Günaydın herkese. Size kısaca kendimden bahsetmek istiyorum. 20 yaşındayım, 1 ay sonra 21 olacağım. Üniversiteyi 2. senemde kazandım. İktisat okuyordum fakat bölümümü sevmediğim için 1 yıl okuduktan sonra okulu bıraktım. Sınava tekrar hazırlandım, hazırlanmaya devam da ediyorum. Çocukluğumdan beri öğretmenlik bana hep cazip gelmiştir. Neden? Çünkü yarım gün çalışılıyor, 3 ay yaz tatili, 15-20 gün ara dönem tatili... Bana çalışma koşulları çok güzel olduğu için hep güzel göründü. Aslında okulu bırakmamın asıl nedenlerinden biri de bu. Çalışma şartlarının güzel olması, meslek olarak da bana çok güzel görünmesi beni öğretmenliğe küçüklüğümden beri yakın kıldı. Ama gel gelelim her zaman içimde olan meslek bambaşka. Ben uçakları, gökyüzünü çok seviyorum. Evimizin üstünden sürekli uçak geçer. Kimi zaman alçaktan, kimi zaman yüksekten. Uçağın gökyüzünde yankılanan sesini duyunca hiç dayanamam. Balkondan gökyüzüne bakarım, bahçeye çıkar gökyüzüne bakarım. Evimiz bahçeli. Kapıdan her çıktığımda ilk yaptığım gökyüzüne bakmaktır uçakları görmek için. Çünkü o kadar çok seviyorum ki. İçinde birçok insanın olduğunu ve o birçok insanın sevdiklerine kavuşmak için o yolculuğu yaptığını bilmek ya da herhangi bir yeri gezmek için seyahat ettiğini bilmek beni her zaman ayrı bir heyecanlandırır. Çok istiyorum pilot olmayı. O uçakları kullanmayı, gökyüzünde olmayı... Ama bu hayalim imkansız. Pilotluk sadece 4 üniversitede var. İçlerinden sadece 1 tanesi devlet, diğerleri özel. Devlette olanın ve özellerde tam burslu olanların puanları çok yüksek. :( Ücretli olanlar da çok pahalı. Yıllık 35000 ortalama. Ve 5 yıl eğitim. Bu da 175.000 TL demek oluyor. :( Bizim bu parayı ödemek gibi bir lüksümüz yok. 'E burslu oku sen de' diyenler olacaktır muhtemelen. O da imkansız. Çünkü ben eşit ağırlık öğrencisiyim ve mf4'ten 470-480 arası puan alamam. Bu duruma çok üzülüyorum. Sizlere anlatıp biraz olsun rahatlamak istedim.
Cevabın nedir?
Çünkü yarım gün çalışılıyor, 3 ay yaz tatili, 15-20 gün ara dönem tatili..
öğretmenlik herkesin kafasında bu değil mi? vay be..bak kardeşim benim ailemde herkes öğretmen..asla dediğin gibi olmuyor..birkere şunu düzelteyim 3 ay yaz tatili yok..temmuz 1 - eylül 1 yani 2 ay ve ücretimiz kesiliyor..inan bana apışıp kalıyoruz ve sözde adı tatil oluyor sıcak sıcak evinde oturmaktan başka bir işe yaramıyor..yarım gün çalışıyor gözükürsün ama evde araştırma yaparsın e-okula not girersin 500 ğrencinin yazılısını okursun..sınıflar 50-60 kişidir..e tabi bunun doğu görevi falan var ve memleketine hiçbirzaman gelemezsin hep gurbettesin..hele ki sınıf öğretmeni isen yandın zaten..4 senelik mezunu olup ta devlette en az maaş alan da öğretmenlerdir..çoğu 2 yıllık mezunu devlet çalışanları bizden daha çok maaş alıyor..yine ingilterede yapılan araştırmaya göre öğretmenin 1 saati normal memurun 3 saatine eşit.performans açısından..daha sana velileri vicdan meselesini falan saymıyorum...heee bu arada artık öğrenciler bizim zamanımız gibi değil..geçen hafta bir arkadaşımıza bıçak çektiler bayan öğretmenlere inanılmaz küfürler ve yolda sıkıştırmalar ayrıca sanane lan okumuyuyorum ödevi yapmıyorum ne yapacaksın sanane? maaşın kadar konuş..gibi lafları da en basit kalan laflardandır..burada eminim bu yazdıklarıma s... len diyecekler olacaktır ama kısacası davulun sesi uzaktan hoş gelir..01 Yorumla
Soran+1 yılSiz de haklısınız. Türkiye'de öğretmen olmak çok zor.
