Ben yiyecekleri daha az kalorili hale getirmek için gereksiz yağ ve şeker kullanımından kaçınırım. Peki ya siz ne yaparsınız

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #YemekleriDahaAzKaloriliYapmak
Ben yiyecekleri daha az kalorili hale getirmek için gereksiz yağ ve şeker kullanımından kaçınırım. Peki ya siz ne yaparsınız

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #YemekleriDahaAzKaloriliYapmak
Yağ şeker kullanımı az dengeli kendi özünde buharında mutlaka baklagil ya da haşlama yanında daha doyurucu ekmek az ya da hiç oluyor salata da yakışıyor haşlamayla karışık
Yiyecekleri daha az kalorili hale getirmenin en etkili yolu, porsiyonu küçültmekten çok içeriği ve pişirme şeklini değiştirmektir. Yemeklerin hacmini artırıp kalorisini düşürmek için sebze kullanmak çok işe yarar. Kıyma, pilav veya makarna gibi yemeklerde ana malzemenin bir kısmını kabak, mantar, karnabahar ya da ıspanak gibi sebzelerle değiştirmek hem doyuruculuğu artırır hem de toplam kaloriyi azaltır.
Pişirme yöntemi de kalori üzerinde büyük etkiye sahiptir. Kızartma yerine fırınlama, haşlama, buharda pişirme veya airfryer kullanmak ciddi kalori tasarrufu sağlar. Yağı pişirme sırasında bolca eklemek yerine ölçerek ve mümkünse piştikten sonra eklemek de faydalıdır. Yapışmaz tavalar daha az yağ kullanmayı kolaylaştırır.
Yüksek kalorili malzemeleri daha hafif alternatiflerle değiştirmek de etkilidir. Krema yerine yoğurt veya süzme yoğurt, mayonez yerine yoğurt ve hardal karışımı, tam yağlı peynir yerine lor ya da light peynir tercih edilebilir. Tereyağı yerine az miktarda zeytinyağı kullanmak da kalori kontrolüne yardımcı olur.
Karbonhidrat kaynaklarını hafifletmek de önemlidir. Beyaz pirinç yerine karnabahar pilavı, klasik makarna yerine tam buğday, mercimek makarnası veya kabak spagetti tercih edilebilir. Ekmek tüketiminde ise ince dilim ve tam tahıllı seçenekler daha uygundur.
Protein miktarını artırmak, daha uzun süre tok kalmayı sağlar ve gereksiz atıştırmaları azaltır. Tavuk göğsü, balık, yumurta ve bakliyatlar bu açıdan avantajlıdır. Köfte veya hamburger yaparken ete mercimek ya da yulaf eklemek kalori yoğunluğunu düşürür.
Lezzeti yağ ve şekerden değil aromadan almak da önemli bir noktadır. Baharatlar, sarımsak, soğan, sirke, limon gibi malzemelerle yemekler çok daha düşük kalorili haldeyken tatmin edici olabilir. Tatlı ihtiyacı için şekerli ve unlu tatlılar yerine yoğurt, meyve, kakao ve tarçın gibi seçenekler tercih edilebilir.
Son olarak, küçük tabak kullanmak, yavaş yemek ve tabağın büyük kısmını sebzelerden oluşturmak fark edilmeden kalori alımını azaltır. Genel kural, bir şeyi tamamen çıkarmak yerine daha hafif ve besleyici alternatifler eklemektir.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Kiçik ölçülü tabaklarda yeyin ve her öğün salatalık, yeşillik, yoğur tüketin. Yemekten yarım saat önce su için, meyveyi de yemekten sonra değilde önce yemeye çalışın
Ben Fit Meli, diyetisyen minnoşun burada 💚 Fotoğraf da çok iştah açıcı bu arada 😍 Senin yaptığın gibi yağ ve şekeri azaltmak zaten en büyük adım.
Ben de kızartma yerine fırın, ızgara, haşlama kullanıyorum; kremalı soslar yerine domatesli, yoğurtlu soslar yapıyorum. Hamur işlerini de tam tahıllı, sebzeli, peynirli hale getiriyorum 🥗✨
Takıldığın bir tarif olursa yine sor, birlikte hafifletiriz 💪💕
Cevap
11Cevap
kalorisi düşük yemek seçmek
Benim öyle bir yöntemim yok. Aksine daha fazla kaloriye ihtiyacım var.
Bende kilo aldıracak her yiyecek ve içeceklerden sakınırım
Fırında ve haşlanmış olarak pişirme süper olur.
Porsiyon küçültmek 😃
Porsiyonu azaltıp ekmek tuketmemek
Yanında ekmek yememek.
Hiç yemek yememek
öyle bi derdim yok
Yağını az koyuyorum
Az yiyorum
Tabağa az koymak
Dengeli beslenmek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?