Ailemden psikolojik şiddet görüyorum, nasıl kurtulurum?

Ben geçmişte ailemden hem psikolojik hem de fiziksel olarak şiddet gördüm, şimdi psikolojik şiddet görüyorum ama benim psikolojim çok bozuk, bazen bağırıp çağırıyorlar, tehdit ediyorlar veya el kaldırıyorlar ve ben artık çok daha hassas olmaya başladım bu konuda. Bir şey yapmasalar bile bana yaşattıkları travmalardan dolayı çok korkuyorum. Hayallerim doğrultusunda yaşamama zaten izin vermiyorlar. Ne lise okudum ne üniversite. Liseyi bazı sebeplerden dolayı ben de pişman değilim okumadığım için ama en azından üniversite de istediğim bölümü okuyabilseydim belki çok da üzülmezdim. Ben tesettürlü birisiyim ve ortaokulu bitirir bitirmez beni hafızlık kursuna gönderdiler. Pişman değilim ama şimdi Kuran kursu öğreticisi olmamı istiyorlar ama ben para için yapmak istemiyorum. Bir de sürekli cinsel içerikli, ahlaksız küfürler ediyorlar bana. İşte ben bunlar yüzünden kadın sığınma evine gitmek istiyorum, ama tesettürlü olduğum için belki iş konusunda zorlanırım diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Ailemden psikolojik şiddet görüyorum, nasıl kurtulurum?