En İyi Cevaplar
Malesef Türkiye'de devlette yetişmediysen (asker-polis) dar gelirli birinin pilot olması çok zor. Yeni THK üni burlu pilotaj bölümü var senin de bildiğin üzere.. puanları yüksek de olsa kendini zorlayabilirsin.
Bunun dışında çok da takma kafaya normal iyi gelirli bir mesleğin olsun ileride o kursu alma şansın 65 yaşına kadar var. Doktor ya da avukat olup 35-40'tan sonra pilot olanları gördüm ben.
Bir de tavsiyem uçmayı seviyorsan microlight denen aletlere bak. şu anda eğitimleri 10.000 tl civarı ve emin ol uçurması en zevkli aletlerden. Rüzgarı hissedersin alçaktan uçarsın vs. :)
ünide olmadı diye üzülme bir yolu bulunur sen istekli oldukça.. dünyanın sonu değil00 Yorumla
Aglamana gerek yok kuzum okulunu bitir dilini gelistir hostes ol yasin genç. Birkaç sene çalış bol bol uc. Paranı car cur etme biriktir bu arada 2. 3. Dil eğitimine başla. Sonra uçuş okullarına basvur onlar yetiştiriyor. Şartların uygusnsa cook calisirsan sende sirinleri gorebilirsin dermisim :p arkadaşım aynen böyle yaptı ve şu an uçuyor.
05 Yorumla
Soran+1 yılOkuldan mezun olduğumda tam da 25 yaşıma basacağım. Sanırım pilotluk veya hosteslik için 28-30 yaşına kadar eğitim alıp işe girme hakkımız var. Ben de öyle yapmayı düşünüyorum. Üniversite 1, 2 ve 3. sınıfta dilimi geliştirip, fen, matematik çalışıp, son sınıfta da uçuş okuluna başvurup öyle eğitim almayı düşünüyorum artık.
- +1 yıl
Thy yaş sınırını geriye çekti. Diğerlerini bilmiyorum. 2 yıllık turizm oku basvur açıköğretimden devam edersin.mezun olmayı beklersen geç kalabilirsin.gerçekten caani gönülden istiyorsan risk al. Dilin ve diğer sartlarin yeterliyse ilanları takip et basvur. Direk açıköğretimden devam et.
Soran+1 yılİki yıllık düşünmüyorum. :/ Önceden 30 yaşına kadardı sınır. Mesela bu sene ki tezsiz yüksek lisans programına 01.01.1986 ve sonrası doğumluları kabul ediyor. Eğer kurslara gidebilirsem zaten 2-3 yıl içinde eğitime başlamış olacağım. Mezun olmayı beklersem 25 yaşımda başlayacağım. Sanırım problem olmaz.
Soran+1 yılİnşAllah. Allah duysun sesinizi de dua katında kabul olsun :) Rab'bim herkesin gönlüne göre versin. Benim de gönlümdeki bu. İnşAllah olur.
umarım bir kapı açılır canım sana hayırlısı neyse o olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılAmin :) Çok teşekkür ederim.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
16Cevap
anadolu üniversitesi pilotaj şartlarını biliyormusun bundan 6 yıl önce girmiştim barajı geçeni alıyorlardı 10 kişilik kontenjan için 497 kişi başvurmuştuk :) belli bir yaş sınırı var ama başvurmak için merak ediyorsan seçim aşamalarını anlatabilirim...ben çeşitli nedenlerle inş müğh. seçtim ama sportif havacılıklada uğraştım planörle uçmuşluğum da var bir arkadaşım da atpl aldı THK dan ama pahalı malesef
025 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum. Ama giriş puanını biliyorum. 480 gibi bir şey. 28 yaşından büyük olmamak lazım sanırım pilotluk eğitimlerini alabilmek için. Seçim aşamaları nasıl?
