımın ımanını nasıl olcebılıyor!
Kimseyi bilmem de genel olarak insanlar örtüyü bile bir yerlere erisebilmek icin kullanir oldu. Mumkundur fakat bu yalnizca chp icin gecerli degildir. Nice insanlar gorduk akp veya baska partilerde yer almak icin basini orten. Herkesin kendi tercihi. Gerci örtüyle kalmadilar bayragimizi bile alet ettiler cikarlarina da neyse. Ne halt yiyorsa yesin herkes
Gel eksileyen mal gel , gel koyun gel ,,,, ulan halinize bakın be , bu kadar körsunuz hepinize herşey müstahak, kendi partisindeki kadınlara verdiği değer de ortada sadece gündeme çıkmıyor hayırdır, siz anca bizi eksileyin, şimdi bisey dicem olmicak,,,,
Millet hala kurtuluş yakın diyor. Zamanının yaşlıları gözyaşları içinde hastanelerde sıra bekledikleri zamanı anlatıyorlar CHP döneminde. 15 temmuzda insanlar tank altında ezilirken televizyonun başında dizi izler gibi atleti ile eline kahve almış izleyen bir şahsa kılıçdaroğluna bir insan nasıl oy verebilir aklım almıyor o görüntüden sonra..
Hastaneler aynı falan değil 1 yıl hastanede tedavi gördüm kimse benden iyi bilemez. Bu arada üsteki ŞAHIS MAHKEMELER DEVLETTEN BAĞIMSIZDIR. Bu yaşında ben mi öğreteyim sana
Elbette bende kınıyorum lakin siyaset yalan dolandır genel olarak ve eminim syn Cumhur başkanı bunu söylerken kendi bloğununda sahte olduğunu biliyordur hatta takipçileride biliyordur yani en azından bir bölümü siyaset vitrindir zaten
Yani diyorki o başörtüleri tanıtım için yapıyorlar mankenler de öyle yapar ya tanıtım bitince çıkarırlar. Silivri soğuk olmasa daha fazla anlatırım ama işte soğuk 😀
İnsan kendisi nasıl düşünürse karşı tarafa onu yansıtır burda bunu anlatmışsın güzel anlatım şunun gibi örnek şimdi mesela ben karıyla kızla konuşuyorum işte benim yaptigimin aynisini sevgilimin yaptiginida düşünüyorum ama öyle birşey yok sadece psikolojik hahaha
Sürekli Cumhurbaşkanni hedef gosteren bu sorular artik bence iyi niyetli değil. Bunu baska bir lider için yapılsa da değil. Fenomen olmak için tek tarafli siyaset yapan biri mi olmal lazım? O bunu dediyse oteki de başka bir şey dedi.. bu site ayrışmayı körükleyen kim varsa prim veriyor... yazık
Buna eksi koyan da kendisi otekilestirmeyi sevenlerden.. kimse birilerini linc edip kendine demokrat demesin, hükümet bence iyi gitmiyor fakat muhalefet daha da feci... birini beğenmiyorsan, herkesin tepkisinin ayni siddette olmasini isteyemezsin.. bu da ayri bir faşizm
Kapalı birisi chpli olamaz. Çünkü chp fransanın 100 katı kadar islama ve başörtüye karşıdır. Dolayısıyla chp li ve başörtlülü olan birisinin başörtüsünden bir hayır gelmez çünkü içinde bulunduğu meclis zaten din düşmanı. Bunlar hep göstermelik ama yemiyoruz sorryy.
bana göre bu ifade terbiye sinirlarini aşiyor cumhurbaskanina yakismayan çirkin yakiştirma talihsizlik nefret kin dolu hoşgörüsüz kutuplastirici yersiz bi ifade bu laf hic olmadi.
Allah islah etsin insallah geverirler de daha fazla dinimize leke surmezler boşa denmiyor dinin ve paranin kimde oldugu belli olmaz diye ya cahillikden baska birsey degil ne diyelim firavun gibi insan lardan Rabbim korusun
Akp de yer alanlar ne oluyor acaba kimse yoğurdum ekşi demiyor zaten.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Gerekene gerektiği gibi cevap verilmiş. Herkesin kafasında baret var bir tek bu hanfendinin başında baret yok. Neden çünkü başörtülü neden çünkü vitrin mankeni. Biz zamanında baykalın çarşaflı kadınlara rozet taktığını da biliyoruz. Sizler balık hafızalı olabillirsiniz ama bizler değiliz.
