Çok asosyalim ve sosyal fobim var ne yapmalıyım?

Çok asosyalim çekingenim ve sosyal fobim var mesela toplum içinde konuşamıyorum hep sessiz kalıyorum insanlarla sohbet edemiyorum mesela bu yıl dershaneye gidiyorum ama dershanede bile fazla kimseyle konuşmuyorum fazla arkadaşım yok sadece bazen öğretmenlerimi dershane koridorunda görürken merhaba merhaba diyoruz birbirimize bir de bazen sorularım olunca öğretmenlerime çözdürüyorum ama onun dışında çok asosyalim çekingenim ve çok içime kapanık biriyim mesela bu yıl dershanede bazen en basitinden önümde bir grup öğrenci var ama benimde acelem var gideceğim o gruba diyemiyorum pardon müsade eder misiniz lütfen ya da pardon geçebilir miyim lütfen diyemiyorum böyle insnalarla konuşamıyorum konuşmak istiyorum ama insanların yanında sanki dilim kilitleniyor dönmüyor konuşamıyorum cevabımı veremiyorum kimseye bir de konuşma bozukluğum da var 4 yıldır ben konuşurken çok takılıyorum bazen kekeliyorum insanlarla konuşurken de çok takılıyorum kekeliyorum konuşamıyorum kimseyle. Ne yapmalıyım sizce?

Çok asosyalim ve sosyal fobim var ne yapmalıyım?