- +1 yıl
benim hatırladım 22-25 civarı birşeydi sınır o kdar fazla değildi.. şimdi gittik kayıt yaptık ilki mat-fen sınavıydı 50 soru 30-40 dk bişey ama acayip kolaydı sonra sayıyı 100 e düşürdüler işte...
ondan sonra hafıza testi vardı görsel ve işitsel hafıza felaket zordu zaten oradaki adamların çoğu kaçıncı defa girişleri kiminin babası pilot kiminin annesi hostes falan yani çalışıp gelmişler…
en o testte kaldım işte ondan sonra sağlık testi en son 20-30 kişi kalıyor bir miktar ( ozaman 500 dü herhalde) harç yatırıyosun birkaç gün temel uçuş eğitimi veriyorlar sonra havada pratik el göz koordinasyonu yani yetenek var mı? Son kalan 10 kişi… - +1 yıl
yani özenilmeyecek şey değil Eskişehir gibi yerde 4 sene pilotaj oku hey yavrum hey…
neyse ben o yaz son dönem planör uçuş okuluna başladım arkadaşla daha sıonra da başka bölüm yazdım pilotlukta zor iş maaşı iyi ama stres sıkıntı
Uçuş okulundaki arkadaşım THK dan atpl (ticari lisans) aldı hala açıköğretimin bitmesini bekliyo şirketler üni mezunu istiyorlarmış 100 bin cıvarı gitti o da 2-3 sene önceki ücret artı bir eğitim daha vrmış Boeing ya da Airbus için tip eğitimi onada verecek 20-30 herhalde…
Soran+1 yılYani bu sadece planör uçak için yapılan şeyler mi? Mesela ben bu sene ücretli pilotajı kazandım, okula gittim. Yine mi bu aşamalardan geçmem lazım?
Soran+1 yılOkula yerleştikten sonra bu aşamaları geçmem lazım yani? Ben hepsinden geçsem de fen ve matematikten geçemem. Okula yerleştikten sonra sağlık raporun temizse sıkıntı yok diye biliyordum ben.
Soran+1 yılYani başka bir şey gerekmez diye biliyordum.
- +1 yıl
birde pilot oldun bakalım iş bulabilecen mi? en şanslılar THK ve Anadolu üni öğrencileri okurkken burs bulabiliyorlar pegasustan şurdan burdan.. Arkadaş diyodu sunexpress felaket bir ingilizce istiyor işte pegasus pilot almıyor falan filan şu anki durumu bilmiyorum...kayseri hava indirmede bir abim vardı kargo pilotu şimdi ayrılmış pegasusta maaşı 8000 lira
Soran+1 yılAma şöyle bir şey var. Şimdi biz temmuz gibi tercih yapıyoruz, ağustos gibi de tercih sonuçları açıklanıyor. Diyelim kazandım, ona göre bu aşamalardan geçmem lazım. Birinden kalırsam ortada kaldım demektir.
Soran+1 yılVe evet her yıl sağlık raporunun yenilenmesi lazım. :)
Soran+1 yılEn son yazdığınızı şimdi gördüm. Bence dilimiz çok iyi olursa her daim iş bulabileceğimizi düşünüyorum.