Herkesin karısı kızına her türlü dili uzatırlar ama kendilerine sıra geldi mi benim başörtülü bacılarıma bilmem ne yaptılar. Parti ne ki başı ne olsun? İt ürür kervan yürür.
Bence hiç yakışmadı, zira bir insan bir şeyi yapmacık da yapabilir içinden geldiği gibi de kendi partisine katılıp... Silivri soğuktur şimdi önümüzdeki ay Türkiye'ye geleceğim sıkıntı olmasın :)
chp demek akp demek kılıçdaroğlu akpnin adamı geçmişi izleyin ve görün ne zaman akp oy kaybetse chp bir şey yapıp milleti kendinden nefret ettirip akpye oyları kaydırıyor kendini adamların iktidar olmak gibi hedefleri kariyerleri yok tek amaçları muhaliflik yapıp koltuğu kaybetmeden gerçek partisi olan akpyi iktidardan düşürmemek
O her şeyi deme hakkına sahip zaten. Bu yüzden malum seçimde hayır demiştik de milletin bir kısmına anlatamadık.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Sonuçta başörtülü olduğu için chp tarafından ilerde linç edilecek sadece secim malzemesi yapilacak belki parti ici tacize uğrayacak vitrine bile çıkamayacak belkide bas örtülü olması inancından ileri gelmiyor büyük olasılık. Sadece süs için olabilir. Çünkü gerçekten inancı gereği taksa her fırsatta kendilerini aşağılayan yerde durmazlardı
Zenginin malı züğürtün çenesi yorar derler. Onlar kendi aralarında atışsınlar ne dert ettiniz kendinize. Akp chp her ikisinin de tonla gafları yanlış söylemleri var. Birine karşı diğerini savunmak saçmalık yani. Çünkü her ikisi de aynı
Dogru zaten AKP hic basörtüyü kullanarak siyaset yapmadi gecmiste... Halk ile alay ediyorlar ya.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Elbet bir gün Yüce Divan’da yargılandığı günleride göreceğiz. Toplum nerden nereye geldi insanlar kutuplaştı, kirli ve kibirli siyasetinizin bedeli olacaktır.
Başörtülü kisi kimdir? Allah in emir ve yasaklarina uyan kimselerdir ya da uymaya çalışanlardır.. Chp nin zihniyeti ortada, tesetture karsi olanlar onlardı.. Buna rağmen sırf menfaat icin onlarin yaninda saf tutan kisiye bende oyle derdim.
chp de ztn göz boyuyor böyle yaparak *bakın iste biz tesettürlü kadinlara da onem veriyoruz* 😏
Bunun demesinde ki sebep belli; CHP oy almak için tutuyor fakat akp farksız değil. Sözde müslüman kimselere oy atmaya devam edelim sonuçta yol yaptılar! Doğalgaz da neymiş canım zam yeni geldi boşver, köprü var bak! Elektriğe yine %6 zam geldi de ne yapacaksın ya elektrik mi yiyorsun bak hastane var.
@Kültürel şakamısınız siz bunu bilmeyen mi var? canan kaftancığlu çıkıyor tvde sag taraftan oy almak için takiyye yaptık diyor kılıçdaroglunun kaç tane açıklaması var başörtülülerle ilgili biraz kafanızı kumdan çıkartında görün
@Selinyıldırım67 yav hadi 10 akpartiliden 2si rakı içti diye genele mi yayıyorsun sen ** canan kaftancıoğlu sag seçmenden oy almak için takiyye yaptık diyor siz hala uyuyun
@Kültürel ya hadi kardeşim hadii başka yollar deneyin bi sag seçmenden oy almak için bakalım önümüzdeki seçimde neler yapıcaksınız bide bilmemezlik geliyor çok zekisiniz hadii
@Selinyıldırım67 sakamisin sen yok akpliler icki iciyormus ak partili oldunmu icemezmisin? Yani Senin mantigina gore chp hepsi alkolik ve din dusmani? Elestire bilirsiniz ama nankorluk edemesiniz. Yalan ve iftira atmamyi ogrenin
Neden de CHP de hep Erdoğan' i haklı çıkarıyor. Aslında sistem öyle kurulmuş. CHP Erdoğan a muhalefet olacak ama söylediği herşeyle Erdoğan in ekmeğine yağ sürecek. Bizde burada çok şey biliyormuş gibi konuşacağız :)
Yakışmadı.. kendi etrafında toplananlar türbanlı bacilarimiz da sonuçta Tayyip Bey'in yanında yer alıyor.. türbanlılar da sayesinde ikiye bölündü... vitrin mankenleri normal insanlar diye