Meraba ben pilotaj bolumu okumaya karar verdim fakat bileğimde 3-4 santim 4 tane kirmizi kesik izi var, sinirli oldugum zama kendimi tutamadigim icin kazımıştım. Fakat iyiyim artık. Sizce bu pilot olmama engel mi?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılÜniformayı giydiğin zaman gözüken kısımlarında dövme ve yara izleri olmaması gerekiyor, yara izini bilmediğim için birşey diyemem, bu haricindeki şartları saglıyormusun, Shgm nin belirttiği hastanelerden saglık raporunu aldınmı, ingilizce seviyen en azından toefl 75 speaking kısmı 24, sanırım düşmüştür şu anda , benim zamanımda 24 tü. Özel bir pilotaj okuluna ya da üniversiteye gitmen senin işe gircegin garantisini vermiyor. O kadar çok insan var ki açıkta. Thy en sıkı yapan bunu. Diyelimki ayjete tarkime er-ah gibi bir kurulusa gittin önce ppl ardından atpl (a) lisansını aldın, 65 bin euro civarı paran gitti, bitmiyor, bir havayoluna basvurman için tip eğitimin olması lazım, genelde havayolları tip kursunu kendisinden almayanları ancak 1000 saat uçuş tecrübesi varsa işe alır. Pegasusa basvurcaksan yanlş hattlamıyorsam 22.500-25000 euro civarında ilk dar gövde tipini alacaksın. 737 veya a320/319/321 serisi. Herşey yolunda giderse diyelmki tipini de dışardan kendin aldın, yine bitmiyor. Thy diyorki sen tüm eğitimleri dısardan aldın gel bakim sen ne mezunusun gerçi şimdi açıköğretim bile alıyorlar, pegasusda lise mezunu bile uçan var, neyse sonra diyorki toefl ibt belgeni getir, dlr 1 e gir geçtin mi ok dlr 2 modüllerine gir bakalım. Benm zamanımda dlr2 de vardı şimdi sadece dlr1 e sokuyorlar çünkü basvuranların yüzde 80 i eleniyordu. Hepsi bittimi anca o zaman giriyorsun. Gidip uçuş okuluyla konusursan onlara göre herşey kolay ama mezunlarının yüzde 60 ı işsiz, borç batagında vs. Eger iyi bir üniversite mezunu iyi bir ingilizceye sahipsen ve psikolojik yönden pilot olabilcek düzeyde hissediyorsan thy kendi eğitim masraflarını karşılayarak işe alıyor ama sıkı bir eleme ve mülakat süreci var.
119 Yorumla
Soran+1 yılİnanmıyorum beni çok korkuttun, amagerçekten hayatımın mesleği olabileceğine inandığım için pes edemem. Kesikler de ten rengimin 3-4 ton koyusu ve 3 santim kadarlar. Başka da bir şeyim yok. İngilizcemi geliştirmeye uğraşıyorum bu arada siz pilot musunuz
Cevap sahibi+1 yılben pilotum o yüzden sana yardımcı olma namında yazıyorum zaten, yoksa banane umrumda olmaz, sadece belki baskaları da okur da yanlış bilmezler bazı şeyleri. Çok genç arkadas var bir hevesle gidip krediyle ya da evini arsasını iptek etttirip satıp bu eğitime girişiyor ama sonunda hüsran yaşıyor. İngilizcen yoksa bu meslekte iş bulmayı unut. Havacılık akademilerine gidersen hepsi de sana kesin girersin eğitim sırasında olur vs der. İngilizceesi en az upper intermediate olmayan bir insan 1.5 yıllık süreçte hem pilotaj eğitimi teorik dersler uçuşlar similatör ders çalışma sınavlar modüller derken ingilizce zaten geliştiremez ve geliştiremediği gibi VFR Communications ve IFR Communications dan geçemeezsin, geçsen de saglıklı bir şekilde anlamazsın. İngilizcesi olmayan insan hiç bulaşmasın. Sana tavsiyem ve en en saglıklısı şu. Yaşından dolayı sanıyorum ki lise mezunusun, önce iyi bir üniversite eğitimi alıp bu sırada ingilizceni geliştirip sonrasında pilotaja yönelmen.
Cevap sahibi+1 yılya da direk üniversitelerdeki örneğin anadolu üniversitesi bu işi en iyi yapan, pilotaj bölümüne girmek olcaktır. Her önüne gelen sadece istiyorum demeyle pilot olamaz, bayagı emek ve fedakarlık yapman gerekli. İngilizcesi dedigim gibi upper intermediate altında olan birisi pilotaj sırasında geliştiririm toefldan 75 i alırım filan rüya görür. Bir yol daha var bilhassa amerikada floridadaki ucus okullarını tercih edebilirsin hem easa hem faa lisansın olur hem ingilizceni geliştirirsin hem de daha kısa sürede eğitimi tamamlarsın, ancak bunun içinde yanlış hatırlamıyorsam 100 bin dolar civarında eğitimler floridada. İyice arastır ölç tart öyle kararını ver, sakın ben bir eğitime baslayayım da sonrası Allah kerim deme, işsiz borç batagındaki o kadar çok insan var ki tahmin edemezsin.