- +1 yıl
her yerde iş bulursun...ama pilotluğu neden istiyorsun? bak bende küçükken astronot olmayı istiyrdum sonra lisede hava harp okulunu...takıntım vardı her sene gidip göz muayenesine girerdim sıfır mı diye :) ama geçti o hevesler yalnız uçtum planörle imkanım olsa devam ederdim..yamaç paraşütüne falan ilgim var yani evet olsa iyi olur pilotluk ama dünyanın da sonu değil maaşı müthiş ama sorumluluk stres bunlar da azımsanacak şeyler değil senin ailende çevrende tanıdığın var mı ben ilk seçmelere girdiğimde daha uçağa binmemiştim
Soran+1 yılEn sağlıklısı aslında okuldan mezun olacak eğitim almak. Hani THK üniversitesinin tezsiz yüksek lisans programı var ya duydunuz mu bilmiyorum ama. 110bin dolar karşılığında eğitim alıp pilot olabiliniyor. Allah nasip ederse ben de böyle bir şey yaparım daha sağlıklı. Hem önümde 3-4 yıl var. Fen bilimlerine ve matematiğe çok çalışırsam, dilimi de çok iyi seviyeye çıkarırsam sanırım 4 yıl sonra o kapı bana ardına kadar açılır. :)
- +1 yıl
yani çoğu kurs ztaen bankadan kredi buluyor iş bulursan zaten 100 binide 200 binide ödersin ama kısmet bence takıntı yapma akışına bırak türkkuşuna üye ol sportif havacılık kursları ücretsizdir kalacak yer yemek sigorta eğitim vs bir git bakalım kendin uçmak nasıl birşey...biz bu pilot arkadaşımla ilk gittiğpimiz gün korkudan kaçacaktık :) ama işte neler neler oldu
Soran+1 yılAraştırdım buradan çıkınca da Türk Hava Kurumunun Ankara , İstanbul , İzmir de uçuş okulu varmış. 3 okuldan toplamda 326 mezun vermiş. Facebook'tan kimilerinin isimlerini arattım, çalışıyorlar. :) En son mezunlarını 2013'te vermişler. Bir de illa üniversite mezunu olmaya gerek yokmuş. Üniversite okurken de bu kurslara katılabiliyormuşsun. Bu sene olmaz ama bir iki sene sonra Allah büyük. Belki kurs için elime para geçerse okurken kurslara katılırım ben de :)
Soran+1 yılBurada öyle yazıyor. Zaten lisansa devam eden ya da lisans mezunu diyor. Hosteslik istemiyorum hem istesem de babam da çok sıcak bakmıyor ona. Allah büyük. Mesela Türk Hava Kurumu Üniversitesi tezsiz yüksek lisans programı var. Anlatmıştım ya. Okul bitince ona başvururum. Yaş olarak sanırım 28 yaşına kadar da yolu var pilotluk-hosteslik eğitimi için.
- +1 yıl
olabilir ama önce okulunu bitir diploman mesleğin olsun..bak ben müh. okuyorum ileride iyi paralar kazanırsam gider okurum illa pilotluk yapmama gerek yok hobi olarakta olur sen bence ufak ufak sportif havacılığa başla bu anadolu pilotajda sona kalanların çoğu bu tip thk öğrencisiydi
Soran+1 yılİnşAllah olur. :) Gideceğim şehirde bu tür faaliyetler olursa katılırım mutlaka. En azından deneyim olur benim için de :)
Soran+1 yılTeşekkür ederim :) Yardımlarınız için de ayrı teşekkür ederim :) İnşAllah siz de bir gün olursunuz :)
Sorun çok içten ve samimi :) sabah sabah içimi ısıttı ne yalan söyliyim :) inşallah olur dilediğin ama sadece üniversitelere bakma, thy'nin kursları var.. Parasız ve pilot olduktan sonra maaşından keserek alıyorlar ücretini.. Onu araştırmalısın..
114 Yorumla
Soran+1 yılO kurslara katılabilmek için bir THY'nin belirlediği bölümlerden birinden mezun olmuş olmamız gerekmiyor mu?
Soran+1 yılİstiyorum evet ama THY'nin listesindeki bölümler de hep Maliye, İktisat, İşletme ve mühendislikler.
Soran+1 yılYani yine bölümümü ya da bölümüme yakın bir bölümü okumam lazım.
Soran+1 yılYok öyle bir şey istemiyorum. Açıkçası şunu söyleyeyim ne dediğinizi tam anlamadım. :/
Soran+1 yılÖyle istemiyorum ama bakalım.
