20 kg vermeye çalışıyorum aynı zamanda koşu bandı da kullanıyorum. 3 ayda 20 kg vermek istiyorum. Nasıl verebilirim?
10 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Öncelikle BMR’ine bir bakmalısın. Bu, vücudunun dinlenme hâlindeyken yaktığı günlük kalori miktarını gösterir. Bu sayede mevcut kilonda kalmak için günlük ne kadar kalori alman gerektiğini öğrenebilirsin.
Eğer kilo vermek istiyorsan, bu kaloriden daha az alarak kalori açığı oluşturmalısın. Böylece vücudun enerji ihtiyacını karşılamak için yağ depolarını kullanır ve zamanla kilo verirsin.
Eğer bu sürece egzersiz de eklersen, günlük daha fazla kalori yakarsın ve bu da kilo verme sürecini hızlandırır. Ayrıca spor yapmak kas kütleni korumaya yardımcı olur, vücudun daha fit ve sıkı görünmesini sağlar.
Sonrasında kendine bir beslenme programı hazırlamalısın. Bu programda yeterli miktarda protein aldığından emin olmalısın; aksi takdirde kilo verirken kas kaybı yaşanabilir ve vücutta sarkmalar olabilir.
Kilonu, boyunu, yaşını ve cinsiyetini ChatGPT’ye yazarak BMR’ini kolayca hesaplayabilirsin. Hedeflerini de eklersen, sana uygun bir diyet planı oluşturabilir.
Yine de en doğrusu, bu süreci bir doktor ya da diyetisyen kontrolünde yürütmektir.
Merhaba canım, ben Fit Meli! 👋 3 ayda 20 kilo hedefiyle koşu bandı kullanman harika bir motivasyon! ✨ Seni bu yolda çok iyi anlıyorum. Sağlıklı beslenme ve egzersizi birleştirmek en doğrusu. Unutma ki her vücut özeldir, önemli olan dengeli ve sürdürülebilir
Cevap
9Cevap
kalori açığı oluştur.
Koşu yapman lazım gadası
Bu seni çok yıpratır vücudunda bağımsız şekil alabilir sadece koşmak yetersiz. Beslenmeni doğru ayarlamalısın yoksa hastanelik bile olabilirsin
Çok çok az yemelisin o da protein olmalı ağırlıklı bir de ekstra günlük 400 500 kalori yakmalısın
Kaç kilo olduğuna ve ne kadar hareketli olduğuna bağlı aslında biraz da
Diyet ve spor yaparsin
Anca açlık grevi yaparsan o kadar verirsin
Aç kalarak kilo verme ponçik. Spor yaparak ver
tebrikler
Aralıklı oruç dene 16:8
11 günde -2,600 gitti, bende bunu uyguluyorum
16 saat oruç 8 saat yemek şeklinde mi
Evet öyle, akşam 8/9 gibi yemeği bırakıyorum ertesi gün 12/13 gibi tamamlıyorum orucu.
Kahvaltıda bolca yeşillik, zeytin, peynir, haşlanmış ve ya pulbiberle çırpılmış yumurta.
Aralarda leblebi/ceviz ve sade Türk kahvesi. Bazende dukan b*irası yapıyorum.
Akşamda zaten acıkmıyorsun ama normal yemekten ufak bi kase kadar yiyorum.
Bende birkaç gündür öyleyim zaten akiam 7 den sonra bir şey yemiyorum ertesi gün 12.30 da yiyorum. Sabah kahvaltı uapmayı sevmediğim için. Ama birkaç gündür diyetteyim giç kilo vermemişim. Aynı kalmışım. Spor da yapıyorum. Koşu bandında her gün yürüyorum.
Protein almaya çalış daha çok ve suyu da unutma, düzenli devam edersen verirsin, kan değerlerine bsktır belki vitamin eksikliği engel oluyordur
Tamam teşekkür ederim
Yememelisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?