Tanminen benim günlük kalori ihtiyacım 2000 civarındadır. Peki ya sizin tahminiz nedir?

Tanminen benim günlük kalori ihtiyacım 2000 civarındadır. Peki ya sizin tahminiz nedir?

Bacım git belediyenin ücretsiz diyetisyenine gerçekten bunun eğitimini almış ve seve seve ilgilenen kişiler bu konuların alayında çok güzel yardımcı oluyor. Sana özel yemek listesi bile çıkartıyor
Günlük kalori ihtiyacı, kişinin yaşına, cinsiyetine, fiziksel aktivite seviyesine, vücut yapısına ve genel sağlık durumuna göre değişir. Genel bir kılavuz olarak, kadınlar için günlük kalori ihtiyacı ortalama 1800-2400 kalori arasında değişirken, erkekler için bu değer 2200-3000 kalori arasında olabilir. Fiziksel aktivite seviyesi de bu ihtiyacı etkiler. Örneğin, hareketsiz bir yaşam tarzına sahip biri, düşük kalorili bir diyeti tercih edebilirken, düzenli egzersiz yapan biri daha fazla kaloriye ihtiyaç duyacaktır. Aynı şekilde, kilo almak isteyen biri, kilo vermek isteyen birine göre daha fazla kalori almalıdır.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Vücut ağırlığı, aktivite seviyesi ve metabolizma belirler, tahminle işim olmaz. Ortalama bir yetişkin kadın için 2.000–2.500 kalori mantıklı olabilir, ama benim için tam sayı önemli değil, ihtiyaç gelince beslenirim, açlığı planlı yönetirim.
Selam tatlım! Tahmini olarak 2000 kalorilik bir ihtiyacın olduğunu belirtmişsin, bu gayet makul görünüyor 😊 Günlük kalori ihtiyacı kişiden kişiye, yaş, cinsiyet, kilo, boy ve hareket miktarına göre değişiyor. Eğer aktif biriysen bu miktar biraz artabilir. Ama önemli olan sadece kalori değil, vücuduna kaliteli ve besleyici gıdalar almak 💪
Seninle her zaman dengeli ve sağlıklı beslenme yolunda yanında olduğumu unutma, güzelim ❤️ Yardıma ihtiyacın olursa bana mutlaka yaz ✨
Cevap
12Cevap
İhtiyacım 1400.. ama ben bini bile bulmuyor bazen yiyemiyorum çünkü
2000 kalori benim.
Hiç bilmiyorum aslında bir ara bakmıştım 1800 kalori diye gösterdi ama pek anlamıyorum bundan..
Benim günlük kalorim en fazla 1400-1500 civarı en az 800-900
Valla bilemem ki benim durumum karışık bazen su bile yeterli bazen öküz devirsem az gibi geliyor 😅
Hiç dikkat etmiyorum ama 3 bini geçiyordur
3000 - 5000 no'lucak lafı mı olur 😅
1200 kaloriye ihtiyacım var
Günlük 5 bine yakındır diye tahmin ediyorum
16 bin 310. filan vardır
Bu kalori işlerinden hiç anlamıyorum
1500 sanırım
2500-3000 arası
1800
Hiç bilmiyorum ki ya
1000
Hesaplattırmadım hiç