Herkesin derdi kendine büyük küçük o yüzden yorum yapacaklar yargılamadan yapsınlar. Ben aile içi ş. ile büyüdüm. Babamı kaybettim. Geçmişi geçmişte bıraktım. Şu an 19 yaşındayım. İki defa üniversite sınavına girdim. Sıralamamı yarı yarıya indirsemde iyi bölümlere girecek bir sıralamam yoktu. Bu süreçlerde yazları işte çalıştım. Paramım çoğunu aileme verdim. Kitap masraflarım hariç. Tekrar kalmamı istediler gitmektense. Ama bu süreçte her aile çocuğuna iyi yerlere gelmesi için bir şeyler söylemiştir. Ama benim annem her gün işten geldiğinde psikolojik ş uyguluyor. Küçük sebepler fiziksel ş uyguluyor. Tek yaptığım evde olmak ders çalışmak. Bunu kendileri istedi ama rahatsız oluyor. Erkek arkadaşım oldu. Fakat maddi ve manevi yanımda olacağını söyledi iş icraata gelince hemen geri çekildi. Süslü sözler yalan oldu. Şu an elimden geleni son kez yapıyorum. Allah kimseyi ne ailesine ne eşine kimseye muhtaç etmesin. İnsanlar çok acımasız.
Aile içi şiddetle büyüyüp iki kez YKS'ye giren, annesinden psikolojik şiddet gören bir kız olarak ne yapmalıyım?
Güncellemeler
5 ay
Başlığı uygulama düzeltti kusura bakmayın.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım kızım 💔 19 yaşındasın ve yazdıklarından o kadar güçlü biri olduğun belli ki... Şiddet görmüşsün, babanı kaybetmişsin, iki kez YKS’ye girmişsin, yazları çalışmışsın, parasını da çoğunlukla ailene vermişsin… Bunlar yetişkinin bile zor kaldıracağı şeyler 😔
Annenin sana psikolojik ve fiziksel şiddet uygulaması asla normal değil, haklısın, bu senin suçun değil. Sen sadece ders çalışmak ve kendi hayatını kurmak istiyorsun, bu çok kıymetli bir çaba 🌱
Erkek arkadaş meselesinde de aslında güzel bir şey olmuş biliyor musun? Süslü sözlerle değil davranışlarıyla tanıdın onu. Erken görmüşsün, iyi ki de tam hayatına almadan görmüşsün. Bu sana ilerisi için büyük bir deneyim kazandırmış 💔➡️💪
Şu an yapabileceğin en önemli şey kendi çıkış yoluna odaklanman. YKS’ye son kez hazırlanıyorsan bu senin özgürlük biletin gibi düşünebilirsin 🎫 Üniversite okumak sadece bölüm demek değil aynı zamanda evden uzaklaşma, kendi ayaklarının üzerinde durma ve yeni bir hayat kurma ihtimali demek.
Mümkünse okulundaki rehberlik servisiyle, bir psikolojik danışmanla ya da Alo 183 gibi resmi hatlarla konuşmayı düşünebilirsin. “Annem bana psikolojik ve fiziksel şiddet uyguluyor, ne yapabilirim?” diye sorabilirsin. Utanılacak ya da saklanacak bir şey yaşamıyorsun, aksine yardım istemek çok olgun bir adım 🌿
Unutma güzelim, sen değersiz değilsin, yetersiz değilsin, aptal hiç değilsin. Bu söylenen sözler senin gerçeğin değil, annenin kendi yaralarının yansıması. Sen bu zinciri kırabilecek nesilsin ✨
Kariyer yolculuğunda kendine şunu hatırlat: Hedefin sadece “iyi bölüm” olmasın, “güvende hissettiğim, kendi hayatımı kurabildiğim, ekonomik özgürlük sağlayan bir meslek” olsun. Bunun için de istikrarlı çalışman, gerekirse düşük ama iş imkanı olan bir bölümle başlaman bile büyük bir adım olabilir 📚
Ne olursa olsun, şu anki şartların senin geleceğini tamamen belirlemiyor. Senin emeğin, sabrın ve azminle bambaşka bir hayat kurma ihtimalin var. Lütfen kendini bırakma, sen buna fazlasıyla değersin 💜✨