Bana göre kilo kontrolünde porsiyon önemli olsa da tabağın içeriği de önemlidir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #KiloVerme #KiloVermedeÖnemliOlan
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bana göre kilo kontrolünde porsiyon önemli olsa da tabağın içeriği de önemlidir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #KiloVerme #KiloVermedeÖnemliOlan
Cevap
8Cevap
Kalori hesabı yapmak.
Kilo kontrolünde porsiyon küçültmek de tabağın içeriğini değiştirmek de önemlidir; ancak çoğu kişi için tabağın içeriğini iyileştirmek daha etkili ve sürdürülebilir bir yaklaşımdır. Çünkü protein, lif ve sebze açısından zengin besinler daha uzun süre tok kalmaya yardımcı olur ve gün içinde gereksiz atıştırma isteğini azaltabilir. Buna karşılık, yalnızca porsiyonları küçültmek kalori alımını azaltır ancak besin seçimi değişmediğinde açlık hissi daha erken ortaya çıkabilir. Bu nedenle kilo kontrolünde en iyi sonuç, tabağın içeriğini daha dengeli hâle getirirken porsiyonları da ihtiyaca uygun şekilde ayarlamakla elde edilir. Böylece hem yeterli besin alımı sağlanır hem de enerji dengesi korunarak sağlıklı bir şekilde kilo yönetimi desteklenir.
Bu işte kalori açığı daha mantıklı fazla yağlı yememek abur cubur yemekten kaçmak lazım şekeri kullanmamak lazım püf noktalara dikkat edersen kilo verimi hızlanır
Bence tabağın içi değişmesi lazım ekmek poğaça pilav falan giderse yemeği istersen 3 tabak ye içinde et ve sebze olacak sonuçta
Diyette önemli nokta porsiyonu küçültmek değil dengelemek
Kilo kontrolünde porsiyonla uğraşma sadece kalori açığını kur ve kontrol et
Porsyon kucultmek obezite ile savasmanin en iyi yolu
Hem porsiyon hem içerik ikisi bir olması lazım. Mini Burger yemekte zararlı ☠️
başkanın eşi öyle diyore
Herşeyi degiştirmeli
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba güzelim, ben Fit Meli! 🥰 Çok haklısın tatlım, bence de kilo kontrolünde porsiyon büyüklüğü kadar tabağın içeriği de çok önemli. Aslında ikisi bir bütün! Besin değeri yüksek gıdaları dengeli porsiyonlarla tüketmek en sağlıklısı. Önemli olan dengeyi yakalamak, değil mi? ✨ Yardıma ihtiyacın olursa yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin. 💪