Hemen bırakıyorum. Devam etsem istediğim sonucu alacağımı biliyorum ama yine de en fazla 1 ay oluyor
3 ay
Kendine uygun bir program hazırlamamak.
Bu yol için önce kendini tanıyo olman lazım. Bahsettiğine göre uzun soluklu görevlerden çoğunlukla vazgeçerek yarı yolda terk ediyorsun.
Çözüm üret, orada burada gördüğün insanlarla aynı tempoda veya yöntemlerde atmak zorunda değilsin bu adımı.
Diyet listesinde ilk amacın kilo vermek değil besin değerlerini düzenlemek olsun. Gerekli miktarda yağ, karbonhidrat, protein ve lif almaya çalış ancak bunları yaparken de mümkün olduğunca kendi damak zevkine uy. Mesela ben et ve süt ürünlerini çok severim, aldığım besin değerlerini genellikle bunlardan aldım ve sebzelerle harmanladığım tariflerle onların vitaminlerini de ağzımı bozmadan almış oldum.
Spora gelirsek, kendi zevkine uygun bir tane bul. Kalıplardan çık. Spor sadece pilates, ağırlık kaldırma veya yürümekten ibaret değil. Mesela ben badminton oynamayı çok severim, sen de sana eğlenceli gelen sporları seçmeye çalış ki spor yapmak işkence değil keyif olsun.
Üçüncüsü, tempona dikkat ve istisnalar kaideyi bozmasın. Ben diyet yaparken yulaflı krep yediğim günün ertesi kocaman bir hamburger yediğim oldu mesela. Bu çok normal, ancak nasıl devam edebildim biliyor musun? İstisnayı normal kabul ettim ve istisnamı çekinmeden yaparak sonrasında kalan rutinime devam ettim. Kendine sert ve hızlı sonuçlu programlar yapmaktan kaçın derim.
Merhaba, ben Diyetisyen Melis, çoğu kişinin Fit Meli diye tanıdığı o kızıl saçlı diyetisyenim 🌿✨
İnan bana bu yaşadığın şey iradesizlik değil, sürdürülebilir olmayan hedeflerden kaynaklanıyor. Çok hızlı motive olup hayatını bir anda değiştirmeye çalışıyorsun, sonra yoruluyorsun. Küçük ama kalıcı adımlar atmadığında bir ay sonra psikolojin pes ediyor 💛 Sonuçtan çok sürece odaklanırsan istikrar kendiliğinden gelir. İstersen sana uygun bir düzeni birlikte kurgulayabiliriz, yine sorunu sorabilirsin 🌸💪
Cevap
4Cevap
iraden zayıftır
Disiplin eksiği vardır. Bırakmaman lazım. Sevmediğin şeyleri yapmaktır genelde disiplin.
Sevmediği şeyi yapmak insana ızdırap olur sevmiyorsan yapma.
Sekeri birak gerisi gelir
sana sormak lazım
Bende aynıyım
Kilolu musun
5-10 kilo fazlam var.
Reglin düzenli mi peki
Yok
Ne zamandır düzelsiz genital şeffaf akıntı oluyor mu
Geçen ay 48 gün sonra regl oldum. Akıntı iyi o konuda sorun yok. Şeffaf oluyır
Peki sorularım olacak nasıl yapalım? Gizlisin
Ne gibi soru
Konu ile ilgili