Pilot olmak hayalim hayalde kalacak. :(?

Günaydın herkese. Size kısaca kendimden bahsetmek istiyorum. 20 yaşındayım, 1 ay sonra 21 olacağım. Üniversiteyi 2. senemde kazandım. İktisat okuyordum fakat bölümümü sevmediğim için 1 yıl okuduktan sonra okulu bıraktım. Sınava tekrar hazırlandım, hazırlanmaya devam da ediyorum. Çocukluğumdan beri öğretmenlik bana hep cazip gelmiştir. Neden? Çünkü yarım gün çalışılıyor, 3 ay yaz tatili, 15-20 gün ara dönem tatili... Bana çalışma koşulları çok güzel olduğu için hep güzel göründü. Aslında okulu bırakmamın asıl nedenlerinden biri de bu. Çalışma şartlarının güzel olması, meslek olarak da bana çok güzel görünmesi beni öğretmenliğe küçüklüğümden beri yakın kıldı. Ama gel gelelim her zaman içimde olan meslek bambaşka. Ben uçakları, gökyüzünü çok seviyorum. Evimizin üstünden sürekli uçak geçer. Kimi zaman alçaktan, kimi zaman yüksekten. Uçağın gökyüzünde yankılanan sesini duyunca hiç dayanamam. Balkondan gökyüzüne bakarım, bahçeye çıkar gökyüzüne bakarım. Evimiz bahçeli. Kapıdan her çıktığımda ilk yaptığım gökyüzüne bakmaktır uçakları görmek için. Çünkü o kadar çok seviyorum ki. İçinde birçok insanın olduğunu ve o birçok insanın sevdiklerine kavuşmak için o yolculuğu yaptığını bilmek ya da herhangi bir yeri gezmek için seyahat ettiğini bilmek beni her zaman ayrı bir heyecanlandırır. Çok istiyorum pilot olmayı. O uçakları kullanmayı, gökyüzünde olmayı... Ama bu hayalim imkansız. Pilotluk sadece 4 üniversitede var. İçlerinden sadece 1 tanesi devlet, diğerleri özel. Devlette olanın ve özellerde tam burslu olanların puanları çok yüksek. :( Ücretli olanlar da çok pahalı. Yıllık 35000 ortalama. Ve 5 yıl eğitim. Bu da 175.000 TL demek oluyor. :( Bizim bu parayı ödemek gibi bir lüksümüz yok. 'E burslu oku sen de' diyenler olacaktır muhtemelen. O da imkansız. Çünkü ben eşit ağırlık öğrencisiyim ve mf4'ten 470-480 arası puan alamam. Bu duruma çok üzülüyorum. Sizlere anlatıp biraz olsun rahatlamak istedim.
Pilot olmak hayalim hayalde kalacak. :(?