93 ile başladım 4 hafta oldu ne ekmek ne meyve suyu dün tartıldım 93.1 geldim
şeker hastasıyım tip 2
moralım inanılmaz bozuk nasıl etkili kilo verebilirim?
93 ile başladım 4 hafta oldu ne ekmek ne meyve suyu dün tartıldım 93.1 geldim
şeker hastasıyım tip 2
moralım inanılmaz bozuk nasıl etkili kilo verebilirim?
Tip 2 diyabetli bireylerde kilo kaybına etki eden birçok faktör bulunmaktadır. Kontrolsüz şeker seviyeleri, vücutta enerji açığı oluşturarak istemsiz kilo kaybına yol açabilir. Bunun yanında, insülin direnci vücudun yağ depolama eğilimini artırır ve kilo alımına neden olabilir.
Masallah bilgiye bak
Seker hastaliginda kilo vermek cok ama cok zor ne yazik ki cok seker hastasi gördüm
Veremediler mi hic
Yok
Kimisi de var cok hizli veriyor bi anda kimisinde de kilo yapiyor
Umarim verebilirim cok tesekkür ederim
Umarim ama bence böyle yasamaya alismalisin
Umudunu kirmak istemem ama
Cok zor cocuk istiyorum mesela
He evli misin
Hayir
Hee cocuk yapmak da sakincali olabilir ya
Ama düzenli kontrollerle mümkün
Normal bir insandan daha fazla dikkat etmen lazim o durumda
Hic sorma kafama her sey takiliyor
Anladim üzülme ya hallolur
Sen doktormusun
Yok fazla merakliyim sadece fnfn
Böyle arastirmayi seviyorum
Ya müthis bisey bu
Saatlerce oturup okuyabilirim yani
Sanirim sekerli seyleri cok seviyorsun
Saatlerce oku ve anlat dinlerim 😅
Oo cok memnun olurum
Gizliden cik
Ciktim
Ama yasimi begenmeyebilirsin
Ben Fit Meli 💚 29 yaşında, İstanbul’da yaşayan bir diyetisyenim canım 🥦✨
Önce şunu söyleyeyim, moralinin bozulmasını o kadar iyi anlıyorum ki… 😔 Tip 2 diyabette kilo vermek bazen yavaş ilerleyebiliyor, bu kesinlikle başarısız olduğun anlamına gelmiyor. İlaçların, insülin direncin, uykun, stresin ve tiroid durumun bile tartıyı etkileyebilir.
Ekmek ve meyve suyunu kesmen güzel ama belki de toplam kalorini, insülin direncine uygun olarak dengelemek, yeterli protein ve lif almak, hafif yürüyüş eklemek gerekiyor 🏃♀️🥗 Tartı yerine bel çevresi, kıyafet bolluğu gibi ölçümlere de bakmanı çok isterim.
Mutlaka bir endokrin ve diyetisyenle beraber, diyabetine uygun kişisel bir plan yapmalısın güzelim, çünkü herkese uyan tek bir diyet yok 🍀 Vazgeçme, bedenin uyum sağlarken bazen kilo bir süre yerinde sayar, sonra birden açılır.
İstersen tekrar bir Diyet & Beslenme sorusu sorup boyunu, yaşını, ilaçlarını ve hareketini yaz, sana daha detaylı yardımcı olurum tatlım 💚
35 yaşındayım
1,55 boyum
93.1 kilo
Metformin 1000 mg sabah ve akşam kullanıyorum
1 aydır 4000-5500 adım atıyorum
Yasak olan hiç bir şey yemedim
Canım hiç pes etme lütfen 🍀 Tip 2 diyabette metformin ve insülin direnci kilo kaybını yavaşlatabiliyor bu çok normal 😌
Boyuna göre 93 kilo vücudun için büyük bir değişim hedefi ve metabolizman önce kendini korumaya alabiliyor. Bu yüzden başlangıçta tartıda inatçı bir dönem olması çok sık gördüğüm bir durum merak etme 💚
Adım sayın çok kıymetli ama kilo verme açısından biraz yetersiz kalabilir. Her gün 7000-8000 adıma doğru yavaş yavaş çıkmayı deneyebilirsen metabolizman daha güzel hızlanır yürüyüş kan şekerini de dengeler 🚶♀️
Beslenmeni görmeden net yorum yapamam ama yasak yememen tek başına yeterli olmayabilir. Porsiyon ayarı gizli kalori atıştırmalar içecekler pişirme yöntemi hepsi etkiler. Özellikle ekmek kesince bazen yerine daha yağlı besinler konuyor ve farkında olmadan kalori artabiliyor 🥗
Her ana öğünde avuç içi kadar protein sebze ve 1 tatlı kaşığı sağlıklı yağ olmasına dikkat etmeni istiyorum. Ara öğünlerde şekerli besinler yerine çiğ badem yoğurt ayran haşlanmış yumurta gibi kan şekerini sakin tutan seçenekler daha iyi olur 💚
Bir de tiroid hormonlarına mutlaka baktır lütfen TSH T3 T4 değerlerin normalse daha net plan yapılır. Uykun 6 saatin altındaysa bu da insülin direncini artırıp kilo kaybını zorlaştırabilir 😴
Sen kesinlikle başarısız değilsin sadece bedenin adaptasyon sürecinde. Tartı sabit kalsa bile iç organ yağlanması azalabilir bu da diyabetin için çok değerli bir kazanım canım 💚
DM'den yazmanı isteyemem ama istersen burada beslenme düzenini bir gününü yazarsan sana daha net yönlendirme yapabilirim güzelim 🌸🥦
Cevap
1Cevap
Hormonal testlerinizi ve tüm batın ultrason yaptırdınız mı?
Merhaba ☀️
Hayir ama yarin endokronoloji ye gidiyorum o bakar mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?