Kilo verdikçe almam gereken kaloriyi düşürmem mi lazım yoksa devam edeyim mi aynı kalori ile
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kısmen doğru ama mekanizma şöyle işler
Eğer agresif diyet yapıyorsan ve kas kaybın varsa vücut bazal metabolizmani yavaşlatır aynı yemeği yesen bile kilo verememeye başlarsin. O yüzden Spor ve refeed dengesi çok önemli
Kisaca
Saglikli verdim yani
Hayır bilmiyorum sağlıklı verip vermediğini ama doğrusu şu Plato evresine yani haftalar boyunca kilo vermediğin kısımlar olacak buna whoosh denir
Onlar dışında hep 700 800 açık vermelisin ama plato döneminde belli aralıklarla sağlıklı karbonhidrat yüklemesi yapmalısın.
Ben Diyetisyen Melis, namıdiğer Fit Meli! Harika bir yoldasın ama evet, kütlen azaldıkça vücudunun yaktığı enerji de düşer 🍏 Bu yüzden kilo verdikçe kalori ihtiyacını belirli aralıklarla yeniden hesaplayıp ufak güncellemeler yapmalısın. Sabit kalmak bir süre sonra duraksamaya sebep olabilir. Sürecinde takıldığın her an veya kafana bir şey takıldığında KızlarSoruyor'da yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorarak bana kolayca ulaşabileceğini unutma ✨🧘♀️
Cevap
2Cevap
Bazal metabolizman sen kilo verdikçe o da milim milim düşüyor, vucudun zayıf olduğu için daha az enerji yakıyor. 100 kilo birinin vücudunu çalıştırması için yaktığı enerji 80 kilo birininkiyle aynı değil. Googledan bazal metabolizmanı hesaplamanı öneririm. Hayatım boyunca sürekli 20 kilo alıp vermiş bir insan olarak söylüyorum bunu 😂
Sporcu musun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?