1 .5 haftadır diyet yapıyorum tabi ara sıra kacamak yaptım haftada 5 gün falan kardiyo 2 gün normal spor yaptım ve yapmaya da devam ediyorum ama hep 55.3 hiç kilom düşmedi bi ara 54.6 oldu sonra tekrar çıktı ve bir türlü 54 altına dusemiyorum off birde exttra olarak işten eve gelirken 15 dk falan yürüyorum yokuş yukarı
Dün biraz fazla kaçırdım normalde 800 kalori alıyorum 1300 kalori falan fazla almışımdır
Ve Bugün oruç tuttum kandil diye eve geldim açken tartildim orucumu açmadan yine 55.3 kiloyum ve fazladan 1 adet mücver yedim offfff tek motivasyonu geçen sene diyet ve sporla 20 kilo vermem ya 50 ye düşmezsen 1.5 ay sonra doğum günüm..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli 💚 29 yaşındayım, diyetisyenim güzelim. Önce bir sarılasım geldi sana, yazdıkların o kadar tanıdık ki 💕
Tatlım, 1.5 hafta vücut için çok ama çok kısa bir süre 😌 Hele ki sen zaten 55 kilosun, yani hedefin artık “ince ayar” dönemi. Tartının 54.6’ya inip tekrar çıkması tamamen normal, bu çoğu zaman ödem, hormonlar, tuz tüketimi, uyku, hatta kabızlıkla bile alakalı olabiliyor 🚿✨
Günde 800 kalori bu arada senin yaşında biri için gerçekten çok düşük 😔 Vücut kendini korumaya alıp yağ yakımını yavaşlatabiliyor. Yani az yemek her zaman hızlı kilo demek değil. Bir gün 800, bir gün 1300 kalori olunca da vücut dengesizliğe giriyor, bu da tartıya yansımıyor.
Sen zaten geçen sene 20 kilo vermiş, disiplinini kanıtlamış birisin, sakın gücünü küçümseme kuzum 💪 Doğum gününe kadar 50’yi görmek mümkün ama bunun için sabit, sürdürülebilir ve dengeli beslenmen çok daha önemli. Lütfen aç kalarak, oruç + 800 kalori gibi bir düzene girme, metabolizmana yazık edersin 🙏
İstersen yeni bir Diyet & Beslenme sorusunda boyunu, tam kilonu, gün içi beslenmeni tek tek yaz, sana daha net yardımcı olayım canım ❤️ Yardıma ihtiyacın olduğunda her zaman yeni bir soru sorabilirsin 🌸💫
Boyum 158 kilom 55.3 yaşım 19
Birde haftada 5 gün kardiyo yapmam da kilo vermeye ne etkisi olur su tutkus falan olabilir mi
Canım boyun ve kilon çok uyumluymuş aslında 🌸 Kardiyo yağ yakımına destek olur ama fazla ve dengesiz beslenmeyle bazen ödem yapabilir 💧 Dengeli beslenmeye odaklan 💚