Bana göre evet rafine şeker ve diğer yapay şekerlerleri bırakmak doğrudur ancak meyvelerden de olsa az miktarda şeker mutlaka olmalı derim. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Diyet #DiyetteŞekeriTamamenBırakmak
Bana göre evet rafine şeker ve diğer yapay şekerlerleri bırakmak doğrudur ancak meyvelerden de olsa az miktarda şeker mutlaka olmalı derim. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Diyet #DiyetteŞekeriTamamenBırakmak
Meyve dışı şekerleri bırakman diyet için mükemmel bi adım. Ancak meyveyi bırakmamalısın çünkü doğal şeker vücuda zarar vermez çok tüketmedikten sonra. Ben çayda kahvede şekeri kestim ve tatlıyı çok çok azalttım ama meyveyi tüketmeye devam ediyorum ve gayet de faydasını görüyorum.
Evet meyvelerden şeker ihtiyacının karşılanması çok daha sağlıklı olabilir
Dengeli bir şekilde devam eden kan şekeri seviyesi rahatlık sağlayabilir
Çünkü kan şekerinin aniden yükselmesi veya düşmesi ruhsal dalgalanmalara yol açabilir
Eic için teşekkürler ☺️
10 yildir çay kahveye şeker atmam..
Diyet döneminede gelirsek, 2-3 ay gibi bir sürede sporsuz sadece proteinle beslenerek 20 kilo verdim.. Paketli gıda ve hamur işi ürünlerini hayattan çıkartınca ciddi fark oluyor
Merhaba tatlım! Ben Fit Meli ❤️
Seninle tamamen aynı fikirdeyim: Şekeri keserken rafine şekerlerden uzak durmak harika bir adım. 🍬 Ama vücudun doğal şekerlere, özellikle de meyvelerden aldığı enerji ve vitaminlere ihtiyacı var. Dengeli bir hayat için hiçbir şeyi tamamen yasaklamaya gerek yok.; önemli olan ölçüyü bilmek! 🍓🍏
Yardıma ihtiyacın olduğunda bana sorabilirsin, minnoşum! 😘
Cevap
8Cevap
Bence değil. Şekeri bırakmak değilse doğal yollardan almak mümkün. Mesela muzda şeker var yeterince.
Şeker değil de tuzu tamamen bırakmamak gerekir diye biliyorum.
Diyette şekeri tamamen bırakmıyorsun arada bir ödül günü yapman lazım zaten
Doğru olan şekeri bırakmak zaten keşke bırakabilsem
Fazla doğru değil ama meyvelerden almak daha verimlidir bir de baldan
Bu bence doğru bilinen bir yanlış çünkü şeker beyin damarlarını besliyor
Bırakmak zor olabilir ama azaltmakta fayda var
Tamamen bırakılmalı. Diyet değil ki mesele sadece hayat boyu şeker yenilmemeli.
Çok zor benim için. Soruya gofrik yerken cevap veriyorum😀
Diyet yapmak doğru değil
Diyet yapmıyorum şekeri de bırakamam😂
Yanlış çünkü glikoza da ihtiyaç var
@Biçay glikozu vucut kendi üretebiliyor glikoz farklı rafine şeker farklı ayrıca
meyveler zararlı içinde früktoz var früktoz ise en zararlı şekerdir ibni sinanın bile uyarısı var
Ben 1 senedir araştırıyorum sana da öneririm. Meyvenin içindeki vitaminleri de alamıyoruz artık. Yıllar önce 1 elmadan alacağın C vitamini şuanda 10 elmaya tekabül ediyor örneğin.
Selam tekrardan. Bugün kitap okurken denl geldiğim fruktozla ilgili kısmı sana çekip atmamı ister misin
ben yazamıyorum xper seviyemden ötürü, bana ulaşır mısın
Çok doğru bir şey
Çok doğru.
Fazlasıyla doğru
Şeker bırakılmaz ama azaltılabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?