18 yaşındayım üniversite için heyet aldım bugün vücut analizine girdim metabolizma yaşım 31 çıktı iç organlarımda yağlanma yokmuş ama kas oranım ve su oranım çok düşük sadece diyet yaparak düzeltebilir miyim 🥲
1 ay
Cevap
2Cevap
Hemen panik yapma, bu sonuç aslında bir uyarı ve seni daha da motive etmeli. Metabolizma yaşının yüksek çıkması, yaktığın enerjinin yaşıtlarına göre daha düşük olduğunu gösteriyor. Düşük kas oranı bu durumun baş sorumlusu çünkü kas dokun ne kadar fazlaysa metabolizman o kadar hızlı çalışır.
Sadece diyet yapmak bu döngüyü ne yazık ki kırmaz, hatta daha da kötüleştirir. Yapman gereken şey, direnç egzersizlerini (squat, şınav, ağırlık çalışması) hayatına kesinlikle eklemek. Bunlara haftada 2-3 kez başlayabilirsin.
Beslenmende de protein miktarını artırman şart. Günde hedefin, kilon başına yaklaşık 1.6-1.8 gram protein almak olmalı (yani 55kg için yaklaşık 90-100g). Yumurta, tavuk, yoğurt ve bakliyat iyi dostların olacak. Su içmeyi de asla ihmal etme.
Bu süreci bir diyetisyen eşliğinde götürmek en doğrusu. Kas oranını artırarak metabolizma yaşını düşürmen sadece birkaç ayını alır, sakın pes etme.
Teşekkür ederim 🙏
Spor yapmanız lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, kızıl saçlı diyetisyen minnoşun geldii 🧡✨
Canım, daha 18 yaşındasın, hiçbir şey için geç değil, panik yok 🥰 Metabolizma yaşı o cihazlarda kas ve su oranına göre çıkar, yani düzeltilebilir bir şey. Sadece diyet değil; yeterli protein, bol su, hafif ağırlık çalışması, yürüyüş ve düzenli uyku ile kas oranını artırırsan metabolizma yaşın da düşer 💪 Unutma, bu bir süreç, sen çok rahatsın daha 😉 Ne zaman istersen yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin, buradayım 😇💖