Soran+1 yılEvet biliyorum. Ya zaten eğer bölümü kazandıktan sonra başka sınavlarda varsa yukarıda bir arkadaşın bahsettiği gibi ben fen-mat sınavından sonra kesin elenirim :D
Soran+1 yılBaşka bir üniversitede iktisata devam etmeyi düşünürüm ama eski okuluma geri dönmeyi istemiyorum. :/
Soran+1 yılEvet kaydımı alırken mutlaka transkribimi de isteyeceğim :)
+1 yıleşit ağırlıksan o kadar puan almak çok zor evet, ama thy kursları falan var ya eğitim verip bünyesine alıyor, bir araştır bence, boyun kilon şartların tutuyorsa başvur, hosteslik de düşünebilirsin bence
111 Yorumla
Soran+1 yılSataşmadan cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. THY kurslarına katılabilmek için sanırım ilk önce onların listesinde olan bir lisans programından mezun olmam lazım. Yani 4 yıl beklemem lazım. :) Hosteslik istemiyorum. Babam da pek sıcak bakmıyor ona.
- +1 yıl
sanırım başvurman için üniversite mezunu olman gerek ve yabancı dilin iyi olmalı, thy nin safiye Ademoğlu'na çektiği bir reklam vardı, onu izleyebilirsin, biraz azim aşılar belki sana :)
- +1 yıl
evet sen iktisat okuyordun onu yarım bırakmıştın, dönme sansın varsa dene, bitir okulu, İngilizce de öğren sonra başvurursun, biraz uzun bir süreç
Soran+1 yılHmm hemen izleyeceğim. :) Peki şunu söyleyeyim ben bu durumda derslerden muaf olabilirsem 2017, olamazsam 2018 de mezun olacağım. O zaman da THY bu kurslara devam eder mi ki?
Soran+1 yılİngilizcem iyi derecede var. Onu daha da geliştirebilirim :)
- +1 yıl
eder bence, giderek büyüyor kadrosu, üniversitesi bile açıldı zaten, demekki yeterli kazanıyor ve yatırımlar yapıyor ona göre. Sen şu an okuduğun bölümü bitirmeye çalış, İngilizce kurslarına git, çalışabilirsin belki okurken biraz para da kazanmış olursun, bir de spor yapmaya çalış vücudun pilot olmaya elverişli olsun :) gerisi de kısmet :)
- +1 yıl
TOEFL dan falan iyi bir puan almış olman gerekiyor sanırım
Soran+1 yılEvet. Okumuştum bunu.
Soran+1 yılVe evet haklısınız :)
Uçaklar da çoğalıyor gittikçe. Bir sürü pilota ihtiyaç var.- +1 yıl
söylediğim reklamı izle, o kız da iktisat mezunu ve air race clasics de derece yapmış
Soran+1 yılİzledim şimdi. Ve tüylerim diken diken oldu. Gerçekten harika. 'Dışarıya adım atar atmaz ilk yaptığım gökyüzüne bakmak' dedi ya ben de böyleyim işte. :) Çok güzel. :)
ya ben sankı bunun ıcın devletın kredı verdıgını falan duymuştum, bunu ıyıce arastır hayallerının pesını bırakma, cesur olmadıktan sonra kazanamazsın
02 Yorumla
Soran+1 yılHer öğrenciye verirler mi ki?
Oluyor arada öyle şeyler, ben de çok hayal kurdum ama hepsi gerçekleşmiyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılOkumadıysan yorum da yapma.
Soran+1 yılMaalesef. :(
hayal değil güzelim. uçmak mı istiyosun çek hapı uç kendine geldiğinde nerde ne halde oldugun da süprizi olsun :D
05 Yorumla
Soran+1 yılTabi tabi :P
Soran+1 yılDediğin akla mantığa sığacak şey mi?
Soran+1 yılEksik olma :D
+1 yılBu kısası mı? 2. cümleden sonrasını okumadım bile :D
01 Yorumla
Soran+1 yılOkumadıysan yorum da yapma.
+1 yılaylık 15-20 bin tl alan bir meslek ıcın 175.000 tl hic birşey degil fakat durumu olmayanlar için maalesef zor.
