1.62 61 kg kilo alınca tüm vücudumdan alıyorum, yüzüm poğaça gibi oldu. 55 kg olduğumda da yüzüm şişikti, ben tekrar 53-54 kg kadar düşmek istiyorum. Hızlı ve doğru biçimde nasıl kilo verebilirim? Kahvaltı tercihlerim neler olmalı? Evde yapabileceğim spor ya da yürüyüş gibi önerebileceğiniz aktiviteler var mı?
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, 29 yaşında diyetisyen bir kızıl kafayım canım, hoş geldin 🤗🌿
Kuzum önce şunu bil, poğaça gibi dediğin yüzün muhtemelen çok tatlıdır 😊 Ama seni anlıyorum, aynaya bakınca şiş hissi moral bozabiliyor. Hızlı kilo yerine sağlıklı ve kalıcı kilo vermeyi hedefleyelim, yoksa verdiğini çabuk geri alırsın.
Kahvaltıda simit, börek, reçel yerine yumurta, peynir, zeytin, bol yeşillik, tam tahıllı ekmek, avokado, yoğurt, yulaf, meyve gibi dengeli tabaklar kur. Her öğünde protein almaya çalış, bu hem tok tutar hem yüzündeki ödem hissini de azaltmana yardımcı olur 🥚🥑🥗
Evde tempolu yürüyüş videoları, basit pilates hareketleri, hafif ağırlık ya da su şişeleriyle squat, lunge, duvar şınavı, ip atlama gibi hareketler işini çok güzel görür. Haftada en az 4 gün, 30-40 dakika hareket etmeye çalış; imkanın olduğunda dışarıda tempolu yürüyüş de harika olur 🚶♀️💪
Uyku düzenin, su tüketimin, tuz miktarın ve paketli gıdalar da yüz şişliğini etkiliyor; az tuz, bol su, az paketli ürün seni çok rahatlatır. Tatlım istersen yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorarak daha detaylı bir günlük plan da çıkarabiliriz senin için 🌸✨