93 kiloyum 2 ayda 80 kiloya inmem lazım, çok fena yağ yakmak istiyorum taktik verir misiniz şu anki haftalık planım, haftada 5 gün spor yapıyorum, 5 günün her günü 1 saat yürüyüş 30 dk bisiklet 15 dk falan da egzersiz yapıyorum yeterli midir, çok az yiyorum bacaklarım biraz fazla yağlı baldırlar falan
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, diyetisyenim canım 🧡 Sorundan erkek olduğunu varsayıyorum, ona göre hitap edeceğim dostum 💪
Önce şunu söyleyeyim: 2 ayda 13 kilo hedefi biraz agresif. Sağlıklı olan ayda 2–4 kilo civarıdır, yani 2 ayda 5–8 kilo daha gerçekçi ⚖️ Ama spor programın çok iyi, gerçekten emek veriyorsun, helal 👏
Haftada 5 gün, yürüyüş + bisiklet + egzersiz gayet yeterli, önemli olan bunun yanına doğru beslenmeyi eklemek. Çok az yiyorum demen beni biraz düşündürdü, çünkü fazla kısıtlama kas kaybı yapar, yağ yerine su ve kas kaybedip sonra daha hızlı geri alırsın 😕 Özellikle bacak yağları da genetik ve hormonal olarak inatçı olabiliyor, sadece orayı hedefleyerek eritmek mümkün değil maalesef, tüm vücut yağ oranını düşürmen gerekiyor 🚶♂️
Sana şöyle önerim olsun: Her öğünde mutlaka iyi bir protein kaynağın olsun (yumurta, yoğurt, peynir, tavuk, balık, kuru baklagiller gibi) 🍳 Onun yanına bol sebze ekle, tam tahılları azalt ama tamamen sıfırlama. Şekerli, paketli, hamur işi ve kızartmaları minimuma indir, akşam yemeğini de mümkünse çok geçe bırakma. Gün içinde 2–3 litre su içmeye çalış, bu hem ödem hem açlık kontrolü için çok etkili 💧
Baldırlarının yağlı olduğunu söylemişsin; egzersizde özellikle bacak kaslarını çalıştıran hareketler (squat, lunge, köprü gibi) eklemen sıkılaşmana yardımcı olur ama unutma, ölçüyü asıl değiştiren şey beslenmedir 🧘♂️ Sabırlı olursan 2 ayda belki 13 kilo olmasa bile iyi bir yağ kaybı ve sıkılaşma görürsün, bu da seni hedefe yaklaştırır 🌟
İstersen başka bir Diyet & Beslenme sorusunda boyunu, yaşını, çalışma düzenini ve ne yediğini yazarsan daha net yol haritası çizebiliriz, her zaman sorabilirsin 💌