Sosyal fobim okul hayatımı, bunun sonucunda da hayatımı mahvetmek üzere. Ne yapmalıyım?

Merhabalar, ben çok küçük yaşlarımdan beri panik atak, anksiyete ve sosyal fobim gibi psikolojik sorunlarla tek başıma kimseye anlatamadan bir şekilde baş etmeye çalışıyorum. Bu durum bu zamana kadar bir şekilde böyle devam etmekteydi. Ben yurtdışında kendi açımdan çok zor süreçlerden geçip bir şekilde onuncu sınıfta mezun olup mesleğe geçmiştim. Fakat son zamanlarda aile olarak yaşadığımız birtakım sıkıntılar sebebiyle küçük bir yurt dışı şehrinden İstanbul gibi büyük ve alışkın olmadığım bir şehre gelmek zorunda kaldım. Bununla birlikte de okul hayatından kurtulmuş olmanın sevinci iki aydan fazla sürmedi.
Asıl konuya gelmek gerekirse ben şu an 11. sınıftan devam etmek zorundayım. Bu şu an muhtemelen herkes için çok basit ve normal bir şey gibi görünüyor olabilir, belki gerçekten öyle de olabilir ama ben kendimi asla psikolojik açıdan asla yeniden okul hayatına hazır hissetmiyorum. Bu zamana kadar olan okul hayatım sosyal fobim yüzünden fazlasıyla berbat geçti.
Gittiğim okullarda, teneffüslerde herkesten uzak tek başıma duruyorum diye öğretmenler, öğrenciler tarafından acıyan ifadelerle benimle konuşmaya çalıştıklarını gördükçe, kendimden o kadar tiksinip nefret ediyordum ki, her teneffüs tuvaletlerden birine girip bitene kadar oturup ağlayacak kadar canım aciz hissettiğim zamanlar geçirerek bitirmiştim o iğrenç zamanlarımı.
Ne kadar saçma gelirse gelsin ben sosyal fobim anksiyetem gibi saçmalıklar yüzünden okulda nefes alamaz olmuştum. Şimdi yeniden öyle bir ortama girmek zorundayım.
Ben adımdan daha iyi biliyorum ki ben şu an bu psikolojiyle, eğitim sisteminden bir haber olduğum bir ülke olan Türkiyede yeniden o okul ortamına girip, aynı zamanda sisteme alışıp, hem o ortama o insanlara alışıp, hem korkularımı yenip bunlarla beraberde derslerde başarılı olup sınavda doğru düzgün bir yerlere varamam.
Bu yüzden ben bu son iki senemi açıköğretimden bitirip en azından başarılı olmak istiyorum. Ama maalesef ne ailemi vaktinde ikna etmeyi başarabildiğim için, ne de başvuru için gerekli olan denklik belgemi yetiştiremediğim için kayıt süreleri doldu. Bi sonraki dönem kayıt olabilmem içinse bu dönem karne almam gerekiyor. Bununda tek yolu sanırım okul. Ama ben bu konu ortaya çıktığından beri ortalıkta ruh gibi geziyorum, konusu açıldığı an bile nefesim kesiliyor sanki kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor. Gözümün önünde bu 10 sene içinde okulda yaşadıklarım bir bir geldikçe beynim uyuşuyor sanki. Birine, hele aileme bunları anlatmaya kalksam muhtemelen bir yerleriyle gülerler bu kadar aciz bir insan olduğum için. Zaten açıktan okumak istediğimi söylediğimde bile fazlasıyla "e tamam madem senin okumaya niyetin yok seni x kişinin oğluna verelim" falan gibi saçma sapan ithamlarla uğraşmak zorunda kalıyorum. Benim hayallerim var ve bunlara psikolojimin engel olmasını istemiyorum. Kendi açımdan en sağlıklı ve başarılı şekilde liseyi bitirmek istiyorum. Bunun hiçbir şekilde bir yolu yok mu, veya bu saatten sonra açık liseye geçmem tamamen imkansız mı sizce?

Sosyal fobim okul hayatımı, bunun sonucunda da hayatımı mahvetmek üzere. Ne yapmalıyım?