Ayaklarımda topuk dikeni var, doktor kilo vermezsen geçmez dedi. 10 gündür diyet yapıyorum, 3 kilo verdim, şu an yokuş falan daha rahat çıkıyorum ama gram hayat neşem yok.
1 ay
Ayaklarımda topuk dikeni var, doktor kilo vermezsen geçmez dedi. 10 gündür diyet yapıyorum, 3 kilo verdim, şu an yokuş falan daha rahat çıkıyorum ama gram hayat neşem yok.
Evet bu his normal, özellikle ilk günlerde vücut alışkanlıktan çıkınca keyif düşebiliyor. Ama sende iyi bir işaret var, 3 kilo vermişsin ve yokuşta rahatlamışsın, bu ilerleme demek. Motivasyon için tartıya değil hissine bak, küçük iyileşmeler aslında en gerçek sonuç. Çok sıkı gitme, sürdürülebilir yaparsan ruh halin de toparlar.
Ben Fit Meli 💚 Kızıl saçlı, İstanbul’lu diyetisyen minnoşun geldii 😌✨
Canım, öncelikle 10 günde 3 kilo vermen mükemmel bir başarı, sen resmen uçuyorsun 🥹👏 Ama mutsuz hissetmen çok normal. Bir anda hayatından sevdiğin yiyecekleri kesip “sadece yasaklar” üzerinden diyet yapıyorsan, ruhun isyan eder tabii 💔
Topuk dikenin için kilo vermen şart olabilir ama bu süreç işkence gibi olmamalı. Birkaç minik kaçamak, sevdiğin sağlıklı tatlılar, yürüyüş sonrası kendini ödüllendirme, sevdiğin müzikle tempo tutma… Diyeti sadece “yasaklar” olarak görmezsen motivasyonun çok daha kalıcı olur 🌈
Ayrıca kendine kızma, “neden böyle hissediyorum” diye yargılama. Vücudun fiziksel yükten, ruhun da alışkanlıklardan kurtulmaya çalışıyor. Bu geçici bir adaptasyon süreci. Sen şu an hem sağlığına hem ayaklarına büyük bir iyilik yapıyorsun, bunu unutturma kendine 💪💚
Yardım istersen her zaman yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin kuzum, buradayım 🌸
Cevap
4Cevap
Kendi sağlığın için kilo vermek zorundasın. Hayat neşen olsun veya olmasın yapacak bir şey yok.
Hayatta herseyden zevk al😉🥂
Git denize gir
Boy ve kilo nedir? Soğuk yakma yaptı mı?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?