Merhaba. Normal derecede hareketli olan bir insanın ekstra bir spor yapmadan yalnızca kalori açığı yapıp kilo vermesi, yağ yakması mümkün müdür? Tavsiyeniz var mı?
10 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Evet, hiç spor yapmadan sadece kalori açığı oluşturarak kilo vermek tamamen mümkün. Aslında işin özü gün içinde yaktığınız kaloriden daha azını tüketmektir. Dikkat edilmesi gereken nokta, spor yapmadan verilen kilolarda sadece yağdan değil, kas kütlesinden de kayıp yaşanabilir. Bu durum da zaman içerisinde metabolizma hızınızın yavaşlamasına ve vücudunuzun istediğiniz sıkılıkta görünmemesine neden olur. Yüksek tempoda olmasa bile hafif tempoda yapılacak fiziksel aktiviteler fayda sağlayacaktır.
Fitness ve pilates astımımdan ötürü ağır geldiğinden zumba yapmaya başladım hem keyifli hem de sürdürülebilir oluyor. Kas kaybı yaşamamak için protein almaya özen gösteriyorum almam gereken kaloriden 300 kalori civarı açık bırakıyorum. Şeker ve beyaz unu kestim tuzu azalttım. tavsiyeniz varsa can kulağıyla dinlerim teşekkür ederim
Sağlık durumunuzu göz önüne alırsak iyi bir rota çizmişsiniz, tebrik ederim! Astımı zorlamayacak şekilde yapılacak zumba sürdürülebilirlik açısından iyi bir hamle.
Beslenme tarafında şekeri ve beyaz unu kesmeniz büyük bir artı. Zumba, kardiyo ağırlıklı bir aktivite olduğu için günlük su tüketimini yüksek tutmaya ve kas toparlanması için uyku kalitenize dikkat etmenizi öneririm. Disiplinli devam ettiğiniz sürece başarılı olursunuz. İleri tavsiyeler için sağlık öykünüzü ve tahlillerinizi kapsamlı bir şekilde değerlendirmek daha sağlıklı olacaktır.
Çok teşekkür ederim güzel tavsiyeleriniz için
Merhaba canım, ben Fit Meli, diyetisyenim! 🌟 Sorun çok yerinde. Evet, kalori açığı oluşturarak yağ yakıp kilo vermen kesinlikle mümkün. Vücudumuz enerji ihtiyacından daha az kalori aldığında depoladığı yağları kullanmaya başlar. Ama sadece aç kalmak yerine, bitkisel bazlı ve besleyici gıdalarla dengeli bir düzen kurmak çok daha sağlıklı ve kalıcı sonuçlar getirir. 🍏💪 Unutma, yardıma ihtiyacın olduğunda yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin. Sevgiler!💖
Cevap
4Cevap
Evet mümkün ama spor yapınca vücudun daha fit ve sıkı görünür
Bu epey zor. Yapsan bile uzun zaman alır ve gerçek şu ki yıllar geçtikçe metabolizmada yavaşlıyor
20 yaşındayım
Kastan kaybetmemek için protein alımıma özen göstererek besleniyorum
Evet kilon nasil
70 ama 1 haftadır kalori açığı yapıyorum 3 kilo vermişim
67 oldu yani
O zaman olabilir ama spor yapman gerekir hızlı vermen icin
Öyle ama iyi vermeye başlamış sin yuruyus yap yüzmeye git mesela hizli veririsn
Ya astımım var nefes alamayacak duruma geliyorum max 10 dakika kesintisiz pilates yapabiliyorum dinlenmek zorunda kalıyorum sürdürülebilir olmuyor
Çok teşekkürler
Yani öyle ama dinlenrek yap çünkü zararlı olabilir yavaş yürü kısa kısa yürü dinlen
Rica ederim
Üç ayda sadece yürüyüş ve diyetle 18 verdim
Helal olsun süper 1 hafta oldu 3 kilo vermişim ama fitness falan kalbimi çok zorluyor yürüyüş yapabiliyorum en fazla
Evet verilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?