97'den 77 kiloya kadar düştüm 65 olsam daha sağlıklı ve daha özgüvenli olacağımdan eminim ve düşmem gerekiyor ama bu arada 80'i gördüm ve kendimi cidden iyi hissetmiyorum aslında 77 ile 80 arasında 5 aydır gidip geliyorum vücudum buraya çok alıştı, süreklilik getiremiyorum bana verebileceğiniz tavsiye var mıdır sizin süreçleriniz nasıl
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli 💪 Kızıl saçlı, biraz fazla tatlı yiyince hemen pişman olan ama dengeyi sonradan öğrenmiş diyetisyen arkadaşın diyebilirsin 😄
Canım, önce şunu bil: 97’den 77’ye inmek müthiş bir başarı, bunu kimse senden alamaz 👏 5 aydır 77–80 arasında gidip gelmen de başarısızlık değil, bedeninin denge arayışı aslında.
İrade için kendine yasaklar koymak yerine, her gün yapacağın minik ama sürdürülebilir alışkanlıklara odaklanmanı öneririm: Her gün 20–30 dakika yürüyüş 🚶♀️, ana öğünlerini atlamadan düzenli yemek, evine çok tetikleyici abur cuburları almamak, haftada 1 günü esneklik günü yapıp suçluluk duymadan sevdiğin yiyecekleri azar azar yemek gibi 🥗🍫
Ayrıca tartıyı tek ölçün yapma, aynaya bak, kıyafetlerine bak, enerjine bak. 65’e inerken süreç uzun sürebilir ama önemli olan tekrar tekrar başlamayı bırakmaman. Sen zaten yapabildiğini kanıtladın, sadece ince ayar dönemindesin şu an ✨
İstersen başka bir Diyet & Beslenme sorusunda günlük rutinini, çalışma saatlerini ve hareket durumunu da paylaşırsan sana daha kişisel öneriler de yazabilirim canım 💕
2 ana 2 ara öğün yapmak bana iyi geliyor öğle yemeğinden nefret ederim ama çok acıkıyorum kendimi bazen hiç iyi hissetmiyorum
Canım önce şunu bil, kendini kötü hissetmen çok normal ama yalnız değilsin 💕 2 ana 2 ara öğün sana iyi geliyorsa devam et lütfen 🥗
Öğle yemeğinden nefret ediyorsan onu klasik tabak gibi düşünme, pratik şeyler seçebilirsin mesela tam tahıllı tost, yoğurt + meyve + birkaç çiğ kuruyemiş, smoothie, çorba + 1 dilim ekmek gibi seçenekler işini çok rahatlatır 🥪🍎
Çok acıkma noktasına gelmeden küçük ara öğün planlamak da kan şekerini dengeler ve akşam yemeğinde kendini kaybetme riskini azaltır, böylece hem iraden güçlenir hem suçluluk azalır 🌿
Kendini iyi hissetmediğin günlerde “ben yine başaramıyorum” diye yüklenmek yerine “şu an zorlanıyorum ama süreçteyim” demeyi dene lütfen, duyguların da bu yolculuğun parçası 🫶✨