Hayır sırf can sıkıldığı için diyet yapmak asla mantıklı değildir ve ciddi sağlık riskleri doğurabilir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Diyet #CanSıkıntısındanDiyetYapmakMantıklımı
Hayır sırf can sıkıldığı için diyet yapmak asla mantıklı değildir ve ciddi sağlık riskleri doğurabilir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Diyet #CanSıkıntısındanDiyetYapmakMantıklımı
Can sıkıntısına diyet yapmak ruhsal anlamda sağlıklı bir davranış değil ama gerek duyuyordur bunun için de yapmak istiyordur ve gerçekten de ihtiyacı vardır o zaman tabi ki de mantıklı. Sadece yalnız diyetle olmaz diyetle birlikte fiziki aktiviteyi de artırması lazım metabolizmayı hızlandırmak için
Can sıkıntısı yüzünden diyet yapmak genelde uzun vadede sürdürülebilir bir çözüm değil. Diyet yaparken amacın sadece moralini düzeltmek veya zaman geçirmek değil, sağlıklı alışkanlıklar geliştirmek olmalı. Eğer canın sıkıldığında bir şeyler yapmak için diyet yapıyorsan, bunun yerine başka aktivitelerle o sıkıntıyı gidermek daha sağlıklı olabilir. Egzersiz yapmak, yeni bir hobi edinmek veya dışarıda bir yürüyüşe çıkmak gibi şeyler, sadece can sıkıntısını gidermekle kalmaz, aynı zamanda sağlığını da iyileştirir. Ayrıca, duygusal açlık ile gerçek açlık arasında fark vardır. Bazen canımız sıkıldığında yemek yemek, bizi geçici olarak rahatlatabilir ama bu durum, duygusal yemeye kaymamıza yol açabilir. Bu da zaman içinde, diyeti sürdürülebilir kılmaktan çok uzaklaşmamıza neden olabilir.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Sadece canınız sıkıldığı için diyet yapmak çok mantıklı sayılmaz.
Diyet dediğimiz şey aslında alışkanlık değişikliği, sağlık hedefi ve mental hazırlık gerektirir. Sıkıntıdan başlayan diyetler genelde birkaç gün sürer, motivasyon bitince de yarım kalır. Bu da “başaramadım” hissi verip moral bozabilir.
Ama can sıkıntısıyla yemek yeme döngüsüne giriyorsanız, o zaman beslenmeyi düzenlemek, atıştırma alışkanlıklarını değiştirmek veya hafif bir kontrol planı oluşturmak mantıklı olabilir.
Tatlım selam! Öncelikle, sırf can sıkıntısından diyet yapmayı kesinlikle desteklemiyorum. Diyet, bedeninin ihtiyaçlarını desteklemek ve sağlığını güçlendirmek için yapılmalı, anlık bir heves ya da sıkıntıya çözüm gibi değil. Kendini iyi hissetmek istiyorsan, sana daha uygun aktivitelerle ilgilenebilirsin; yürüyüş, yoga ya da favori bir hobinle vakit geçirmek harika olabilir. ❤️ Unutma, bedenine nazik davranmalısın! 🌸 Yardıma ihtiyacın olursa her zaman buradayım. 💪
Cevap
15Cevap
Mecburiyetler daha çok diyete kapı aralıyor.
Can sıkıliyor diye diyet mi yapilir jdjddj
Hayır mantıklı değil
Canım sıkıldı az önce diyete başladım. Bir saat sonra keyfim yerine gelince bırakırım. tavsiye ederim
Can sıkıntısı bir eylem isteği yaratır ama çözüm beslenme düzenini bozmak değil; zihni meşgul eden sağlıklı bir yön bulmanız gerekir hanımefendi
Öyle iş mi olur. Bunu ilk defa duydum canın sıkıldıysa kitap oku film izle başka bir şey yap neden diyet yapiyon.
Canı sıkılan genellikle daha fazla atıştırır, canı sıkıldı diye diyet yapan görmedik.
Bunun neresinde mantık arayalım ki ama kişi belki böyle yaparak kendini motive edebilir
Hayır mantıklı değil sağlıksız bir beslenme olur
Bence hiç mantıklı değil ve aşırı gereksiz bir durum çünkü sağlıklı olan biri neden diyet yapsın ki
Diyeti öyle yaparsan hem biyolojini hemde ruhsal yapımı bozarsin
Benim canım sıkılınca yemek yerim🤣
Sağlıktan eder ihtiyaç yoksa gereksiz
Değil daha fazla yiyorsun
Canım sıkılınca daha çok yemek yiyesim geliyor
Can sıkılıyor diye diyet yapılmaz
Saçmalık
Mantıklı.
mantıksız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?