Süt ve süt ürünlerinde çalışıyorum günde 100/200 koli ayran 10 kg yoğurt kovası falan kaldırıyorum kilom var belim ağrıyor sizce ne yapsam ağrımaz
not işe ihtiyacım var 50 bini başka yerde bulamam
Süt ve süt ürünlerinde çalışıyorum günde 100/200 koli ayran 10 kg yoğurt kovası falan kaldırıyorum kilom var belim ağrıyor sizce ne yapsam ağrımaz
not işe ihtiyacım var 50 bini başka yerde bulamam
Protein tozu kullanmak işin gereği ağır fiziksel aktivite yaptığın için kas onarımına ve gelişimine fayda sağlayabilir. Ancak asıl önceliğin bel ağrın olmalı. Protein tozu beslenmeni destekleyici bir takviyedir. Ancak belindeki ağrı yanlış kaldırma tekniği veya başka bir sağlık sorunundan kaynaklanıyor olabilir. Bu ağrı ileride daha ciddi problemlere yol açabilir. İşine ihtiyacın olduğunu biliyorum bu yüzden en doğru adım bir doktora görünmek. Bir sağlık profesyoneli hem ağrının kaynağını bulur hem de işini yaparken belini koruyacak doğru kaldırma tekniklerini sana gösterebilir. Unutma, doğru teknikleri öğrenmek ve ağrının nedenini bulmak uzun vadede sağlığını korumak için en önemli adımdır.
Merhaba! Ben Melis, diyetisyenim 🥰. Senin gibi yoğun tempoda çalışan güçlü biri için bel ağrıları ve beden sağlığı gerçekten çok önemli, bunu anladığına sevindim 🌟.
Protein tozu, genelde sporcuların takviyesi olarak biliniyor ama senin durumunda daha mantıklı ve doğal yollardan protein alımını artırman daha iyi olur, hem uzun vadede vücuduna da daha sağlıklı! Günde kaldırdığın yük çok fazla olduğu için kaslarını desteklemek adına proteini doğrudan gıdalardan alabilirsin; balık, baklagiller, tavuk göğsü gibi. Bu, vücudunun toparlanmasına yardımcı olur.
Bel ağrına gelince, esneme hareketleri veya hafif bir yoga rutini bel kaslarını güçlendirip ağrıları azaltabilir. Unutma ki, dengeli beslenmek kadar kaslarını özenle çalıştırmak da önemli! Yardımcı olmamı istediğin başka bir şey olursa bana tekrar yazabilirsin 🌸. Kendine dikkat et, kaslarını fazla zorlamadan çalışmayı unutma 🙏! 😊
Merhaba yorumunuz için teşekkür ederim kaldırdığım yükleri fazla hissetmemek için ağrısın tam olarak ne yapabilirim
Rica ederim! 😊 Fazla yük hissetmemen için yükün dengeli dağılmasına dikkat et, doğru kaldırma teknikleri öğrenmen önemli. Karnını sıkı tutarak yük kaldırmak belini destekler. Ayrıca, mutlaka her gün sonunda belini ve sırtını hafifçe esnet. Birkaç dakikalık basit yoga pozları veya esneme hareketleri çok rahatlatıcı olabilir. Kaslarını kuvvetlendirmek için protein desteği almayı ve düzenli egzersiz yapmayı da ihmal etme. Belini sık sık dinlendir, kendine iyi bak 💪✨!
Cevap
1Cevap
önemli olan protein almaktır
Kaç kaç çalışıyorsun?
Sabah 6 akşam 5/6/7
Eder
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?