2 yıllık bir sağlık bölümü bitirdim
Başka bir şey okumak istiyorummm
Başka bir şey okumak istiyorummm
Bu mesleği yapabilmek için de lise eğitiminin tamamlaması gerekir ki siz 2 yıllık sağlık bölümünü de bitirmişsiniz. Açılan çeşitli özel pilotluk kursları sayesinde pilot olma şansı da kazanılır. Teorik eğitimler ve uçuş eğitimleri mutlaka başarı ile tamamlaması gerekir. Lisans diploması olan kişiler pilotluk eğitiminde çok önemli bir avantaj elde ederler. Pilotaj Bölümü Öğrenim Ücreti : 2021-2022 Öğretim yılında Sivil Havacılık Yüksekokulu, Pilotaj programı (yıllık) 64.000 TL ve ayrıca, Pilot Lisanslandırması için gerekli ücret: 58.500 Euro olmak üzere, uçuş eğitimi için ödenecek miktardır. Bu mesleği maksimum 65 yaşına kadar yapabilirsiniz bence bayanlara çok yakışan prestij ve yüksek maaşlı bir meslek...
Cevap
6Cevap
Elektronik haberleşme idi sanırsam İHA siha pilotu olabilirsiniz buradan
Nasil nasıl
Pilot olmak için fiziksel ve öz geçmişin çok önemli özellikle soy kütüğün inceleniyor
1 şişe tekirdağ rakısını sek iç görürüm nasıl pilot olduğunu
geçti artık o işlerrr :D geç kalındı
Hikayede anlatir misin Benjamin amca
boş kafayla olmaz :D
Pilotaj okumak ve yüklü para lazım.
Parasiz okunmaz mi ya
Zaten şu iki yilliktan bir seyyok diye yenide okuyacam
Parasız bir yer pilotaj için. Gerçekten babanın fabrikası olması gerekiyor.
2 yıl okuyorsun sonra bir hava şirketinden staj alıyorsun Pegasus gibi
Bir de bilgisi olmayan insanlar her şeye maydonoz olmasa..
Ben böyle duydum arkadaşımdan kendisi pilotaj okumak istediği için.
Ben duymadım bizzat ücretli eğitim alıyorum ayrıca pilotaj iki yıllık değil keşke doğru aktarım yapsanız
@Winterssadness78 detaylı bilgi verir misin
Bak arkadaşım aynen şöyle dedi, önce iki sene okuyorsun paralı sonra iki sene daha eğitim alıyorsun hava şirketinden diye, bende biliyorum pilotaj iki yıllık değil zaten.
Hanım efendi açıkçası bilgilerinizi doğru aktarmıyorsunuz. En başta “pilotaj okumak ve yüklü para lazım “ yazmışsınız. Zaten buradan da ne demek istediğiniz anlaşılmıyor cümle hatalı :) Pilotaj bölümü 4 yıllıktır. Burslu okumak için üniversite sınavında ilk 2.000 bine girmeniz gerekiyor iyi bir okul için. Bahsetmeye çalıştığınız şey ise THY akademi veya Pegasus akademi. Akedemilere kabul edilmek zaten kolay değil ve zaten artık talep yoğunluğundan dolayı da başvuruları kabul etmiyorlar. Paralı kurslarda da her bir uçuş lisansına ayrı para yatırıyorsunuz. ATPL var PPL var, jet lisansı farklı. Sadece bir lisans için en uygunu sizden 8.500 € istiyorlar. Ben kurs olarak sadece PPL lisansı için 8.500€ ödedim o da en uygunu. Akademilerde ise 2 yıl uçuş eğitimi ve 6 aylık tip eğitimi alıyorsunuz. Belki eksik bilgim vardır diye yine yorum yapmaktan çekiniyorum ama siz gelip arkadaşımızdan duyduğunuz yarım yamalak bilgileri aktarmaya çalışıyorsunuz anlatmak istediğim bu
Bende bunlardan bahsediyorum zaten neyse en azından açıklamanız dan bildiğimin yanlış olmadığını ama anlatımda eksiklik olduğunu anladım.
Teşekkürler
Seviyeli tartışmanız için ben de teşekkür ederim @ikizterazi. @SiteSakiniyimBen parasız okunmaz mı diyorsunuz ya sayısalda 2.000 e girerseniz tabiki burslu olursunuz. Onu geçtim Allah aşkına bu ülkede parasız ne yapılabiliyor? Bir de havacılıktan bahsediyoruz 😂
Hahaha ya 😀😀😀 Onun bir yeşil peri yeterli.
Tüh, bende ondan yok
Bulamazsın zaten yeşil periyi Türkiye de satışı yasak.
Tekel bayine git
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?