Sosyal fobim var ve sunum yapmam lazım. Hoca durumumu anlamıyor, ne yapmalıyım?

Başlıktan da okuduğunuz üzere, sosyal fobisi olan bir insanım. Arkadaşlarım dışında kimseyle konuşamıyorum, insan içine çıkmaktan, sosyalleşmekten çekiniyorum ve büyük kaygı duyuyorum. Bu herkesin düşündüğüne nazaran elimde olan bir durum değil. O an kendimi kaybediyorum; kalbim sanki yerinden çıkacakmış gibi öylesine hızlı atıyor ki, soğuk soğuk terliyorum, elime ayağıma ve düşüncelerime hakim olamıyorum, kızarıyorum, boğazım ağrıyor sanki o an bayılacakmış gibi oluyorum. En acısı da düşüncelerime hakim olamıyorum. O an herkes beni yargılayacakmış gibi hissediyorum, sanki işlerimi mükemmel yapmalıymışım gibi. Sırf bu yüzden WhatsApp gruplarına falan mesaj dahi yazamıyorum. Bu durumdan o kadar sıkıldım ki her yolu denedim, ilaç kullandım bıraktım çünkü annemler sanki antidepresanlar bağımlılık yapıyormuş gibi her defasında sakladılar. Neyse velhasıl kelam ilaçlarımı uzun bir süredir içemeyince bu durum yine başgösterdi. Yks'ye hazırlanan bir lise öğrencisiyim. İngilizce hocamız 1 ay önce bizden sunum yapmamızı istedi. Ben de derse gitmeden önce bu durumumu hocaya anlattım, sunum hazırladığımı fakat sunamayacağımı söyledim. hoca da sanki dalgaya alırmış gibi "Aman bayılma da :D neyse bakarız" demişti. Ben de bir şey diyemeden güler gibi yapıp uzaklaştım. Neyse arkadaşlarım sunumlarını yaptı, sıra bana geldi. Hoca da sanki o anlattığım tüm şeyleri unutmuş bana "Haydi çık çık, hatrım için" falan dedi. Ben de "Yok olmaz hocam, yapamam" dedim. O sırada da tüm sınıf "Hocam biz o kadar yaptık, o niye sunmuyor? O zaman biz de sunmayalım" dedi. Aslında bende de sorun var, kendimi yeterli bir şekilde anlatamadım ama sanki kasıtlı yapıyormuşum gibi bana tavır sergilemeye başladılar. Ben oysaki akşamından hazırlanmayı denedim, ezberlerimi yapmaya çalıştım fakat sunumum berbat olacak düşüncesiyle ağlamaktan, stres olmaktan kendimi alıkoyamıyordum. Her neyse hoca bize 2. sunum ödevi verdi. sunum olayı öylesine bir ödev ama dediğim gibi çok takıyorum. Bana lütfen yorumlarda aynı ingilzicecininin dediği gibi biraz relax ol, akışına bırak, sunumunu yap ne olacak demeyin. Bunalrı ben de diyorum ama bir anda uygulaması benim gibi insanlar için çok zor, o an inanın düşüncelerime ve bedenime hakim olamıyorum. Benim sorum, nasıl hocaya bunu güzel bir şekilde açıklayabilirim de beni anlar. Lütfen yardımcı olun, bunu düşünmekten geceleri uyuyamıyorum dahi. Ne yapacağım😔
Sosyal fobim var ve sunum yapmam lazım. Hoca durumumu anlamıyor, ne yapmalıyım?