18 yaşında 101 kiloyum, aynaya bakamıyorum… Gerçekten zayıflayıp hayata dönebilir miyim?

Herkese merhaba,

​Bu satırları gerçekten çok çaresiz ve kelimenin tam anlamıyla yıkılmış bir halde yazıyorum. Henüz 18 yaşındayım. Boyum 1.91 - 1.92 civarı olduğu için kalıplıyım, kendimi fiziken hep güçlü, "canavar gibi" hissederdim. Ama dün acı gerçekle yüzleştim.

​Uzun zamandır tartılmıyordum. Kendimi 90 kilo sanıyor, "biraz dikkat eder her türlü veririm" diye içimi ferah tutuyordum. Dün tartıya çıktığımda gözlerime inanamadım: 101 kilo. Rakamı gördüğüm an boğazım düğümlendi, kendimi tutamadım ve dakikalarca ağladım. Gençliğimin en güzel yıllarında, kendimi bu kiloda görmek beni o kadar çok incitti ki anlatamam. Aynaya bakacak yüzüm kalmadı.

​Kilo vermek için gerçekten canımı dişime takmaya hazırım. Dün resmen hiçbir şey yemedim, günü sadece 1000 kaloriyle kapattım, aç gezdim. Bugün büyük bir umutla, belki bir şeyler değişmiştir diye tekrar tartıya çıktım ama sonuç yine aynı, yine 100'ün üzerindeyim... Neden bu kadar yavaş kilo verdiğimi, neden vücudumun bana ihanet ettiğini anlamıyorum. Çevremdeki insanlar çok rahat kilo verirken, ben su içsem kilo alıyor gibi hissediyorum. İçimde bu işi başaracak azim var, emek vermekten korkmuyorum ama ne yaparsam yapayım duvarlara tosluyorum.

​Sizden ricam, bana klişe "az ye, spor yap" gibi geçiştirme cevaplar vermeyin. Gerçekten canım çok yanıyor. Lütfen bana objektif bir şekilde söyleyin:

​Sizce benim için gerçekten bir umut var mı, yoksa bu bedene hapis mi kalacağım?
​Vücudumun bu direncini kırmak, bu tıkanıklığı aşmak için tam olarak ne yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim?
​Tecrübesi olan, bu yollardan geçmiş herkesten bir çıkış yolu bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim...

18 yaşında 101 kiloyum, aynaya bakamıyorum… Gerçekten zayıflayıp hayata dönebilir miyim?