Ekmeğin 1ince dilimi bile 77 kalori iken hic birşey yemiyorum gibi geliyor insana ama ortalama toplam gunluk 4000 5000 civarı beslenerek kilo aliniyor ve ne yapsam veremiyorum a donuyor is , su ise cogu insan yeterince tuketmiyor
Sabahları kahvaltı yerine special k yiyin bir kase yoğurtla. Gündüz haşlanmış ürünler mesela patates tavuk gibi. Sebze ağırlıklı. Yağsız tuzsuz yemeye özen gösterin şeker kesinlikle kullanmayın. Çikolata tatlı gibi. Caya şeker atmayın bol bol su tüketin bir de saat 8den sonra kesinlikle yemek yemeyin. Bide bol bol yürüyüş. Ben bu sayede hafta en az iki kilo veriyorum
Yapay hic birsey sağlıklı degil , masa başı calısanlar icin sikinti bu durum artık herseyi makineler hallediyor hareket kisitli besinler yapay hava kotu eskiden oylemiydi..
Kaloriden daha önemli bir şey var ki o da yağ. Günlük 2000-3000 kalori alabilirsin belki, onu da bir şekilde yakabilirsin ama yağ da önemli.
100 gr da 30-40 gram yağ içeren ürünler var, örn. Nutella gibi.
60-70 kalori olan 1 elmanın vücutta yağ yakımı hızlıyken, 250 kalori olan bir dilim etin yağ yakım hızı oldukça yavaştır. O yüzden kalori hesaplamaktan ziyade hangi besin grubunu kaç porsiyon yemek gerekiyor onu hesaplamak ve öğrenmek gerekiyor.
kahvaltı olarak bir domates yarım açbitir salam biraz labne peynir yarım ekmek. sonra ne zaman acıkırsam ya aynısı ya benzeri bazen baget haşlarım bazen nohut salatası yaparım. çok ağır çok yağlı besinler tüketmem. gel gör ki fit olmaktan çok uzağım
Mesela gorusunuzde yazdiginiz gibi yarım ekmek cok buyuk rakam oradan bir kere kaybediyorsunuz savasi ve sanirim o yarim ekmek devam ediyor gun boyunca yenmeye
Yoh tam aksı yerlerde sürünüyor 10 yıldır 60 65 kg arası deyısıyo klom 65 i bitürlü asıttıramadım tamam bu sefer olacak dıyom bı tartılıyırom 60 a düşşmüsüm