Cevap sahibi+1 yılbir de hepsinden öncesi şu yara izin var, ona birşey diyemem, bence SHGM nin onayladıgı saglık raporu veren kuruma önce gidip göster bu izini.
Soran+1 yılYani önce düzgün başka bölüm bir üniversite okuyup bitirip sonra yanında pilotaja yönelmeliyim öyle mi? Başka ilgi çekici bir bölüm yok hayatımı adamak istediğim. Ayrıca ben dil yeteneğine sahibim yani ingilizceye ilgim var ve çabuk öğreniyorum. Sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum bu konuda. Fakat sınavlar vs. ler gözümü korkuttu. Kaç senedir pilotsun ve nerede çok merak ediyorum saol bu arada
Cevap sahibi+1 yılöncelikle ideallni dogru belirlemelisin, neden pilot olmak istiyorsun, pilotluk havacılık çok cezbedici görünebilir ama insanlar sadece güzel yanlarını görüyor, ne kadar stressli ve sorumlulugu agır bir meslek oldugunu pek anlamıyorlar. İşin sadece gezmek, para, ünvan kısmına kapılıyorlar. Havacılık bütün yaşamını etkiler. düzenli bir hayatın olmaz, gecen gündüzün olmaz, insan ilişkilerin değişir, çevren herşeyin değişir. Daha sözle gözün korktuysa inan bahsettigimden kat ve kat zorlu bir süreç. Sayısal zekanın güçlü olması gerekiyor, sabırlı ve kendine güvenen birisi olman gerekiyor, problem çözücü bir insan olman gerekiyor. Sıkıntı çekecegimi sanmıyorum diyen yüzlerce insan şu an işsiz. Önce bütün eksiklikleri giderip ondan sonra baslamalısın. En basta ingilizce. Herkese sorsan yüzde 90 ı cabuk ogrenebilirim der, e öğrenin o zaman, neden öğrenmiyorsunuz. Alın toeflınızı sonra kafanız rahat eğitiminize bakın diyorum ben.
Soran+1 yılAnliyorum cok haklisin okumasi da zor calsmasi da. İssiz kalma ihtimalim de fazlaymış ama vazgeçmek de istemiyorum yapabilirim gibi geliyor. Senden önce bir pilotla daha konuşmuştum o bu kadar negatif yaklaşmamıştı
Cevap sahibi+1 yılSayısal bir bölüme mühendisliğe gitmen ilerisi için cok daha avantajlı olur seni, her bir artı demek mülakatta yüzlerce insanın önüne geçmen demek. Ben türk havayollarındayım.
üniversiteyi bitir bu sırada ingilizcen yeterli seviyeye gelsin ondan sonra zaten thy nin eğitim masraflarını kendi karşılayarak kendi bünyesinde verdigi eğitime girersin ve yoluna devam edersin. 4 yıl üniversite ve 2 yıl pilotaj + type rating yani tr yani tip eğitimi + mcc +.. mülakatlar, vs vs kısaca tüm eğitim süreci en saglıklı olandır.
Cevap sahibi+1 yılben seni asla caydırmak istemem ama dogru yoldan emin adımlarla ilerlemek senin gelecegin için en dogrusu. En kötü senaryoyu anlatıyorum ki borç batagında mahvolan yüzlerce insandan olma diye.
Soran+1 yılÇok sağol ben de balıklama atlayacaktım kimbilir senelerimi verip başaramayacaktım. Çok teşekkür ederim senin dediğin gibi yapmak mantıklı duruyor. Sen hangi bölümü okudun pilotajlık dışında okuduysan
Cevap sahibi+1 yıl2007 itü makine mühendisliği mezunuyum.
Cevap sahibi+1 yılrica ederim, bak şimdi mesela deseydinki ben atıyorum marmara üniversitesi xxxmühendisliği mezunuyum, toefl ibt den 84 puanım var pilot olmak istiyorum diye, şimdi bu örnekde 2 önemli ayrıntı basarılmış ve yolu daha kolay, yine kolay demiyorum ama daha kolay.
- +1 yıl
Kızı çok fazla korkutmuşsunuz. Yalnız bu kız okula gidecek. Zaten uçuş eğitimi alacak. Hangi üniversiteyi düşünüyor bilmiyorum ama THK iş garantisi veriyor. Sizin bahsettiğiniz uçuş akademisinde eğitim alırsa geçerli. Sağlık sorunun el verdiği sürece ve okulu kazandığın takdirde bir sıkıntı olmaz. Korkma. Benim kardeşim de pilotaj için hazırlanıyor. Çok araştırdık biz.
