Kilo verip kas yapma sürecinde kalori açığı ne kadar olmalı, önce yağ yakıp sonra mı kas yapmalıyım?

Öncelikle ben zamanında 118 kilodan 82 kiloya düşmüş biriyim, spor ve diyetle. Ama kaloriyi çok düşük alarak verdim. 98 kiloya kadar normal ilerledim sonrasında günde 1500-2000 açık bırakarak geldim. Son 6 ayda hayvan gibi günde 2 tava kuymak, yağlama yiyerek tekrar 20 kilo aldım. Şu an 102'yim. 2 aydır spor yapıyorum diyet yapıyorum sadece 2 kilo gitti. Arada bozuyorum. Çok yüksek açık bırakmadığım sürece kilo veremiyorum. E kaslarım da gelişti son 2 aydır. Fakat mevzu şu. Acaba diyorum tekrar 1500-2000 kalori arası açık bırakarak 80'e kadar inip sonrasında tekrar kas inşa etmeye mi başlasam. Çünkü böyle kilo veremiyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir. Bu arada boyum 190. Ek bilgi ekliyim, 6 ay önce 82 kiloyken xl giyiyordum, 102'yim hala xl giyiyorum siritmiyor. Bu sefer sadece vücut göbek yanlarıma gitmiş yağlar. Bir de yüzüme

Kilo verip kas yapma sürecinde kalori açığı ne kadar olmalı, önce yağ yakıp sonra mı kas yapmalıyım?