07 Yorumla
Soran+1 yılMaaşları çok güzel. Ama ben maaşları için istemiyorum. İlgim var havacılığa. Tabi ki 15-20 bin maaş alıyorsan 175.000 TL hiçbir şey ama diyorum ya benim o kadar yüksek miktarda para ödeyecek lüksüm yok.
- +1 yıl
kredi falan çek dicem de sadece faizini ödemek için 5 sene calısman lazım be :)
Soran+1 yılKrediye bulaşmak istemiyorum. :)
- +1 yıl
bence unut :) boşver pilot olup ne yapcan be :) uç uç dur :D
Soran+1 yılYaa :D
- +1 yıl
sana ufak bir maket uçak alalım onu uçur olmazmı? :D
Soran+1 yılOlurr :D
+1 yılbence çalış ve bursluk sınavına gir. imkansız bir şey değil. yorulursun, bocalarsın ama bir bakmışsınki hayaline kavuşmuşsun :) umarım hayaline kavuşursun. birazcık gayret et olacak de çalış bir bakmışsın 470 almışsın :)
00 YorumlaGüzel bir meslek edinip ileride kurslara katılıp pilot olabilirsin bu kadar takma kafana
01 Yorumla
Soran+1 yıl:) Evet Allah nasip ederse bunu yapacağım inşAllah. :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılpardon ama duygu sömürüsü yapmak yerine ders calissaydin
07 Yorumla
Soran+1 yılDuygu sömürüsü? Tanımadığım insanlara duygu sömürüsü yapmak gibi huylarım yok. Eşit ağırlığım diye basa basa söyledim.
Cevap sahibi+1 yılpilot olmak yerine hostes de olabilirsin
Soran+1 yılHostesliğe babam karşı maalesef.
Cevap sahibi+1 yılozaman hayal olarak kalacak
Soran+1 yılSanırım. Bari pilot koca falan bulayım :D
Cevap sahibi+1 yıleminim pilot degilde parasi var diye öyle koca yaparsin kendine :D
:D
Soran+1 yılParayı düşünsem daha çok para kazanılan mesleği olan birini bulayım derim.
+1 yılPilot erkek işi bana göre kadın mesleği gibi hiç durmuyo :D
03 Yorumla
Soran+1 yılÇok kadın pilot yok ama bence az olmak daha iyi :)
- +1 yıl
hayırlısı olsun:D
Soran+1 yılAmin amin :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılanladım hayal dunyan çok genış gerçekden bunlara yazacagına ders çalıssaydın keskee
11 Yorumla
Soran+1 yılEşit ağırlık okudum lisede. Fen derslerini en son 9. sınıfta gördüm. 6 yıl geçmiş üstünden. Çalışsam da olmaz. Hepsini 1 yılda nasıl öğreneyim?
Gizli Üye(30-35)+1 yılimkansız diye bir şey yoktur. git çalış kazan.
01 Yorumla
Soran+1 yılBunun için 1 sene daha beklemem gerekir. Evde çok bunaldım bu sene. 1 sene daha kalmak istemiyorum.
+1 yılBabepilot sen misn :D
08 Yorumla
Soran+1 yılEvet o benim :D Bu yüzden gizledim kendimi :D :P
- +1 yıl
Kıyamam sana ya üzüldüm adına. Kavga da etsek seni tanıyabiliyorum artık bak :)
Soran+1 yıl:) Bundan sonra iyi geçin benimle :D :P
- +1 yıl
Geçinemeyen sensin :P Uyuz şey :)
- +1 yıl
Engeli kaldır manyak :D
- +1 yıl
Engeli kaldıracak mısın
Soran+1 yılO niye o :D
- +1 yıl
e barıştığımıza göre konuşmayalım mı :D
+1 yılzaaten hayeldi bu kadar üzülme...
01 Yorumla
Soran+1 yıl:) Pekii :)
ALLAH gönlüne göre versin kardesim :/
01 Yorumla
Soran+1 yılAmiiinn. Hepimizin.
+1 yılgel ben seni akşam uçurim
00 Yorumlasende uçmayı öğren
02 Yorumla
Soran+1 yılÖğrenmek istiyorum ama imkanım el verişli değil.
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam