tesettürlü pilot olunabilir mi? tesettürlü pilot olunabilir mi? tesettürlü pilot olunabilir mi?
Cevabın nedir?
+1 yılPilot olabilirsin bana sorarsan bir engel teşkil edeceğini düşünmüyorum lakin geçerli havayolu otoriteleri pilotage requirement için tesettür konusunda ne düşünürler bilemem.
İmposible değildir hayallerinin peşinden gidrsen mutlak sonuca varırsın. Ama şunu da söylemeden edemiyeceğim tesettürden önce aşman gereken o kadar çok engel varki...
English Rate
Healt Report
Dlr Test
Crm Test
Type Rating Education
Ve en önemlisi Chance...21 Yorumla
Soran+1 yılcok tesekkürler haklısın çabalamalıyım
Uçmaya engel değildir başörtüsü beyinlerdir ona engel olan...
Başörtüsü Bilime Engelmiş.. Heyhat..! Siz Uzaya Mekik Gönderdiniz de, Başörtüsüne mi Takıldı..(NFK)178 Yorumla
Soran+1 yılooo bu çok iyiydi şahanesin :)
Soran+1 yılkeşke herkes fikrini böyle belirtmeyi becerebilse..
Soran+1 yılhaklısın, umut edebilmek gerek :)
Soran+1 yılhaketti..
Gizli Üye(36-45)+1 yılelbette ki olabilirsin yani paranı verip ppl alabilirsin herhangi bir eğitim kurumundan hatta belki cpl veya atpl (frozen) da alabilirsin ancak tr de herhangi bir şirkete şu an için girip pilot olarak çalışamazsın..
şirketlerin giyim kuralları buna müsade etmez şu an için (ileride de edeceğini sanmıyorum)00 Yorumla
+1 yılOlur arkadaşım olur. Sen yeterki iste ve kararlı ol. Özgürlükten dem vurup başörtüsüne mırın kırın edenleri de boşver, herkes işine geldiği şekilde konuşuyor zaten bu ülkede.
31 Yorumla
Soran+1 yılçok haklısın teşekkür ederim :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
35Cevap
Pilotluk öyle cihaz kullanmayı öğrenip uçağın başına geçmek değil. Bir ton hız basınç testleri var , saatte 340 kms hızda ön cam patladığında hem hıza hem basınca hem de soğuğa direnç gösterebilmen gerek ki , bayan pilot doğası gereği bu basınçları yenemez, kaldı ki sen tesettürden bahsediyorsun.
Arkadaşlar olabiliteden söz etmiş ama , testleri geçip bröve alabilirsen tesettürlü olarak sadece özel bir uçak uçurabilirsin , o da cessna modelidir , 700 mt den yukarı yukselmene kule izin vermez. Bu uçakta sadece kendin uçabilirsin , başka sivil hava araçları ve arkada 320 kişinin hayatının sorumluluğu uluslararası kurallar nedeni ile bayana verilmez. Düşünce güzel ama , şartları keskin bu işin312 Yorumla
Soran+1 yıldemekki bu algı değişecek yakında :)
- +1 yıl
Dünyada hiç kadın pilot yok mu?
Bütün pilotlar erkek mi? - +1 yıl
Hayaller de güzeldir ama , IATA diye bir isviçre merkezli uluslararası kanunlar dizisi var. Bu yerel bir karar değil , algıyı değiştirmek için senin Cenevre'ye baya gidip gelmen ve fizik eşitliğini kanıtlaman gerek. Basınç konusunda en büyük iki dezavantajınızı oradaki havacılık kurullarında gözardı ettirmen ve tesettürün bunları aşacağını ispatlaman gerek. Ben sadece gerçeği söylüyorum , havada değil de yer hizmetlerinde sınır yok bunu da bilmelisin.
Dünya üzerinde yolcu uçaklarında bayan pilot yok hepsi erkek , zira basınç değişiminde özel gününde olan bir pilotun bayılması uçağı yere çakar insanlar ölür. Ancak savaş uçaklarında başkasında da bizde de var. Tesettürü yine dikte edemezsin , savaş uçağı da olsa uçuş kanunları belli. www.iata.com üzerinden bilgi araştırabilir, mail ile görüşebilirsin.
Soran+1 yılmutlaka inceleyeceğim, teşekkür ederim
- +1 yıl
Kokpitten wc dışında hiç bir suretle ayrılamazsın , susamazsın. Bu olursa jetler kalkar ve kaçırıldı sinyali ile uçağı izler. Senin istek ve hevesini anlıyorum ama , altyapısını doğru incelemelisin, başvuru sınırlandırmalarına bakmalısın. Burada olur olabilirler ile gaza gelerek geri döneceğin bir hedefe kilitlenmenin anlamı yok. Çunki sana başkalarının hayatı emanet edilecekse , senin ilk ve ana sorumluluğun budur, kendine özel şartlar yaratamazsın , algı falan da değişmez.
Yine de başarılar dilerim
Soran+1 yılelbette ilk ve ana sorumluluğum taşıdığım insanların canı olur.. ayrıca wc dışında her aklıma estiğinde çıkma niyetinde değilim işimi layığıyla yaparım.. ve dahası başka ülkelerde uçuşu veya gerektiği vakitte güvenliği engellenmediği düşünülüp tesettürlü pilotluğa müsade ediliyorsa emin ol bu ülkeye de gelecektir ama bugün ama yarın.. zamanın ne göstereceği hiç belli olmaz. Allah büyüktür
Soran+1 yılteşekkürler..
- +1 yıl
Beynin neden bu kadar yanlış çalışıyo, bir kadin bunu yapamaz onu yapamaz ona dayanamaz diyerek nereye varmaya calisiliyo anlamis degilim. Sabiha Gökçen de "Kadın Savaş Pilotu" ydu ve araştirirsan eger bir kadinin bu meslegi yapabilmesi icin ortada hic bir engel olmadigini gorursun. Allah herkesi esit yaratmistir. Kadinlar bunu yapamaz erkekler yapabilir diye hicbiyerde okumadim ben. Başortuye gelirsek de basortu hicbir seye engel degildir fakat kurallar geregi bu boyle ancak kadin yapamaz diye bisey yok. Dusunceni degistirmeni tavsiye ederim.
- +1 yıl
Yaw pilotlar binbir tane göz testine giriyorlar.. belli bir no üzeri ve yanca iyi görmeyenler pilot olamıyor (gözlükle bile) sen de sağını solunu net olarak göremeyeceğin veya herhangi bir anda görüşünü engelleyebilecek tesettürle pilot olmak istiyorsun..
Tesettürlü bir kadının pilot olacağı uçakta uçmam.. tsk da bile olmasını istemem (zira o uçaklar benim paramla alınıyor)
Yani belki olursun da, sorun gerçekse ve polemik değilse, böyle bir şeyi zorlamaya, kasmaya ne gerek var? Bir sürü elektronik teçhizat, kulaklıkla donatılmış, ciddi eğitim isteyen bir işte bunu zorlamanın ne anlamı var, bir sürü insanın canını emanet edeceği hayati bir araçta böyle bir şeye, polemiğe izin vermezler. Umarım.
19 Yorumla
Soran+1 yılpolemikleşecek bir durum yok ortada havadan oturmayacağım o koltuğa heralde.. eğitim sayesinde bir yerlere geleceğim.. herkes gibi..
- +1 yıl
Başortusu hıc bırseye engel degıldır herseyın bır kolaylıgı vardımı
Soran+1 yılaynen engel olsa, rahatsız edici bir durum oluştursa Allah emretmezdi..
Soran+1 yılsaç yapıldığı gibi, başörtüsü de bağlanıp eğitime devam edilebilecek. sürekli rahatsızlık verip harekete engel olan bir obje değil rahat olun..
- +1 yıl
- +1 yıl
Uydurmuyorum zorlamıyorumda bu durum canımı sıkmaya başladı sus istersen
+1 yılTabiki olursun.
Sadece askeriye hâlâ bu abuk subuk saçmaligi aşmayi becerebilmis değil.
Ama sivil havacılık kursları bu hayalini gerçekleştirmene yardimci olabilir...
Böyle bir hayalin varsa,
"Düş peşine, "düşlerinin"..."28 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim inşallah :)
- +1 yıl
Thy'ye email at istersen.
Seni yönlendirsinler...
Bu arada yükseklil korkun yok değil mi? :)
Soran+1 yılhayır yok :) teşekkür ederim mutlaka atıcam :)
- +1 yıl
Boş boş konuşan zihniyeti bozuk insan tipleri.
Boşver sen onları...
Tesettür, hicbirseye mani değildir.
Hayalinin peşine düş sen...
Soran+1 yılçok haklısın keşke herkes senin gibi düşünse :)
- +1 yıl
Kafalar değişecek birgün elbet...
Sadece zaman alacak...
Okul ne şimdi?
Soran+1 yılhaklısın.. psikolojiden sonra düşünüyorum pilotluğu :)
- +1 yıl
şu an psikoloji mi okuyorsun üniversitede?
+1 yılaslında kapalıların her yerde önu açıldıı olunabılır belkı
15 Yorumla
Soran+1 yılolması gerektiği gibi.. inşallah :)
- +1 yıl
İnşAllah canım annemde bana polis ol dıyo ama kapalıyım rahat edemem ya ☺️
Soran+1 yılhayallerinin peşinden git canım.. Allah ayetine sarıldığın üzere yardımcın olacaktır :)
- +1 yıl
İnşAllah canım ☺️ baskalarıyla sacma bır polemıge girmek istemıyorum luzumsuz
Soran+1 yılgirme ve daima hayallerinin peşinden git :)
+1 yılolunmuyo diye biliyorum ben kuzenim subaylık okuyo ama havacı annesinin saçını açtırdılar annen bile açık olmak zorunda
13 Yorumla
Soran+1 yılyok askerden değil bağımsız pilot? :)
- +1 yıl
sivilse olur bence
Soran+1 yılinşallah
Hostes bile görmedim ben sen pilot olmaktan bahsediyorsun. Onlar öteki dünyada uçmaya hazırlanıyor daha çok galiba ^^
25 Yorumla
Soran+1 yılaçıkla kapalının ne farkı var?
Soran+1 yıle kendimi kanıtlarsam olabilirim öyleyse
Soran+1 yılinşallah..
+1 yıldilin olsun fazladan ve pilotluk kadar puanın her türlü okursun
11 Yorumla
Soran+1 yılinşallah bakalım
+1 yılolabilir tabikide ama regl dönemine aman dikkat can taşıyosun sonuçta :D
24 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın da ne olabilir ki yani? bir şey olmaz bence :)
- +1 yıl
trip atıp indirmiyorum ucagı diyebilirsin :( sonra ben bugün uçmuyorum dersin hep beni kullanıyounuz kendiniz gidin dersin :(
Soran+1 yılyok bende ekstra bir trip işlemiyor :D
- +1 yıl
peki :(
+1 yılMaalesef. Arap ülkelerinde olabilirsin onların Havayollarında ama Türkiyede olamazsın
16 Yorumla
Soran+1 yılneden? ne zaman değişir bu algı?
- +1 yıl
Değişmez kardeşim bende pilot olacaktım ama 250 bin liram olmadığı için olamadım. Kırmızı ruju zorunlu hale getiren Türk hava şirketleri türbana kesinlikle izin vermez. Onların belirttiği gibi giyinemniz gerek
Soran+1 yılinsanlar kendileriyle çekilmeyi bırakmak zorundalar elbet bir gün biri kıracak bu algıyı.. neden ben olmayayım? kendimi kanıtladıktan sonra
- +1 yıl
Kardeşim detaylı bilgi istersen yardımcı olurum ben sınavlarına falan girdim ama işte işin içine para girince vazgeçtim
Soran+1 yılpekala mesaj atıyım mı?
- +1 yıl
Buyur at
+1 yılaskeri olmaz ama özeli bilmiyorum araştır bence imkansız ddeğil :)
25 Yorumla- +1 yıl
benden sana samimi tavsiye kimseye bakma her kafadan ayrı ses çıkar bilen birine danış firmyı arayıp sor burada bazıları morelini bozabilir
Soran+1 yılteşekkür ederim canım çok haklısın :)
- +1 yıl
rica ederim insan bilgisiz olursa karşı tarafa fayda vermeyebilir ve konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıkları için morelin bozulabilir pilot oan birini bul sitede var mı bilmiyorum sor hava alanına git hostese felan sor ama bilen biri olsun geleceğini etkiler çünkü
Soran+1 yıldoğru söylüyorsun mutlaka dikkate alıcam.. buradaki insanlar kendileriyle çelişmekten başka işe yaramıyorlar..
- +1 yıl
kötü niyetli değiller aslında sadecebu konuda bilgili değiller çünkü genel kültür aşk moda eğitim gibi değil meslek olunca kendi çapında yapıyorlar bir şeyler ama bazı konularda işe yaramıyor bu gibi konuda mutlaka sektörde çalışanı bul
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlunur tabi ama garipsenirsin insanların ilk defa gördüğü bişey olur rahatsız olmaz misin bu durumdan
11 Yorumla
Soran+1 yılkimin ne düşündüğü neden umurumda olsun ki ben mutluyken..
+1 yılsavas ucaginin pilotu kapaliydi baya haver oldu hatta
10 Yorumla
+1 yılTesettür hayallere engel değil bence:)
31 Yorumla
Soran+1 yılay hadi inşallah :)
+1 yıltesetturluler ınsan değilmi nıye olmasın yav
32 Yorumla
Soran+1 yılşahanesin
- +1 yıl
gözümsün :)
+1 yılNiye başörtü takan uçak mı düşürüyor?
41 Yorumla
Soran+1 yıldaha önce görmediğim için soruyorum :)
herhangi bir bilgim olduğundan değil ama merak ediyorum. şu an pilotajlık mı okuyorsun ne yapıyorsun?
00 YorumlaTürkiye de olamazsın diyenler falan var fatma durmuş türk hava yollarınin tesettürlü ilk pilotu o olmuş sen niye olamayasin
10 YorumlaMerhabalar, soruyu sorduğunuzdan bu yana 1 yıl geçmiş. Acaba istediğiniz bölümü okuyabildiniz mi yoksa olumsuz durumlarla mi karşılaştınız?
00 YorumlaMerhaba 😊 aradan 1 yıl geçmiş şu an pilotaj bölümü okuyomusun yerleştinmi? Bende tesettürlüyüm ve pilotaj istiyorum tecrübelerini aktarırmısın 😊
00 Yorumla
+1 yılAskeriye ise hayır. Sivil ise olabilir.
11 Yorumla
Soran+1 yılsivil :)
+1 yılZor ama belki olursun
11 Yorumla
Soran+1 yılinşallah
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılwww.hvkk.tsk.tr/.../IcerikDetay.aspx
tesettürsüzler yokken biz vardık! zaten12 Yorumla
Soran+1 yılne alaka?
Cevap sahibi+1 yılilk uçan Türk kadını tesettürlü fakat uçmaya niyetlenen tesettür engelmi diye düşünebiliyor
alakalı çokda alakalı. engel olmaması gerekli ama bir takım zalimler sayesinde olabiliyorda
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 340 cevap paylaştı. Yurt dısında var Türkiyede bilmiyorum şartları neymiş yazsan googlea bulurdun bir şeyler
01 Yorumla
Soran+1 yılonu da araştırırız ama bu algının değişmesi gerek..
oluna bilrde hayırdır pilotmu olcan
olsanda iş başvurunda birçok firma sırf bu yüzden kabul etmez.01 Yorumla
Soran+1 yılevet istiyorum ve orası hiç belli olmaz :)
+1 yılneden olunmasın öyle bir yasak mı var
13 Yorumla
Soran+1 yılbilmem hiç görmedim de
- +1 yıl
İnşallah görürsün o zamn
Soran+1 yılsağol inşallah :)
+1 yılThy alır galiba
11 Yorumla
Soran+1 yılinşallah :)
Şirkete göre değişir.
03 Yorumla
Soran+1 yılhangilerinde olur?
Soran+1 yılpekala
Tesertürlü hostes olan ucaga binmem o ne be öyle
24 Yorumla
Soran+1 yılhahhah hadi ya :D sebep?
Soran+1 yılhayır pilot.. ayrıca bir yolu bulunur emin ol.. pilot olmak istiyorum diye de oramı buramı belli edecek değilim.. ve şu an senin derdinin bu olmadığına da eminim :)
Ben görmedim daha önce. Dünya üzerinde bayanlara bu kadar fırsat eşitliği veren tek müslüman ülke Türkiye oradan hesap et artık.
03 Yorumla
Soran+1 yılo algı değişir artık merak etme sen :)
Soran+1 yılbakalım..
bence değildir ama onlara göresini bilmem
02 Yorumla
Soran+1 yılolur olur..
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 504 cevap paylaştı. Neden olmasın ki
11 Yorumla
Soran+1 yıldimi bencede
Sen neyn kafasni yasyon ya gt krese buyu braz iyce sacmlk doldu ste
12 Yorumla
Soran+1 yılne alaka? haddini bil adam akıllı soru sorduk! adam gibi cevaplayamayacaksan hiç yazma
Bilmiyorum, kurallar gereği olunmaz sanırım.
01 Yorumla
Soran+1 yılo kurallar değişmeli öyleyse..
+1 yılNerede?
17 Yorumla
Soran+1 yılTürkiye cumhuriyetinde
- +1 yıl
Anlamadı... Hangi kurum?
Soran+1 yılmesela thy?
- +1 yıl
Hiç görmedim...
Soran+1 yılöyleyse ilk olacağım :)
- +1 yıl
İnşaAllah...
Soran+1 yılinşallah :)
Olursun.
11 Yorumla
Soran+1 yılinşallah
+1 yılOlabilir gibi.
11 Yorumla
Soran+1 yılinşallah
+1 yılOlabilir
11 Yorumla
Soran+1 yılinşallah
Gizli Üye(25-29)+1 yılOlunur heralde.
11 Yorumla
Soran+1 yılinşallah
Kemal ekşici götemesin soruyu
05 Yorumla
Soran+1 yılsebep?
Soran+1 yılbirileri dalgaya alacak diye kaidelerinden vazgeçmez insan.. onlar dalgalanıp dursunlar.. geç kalınmış bir soru Türkiye için..
Soran+1 yılinşallah.. ancak buradakilerle mücadele etmeden, genel algıyı ölçmeden oraya gitmem çok da doğru olmazdı kendim için.. bir nevi hazırlık, yoklama gibi diyelim :)
neden olmasın
11 Yorumla
Soran+1 yıldimi..
+1 yılolunurrr
11 Yorumla
Soran+1 yılinşallah
+1 yılKafayı güzel çekerse olur :D
21 Yorumla
Soran+1 yılnasıl,?
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadinlar pilot olmasin. daha dogru durust araba kullanamiyorsunuz
Birde bakim-makyajiniz var. aynaya bakiyim derken kaza falan yaparsiniz.01 Yorumla
Soran+1 yılgenelleme yapmayı seven insan topluluğu.. tebrikler..
+1 yılneden olunmasın olurnur yeterki iste
00 YorumlaTabikide olunmaz
01 Yorumla
Soran+1 yılsebep?
+1 yılolunmaz
03 Yorumla
Soran+1 yılneden?
- +1 yıl
ben hiç görmedim ama inşallah olursun o yüzden tesettürlü olman bişi değiştirmez saygım sonsuz baş örtüye çünkü benimde annem teyzelerim öyle yanlış anlama hayır deme sebepim buna izin vermemeleri en azından öyle biliyorum
Soran+1 yılpekala inşallah ilk olacağım diyelim öyleyse :)
+1 yılniye tesettürlü
019 Yorumla
Soran+1 yılinsanlar hayalleriyle inandıkları kaideleri bir ara götürmek isteyebilirler..
Soran+1 yılarada*
- +1 yıl
ya yürümezse bu ikisi
Soran+1 yıldenemeden bilemeyiz ben inanıyorum
- +1 yıl
nerden çıktı bu pilot olma fikri
Soran+1 yılnereden çıktığının ne önemi.. siz nereye varacağına bakın..
- +1 yıl
iiyi be ne kızıyon
Soran+1 yılyanılıyorsun yalnızca mantıklı olandı söylediğim :)
- +1 yıl
biz seni niye göremiyoz
Soran+1 yılbelki oralarda görmen daha etkili olur? :)
- +1 yıl
hehehe
Soran+1 yılverecek cevap bulamamasıydı dimi insanı saçmalamaya yönelten :) iyi geceler..
- +1 yıl
sen bana kötü bir şey dedin
Soran+1 yılöyle mi? :) hayal gücün iyi çalışıyor.. sen bana ne söyledin de ciddiye alıp tepki göstereyim ben :)
- +1 yıl
gıcıksın yaa
Soran+1 yılöyle bir amacım yok.. sen sürükledin konuşmayı buralara :)
- +1 yıl
ben kimseyi bir yere sürüklemedim sen takıldın peşime :D
Soran+1 yılhadi ama uzadı iyi geceleer :D
- +1 yıl
sana da görünmez kız :D
+1 yılOlunamıyor
00 Yorumla
+1 yılBari f16 da çıkar kim görecek yukarıda?
12 Yorumla
Soran+1 yılsaçma..
- +1 yıl
Aynen aşırı saçma
Olursun da işe alan olmaz işte...
11 Yorumla
Soran+1 yılkim bilir :)
Sanmıyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılsebep?
+1 yılArap şirketlerinde olur
01 Yorumla
Soran+1 yılmmm
Uygun değil.
03 Yorumla
Soran+1 yılsebep?
- +1 yıl
Siz kendinizde şöyle bir düşünün kardeşim. Mü’min, kazanacağı ile kaybedeceğini hesap eder kazanacağı ağır olursa onu yapar. bayanlar okumaları hâlinde ne alıyor ne veriyorlar diye bir hesap da yapmalıyız.
a- Tesettürde sıkıntı var. (Tesettür sadece baş örtüsü değildir.)
b- Erkeklerle karma bir ortamda bulunmak zorunda kalıyorlar.
c- Erkeklerle daha yoğun bir şekilde bir arada kalmaya mecbur olunca, kadınlık iffetleri, hâyâ damarları baskı altında kalıyor. Evlendiklerinde eşlerine karşı bakışları saf kadın bakışı ile olamıyor.
d- Eş seçimini, aile filtresi dışında bir tür zorunluluk ortamında yapmaya mecbur kalıyorlar.
e- meslek edinmenin getirdiği komplekse kapılıyorlar.
Bu ve benzeri nedenlerin hepsi herkes için geçerli olmuyor elbette. Bir genel durum tespiti olarak bunları zikrediyoruz. Siz, kendinize bakın, ne kadar bunların etkisinde kalırsınız ne kadar kalmazsınız.
Soran+1 yılhaklısın ancak tesettürüme elimden geldiğince dikkat ediyorum ve edeceğim inşallah.. ayrıca pilot olmasa psikolog olmak istiyorum ve orada da ne kadar uygun olmasa da bir erkekle aynı odada kalınma durumu söz konusu oluyor.. her mesleğin bir eksik yanı var çalışmak isteyenler için. ve ben bir şeyler yapmak arzusunda olduğum için her yerde bu tarz durumlarda kalacağım malesef pilotluk belki de en basitidir bunlar içinde..
+1 yılRezil etmeyin bizi
23 Yorumla
Soran+1 yılne alaka?
- +1 yıl
Nesi rezillik bunun
hayır olunmuyor...
01 Yorumla
Soran+1 yılneden ki?
Olunmaz
01 Yorumla
Soran+1 yılneden?
hayır.