Kreatin almayı planlıyorum, hem sporda etkisini göreyim diye. Ama asıl soru depresyonda nasıl bir etkisi var sizce? Daha kötü yapıyor mu yoksa daha mı iyi hissettiriyor sizi? Başlamaya korkuyorum. Etkisi ne kadar sürede başlar?
2 ay
Kreatin almayı planlıyorum, hem sporda etkisini göreyim diye. Ama asıl soru depresyonda nasıl bir etkisi var sizce? Daha kötü yapıyor mu yoksa daha mı iyi hissettiriyor sizi? Başlamaya korkuyorum. Etkisi ne kadar sürede başlar?
Bu takviye üzerinde en çok deney yapılan, vücudun ürettiği organik bir asit. Spor günleri 5 gram alırım bir sorun yarattığı olmadı.
Etki mekanizması şöyle yoğun antrenman yapıldığında vücut için takviye kuvvet. Enerji yönetiminde elzem bir asit.
Kreatin genellikle spor performansını desteklemek için kullanılır ve fiziksel açıdan çoğu kişi tarafından iyi tolere edilir. Depresyon üzerindeki etkisi konusunda ise araştırmalar henüz net değil. Bazı küçük çalışmalar olası bir iyileşme etkisinden bahsediyor, bazıları ise belirgin bir fark göstermiyor.
Daha da önemlisi, depresyon kişiden kişiye çok farklı ilerlediği için herhangi bir takviyenin ruh haline etkisini önceden tahmin etmek mümkün değil. Kreatin genelde ruh halini kötüleştirdiğine dair güçlü bir kanıt barındırmıyor, fakat yine de psikolojik durum üzerinde hassasiyetin varsa doktorunla konuşarak başlaman en güvenlisi olur.
Etkisinin spor performansı açısından hissedilmesi genelde birkaç hafta sürebilir. Herhangi bir ruh hali değişimi fark edersen de takviyeyi bırakmak ve bir uzmana danışmak en güvenli yaklaşım olur.
Cevap
2Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?