Arkadaşlar bugün dersaneye kaydoldum alanım TM ama ben şunu merak ettim, TM ile eşit ağırlık aynı mı biraz bilgi verir misiniz?
Eşit Ağırlık ve TM dersleri nelerdir öğrenebilir miyim?
Eşit Ağırlık ve TM dersleri nelerdir öğrenebilir miyim?
Lisede herkesin kafasını kurcalar 'MF mi (sayısal), TM mi (eşit ağırlık), TS (sözel) mi seçsem?' soruları.
Sorularını teker teker cevaplayayım. Öncelikle yukarıda da belirttiğim gibi TM ile eşit ağırlık kavramları aynı anlama geliyor diyebilirim. TM, Türkçe ve Matematik dersleri anlamına geliyor bu dersler de eşit ağırlığın temel/ana dersleri. Eşit ağırlık derslerinde biyoloji, fizik, kimya gibi fen dersleri bulunmaz.
Sana TM dersleri hakkında hemen bilgi vereyim.
Türkçe Matematik (TM) / eşit ağırlık dersleri şöyle;
Başarılar dilerim. :)
Eşit ağırlık Türkçe matematiğin eski hali artık sayısal sözel yok,
Sayısal =Fen bilimleri (MF) = Matematik, fizik, kimya, geometri, biyoloji
Eşit Ağırlık= Türkçe Matematik (TM)= Matematik, türkçe, Tarih, Gerometri, Felsefe , Coğrafya vs
Sözel = Sözel halen sözel galiba bilmiyorum :D
Ben Fenbilimleri alanı mezunuyum
TM den puanının hesaplanmasını istiyorsan LYS de önce Edebiyat-Coğrafya snavına giriyorsun, daha sonra ise Matematik-Geometri sınavına giriyorsun. YGS de TM diye bir şey yok. Kitapçığı veriyorlar sana istediğin dersten çözüyorsun. Matematik ve Türkçeden daha çok net yaparsan TM gibi hesaplanır.
TM dersleri Fen dersleri dışında olan dersleri kapsıyor.. Fizik kimya biyoloji yok..
Tatlım tm eşit ağırlık demek :) Eşit ağırlıkta ygs'de Türkçe tarih coğrafya felsefe matematik ve geometri dersleri var. Lys sınavında ise , matematik , geometri , edebiyat ve coğrafya var :)
tm 1 matematik agirlikli hunharca matematik yani tm2 de yine matematik ağırlıkli ama turkcede giriyo ise tm3 tam esit zaten matla turkce. tm2 ortasi işte :D
tm dersleri türkçe matematik demektir zaten. şu anki adıyla eşit ağırlık. bu bölümde türkçe ve matematiğin dışında tarih, coğrafya, felsefe de görürsün.
ygs'de türkçe, matematik ve sosyal bölümünden,
lys sınavlarında ise;lys 1 matematik geometri ve lys 3 edebiyat cografya bölümünden sorumlusun.
Cevap
15Cevap
Var ama mantık yok galiba ya da matda geçiyor mu bilmiyorum
Fizik kimya biyoloji yok diğerleri var işte mat ve türkçe agirlikli
Geometri var mı
Ygs için hepsine çalışmalısın lys de edebiyat-coğrafya mat falan... Hangi bölümü istiyorsun?
tm3 için matematik ve edebiyat cok önemli. Edebiyat için güvender öneririm. Bayağı kalın ama anlatımı gayet iyi. Eğer iyi çalısırsan 45+ net rahatlıkla yaparsın
Coğrafya için dershanenin konu anlatımlı kitabını ve soru bankası olarak okyanus özel ders konseptli sbsini kullandım. Tarih için palme yayınlarını kullandım. Paragraf için Sıradışı analiz 1000 soruda paragraf soru bankası var gayet iyi. Felsefeye cıkmış sorular üzerinden calışmıştım. Mat için özel ders aldım ve fdd, güvender yayınları vs. kullandım. Lys mat için sıradısı analiz konu anlatımlı kitabı öneririm. Ve şunu da unutma Ygs calısacagım dye lysyi son iki aya bırakma. Mesela günlük 2 saat ygs calısırsan 1 saat de lys calış. Kolay gelsin
Ya zaten aşağı yukarı kitapların temel mantığı aynı. Kısaca iş sende bitiyor. İyi bir ders programı+düzenli bir çalışmayla hersey olur. Yazı boş geçirmemeye bak
Başarılar canım😊Aklına takılan sorular falan olursa yazabilirsin.
Edebiyat Coğrafya Matematik Geometri ders sayısı okula göre değişir
Teşekürler (:
Rica ederim
ygs de tüm derslerden puan alırsın ama matematik ve türkçe yıldız lys dede edebiyat matematik geometri coğrafya
YGS mat, geo, türkçe
LYS edebiyat, dil anlatım, mat, geo
Lise tm bolumunde var ama üniversite TM ilarak ilerlersen İngilizcenin önemi yok
türkçe matametik geometri dil anlatım tarih cografya
Bende biyoloji 12 de yoktuta kimya fizik vardi ben neyim simdi saysial esit agirlik
Sozel hangisuyim. Bir yardimc8 olun ya...
Türkçe ve matematik oluyor ben 10 sınıftan sonra tarih ve coğrafya görmedim
Edebiyat matematik turkce cografya alan dersleri
Geometri varmi?
fen dersleri haric butun dersler var.
matematik 2 geometri edebiyat ve coğrafya 1
Matematik, Edebiyat, Coğrafya1.
Edebiyat, matematik, geometri
bukadar az değil diye biliyorum
Bilader ygsde tm diye birşey yok zaten, lys de tm edebiyat mat geo dil anlatım az var
fen bilimleri ve sosyal bilgiler mf ve ts demi çıkıyor yani tm ygs de edebiyat mat geometri lys dede edebiyat mat geo dil anlatım
ygs5 tm olarak geçiyor
Tarih coğrafya felsefe
Evet eşit ağırlık demek
türkçe matematik ve diğerleri :D
Türkçe mat var beyinsiz
Fizik-kimya-biyoloji hariç diğer dersler var.
Aynı ama hayvan gibi çalışman lazım
Dersler kolay sözel dersler
TM sus
Türkçe matematik :)
kaçıncı sınıfsın
bütün dersleri çalış
Tm dediğin ea zaten
Türkçe matematik var