Soran+1 yılÇok mantıklı sağlamlaştırmadan bir şey yapmamalıyım peki yara izine gelirsek sıkıntı olur mu
- +1 yıl
Eğer askeri okulu düşünsen olurdu. Özel okullarda göz derecen +3 olmadığı sürece sorun yok mesela. O yaralar da çok göze batmıyorsa olmaz merak etme. Görüş sahibinin o bahsettipi paralar özel eğitim alsan geçerli olurdu. Kaldı ki sen Üniversitesini okuyacaksın. Başarılı ol okulda yeter :)
Cevap sahibi+1 yıl@Lousios benim belirttigim bir diğer yöntem zaten pilotaj bölümü olarak 4 yıllık eğitim veren anadolu üniversitesi gibi bir okuldu. Yalnız tavsiye okula girdim parasını verdim ben artık pilotum demeyin, siz duydugunuzu ben bizzat işin içinde oldugum için yazıyorum, kaç insan o iş garantili garantili diye açık da kaldı. DLR dan bilhassa. ya da toefl ı alamadılar okulları bitene kadar. bu kadar basite indirgemeyin bu eğitimi, ne kadar insan açık da zor durumda tahmin edemezsiniz. Hepiniz için hayırlısı olsun tabii ki ben olmalarını isterim , ülkemizde inanılmaz bir açık var ve bu talebi ülkedeki okullar akademiler karrşılayamıyor, yabancı pilot alıyoruz sürekli. Tekrar ve son kez olsun iş okula girmeyle bitmiyor, istediginiz garantiyi veriyorum desin, toefl belgesi olmayan DLR dan ve diğer mülakatlardan geeçemeyen isterse harvardla anlaşmamız var diyip gelsin giremez, pegasusa girer, onura girer, corendona girer, bunların mülakat süreçleri THY ile kıyasla daha kolaylar.
Soran+1 yıl@Lousios anladım çok teşekkür ederim işsizlik falan dendi haberin var mı bundan peki :)
- +1 yıl
üst kolumda dövme olsa sıkıntı olurmu pilotluk için asla gözükmüyor uzun kollu kıyafetin dışında dirseğe kadar sıkıntı olurmu?=?
askeri pilotluk değil ki bu, geniş çaplı yasaklar olacağını sanmam, gözünde problem yoksa yolun açık olsun.
02 Yorumla
Soran+1 yılNe sevindirdin beni bir bilsen :)
Gizli Üye(25-29)+1 yıl350bin liran hazir mi. Bu devirde 350 bin varsa direk pilot oluyorsun zaten sadece diabet tansiyon astim gibi kronik hast olmiyck
05 Yorumla
Soran+1 yılO halledilir ya tek sıkıntı bu kesiklerşuanda
Cevap sahibi+1 yıl@çimkokusu neyin siniri bu eger onun kasti kesik oldugunu anlarlarsa almazlar.
Soran+1 yılNasıl atlatıcam peki o kesikleri
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
6Cevap
+1 yılolamazsın olmada zaten :D ucagada kesik atarsın kuleyi kızıp mazallah :D
01 Yorumla
Soran+1 yılArtık iyiyim sinir problemimi atlattım ben
+1 yılAynen büyük ihtimal engel olabilir.
02 Yorumla
Soran+1 yılAma havaalanında çalışacağım askeri degil yani
- +1 yıl
Havaalanında çalışabilirsin chekin işlemleri vs olurda pilotluğu unut. Piskopatlığın tutar koca uçağı düşürürsün neme lazım 😅
Askeri pilot olacaksan engel
012 Yorumla
Soran+1 yılAskeri değil ya havaalanında
+1 yılbunu yaparken geleceğini düşünseydin birazda keşke
00 Yorumla
+1 yılolabilirsin ama helikopter 10 milyar maas :d
04 Yorumla
Soran+1 yılUçak pilotluğu düşünüyorum bir havaalanında
- +1 yıl
helikopter daha cool
Soran+1 yılCoolluk değil kardeşim ekmegimizinpesindeyiz dkdkdkdld
- +1 yıl
:D :D :D
+1 yılben de yardimcin olabilirmiyim acaba
08 Yorumla
Soran+1 yılBen bir olabilsemm
- +1 yıl
😊😊😊tmm dua etcem ama benide unutma ozmn
Soran+1 yılTesekkurler aassslaa :)
- +1 yıl
😇😇😇
- +1 yıl
yolun acik olsun basaracaksinn emmikizi😂😂
Soran+1 yılAmin amin allahrazi olsunnnn :)
- +1 yıl
aminn
- +1 yıl
eyww adamsin😌
ben seni pilot yaparım
00 Yorumla
+1 yılBilmiyorum😕
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi