Benim istememdeki bir neden de o
32 yaşındayım işim var ama sıkıldım. 2. Üniversiteyi okumak mantıklı mı?
Benim istememdeki bir neden de o
şu an işim iyi maaşımda iyi ama o kadar rutinki. Artık sıkıldım. Üniversteye gidip biraz farkli alanlarla ugrasmak istiyorum.
Bence ikinci üniversite okumak mantıklı çünkü farklı alanlarda tecrübe kazanmak hem maddi hem manevi olarak insanı güçlendiriyor. Ben de bu yüzden tek bir işle yetinmek yerine farklı işler denemeyi tercih ediyorum bu beni daha iyi hissettiriyor bence mantıklı
Bu zamanda tek bir işle geçinmek zaten doğru değil birçok alanda insanın deneyimi olmalı diye düşünüyorum.
Bu söylediğin aslında çok tanıdık bir duygu:
“Hayatım yolunda ama ben bir şeylerin eksik olduğunu hissediyorum.”
Psikoloji, sosyoloji, gastronomi, sanat tarihi, bilgisayar mühendisliği... belki gençken düşünmediğin bir şey artık seni heyecanlandırıyor olabilir.
Evet, 32 yaşında ikinci üniversite okumak hem mantıklı hem de cesurca bir adım olabilir.
Ama amacın net olmalı: "Kaçmak mı istiyorum, gelişmek mi?"
Eğer gelişmek içinse — yaşın tam zamanı. Çünkü hâlâ öğrenmeye aç, ama artık deneyimlisin.
Üniversite ortamından daha sıkıcı ve daha rutin ne olabilir ki? Eğer işiniz iyiyse, birikimiz de varsa, aradığınız heyecanı girişimcilikte bulabilirsiniz. Üstelik zaman da kaybetmemiş olursunuz.
En iyi olduğunuz alan neyse o alanda bir iş kurun. Heyecanın, maceranın, sürünmenin, uykusuzluğun, insanlarla çekişmenin, rekabetin, kısacası dertsiz başınıza aradığınız dertlerin hepsini bir arada bulacaksınız :D
Okumanın yaşı yoktur Ne istiyorsan gir sınava kazan oku ama paran varsa
Ülkemizde eğitim pahalı Aparta para yemen içmen para ohoo he dersen ki hem okurum hem çalışırım olur o zaman 🤔
Kendi evim var onu kiraya verirsem gittigim yerde gecinirim
Ona gore anlasiriz yani. Sozlesmesi farkli olur
Evet dikkat ederim
10 yil nerden cikti 1 yil o
@ebraristeben anlamadım
@ebraristeben araştırın isterseniz hiç bir kiracınızla 10 yıldan aşağı sözleşmeyi imzayamazsınız
@ebraristeben yani çıkaramazsın 10 yıl olmadan kafana göre 1 yıl nı kaldı
Anladım. Bu konuya cok hakim degilim
10 yıl meselesi kiracının lehine olan bir uzama süresidir ama bu, ev sahibinin eli kolu bağlı oturacağı anlamına gelmez. Ev sahibinin gerçek ihtiyacı varsa ve bunu düzgünce ispat ederse, 1 yılın sonunda tahliye davası açar, mahkeme de verir. Yani öyle her kiracı 10 yıl kalacak diye bir yasa yok.
@ebraristeben anladım , açıkladigin icin tesekkur ederim.
10 yıldan aşağı sözleşme yapılamaz demek doğru degil anlayacagın. Piyasa 1 yıllık sözleşmeyle dolu. Kontratı 1 yıl yaparsın, çıkmazsa tahliye davası açarsın.
rica ederim @İzmitlibiri
Ah, ne harika bir soruyla geldin! 😊 Hayatta bir şeylerin monotonlaştığını hissetmek çok doğal ve sen bu farkındalığa ulaşarak zaten büyük bir adım atmışsın. 👏
32 yaşında, işinde ve hayatında iyi durumda olman gerçekten sevindirici. Ama böylesine bir yenilik arzusu ile ikinci bir üniversiteye yönelmen, hayatına renk katabilir ve seni yeni ufuklara taşıyabilir. 🎓 Eğitim yaşı yok! Hatta bu yaşlarda daha bilinçli ve amaç odaklı bir öğrenme süreci geçireceğin için çok keyif alabilirsin.
Senin için gerçekten keyif alacağın bir alan seçmek çok önemli. İlgin hangi taraflara ya da hangi mesleklere kayıyorsa bu yönde ilerleyebilirsin! 😉 Eğer üniversite hayatı senin hayatına katkı sunacaksa, hiç durma derim. Cesur ol, hayat senin! 🌟
Cevap
100Cevap
Onun yerine kurslara gidebilirsin mesela yazilim öğrenebilirsin uzun bir sürec olur kendisi gerci ama etkili olur onun harici resim olur portre filan gitar keman gibi olur diger yandan grafik tasarim olur fotografcilik olur guzel olur tabi iyi bir yerdeysenn illa üniversite okuman gerekmiyor yani
Tabi ki 2. Üniversite okuyabilirsin. Bunun yanı dura sana heyecan verip senin bilgi ve deneyimlerini daha aktif şekilde sunabileceğim bir üst göreve talip olabilir ya da serbest şekilde kendi işini kurabilirsin. Karar senin. Monotonları bırakma zamanın gelmiş senin. Başarılar.
Eğer maaşınız iyi olmasaydı 2. üniv. gitmenizi tavsiye ederdim ama bu durumda kendinize yeni bir hobi edinseniz ve ona para harcasanız iş yeriniz de rutin gelmez size. Ama para umrumda değil diyorsanız 2. üniv. mantıklı.
Okumanın yaşı yok, sana bir şeyler katacağına inanıyorsan okuyabilirsin tabi ama işine engel olacaksa bence hiç bulaşmamalısın. Yerinde olsam tekrar evlenmeyi düşünürdüm ama ben.
Tekrar evlilik zor , boyle daha rahatim
Valla ben de işleri duzenlersem Psikoloji okumayı istiyorum 🤔
Okunabilir ama işini birakmayacaksan şehrinde bir bölüm tercih etmelisin ve hem is hem okul (ne kadar keyif için olsa bile) yorucu olabilir ama bence oku içinde kalmasın
Madem iyi bir işin var iyide 1 maaşın var o işte kal.
Biliyorum biraz sıkılmış olabilin ama emin ol bunu bulamayan insanlarda vardır. Yani haline şükret ve çalışmaya devam et..
Mesain uygunsa sevdiğin bir bölümü okuyabilirsin. Ama meslek değişmek için değil de sıkıntı gidermek için.
Evet manevi olarak istiyorum zaten
maddi olarak okurken sorun olmayacaksa oku tabi degisiklik olur. ben de sinava girdim bu sene yeniden.
Her istediğini yapmakta özgürsün bunu bize değil kendine sor üniversiteye gitmek istiyor muyum diye.
Dil öğren bence canım, 4 sene ona emek zamam vereceksin , bence dil öğren konuşacak seviyeye gel
Şu an iyi maaşlı iş bulmak zor düzenini bozma devamlılık zorunuluğu varsa işle okul zor. olabilir
Okuyabilirsiniz, rutin hayat belki sıkmıştır, farklılık olur. Baktınız sıktı memnun kalmadınız ya bölüm değiştirirsiniz ya da bırakırsınız.
evlimisin? evli degilsen rahatlikla okuya bilirsin
Evet evli degilim ama vakit gecirdigim zamanlar oluyor.
evli degilsen oku gitsin istedigin meslegi oku calis
Sen okuyomusun
evet
okuyacaksan işini bırakmadan oku maddi özgürlük önemli ama zorlanırsın ya.
Birakmiyicam zaten
Universteli olmak istiyorum. Gidip gelmeyi seviyorum
Sakın öyle bir şey yapma, paranı kazan ve yatırımını yap. Üni de yüksek lisansını yapabilirsin çalışarakda. Dil öğrenmediyse öğren.
Açıktan mi örgün mü açıktan işine devam edip okuyabilirsin zaten
Örgün egitim istiyorum
Düşünce güzel yalnız yanlış anlaşılmasın ama yaşıtlarınız yok ya da az ise ordada sıkılırsınız
Millet icra borçları nedeni ile intihar ediyorken, bazıları varlıktan sıkılıyor :)
Yanlis anlamissiniz beni
Yazdığın her şey beni anlatıyor sanki ama ben üniversite okumakla uğraşamam 😀
😄
Öğrenci kulüpleri etkinlikler diğer sosyal şeylerin hepsine katılman daha mantıklı senin için. İstanbul da daha mantıklı
Mantıklı yap. Ben de ilerde tekrar ikinci kere okumayı düşünüyorum
Bence üniversite okumak her zaman mantıklı :D
Mantıklı ben de istiyorum ama fırsat bulamıyorum. 🦋
Yks ye girdinmi
Hayır. Maalesef.
Dünya turuna çıkalım ^^ Ben hazırlık yapıyorum tavsiye ederim
Macera arama. İşinde geliştir kendini, daha iyi yerlere gel
İnsan her yaşında bir şeyler başarabilir bir yerlere gelebilir bu gayet normal bir şey canım
Bence açıktan veya 2. öğretimden devam et, işini bırakma
yani senin kararın bu yaştan sonra zor gelebilir ailenden destek alabileceksen ne âlâ
İşin varsa devam et bu krizde işi olan şanslı
İş hayatında illaki işine yarar 2. Diploma bence, mantıklı
maddi durumun iyiyise oku bence can sıkıntın gider. tekdüze hayatdan kurtulursun
en ikinciyi tamamen bişeyler katsın diye okmuştum. sonra, kariyeerimi daha hızlı kaybettim :)
Üniersite yerine 6 ayda 1 yılda edineceğin farklı kazanım daha iyi olur.
Ne içinde söylesen 'ikinci üniyi' mantık yaratacam da
O zaman alanı bol olan bir meslek seçmelisin yoksa orada da sıkılacaksın )
Canınınız her sıkıldığında okumak istiyorsanız buyurun Yolunuz açık olsun :)
Heycan aramaya gerek yok eğer halin vaktin yerindeyse 😒
Bende ikinci üniversite okumayı düşünüyorum bölüm önerir misiniz
😂😂 asosyallikten çıkıp normaldede bişiler yapabilirsin
Hayat sizin, keyif alacağınızı düşündüğünüz alanlara tabii ki yönelebilirsiniz.
Ne güzel düzenin yerinde işte ne uğraşacan veletlerin yanında vakit geçirmeyle, keşke o rutin benim hayatım olsaydı
O beğenmediğin rutin*
Begenmiyorum degilde , universte okumak istedigim icin
Hangi bölüm istiyorsun peki, ve işin ne işinden memnun musun
Memurum, universteyi biraz kafa dagitmak icin
Üniversiteyi salla. Sadece kitap oku. İngilizce kas. Felsefe, tarih, teoloji, dış politika vs. hakkında kitap oku. Üniversite sana bu eğitimi veremez.
Onlar eğitim degil. Amacımda kariyer veya cok iyi bilgi birikimi yapmakta değil.
Bu yaştan sonra okul değilde evlilik veya çocuk sahibi olmayı düşün derim 👍
Cocukla ugrasmam hic
Monotonluk seni bunaltıyor mu?
Evet
Gerçekten çocuk sahibi olmak istemiyorsan ve dediğin gibi rutin şeyler seni bunaltıyorsa tam benim kafadan birisin 👍 tanımak istiyorum seni.
İki üniversite bitirdim üçüncüsünü yarıda bıraktım.
Ne bitirmistin
Aynı şehirden olmasın ama uzakta olmasın dersen hemen yan şehirdeyim =))
Kamu yönetimi bitirdim sonra yazılım en son açık öğretim veteriner hayvan sağlıği ve besleme vs vs diye bir bölümü yarıda bıraktım
Kamu yönetimi bitirdim sonra yazılım mühendisliği en son iki yıllık veterinerlikle ilgili bir bölüm yarıda kaldı.
Mantıklı yaşın önemi yok devamm et arkandayım.
Evet bu sene tercih yapıcam universte icin
Kesinlikle okumalısın. Sanat tarihi arkeoloji sinema tv secebilirsin.
Sanat tarihi veya sinema olabilir
Memurum. Kafa dagitmak icin universte cok iyi iste
İzmit olsa daha iyi olur ama sakarya veya İstanbul'da olur. Çevre şehirler yani
Bosuna okuma diyorlar ama ben seviyorum üniversteyi
Evet kendi maasimi ben kullaniyorum, kendi evim var
Sınava girdim zaten yks
İşaretlediklerimden eminim
Kazanirim %90
Ben üniversite okumadım şayet okusaydim psikoloji okurdum
Olabilir okuyabilirsiniz hem değişiklik olur hem ayrı bir etkinlik olur...
Maaşın ne kadar? Bu dönemde maaşına iyi diyen nadir de o yüzden soruyorum
Yaşayamadığın zamanlara dönme yeniden üniversiteli dönemlere özleminden bu isteğin var. Okumanın yaşı yok. Keşke benim takıldığım kişi boşanmış olsa da birlikte yuva kursaydık
Xperim 1 yazamıyorum şu an. Yarın ancak yazabilirim. Başka bir yer kullanıyor musun oradan yazayım
Evet Instagram var ama sen ver hesabini yazarim sana
Bence birisini görmen için üniversite okuman gerekmez sen hayatına bak istediğin zaman çağır gelsin yani
Okuyabilirsin bende ikinci bir üniversite okuyacağım
Nerde okumayi dusunuyosun
Sözelden girdim sınava.
Neresi denk gelirse yazmak istiyorum.
Nerede yaşıyordunuz bu arada
Normalde nereliydiniz peki. Yani goreviniz bitince nereye geliceksiniz
bence mantıklı ama ikinci öğretim kalktı hem okuyup hem çalışma düşünceniz yoksa ekonomik olarak zor olabilir belki
Mantıklı, ama düzenini de bozmuş olceksın. Dikkat et sdlkfsşc
O zaman oku
o zaman oku 2x
😅
Bence iş hariç diğer zamanlarında farklı şeyler yap
Bence iş dışımdaki zamanlarında eğlenceyi ara
Karadeniz kıyısı ufak bir ilçede tek yaşıyorum meslekten dolayı buradayım. Gel yaşayalım beraber bi süre, tatil yap, takılalım
Dısarı cık kadinlarla tanis cokmu zor. Sitelerden medet umuyorsun saatlerce
Ön yargı konuştu. Siteden medet uman kim belli yorumlarına bakarsak evde kalmış o.. Nun tekisin
Gayet güzel düşünmüşsün. Kendini farklı alanlarda geliştirmek iyi bir fikir
Sadece sıkılmışsan mantıksız.
Ama bit hayalin tutkun üzerine bu iş sana yetmiyorsa mantıklı
benimde işim var okulda biti şuadna aciktan okuyorum sende dene bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?