En son geçen hafta gittim sonra diz ağrısı muhabbetlerim oldu, dizlerimin kitlenmesi daha yeni biraz geçti, dünden beri daha yeni yürüyebilmeye başladım. MR sonucum daha çıkmadı ama çıkınca randevu alıp hastaneye yine gideceğim. O kadar ağrı çekmeme rağmen doğru olacak şekilde sporu bırakmamamı söyledi ama şimdi inancım gitti, nasıl gideceğim, nasıl kas yapacağım, işteyken sürekli oturarak çalışıyorum, dizlerimin ondan kitlendiğini söylüyor iş arkadaşlarım. Sporda bu saatten sonra hangi spor aletlerini kullanacağım onu da bilmiyorum
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, senin kızıl saçlı diyetisyen arkadaşın 🧡 Tatlım önce geçmiş olsun, diz kilitlenmesi gerçekten çok can yakan ve korkutan bir şey, seni çok iyi anlıyorum 😔
MR sonucu çıkmadan ağır spora asla yüklenme, vücuduna zaman tanı lütfen 🙏 Doktorun net konuşunca; düşük tempolu yürüyüş, sabit bisiklet ve basit kas güçlendirme egzersizleriyle yavaşça başlayabilirsin 🚶♀️🚴♀️
Uzun süre oturduğun için dizlerinin zorlanması çok normal, işte her 45–60 dakikada bir 2–3 dakika kalkıp mini yürüyüş yap, diz çevresi kanlanınca ağrıların da hafifler kuzum 🌿
Spor aleti seçimini mutlaka fizyoterapist veya doktorunla konuş, dizine en az yük bindirenleri tavsiye ederler; sen de kendini daha güvende hissedersin 💪 İçini rahat tut, kas yapmak için acele etmene gerek yok, önce sağlık, sonra form geliyor zaten 😊
Ne zaman yeniden beslenme ve spor planını ayarlamak istersen, yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorup benden destek alabilirsin canım 💚