Kilo tartmada, tam net kilo takibi için dijital tartı mı normal tartı mı tercih ediyorsunuz? En iyi tartı hangisidir bu noktada, mekanik baskül mü dijital baskül mü?
dijital
normal
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bu konuda da gelenekselciler ve yenilikçilerin çekişmesi sürüyor. Gelenekselciler normal (eski tip) tartıyı savunurken, yenilikçiler dijital tartıyı savunuyorlar. Her iki tarafın da kendince mantıklı nedenleri bulunuyor. Tüketici ise en iyi tartıyı bulmak için çırpınıyor.

Normal tartıyı savunanların en büyük savundukları nokta güvenilirlik. Kilo tartmada normal tartıların doğru tarttıklarına, dijital tartıların ise hatalı olduğuna inanıyorlar.
Buna karşın dijital tartıyı savunanlar bunu reddediyorlar ve teknolojiye güvenilmesi gerektiğini savunuyorlar. Bunun yanında dijital tartıların ek teknolojik yanlarının da seçim için gayet cazip olduğunu ifade ediyorlar. Aşağıdaki videoda yer alan ürüne bakarsan dijital tartılar çağ atladı.
Çağımızda tartının da akıllı var :D Dijital tartılar sadece kilo ölçümünün yanında ek özellikler de sunuyor. Yağ oranı, kemik oranı vs gibi ölçümler de yapabiliyor. Akıllı tartıların ise vücut tipinden, vücut kitle endeksine kadar çok çok daha fazla özellikleri bulunuyor.
Benim oyum bu noktada dijital tartılara. Tartılırken rakamı görmek açısından bile en rahat ürün kendisi. Akıllı tartılar ise daha çok spor yapan ya da diyetisyen gibi profesyonellere yönelik ürünler diye düşünüyorum.
Bu paylaşım altında da öneriler, fikirler var. Bir göz atmalısın :)
İkisinin de hatalı olduğunu gördüm, birkaç yerde aynı gün tartılıp ortalama alıyorum en sağlıklısı bu herhalde :)
dijital iki kilo fazla çıkarıyor sanırım
normali tercihim
KALİTELİ VE PİLİ AZALMAMIŞ BİR DİJİTAL TARTI GENEL OLARAK DAHAİYİ SONUÇ VERİR ANCAK GENEL OLARAK TARTIYA BAKMAK YERİNE YAĞ ORANINA BAKMAK, BEL ÇEVRESİNİ ÖLÇMEK VE AYNADAKİ GÖRÜNÜŞ ÇOK DAHA ETKİLİ YÖNTEMLERDİR. PEKÇOK KİŞİ YANLIŞ BESLENME VE SPOR YÖNTEMLERİ İLE YAĞ KAYBINDAN ÇOK KAS KAYBI YAŞIYOR. BU TARTIDA KİLO AZALMASI OLARAK GÖRÜLÜYOR ANCAK UZUN VADEDE SAĞLIK, FİZİKSEL GÖRÜNÜŞ VE DİYETİN DEVAM ETTİRİLMESİ AÇISINDAN NEGATİF ETKİLERE SAHİP.
son teknolojinin ürünü en güvenilir olandır mantığını devre dışı bırakmam gerekseydi dijital demezdim.
Cevap
16Cevap
Genelde dijitali tercih ederler. Eğer ona da güvenemiyorsanız bazı eczanelerde tartılar vardır orada ölçülün.
dijital fazlaca hesaplı davranmanıza sebep olabilir, stres yaratabilir.
Normali işaretledim bizde dijital var fakat normal daha doğru gösteriyormuş diyorlar o yüzden.
En iyisi Yol kenarı denetim istasyonları genişlik kilo uzunluk hepsini aynı anda ölçüyor
eğer yağ kas kemik su oranlarını görmek istiyorsak tabiki profesyonel digital tartı tercih edilmeli
ama evde kullanım için normal tartı alınabilir.
Ne fark eder ki değerli taş tartmayacağız ya 100 gr 200 gr zaten anlık duruma göre değişir
bu işin detay kısmı bence. sonuçta vermeye çalıştığın kiloların altın cinsinden değeri yok. eğer gramla zayıflayacaksan da zayıflamasan da olur. ama 10/20 kilo verecksen hangi tartıda tartıldığının ne önemi var
hepsi ayni biri duvardaki saat biri telefondaki sonuc ayni bo. h
İlk olarak sürekli aynı tartıda tartılmak önemli tabi tartının özellikleride önemli bunun ben tanita öneriyorum
Farketmiyor benim her ikisinde de 115 çıkıyor :)
elektronik olursa daha net gösterir
Dijitqller fazla tartıyor gibi geliyor 2 kilo falan
Sorma ya Adana da normalde 49 çıkıyorum antalyada dijitalde 54 çok saçma hiç bir şey yemedin bide
ne farkederkı ikiside dogru soyler:)
digitaller genelde hata verir
Dijital daha iyi tartar
Klasik tartı var evde
Dijital tartı çünkü gramına kadar ölçüyor.
dijital tartı
3. Sınıf bir terazi işini görür:)
Dijital.
Normal
Dijital
aynı
normal
dijital
dijital
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar