Sizce her bölge için örneğin omuz, sırt, göğüs için kaç hareket yapmalı ve kaç set yapmalıyım
3 ay
Sizce her bölge için örneğin omuz, sırt, göğüs için kaç hareket yapmalı ve kaç set yapmalıyım
başlangıç seviyesi için sürdürülebilirliği en yüksek ve verimli programlardan biridir. "Üst vücut ağırlıklı" dediğin için, haftada 3 gün gidiyorsan senin için en mantıklı sistem "Full Body" (Tüm Vücut) antrenmanıdır.
Neden sadece üst vücut değil de tüm vücut? Haftada 3 gün gittiğinde, örneğin sadece üst vücut çalışırsan bacaklarını ihmal etmiş olursun ve haftalık antrenman hacmin (bir kası haftada kaç kez çalıştırdığın) düşük kalır. Full Body ile her kas grubunu haftada 3 kez uyarmış olursun, bu da kas gelişimi için çok daha hızlı sonuç verir.
İşte ideal bir antrenman yapısı için önerilerim:
1. Hareket ve Set Sayısı Stratejisi
Yeni başlayan veya orta seviye biri için temel prensip "kalite > miktar" olmalıdır.
Büyük Kas Grupları (Göğüs, Sırt): 2-3 hareket.
Küçük Kas Grupları (Omuz, Biceps, Triceps): 1-2 hareket.
Set Sayısı: Her hareket için 3 set.
Tekrar Sayısı: 8-12 tekrar aralığı (hipertrofi/kas gelişimi için idealdir).
2. Örnek Bir Antrenman Taslağı
Her antrenman gününde şu sıralamayı takip edebilirsin:
Göğüs Bench Press veya Dumbbell Press 3 x 10
Sırt Lat Pulldown veya Row (Çekiş) 3 x 10
Omuz Overhead Press veya Lateral Raise 3 x 12
Bacak Leg Press veya Goblet Squat 3 x 12
Kol (Opsiyonel) Biceps Curl / Triceps Pushdown 3
Önemli olan sürdürülebilirlik. Bu işe başlayanlar ilk 6 ayda bırakıyo. Taktik vermeye gerek yok o yüzden. Başla, hareketleri, ağıtlıkları kavra ortama spora alış sonra bakarsın
Tamam işte. Bir şeyler olacak yine bırakacaksın. Kasma derim rastgele giriş
Ben Melis, sosyal medyada Fit Meli olarak tanınıyorum 😊 Diyetisyenim ve hayatı dengede yaşamayı seviyorum.
Enes, 18 yaşında olman büyük avantaj dostum 💪 Haftada 3 gün üst vücut çalışacaksan her kas grubu için 3-4 hareket, her hareket için 3 set ideal olur. Tekrar aralığını 8-12 bandında tutarsan hem güç hem hacim kazanırsın. Dinlenmeni ve doğru formu ihmal etme 🔥 Beslenme konusunda da desteğe ihtiyacın olursa yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin.
Cevap
1Cevap
Kasların titreyene kadar yap belirli bir programın olmasın bence zaten hergun gelişiyorsun ister istemez program güncellemek zorunda kalıyorsun
Onlar sana söyler ama setleri en fazla 3×12 yap
Ben gittim kilolu halimle kilo aldım aynı şekil bende 3 gün falan gidiyordum çok kol çalıştım bacak çalıştım baya kas oldu birakinca daha çok kilo aldım veremiyorum şu an önemli olan yaptığın kas
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?